Boca, Riquelme, krize!

14.10.2008, 11:04
Aktuality
Velice špatné výsledky týmu Boca Juniors v první části argentinské ligy ukázaly zcela jasně, v jak neutěšené situaci se nachází hráčský kádr "xeneizes". Středem všech diskuzí a polemik je záložník Juan Román Riquelme.

Vrcholem všeho bylo rozhodnutí trenéra Carlose Ischia nepovolat k poslednímu zápasu brankáře Mauricia Caranta. Někdo tvrdil, že se tak stalo poté, co si dovolil kritizovat Riquelmeho, jiní zase dodávají, že sám velký a nepostradatelný Román "doporučil" trenérovi golmana nechat "u ledu".

Na tiskové konferenci se všechno mělo objasnit, ale zůstalo jen u přání. Caranta se snažil mluvit přesvědčivě, řekl, že nebyl nominován z čistě osobních důvodů a pro nějaké ty problémy, ale jeho vlastní otec i reprezentant jen nevěřícně kroutili hlavou. A již vůbec nikdo nepochopil proč vedení klubu odpojilo mikrofon a Carantu nechalo "oněmět"...

Zdálo se, že bude klid, ale to by se nesměl objevit další nespokojený, tentokráte paraguajský obránce Julio César Cáceres, který na dotaz jedné rozhlasové stanice své země odpověděl: "Riquelme je velice komplikovaná osoba, je těžké s ním vyjít."

A Cáceres pokračoval: "Riquelme by měl trochu víc uvažovat, začít mít chuť do hry, trénovat, pracovat. A jestli ztratil motivaci, tak ať udělá krok stranou a nechá hrát jiné!" Reakce na sebe nenechaly čekat dlouho, koncem roku s největší pravděpodobností Paraguajec klub opustí...

Proč? Riquelme se nechal slyšet: "To neni k smíchu, spíš k pláči! Já jsem odevzdal týmu vše, co je v mých silách a schopnostech. On (Cáceres) nepředvedl vůbec nic. A to, co řekl, mluví jasnou řečí: mezi námi nemá co pohledávat!."

Prezident Pedro Pompillo vystoupil v televizní stanici FOX SPORTS s následující deklarací: "Všemu se dalo předejít. Zcela zbytečně se zde jitří atmosféra." Věří mu ovšem jen málokdo...

Propastné rozdíly mezi Riquelmem a celou řadou spoluhráčů nejsou ničím novým. Například vztah Riquelme - Martín Palermo byl doslova nevraživý a na hřišti se na sebe ti dva ani nepodívali. Nikdo o tom ale moc nemluvil, dobré výsledky sloužily jako kouřová clona.

Dnes je vše jinak, v tabulce je Boca Juniors na šestém místě, osm bodů za vedoucím celkem ze San Lorenza. Je odehráno devět kol, Boca doma již dvakrát prohrála a její bilance je následující: čtyři výhry, dvě remízy, tři porážky, skóre 17:12. V posledním utkání Boca prohrála na vlastním stadiónu s Estudiantes 1:2. Její soupeř po čtyřech prohrách jako hostující celek poprvé venku bodoval...

Palermo nyní nehraje, vyřadilo ho těžké zranění kolenních vazů... Problémy okolo Riquelmeho zcela logicky jsou tématem všech diskuzí. Ale po zápase kvalifikace o postup na MS 2010 Argentina – Uruguay je třeba napsat, že Riquelme v klubovém a reprezentačním dresu jsou jakoby dvě rozdílné osoby.

Potlesk na otevřené scéně, zejména při všech rohových kopech, asistence při prvním Messiho gólu, další perfektní pas Tevézovi v padesáté minutě, nádherná kombinace s Messim a Agüerem o chvíli později. V následujícím utkání ovšem nenastoupí. Dostal další žlutou a má automaticky stop...

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (12)

Přidat komentář
terry

Dobrá práce alegre, aspoň sem se zas něco dozvěděl.

Reagovat
smazaný uživatel

je to jasny, riquelme nema kolem sebe kvalitni spoluhrace

Reagovat
Lojd

Takovej argentínskej Abrahám

Reagovat
smazaný uživatel

Boca je ve tmě, nato jak hraje by měla být ráda za 6. místo. Riquelme je v Boce Bůh a někdo toho až moc využívá to ano, ale pořád je to kvalitní hráč což dokazuje v reprezentaci. Ale trochu týmovýho ducha by neuškodilo. Jinak jsem udiven situací Bocy a doufám, že se ztoho vyhrabe, i s Riquelmem.

Reagovat
alias

To je sice pravda, ale podívejte se na RiverPlate ty jsou na tom ještě mnohem hůře... a teď v neděli je čeká vzájemné derby. Vysílat by měla Al JazzeeraSport.

Reagovat
smazaný uživatel

klidně víc alegre , o argentinskou ligu se celkem zajímám. RIVER PLATE

Reagovat
Xavi

Riquelme je sice výborný hráč, ale také hodně problémový, což už předvedl ve Villarealu, kde se všichni tak strašně divili, že sedí na tribuně po sporech s Pellegrinim a Roigem.

Reagovat
smazaný uživatel

San Lorenzo. Pablo Barrientos.

Reagovat
smazaný uživatel

pěkná práce

Reagovat
Kapřík

Výbornej článek .

Reagovat
smazaný uživatel

Víc takových článků z jihu!

Reagovat
smazaný uživatel

no myslim ze riquelme neni ziadne neviniatko, podobne sa uz dialo aj vo villareale, deje sa teraz...ako hrac genius ale inak neviem neviem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele