BOJ O JAROŠÍKA ZAČAL

30.03.2006, 13:52
Aktuality
Jiří Jarošík v létě s největší pravděpodobností opět změní zaměstnavatele. Zájem o českého reprezentanta, který v současné době působí na hostování v Birminghamu, mají kluby z Něměcka, Ruska, Anglie a Španělska. Prozradil to hráčův agent Viktor Kolář.

"Jiří má mnoho nabídek," prozradil Viktor Kolář. "Nemluvě o jedné z Německa jsou zde nabídky z Anglie, Španělska a Ruska," upřesnil dále.

Jarošík v létě odešel z Chelsea na hostování do Birminghamu. Anglický tým však zažívá hrůzostrašnou sezónu, v ligové tabulce mu patří až 18. příčka a ve zbytku ročníku si to s West Bromwichem a Portsmouthem rozdá o přežití v Premier League. Před týdnem navíc klub ze St. Andrews ostudně vypadl z FA Cupu, když doma od Liverpoolu utrpěl debakl 0:7.

Jedním z mála hráčů Birminghamu, jejichž výkony snesou kritiku, je právě 28letý záložník. Jarošík podává zatím vynikající výkony a i díky němu mají Blues stále ještě reálnou naději na udržení se mezi anglickou elitou. Není tedy divu, že se o něho začínají prát kluby z různých koutů Evropy.

Zatím nejvážněji vypadá zájem Borussie Dortmund. V té se již smiřují s letním odchodem Tomáše Rosického do Atletika Madrid a tak intenzívně hledají náhradu. Již v zimním přestupovém termínu si zajistili služby Stevena Pienaara z Ajaxu Amsterdam, k němuž by v červnu velice rádi přidali i Jarošíka. O skutečně seriózním zájmu Dortmundu o Jarošíkovy služby svědčí i fakt, že se na něj někteří členové vedení klubu byli podívat o víkendu v Manchesteru a sledovat ho hodlají i nadále. Na názor na Jiřího Jarošíka se ředitel klubu Michael Zorc a trenér Bert van Marwijk vyptávali i Tomáše Rosického.

Borussie ale není jediným klubem ve hře o českého středopolaře. Toho by rádi uvítali i v jednom španělském klubu, kterým podle všeho je Osasuna Pamplona. Celku z Baskicka se v letošní sezóně daří nad očekávání dobře a zatím se vyhřívá na třetí příčce tabulky Primera Division. Zájem o Jarošíka je i v Rusku, kde hráč během své kariéry již působil. Zpět na východ Evropy 28letého fotbalistu láká kouč Zenitu Petrohrad Vlastimil Petržela.

Vyloučena však není ani možnost, že by Jarošík i nadále zůstal v Premier League. Manažer Birminghamu Steve Bruce má o fotbalistu zájem i nadále. V tomto případě ale bude rozhodovat to, jestli se Birminghamu podaří udržet se mezi anglickou elitou. Pokud by k sestupu do League Championship skutečně došlo, budou se Jarošíka do svého kádru určitě snažit získat i další kluby hrající Premier League.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*empty

hlavne at nechodi do ruska...zahrabat se tam nema vubec cenu i kdyz za ty prachy...

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak, v Rusku by se nehorazne zahrabal... Ta Borussia by mu asi svedcila...

Reagovat
smazaný uživatel

No nevim, že by tam Rosa nějak kvetl se říct nedá, spíš v posledních letech zakrněj. V BVB to je buď a nebo, ale Jarošík už nemá věk na to, aby čekal, jestli se třeba konečně zvednou. Potřebujou daleko víc posil než dvě, nemluvě o tom, že zároveň přijdou o svý 2 top hráče... Fanoušky maj sice super, ale ti to za ně neodkopou...

Reagovat
HOST*jirik

jj, do ruska radsi ne. vic mu svedci anglie a v nemecku by urcite patril k tem nejlepsim...

Reagovat
HOST*nofan

Kam chceš jít z Chelsea. Každý krok bude směrem dolů.

Reagovat
smazaný uživatel

noj ale je rozdil byt clenem squadry Chelsea a pravidelne nastupovat do zapasu.... myslim ze idealem je zustat v anglii, pro jeho styl je to fajn, v nemecku snad jen HSV a souhlasim ze rusko teda ne- neni nejlepsi stelec ceske ligy aby musel nutne odejit do turecka, ruska, gruzie ci jine lakave exoticke destinace.....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele