Boban Pirlovi doporučuje, aby skončil v reprezentaci

26.09.2012, 17:49
Aktuality
Loni byl jedním z hlavních strůjců úspěšného tažení Juventusu Serií A, letos však zatím Andrea Pirlo za svými loňskými výkony výrazně zaostává. Zatím si Stará dáma vede dobře i bez něj, ovšem potřebuje svůj záložní klenot co možná nejdříve probudit. Zvonimir Boban, bývalý hráč AC Milán, si myslí, že by měl Pirlo skončit s reprezentací...

Podle Bobana by to Pirlovi pomohlo najít ztracenou formu, protože by už neměl tolik závazků a mohl se soustředit jen na Juventus. Ten zatím na probuzení zkušeného záložníka čeká, v nové sezoně totiž svými výkony příliš nepřesvědčuje.

"Myslím si, že by se měl Pirlo vzdát některých svých povinností. Měl by skončit s reprezentačním fotbalem," uvedl v rozhovoru pro Sky Sports Italia Boban, podle kterého už toho je společně s Ligou mistrů a Serií A na 33letého Pirla možná trochu moc.

"Postrádá tu lehkost z loňska. Myslím si, že to může být tím, že má příliš mnoho závazků. V létě si příliš neodpočinul," hledal příčiny Boban, který strávil v Miláně jedenáct let a ve své poslední sezoně se právě s Pirlem míjel.

I bez Pirlových záblesků geniality se nicméně zatím letos Juve daří, po pěti kolech vede s tříbodovým náskokem italskou nejvyšší soutěž, ačkoliv nejbližší pronásledovatelé mají ještě dnešní zápasy k dobru.

Autor: Ondřej Holzman / soccerway.com

Komentáře (54)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Niečo to má do seba...

Reagovat
CubONE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ryzskej

Boban je boban

Reagovat
Neuro

Boban

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Filip12

Boban byl pán hráč on a Šuker byli mistry svého oboru

Reagovat
smazaný uživatel

Ty pamatuješ i Pelého ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě že ano

Reagovat
Filip12

ty si vůl vždyť Pelé by moh bejt Bobanův děda

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Zvonimir kurva . To byli tenkrát hráči, Davor Šuker, Fredi Bobič a spol.

Reagovat
j_mrazik

Bobiče jsem nikdy neměl rád, stejně jako Balakova.

Reagovat
smazaný uživatel

Bobič ti v tom výběru nějak vyčnívá ...

Reagovat
smazaný uživatel

Musí hrát jeden zápas týdně. Takže si Tondo ujasni, která soutěž je pro tebe důležitější a do té ho stav.

PS: Ty azurový dresy jsou nejvíc nejkrásnější na světě

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím stejně další velký turnaj je až 2014 v Brazílii a to je podle mě nad jeho schopnosti, ať se soustředí na Juventus a dožene je co nejdál cestou v Lize Mistrů, můj černý kůň turnaje.

Reagovat
božský John

Hehe, na chorvatskou repre jsme si hráli po MS, to si dobře pamatuju. Samej Prosinečki, Boban, Vlaovič, Prosinečki,Stanič,Ladič a Soldo

Reagovat
božský John

..a každej chtěl bejt DAVOR ŠUKER

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
zidane78
Reagovat
smazaný uživatel

Prosinečki byl, koukám, nejoblíbenější ...

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
smazaný uživatel

Blbost.. Jestli chce Andrea hrát v Brazílii 2014, tak asi těžko bude končit.. Prostě na méně důležitý zápasy místo něj Pogbu a nazdar.. Jenže pochybuju, že ho Conte bude takhle šetřit..

Reagovat
prevadec spojitosti

to mu to fakt tak nejde? v nove sezone mam v hlave jen moment jak ho obechcal oskar ale ze by mu to neslo ani v italii ??

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jde, jenže spusta týmů si na něj dává větší pozor než loni.. Díky tomu nemá tolik prostoru vymejšlet psí kusy.. Forma šla samozřejmě dolu, ale myslim si že je to otázka 3-4 zápasů a bude zase kouzlit (v případě že neodehraje každej zápas 90 )

Reagovat
smazaný uživatel

Pirlo je uzitecnej i prave tim ze na sebe taha klidne i 3 hrace a dokaze pak rozdat balon do volnyho prostoru... to mu de furt a vzdycky mu to pude... de o to ze uz prose nema tolik prostoru na ty jeho sibalsky kousky 1v1... jinak je podle me uplne stejne platnej co se efektivnosti tyce jako minulej rok...

Reagovat
REPLIKATOR

Tak určitě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já to nevidím tak kriticky, pořád to slušně rozjíždí ty akce a pořád patří k nejlepším.Neřl ybch ž enemá formu jak bylo napsáno výše, soupeři hrají blíže k němu, nemá tolik prostoru ale zase vytváří prostor pro ostatní.Pořád klíčový článek týmu.

Reagovat
10

rozhodně by to pomohlo, už je čas

Reagovat
Azazelo RD

Na EURU mně poprvé přišlo, že hraje famózně (italskou ligu nesleduji), tak mně přijde nesmysl, že by pár měsíců po jeho skončení měl být problém v tom, že by nezvládal hrát ligu i reprezentovat. Navíc když mně po mnoha letech konečně přišlo, že se dá na Itálii koukat.

Reagovat
JuveIt

Chcu se jet na Pirla (a ostatní hráče Juve) podívat, až budou hrát Italové u nás, tak ať mu neradí pi*oviny.

Reagovat
smazaný uživatel

Zvonimir Boban to je méno

Reagovat
covey

Boban byl v AC sakra dýl než tři roky..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cervo

ja myslim, ze by mal skoncit v juve

Reagovat
smazaný uživatel

Byla by to škoda pro něj, i světový fotbal. skončit se dá vždycky, když na to člověk ale má, tak není důvod. A pár nevydařených zápasů nic neřeší.

Reagovat
smazaný uživatel

Boban řekl něco čehosi většina nás všimla , jenom to k velké úctě k Pirlovi nikdo neřekl nahlas . V nové sezóně mě Andea připomíná jeho poslední 2-3 sezóny v AC . Myslím že problém je asi v jeho hlavě . To že se na něj všichni zaměřují a napadají ve více hráčích , není žádná novinka . To dělali i minulou sezónu a Andrea tam předváděl svou geniálnost . Dneska působí unaveně odevzdaně , jeho přihrávky nejsou už tak přesné a tak přihrává zpět na Lea , který to bohužel pochopí tak že Pirla teď má dělat on . Nic méně není to vše o Pirlovi , ani o jiném hráči . Celý tým jakoby od nové sezóny zařadil nižší rychlostní stupeň , jakoby se šetřili síly ( což je pochopitelné ) . Juve bohužel už nehraje tak aktivně , napadá sporadicky a to dvojcí Seba , Mirko ,což jsou dva hráči kteří to evidentně nemají v DNA . Nemám přesné statistiky , ale domnívám se že držení míče a přesnost přihrávek šla dolů . Směrem dopředu záloha špatně podporuje útok , což vede k tomu že se často útočí ve dvou proti čtyřem . Všechno se cpe středem , přitom křídla máme dobré a evidentně ve formě . Možná by týmu prospěla změna zpět na 4-3-3 což je lepší systém pro Mirka a myslím že i Sebu . Poslední věc která se mě ale zdá nejvýraznější je špatná hra bez míče . Minulý rok jsme zachytili většinu odkopnutých míčů ze soupeřova vápna , dnes minimum , hráči jsou jakoby všude jinde než mají být . Celá záloha je posunutá směrem dozadu , ale i tak při defenzivní práci mě připadá dost rozhádaná . Tondo měl bys už v tom udělat konečně pořádek kurva .

Reagovat
Mr.Jindros

Pirla je obrovská škoda, nejlepším zaskakujícím by byl podle mě Asamoah, se kterým se tam ale nepočítá.

A k tomu zbytku - já bych zase takový skeptik nebyl, loňskou sezónu jsme začali daleko hůře a konkurence byla papírově silnější. Zápasy s Janovem a Fiorentinou byly dobrá facka, ale na změnu systému to imho není. Ostatně horší jsme byli jeden zápas a to na půdě jednoho z nejlepších týmů ligy podle současné formy, žádná tragédie.

Jinak co se týče teoretického 4-3-3, tak tam pokud vím hrají jak Sebastian tak Mirko nejlépe levé křídlo, tzn. stejný post. Nehledě na to, že nemáme kloudné pravé křídlo. A hrota. A levého obránce. Navíc pod tímhle systémem jsme loni hráli hrozně.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem skeptik , vedeme ligu a máme to zatím dobře rozjeté . Jen upozorňuju na některé nešvary . kterých jsem si všiml . Máš pravdu že jsme začali minulou sezónu hůř , ale to si tým zvykal na něco úplně jiného než bylo . 4-3-3 bych úplně nezahazoval , jsou zápasy kdy se může hodit . Je fakt že to v tom systému haprovalo , ale například Mirko tam podával dobré výkony . Problém byl spíš Pepe na druhé straně a Matri či Fabio uprostřed . Seba a Vučinič by nemuseli hrávat spolu a napravo by klidně mohl hrát někdo ze čtveřice Isla , Pepe , Asamoah , Caseres .

Reagovat
10

čekal jsem, že se budeme rozjíždět pomalu, kostra týmu byla na EURU, k tomu nový hráči, superpohár v Číně už na začátku srpna, mnohem víc zápasů...tohle je ještě podle mě docela dobrý, budeme mnohem silnější, o tom jsem přesvědčenej...jinak na držení míče pořád vedeme, průměr 60%, ale 46% jako s Fiorentinou jsme snad minulou sezonu neměli

Reagovat
DelPiero137

Islu a Marroneho nemam moc nastudovanych, ale mohli by hrat na pozicii Marchisia/Giacka? Zvladli by tolko nabehanych km?

Caceres uz nie je dolieceny? Aj Stephanovi by sa hodil odpocinok a Martin je obcas priamociarejsi.

Reagovat
10

Martín je v pořádku, stejně jako Isla, oba už v základu hráli - Cáceres 75 minutě v Janově, Isla proti Chievu 52 minut, tam problém není.

Zatím se střídají dvojice Marchisio/Giak, Pirlo/Pogba, za Vidala je asi nejblíž právě Isla. Marrone hrál v základu v prvním kole s Parmou, od tý doby 20 minut v Udine, moc to nechápu. Hrát může kdekoliv.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle Gazzetty by mohl hrát v neděli místo Lea.

Reagovat
Mr.Jindros

Marrone určitě, Isla teoreticky taky, ale v té troše co zatím odehrál mě moc nepřesvědčil.

Reagovat
DelPiero137

Dik obom za info.

Reagovat
smazaný uživatel

Islu bych postavil do středu, hrál by lépe než na kraji, věřím tomu.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych se to nebál postavit třeba takhle : De Ceglie, Asamoah, Pogba, Isla, Caceres.

Reagovat
smazaný uživatel

O tom jsme už mluvili s "10", přesně tak bych se tomu taky nebránil. A pořádně by mohl Pogbovi zavařit Marrone. Nebo klidně takto, ale s obranou třeba Chiellini - Marrone - Lucio. Zkrátka to měnit, hledat variace. Ale co je podstatné, skládat útočné dvojice s trochou zamyšlení nad jejich chemií a schopností spolupracovat. Fabio a Seba spolu hrát nemůžou.

Reagovat
smazaný uživatel

Luca má hrát v obraně, podle Gazzetty. Jinak útok je pro mě jasný, Mirko - Nicky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem na to zvědavý, chtělo by jim to dva nebo tři kousky dát, aby se kluci zase dostali do pohody.

Reagovat
smazaný uživatel

Radši pět.

Reagovat
DelPiero137

Napriklad vo Florencii Pirlo nemal zle prihravky, co si pamatam Gio nedokazal spracovat 2 krasne prihravky a odskocilo mu to na odkop. Mal tam dobry pokus o kolmicu ale hrac to nepochopil a nerozbehol sa. Ale je pravda ze by nemal hrat kazdy zapas 90min.

Co sa tyka napadania (opat podla zapasu s Violou), nie je to take zle. Litchy, Giack aj Vidal tam sprintovali casto pred superovu 16-ku a par krat sme tak vybojovali loptu. Problem je skor v tom co si pisal. Vsetko cez stred alebo nakopavane lopty (na Gia! ). Litchy a ani Asamoh sa nevyuzivaju tak ako by sa mohli vyuzivat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele