Blatter zmírnil své požadavky na tvrdé tresty za rasismus

05.04.2013, 15:50
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (117)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
-Carles-

Preradenie do nižšej súťaže kvôli tomu, že pár idiotov napodobňuje na tribúne opice, to je nápad Vám všetkým už s tým rasizmom pekne j*be na hlavu...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OVi.77

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dělají z rasismu kovbojku.

Reagovat
smazaný uživatel

Rasismus,rasismus,rasismus... už mě přestává bavit! Furt řešej píčoviny,nic jinýho v UEFĚ a FIFĚ neuměj...

Reagovat
smazaný uživatel

Něco mi vysvětlete. Když pošlu z tribuny do prdele Matějovského, tak je to v pořádku a když pošlu do prdele Kweukeho, tak je to rasismus?

Reagovat
smazaný uživatel

To už si jako nemůžu ani zanadávat na fotbale nebo co sakra? Limberskýmu se nadávalo za jeho nevymáchanou hubu hotovo, dvacet!

Reagovat
smazaný uživatel

Může a nemusí

Reagovat
smazaný uživatel

jak může a nemusí? Tak přece bud nadávám oběma a jsem rasista (proti bělochum i cernochum) nebo nemam vubec na mysli barvu pleti a nejsem tedy rasista ani v jednom pripade, ne?

Reagovat
Josifek

Pokud Kweukeho pošleš do prdele v půlce zápasu, protože se ti nelíbí, že hraje špatně, pak rasista samozřejmě nejsi, pokud příjdeš na stadion a uvidíš tam "negra", A PROTO ho pošleš do prdele, tak seš už rasista. Ale pravda, tohle lze v praxi velmi těžko rozlišit

Reagovat
fabec1222

Když řekneš do prdele tak ne, ale když řekneš do prdele ty černá svině, tak už to rasismus je

Reagovat
smazaný uživatel

A když rom nebo černoch mi řekne "ty bila svině" tak to rasismus je nebo není?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to rasisticky zabarvená urážka.

Reagovat
smazaný uživatel

v dnešní zvrácené době z toho dotyčného ještě udělají oběť

Reagovat
smazaný uživatel

co jiného by to asi bylo?

Reagovat
Alons0

Největší rasisté jsou ti, kteří proti tomu nejvíc bojují. Dokážou totiž najít rasismus i tam, kde by ho nikdo normální nehledal.

Reagovat
Josifek

"Největší rasisté jsou ti, kteří proti tomu nejvíc bojují" - sorry, ale tohle je absolutně absurdní p!čovina. ...čímžto se ale nechci zastávat "pozitivní diskriminace" a podobných kravin.

Reagovat
smazaný uživatel

Není to až tak mimo. Právě že ti, co tak moc kážou vodu, většinou sami pijí víno. Chtějí přesvědčit společnost, že oni nejsou ti špatní, že bojují pro dobrou věc, čímž doufají, že přesvědčí i sami sebe. Takoví lidé většinou ve svých pokusech, kdy chtějí sebe i ostatní přesvědčit, zacházejí do extrémů.

Reagovat
Josifek

Myslím, že tohle je blbost, respektive je blbost tohle paušálně generalizovat pro velkou část lidí, tohle co jsi popsal, se týká dost možná jen opravdu nízkého procenta zanícených antirasistů, není to nic obecně platného či zobecnitelného.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě že je, ale musíš brát opravdu ty extrémy. Ti, co bojují proti rasismu, ok, ale u těch, co proti němu bojují přehnaně, už něco smrdí.

To máš jako s homosexuály. Ty normální, co je neřeší, i když jim třeba vadí, mě nezajímají. Mě zajímají homofobici. Jsou dva druhy. Jedni se tak narodili a jejich nechutenství zloba a hněv vůči homosexuálům je ničím neopodstatněná. Takových je ale minimum. Pak jsou tady ti, kteří jim neustále nadávají, uráží je a dokonce i fyzicky napadají. u takových lidí jde ve většině případu o hledání sebe sama, své sexuální orientace, nebo naopak potlačované homosexuality. Celý život slyší ze všech stran, jak je to hrozné, jak je to proti přírodě a těžko někdo bude homofobika brát jako homosexuála, o což jim jde. Snaží se tím přesvědčit společnost i sebe samé, že jsou normální, že jsou heterosexuálové.

Jsou chvíle, ty, kde se láme chleba a ve kterých se naplno ukáže, jestli ten dotyčný bojuje s rasismem nebo sám se sebou, ale ty chvíle mi neuvidíme, nebudeme u nich, proto nemůžeme soudit, ale to, co AlonsO není daleko od pravdy. Otec zná Kocába, u něhož ani nemusím vysvětlovat, co dělá a jak se neustále zastává cikánů u nás. Nejednou řekl v uzavřené společnosti, že by si kohokoliv z nich ani na jeden den nevzal domů a že je rád, že je nemá nikde poblíž svého bydliště.

Nikdy si nemůžeš být jistý. Ten kdo bojuje proti rasismu může být mnohem horší než ten, kdo někdy někoho nazval černou hubou. Naopak ten co dává na charitu nemusí být nutně žádný světec, protože každou korunu, kterou kdy bohatý a známý člověk dá na charitu, se mu vrátí dvakrát. Charita je jen určitá forma reklamy a funguje skvěle!

Reagovat
Josifek

Tak u těch latentních homosexuálů, kteří afektovaně vystupují jako homofobové, takovéto chování je asi nejčastější, řekl bych, že skrytých rasistů, kteří se chovají jako antirasisti, je oproti tomu naprosté minimum. Nehledě na to, že je pořád dost možná, alespoň v některých lokalit, společenský méné diskvalifikující přiznat se k tomu, že je člověk rasista, než k tomu, že je homosexuál..tak Kocáb je trošku zvláštní člověk, nicméně se nedivím, že nechce žít s Romy, zvláště některými, byť je jejich obhájcem, to bych ale kvůli tomu je tak možná nanejvýše pokrytec..

Reagovat
smazaný uživatel

Je to určitě jiné a souhlasím s tebou. Kolem rasismu to je vážně úplně o něčem jiném. Hlavně nejde rasismus ani definovat. Může jít jen o lehké předsudky, ničím neopodstatněný strach atd. Kocáb je pouze jeden z mnoha. Brání něco, co by si do svého života nevpustil. Jasně, delfína a deštný prales bych doma taky nechtěl, ale to je jiná Nechce je doma, protože ví, co jsou zač, čeho jsou schopní. Tohle bych ti napsal o většině lidí, kteří proti u nás proti rasismu bojují. U nás jsou problém cikáni, s černochy problém nikdo nemá, až na pár individuí s hákovým křížem pověšeným doma na zdi. Já sám se za rasistu nepovažuji, ale i když u mě neustále po akcích přespávají kamarádi a i lidi, které neznám, tak cikána bych u sebe přespat nenechal. Já ale aspoň nebojuji za jejich práva a nestává se tím ze mě pokrytec. Vím, že tady na EF je spousta jejich zarputilých obhájců, ale každý z nich by byl proti, kdyby si jejich dcera někdy v budoucnu domu přivedla cikána.

Jak jsem napsal, nevidíme, když se láme chleba, takže zrovna v tomhle případě se těžko určuje, kdo bojuje s rasismem z vlastní vůle, kdo jde s davem nebo kdo chce jen sám sebe o něčem přesvědčit. Jsem si ale jistý, že většina z nich to nedělá z lásky ke všem ,,barvám''.

Reagovat
Josifek

Obecně se sám cigánů spíše zastávám, je to trochu začarovaný kruh a už se mi to ani nechce rozepisovat, cigáni nemají moc motivaci, protože i když by náhodou navzdory všemu dosáhli určitého vzdělání, tak pak málokdo překoná předsuky a dá jim šanci. Některé cigány, a není jich málo, bych doma po kalbě přespat určitě nenechal, ale sou i tací, které ano. Nehledě na to, že když je některý cigán opravdu slušný člověk, tak se pak snaží a dělá vše poctivě, aby se zbavil té klasické společenské nálepky, že je jen špína, že je slušnější než 95 % majoritní populace, ale pravda, takovou znám osobně asi jen jednu rodinu..

Reagovat
smazaný uživatel

Cikán není ani tak označení pro rasu, jako spíše pro určitý druh lidí. Každý si pod tím nepředstaví hned barvu kůže, ale spíše životní styl. Taky znám nějaké slušné, třeba otec dlouho spolupracoval s jedním z nich a jeho rodina je opravdu slušná a příkladná. Je jako cikány ani neberu, vidím je stejně, jako ostatní. Stejně tak nekoukám na to, pokud je někdo černý, žlutý nebo bílí. Bavím se se všemi stejně. Ti slušní sami na cikány nadávají, ale rozhodně není žádný hendikep být cikán, mít jinou barvu kůže, zvláště v dnešní době, která se jich pokouší zaměstnávat stále více a více. Otec dal šanci více než třem desítkám cikánům. Lehká práce na vrátnici s +15 000,- a možností ubytování. Ani jeden z nich nevydržel měsíc, protože je bral stejně jako ostatní zaměstnance se všemi nařízeními a pravidly, jako mají oni.

Zkoušeli to ve Francii, Anglii a dalších státech. Vždy měli možnost začít znovu a ukázat, že jsou obyčejní lidé, jako všichni ostatní. Už na první potřesení rukou a po prvních pár větách a celkově vystupování poznáš, jestli je to cikán, nebo obyčejný slušný člověk. Hlavně měli neuvěřitelnou možnost žít v Kanadě, kde rozhodně žádné předsudky atd. vůči nim nebyly. Mohli dostat ze sebe tu nálepku problémových lidí. Jak to dopadlo? Vyhodili je a zavedla se víza. Několikrát je varovali a nestačilo to. Nikdo nemůže říct, že šancí neměli více než dost.

Reagovat
smazaný uživatel

"není žádný handicap být cikán"..

Reagovat
smazaný uživatel

.. zvláště v dnešní době! Pokud jde o hledání zaměstnání, tak to není hendikep ani omylem.

Celkově to není žádný hendikep, stejně jako není hendikep velký nos, mezera mezi zuby, nadměrné pocení při stresu, velké znaménko nad rtem, malý penis a další věci. Je to jen o konkrétním člověku, jestli tu konkrétní věc jako hendikep začne brát, čímž sám sebe dostane do nevýhody vůči ostatním.

Pokud chceš opravdu tak moc hájit cikány, tak se podívej na to, jaké postavení ve světě měli černoši. Není to tak dávno, určitě tě netřeba poučovat o historii. Koukni se, jaký pokrok udělali za ty roky. No a teď se podívej na cikány. Vidíš nějaký pokrok, nebo je už staletí nikde nechtějí pro jejich styl života, jejich nepřizpůsobivost? Pokud napíšu svůj názor, černí se měli hůře a kde jsou

Reagovat
Josifek

S tím zaměstnáním to není pravda, možná tedy ve firmě pro kopáče to není problém, když jsi cigán, ale vzhledově "klasického" cigána jako třeba číšníka těžko kdo přijme, pak záleží taky na oblasti, někde je to lepší, jinde horší..a je to samozřejmě i o lidech.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro každého podnikatele je lepší, když má nějakého cikána ve své firmě. Někteří to vzdali po dvaceti pokusech, můj otec po téměř čtyřiceti. Šancí měli více než dost a stále je mají. Jestli chtějí sedět v kanceláři, měli se lépe učit. Nějaké kopání rozhodně není nic podřadného a na úřadě práce má snadnější sehnat takovou práci cikán, než obyčejný člověk.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
REPLIKATOR

Tvrdé tresty v rámci možností Takže vše, kromě přerušení zápasu, opakování zápasu nebo odečtu bodů

Reagovat
Milan.B

Blatter je zmrd

Reagovat
CHONG

Rasismus je jenom nafouknutá bublina.

Reagovat
Josifek

Reagovat
REPLIKATOR

mediální mýtus

Reagovat
smazaný uživatel

Čím více proti něčemu bojuješ, tím více toho ještě vytváříš.

Jak řekl před týdnem můj otec. Dokud všichni tak tvrdě nezačali bojovat proti rasismu, prakticky se s ním nesetkal, nečetl o něm a neslyšel o něm v televizi. Najednou jsou všichni samozvaní ochránci barevných a s rasismem se setkávám dnes a denně.

Lidi, se kterými chodí na schůzky nikdy neřešili, kdo má jakou barvu kůže. Teď neustále řeší, jak jsou ti a ti chránění, co se smí a nesmí říci v jejich přítomnosti a to nejsou žádní hlupáci, ale vysoce vzdělaní a úspěšní lidé. Samozřejmě je rozdíl mezi tím, jak to podají oni a jak to podá nějaký hejhula s nedokončeným učňákem u piva, ale rozhodně to není téma jen pro ty hloupější.

Reagovat
C-M@ster

Člověk neovlivní, že se narodí černý, ale má ovlivnit to, že je rasista?

Nejde ovlivnit svoji výchovu ani inteligenci.

Pokrytectví nejvyššího stupně.

Reagovat
REPLIKATOR

omg

Reagovat
Josifek

No jistě, někdo se narodí jako vrah, proč jej trestat za to, že se tak narodil, že?

Reagovat
C-M@ster

Geneticky, nebo i výchovou získá sklony k násilí, psychické problémy nebo menší soucit například.

Zamysli se, prosím, než něco napíšeš.

Reagovat
CHONG

Není vrah jako vrah.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže tímhle tady chceš říct, že člověk se má trestat, protože je černej? Nebo teda, že se vrazi trestat nemají?

Reagovat
C-M@ster

K tomuto závěru tě dotlačil pražský mozek, neodsuzuji tě.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak je na venkově vidláčku?

Reagovat
smazaný uživatel

Marty není z Prahy.

Reagovat
Josifek

Vcelku mrzké, uchylovat se, když ti dojdou i pseudo-argumenty, k urážkám..

Reagovat
smazaný uživatel

Otázka je ve vidlákově závěr?

Reagovat
Josifek

Jak to souvisí, proboha, s tím co jsem napsal? Absolutně nezpochybňuji vliv genetiky či naučených sociálních vlivů v rámci výchovy a vývinu osobnosti jedince, mimochodem se uvádí, že vliv naučených fakturů se zhruba 80 % podílí na vývoji osobnosti jednotlivce, zatímco genetické predispozice zhruba jen 20 %.. Mnou uvedený příklad byla jen hyperbola tvé "rovnice", ze které mi plyne, že "nemáme trestat člověka za to, jaký je, neboť takový není proto, že by si to přál, nýbrž se tak narodil a byl k tomu tak vychován"...což je nesmysl, tak nevím, jaképak pokrytectví. Tedy, přemýšlej..

Reagovat
smazaný uživatel

Co má kdo proti opicím, že se nesmí napodobovat na stadionech? To je k těm krásným zvířátkům pěkně hnusný

Reagovat
JIMMY-PO

a ak je niekto čierny a je to sviňa a ja mu poviem čierna sviňa, stáva sa tým zo mňa rasista?

Reagovat
JIMMY-PO

kongres FIFA na Mauríciu

Reagovat
homeles8

rasismus neni

Reagovat
smazaný uživatel

hu hu hu hu áááááá ááááá áááá

huuu huuu huuuu

ááááááááá

Reagovat
smazaný uživatel

No jo .... Joseph Blatter je jak slon v porcelánu. Dementuju co jsem dementoval.

Reagovat
JIMMY-PO

nejak podobne to bolo aj v jednom filme nie? len si za boha neviem spomenúť ako to bolo

Reagovat
smazaný uživatel

Král : Odvolávám co jsem odvolal ..... jedna z mnoha legendárních českých pohádek.

Reagovat
JIMMY-PO
Reagovat
smazaný uživatel

Ono by jenom stačilo, aby černý mimo to že jsou černý nebyli taky ubrečený, už jenom to jejich věčný stěžování akorát všechny provokuje a rozčiluje. V.Pohlová

Reagovat
stas87

cital som rozhovor s madarskym ciganom-podnikatelom,on sam zamestnava 40 ciganov,za najvcasi problem nepovazuje kradeze ci to ze mu cigan nepride do roboty aleto ze v madrasku aj inde v europe maju cigani ci ine mensiny velke zastanie ktore je kontraproduktivne a len pomaha robit dalsiu skodu a nenavist

Jaký máte názor na liberální ochránce lidských práv, kteří se v souvislosti s některými kauzami stavějí na stranu Romů a přitom hlásají, že vezmou záležitost Romů do vlastních rukou?

Fungují na principu, co je pro nás špatné, je pro ně dobré. Jenom nás využívají. Beztak je ale vůbec nepotřebujeme, protože vůči Romům dochází sice k různým pochybením, ale vůbec se tu nejedná o nějaký obrovský rasismus. Ochránci práv Romům navíc jen pletou hlavu. V některých případech mezi ně přijedou, nejsou o celé věci informováni, ale hned je proti někomu popudí. Potom si odjedou a už se víckrát nevrátí. A romské dítě, které napadlo učitele, potom vykřikuje, že mu ublížilo právem, protože učitel je rasista. Protože papouškuje, co mu řekl nějaký ochránce lidských práv. Ta obvinění jsou samozřejmě většinou nepravdivá, a beztak nesmí nikdo nikdy vztáhnout ruku na učitele.

tu popisuje pohlad na ochrancov ludskych prav...

Na sociálních sítích se to jen hemží útočnými poznámkami Romů proti Maďarům a naopak. Co posiluje tuto nenávist?

To, že většina je svedena na scestí. Na tom mají lví podíl liberální ochránci lidských práv, kteří nás podvedli a kteří ihned vykřikují rasismus, aniž by prozkoumali pozadí celé věci, a rozhodli, kde je pravda. Rasismus si vymýšlejí nebo ho zveličují, zatímco naši vlastní odpovědnost zpravidla zakrývají. Tím romské populaci neuvěřitelně škodí.

Reagovat
smazaný uživatel

A kde jsi ten rozhovor četl?

Reagovat
stas87

na jednom blogu...ono sa v ceskych mediach nepise vobec o situacii treba v madarsku kde to uz nejaky cas hrozi vybuchom

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl bys být konkrétnější? Na jakém blogu? Něco ve stylu blog čtenářů na Idnesu, nebo nějaký to byl ryze soukromý?

Reagovat
stas87

http://beo.sk/multikulturalizmus/1276-cigansky-vajda-attila-lakatos-ked-mi-budu-kradnut-zemiaky-stanem-sa-gardistom

najdi si meno attila lakatos,to je on ten blog je sukromny a nechce sa mi ho davat sem

Reagovat
smazaný uživatel

Já žil několik let ještě na východ od Maďarska a tam paradoxně problémy s cikánama nemají, když jsem se ptal proč, tak mi bylo odpovězeno zhruba takto: "Mají tak nízký dávky, že kdyby nemakali, tak chcípnou a když něco ukradnou, tak dostanou přes držku." A skutečně, viděl jsem tam cikány, jak makaj na poli, hospodaří si sami pro sebe, krásný cikánky v krojích, na trh vozili zeleninu v konskym povozu, krásnej pohled.

Ne u nás choděj vožralý, zhulený v adidaskách, pičujou na všechny "hej more, dej mi davky pičo ty vole more rasisko vole zkurveny"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

ja som v madrasku nikdy nebol takze nemozem sudit ake to tam je ale pripady vrazd pre potraviny ci zopar drobnych sa tam naozaj stali a v drvivej vacsine to boli prave cigani co tieto veci spravili...

Nejnebezpečnějším člověkem je ten, který nemá práci a má hlad. Ten, kdo jde spát s tím, že neví, co dá rodině druhý den jíst. A zhruba pětina maďarských Romů se nachází v takové situaci. Pak se nedivme, že část těchto lidí něco ukradne“

toto je aj v cesku ci slovensku ale tam to asi niekde bude fakt spatne

Reagovat
smazaný uživatel

tohle nebylo maďarsko, ale území na pomezí ukrajiny a rumunska. Tvrdej kraj, kde je každej odkázanej na sebe a dostává minimum z venku, tak se na ně musí....

Reagovat
stas87

aha,mal by som lepsie citat co ta tam priviedlo?rodina?verim ze tam to nebude lahke zit,lenze ked das ciganovi aby sa staral o dobytok tak prva myslienka je ze ho zabije a zozere,nie aby premyslal ze z toho moze mat ine vyhody

Reagovat
smazaný uživatel

Napůl práce, napůl dovolená. Kdybych nechtěl, tak tam být nemusím, ale byla to dobrá škola života. Takhle, oni se tam fakt museli o sebe postarat, protože jim nikdo nic na nataženou ruku nedával. Jo jasný, když byl trh, tak se několik hodin na stejnym místě objevilo několik cikánů a prodávalo to co nakradlo přes den rozloženo na zemi na ubrousku, ale to bylo minimum.

Celkově je tam měli v lati daleko víc než my. Bylo docela běžný, že tam malý cikáně ukradlo někomu něco na ulici, dotyčnej ho chytil, zkopal a šlo se dál.

Já měl jinak problém je rozeznávat, všichni celkem slušný čmoudi pro mě.

Reagovat
Josifek

Kua, to s těma hezkýmá cigánkama v krojích, jak vozí na trh zeleninu, zní kurva zajímavě..

Reagovat
smazaný uživatel

Strašná hovadina..

Reagovat
stas87

konkretne v tej oblasti kde zije to az taka hovadina nebude...globalne asi ano ale tak ty to vies sam lepsie no

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, že to vim líp..

Reagovat
stas87

ono by mozno pomohlo zredukovat tych obhajovacov rasizmu a riesit len pripady ktore sa naozaj stali

Reagovat
smazaný uživatel

To jde jen stěží, když vaše skupina vymýšlí tolik hoaxů, že nejde věřit absolutně ničemu.. Pak se můžeš odvolávat jen na reálnou osobní zkušenost.

Reagovat
stas87

ak vasa skupina? mne je to celkom fuk,ciganov neriesim a nebojim sa ich,su pre mna menej ako vzduch,ignoracia

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevím, jak si vy latentní rasisti říkáte..

Reagovat
stas87

netrafil si,nie som rasista ani latentni,mam s nimi len zle skusenosti ale nevykrikujem ze by mali byt vsetci do jedneho mrtvy...

ty si neni nahodou ich obhajca?davalo by to zmysel...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky s lidmi z ghetta nemám dobrý zkušenosti, ale vím, kde ten problém je.. a že se rozhodně netýká cikánů jako rase, ale odloučení od společnosti.. Každá skupina odloučená od společnosti dělá asimilovaným lidem problémy.

Reagovat
stas87

vidis a cigani ktory vystudovali a ktory by mohli mat v tom ghette vplyv a respekt tak sa od nich dockaju presneho opaku...preco asi?ked sami cigani nemaju zaujem riesit svoje problemy tak kto ich ma riesit?

Reagovat
smazaný uživatel

No jasně, oni se dívají na cikány co se prosadí stylem. "Co on mi bude radit, když už je jejich."

Nedávno jsem myslel, že mají na záchranu, když budou věřit vzorům, teď už nevěřim ani tomu

Reagovat
stas87

je to len v nich,zavist a hlupost,pre nich je lepsi byt v base lebo az sa vrati tak je u nich hrdina ze v tej base bol...

Reagovat
smazaný uživatel

Ti co s nimi ty problémy mají.. Ale ne tak, jak byste to chtěli vy. Je potřeba každý náznak ghetta okamžitě rozložit (to se projeví hlavně neplacením nájmu, elektriky apod.).. a ne jen to celý ghetto přesunout na sever čech. Ale tak, aby ty rodiny pospolu už nikdy nebyly. Cikáni mají problém najít si přátelé a asimilovat se do (pro ně) "světa bílejch".. Cítěj se méněcení, odkopnutí.. To je vždy podhoubí pro to, aby byli na okraji společnosti a začali dělat neplechu. Jenže to není jen případ cikánů, to dělají všechny neasimilované skupiny obyvatelstva. Když se k vám do paneláku nastěhuje cikánská rodina, tak na ně ihned začnou sousedi koukat skrz prsty.. Proto je pro ně těžší dostat se do společnosti, ale po čase, pokud nebudou mezi svými, to zvládnou.

Reagovat
stas87

a kde ich chces dat?kam chces dat ludi z ghetta?ked uz ich odstahujes z ghetta,co mu das za pracu?naucis ho pravidelne chodit do prace a naucis ho tomu aby tyzden do dalsej vyplaty mal peniaze aspon na chleba?ty to vidis moc jednoducho..prvym predpokladom je aby mali minimalne hygienicke navyky a aspon minimalny zaujem o skolu

nemyslim si ze sa aj po case dostanu do spolocnosti,clovek co so mnou robi zije v panelaku kde su len biely,pristahovala sa tam rodina ciganov...obi dvaja pracovali,mali dve dcery,potom co tie dve dcery v 17 otehotneli tak stara prestala pracovat a doteraz nema pracu,zacala kradnut...cigani ani nemaju volu prekonat problemy tak nerob sudy ze to zvladnu

Reagovat
smazaný uživatel

Já ty soudy zvládnu, celá rodina mojí matky to zvládla. Proč by to nedokázali ostatní?

S tou prací.. Pokud neplatí nájem, tak už v tu dobu jsou na hraně zákona. Můžou dělat pomocný práce pro obce, pokud si něco nenajdou.. Jinak, pokud dlouhodobě nechodí do práce, tak jim peníze seberou úplne stejně jako se peníze seberou tobě, když pracovat nebudeš. Tohle je další hoax, která ta vaše strana vydala, a který vydává za pravdu.

Reagovat
stas87

preco by to nedokazali?pretoze su to proste cigani ktory maju v genoch to svoje-tancovanie,volnost,kamarati,zurky...ked s nimi toto nerobis tak tym davas najavo ze si nieco viacej,ked uz to dokazu tak si vela krat rozbiju rodinne vztahy a na to ma odvahu minimum ciganov,tvojej matky rodina ma problemy s ostatnym pribuzenstvom?

su na hrane zakona ale vedia ze dost casto ich nepostihne trest,proste sa odstahuju inam kde to rozmlati rovnako ako v dome pred tym,tie pomocne prace...chodis asi len na 5-6 hodin,dostanes za to 8 tisic ale k comu ti to je ked za to kupis chlast,cigarety a peniaze mas do dvoch tyzdnov prec?preco takych ludi zamestnavat a davat im sancu ked nedokazu narabat s tym co maju?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty máš slušně vypláchnuto, co se týče tohodle.. Takhle to samozřejmě vůbec není, cikáni žijí na okraji společnosti, pokud se ale asimilují, tak jsou naprosto normální.. Rodina mojí matky s příbuzenstvem problémy nemá. Se vzdálenými se skoro nestýkáme (a když, tak to prý je taky v pohodě) a ostatní se asimilovali taky.

Evidentně to s tebou fakt nemá ceu, ten druhý odstavec tě úplně odrovnal.. Nepostihne je trest a přesto jsou věznice cikánama narvaný od zhora/dolů..

Reagovat
stas87

no urcite su vsetci zavrety zato ze neplatili najom a elektrinu v base su za kradeze,rvacky,napadnutia a inu kriminalitu,ked si taky mudry tak kolko ciganov sedi v base za to ze boli neplatici?

Takhle to samozřejmě vůbec není, cikáni žijí na okraji společnosti, pokud se ale asimilují, tak jsou naprosto normální..

samozrejme ze su uplne normalny...sudit podla vlastnej rodiny..poznam dost pripadov kde to co popisujes bolo(asimilacia)a vies ako to dopadlo?pocitom ublizenosti a menejcennosti,potom sa tie rodiny aj tak vratili ku svojim,ja pripustam ze mozu zit normalny zivot a za susedov mozu mat cely panelak bielych ale tvrdit to ze je to tak v 100% pripadoch si netrufam,to len ty..

Reagovat
smazaný uživatel

Já píšu, že se tak stane časem.. Chytřejší a přizpůsobivější to udělají za pár let, někteří to tak mají po pár generacích. Vždy člověka vychovává hlavně prostředí a z ghetta ještě nikdy nevylezlo nic dobrého.

Reagovat
stas87

pekne si sa vyhol tomu objasnit mi preco su basy plne ciganskych neplaticov..

Reagovat
smazaný uživatel

A nejsou?

Reagovat
stas87

to myslis vazne? ty sa mi snad zdas..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď jsi jen ukázal, že opravdu nemáš přehled o tom, co se DOOPRAVDY děje.

Nedávno vyjížděla policie kousek od nás na jednoho cikána, který mlátil svou manželku. Ten večer přijel strejda na večeři, tak jsem se ho ptal na to, jestli se to k němu doneslo. Ten chlap je prý velice známá firma a celkově už má na svém kontě přes 70 záznamů v trestním rejstříku, včetně neplacení alimentů, nájemného atd. Víš, jak dlouho přesně pobyl ve vězení? Necelé dva roky s rejstříkem plným napadení, krádeží atd.

Reagovat
smazaný uživatel

A já jsem volal policii na cikána, kterej mlátil svoji manželku ani ne před týdnem.. A má z toho průser jako svině aniž by na ní byly nějaký známky násilí.. Protože je recidivista, má problémy s placením alimentů, nájmu apod.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se o to zajímej dále a zjisti si, jaký průser z toho nakonec měl a dohledej si podobný případ, kdy o cikána nešlo.

Policie ráda dělá bububu, protože musí. Jsem rád, že se mi zkušenosti s nimi poslední dobou vyhýbají, ale není to tak dávno, co v obchodě chytili dva cikány, kteří měli rozhodně více než patnáct, když kradli. Prodavačky jim úplně nadávali, stejně tak policii, protože to je prý už poněkolikáté a pořád tam chodí krást. Policie jim na místě řekla, že to půjde k soudu a nevyjdou z toho dobře. Oba je vzali a odvezli. Šel jsem s nákupem domů asi deset minut a ti dva šli naproti mě s úsměvem na rtech. Buď jsou u nás hodně rychlé soudy nebo udělali bububu a za rohem je pustili. Brácha jednou v deseti letech ukradl žvýkačky, policie ho přivezla až domů a navrhla rodičům potrestání.... asi tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel to tak nefunguje. Teď je to jen o tom, jestli věříš tomu, co se píše a co má uklidnit české občany, že s cikány to nefunguje tak, jak se říká, nebo jestli se opravdu zajímáš a ptáš se lidí, kteří se kolem toho točí. Nesmíš se ale na ně koukat jako na nějaký odpad s neoprávněnými předsudky.

Přítelkyně od bratra dlouho pracovala na pracovním úřadě a ví, jak to tam chodí, jak dlouho která rodina pobírá dávky atd. Rozhodně to není tak, že pokud neplatí nájem, vyhodí je. Není to tak, že pokud nechodí dlouhodobě do práce, dávky jim seberou. Takoví lidé dostávají různé příspěvky na bydlení, školu, dopravu atd. a k tomu nehorázné sociální dávky. Navíc se jim důchod, i když celý život nemakali, vypočítá z průměrného platu v ČR, takže lidé, kteří celý život tvrdě dřou se nebudou mít tak dobře, jako cikáni.

Na Policii mám rodinu na vysokých místech, vím jaké mají příkazy, zajímal jsem se o to. Vím, jak je trestají resp. netrestají. Věř, že zákony neplatí pro Čechy a jiné menšiny stejně, jako pro cikány. Opravdu nevím, čím si to zasloužili, ale bohužel.

Otec dal šancí více než třem desítkám cikánům. Nabídl jim jednoduchou práci s platem +15 000,- a možností ubytování. Ani jeden z nich nevydržel déle než měsíc. Ani ne polovina z nich byla z ghetta, takže to není jen otázka toho, v jakém prostředí žijí.

Sám už je dávno neřeším. Čím méně se o nich bavím, tím méně je vídám, což je dobře. Rozhodně je ale nesnášenlivost vůči nim opodstatněná a z velké části za to můžou ti nahoře, protože jim neustále ustupují a brání je. Tvé teorie jsou správné, ale není to praxe. To, co píšeš, je pouze to, jak by to mělo být, ale není to skutečný obraz toho, jak to doopravdy vypadá. Nemám absolutně žádný důvod nevěřit členům své rodiny, svým zkušenostem a zkušenostem lidí z vyšší smetánky, tedy ze společnosti otce. Není to jen o ,,hloupých dělňasech'', vadí všem.

Z celé Evropy je vyhazují a má to svůj důvod. V Kanadě kvůli nim zavedli víza a ten odpad, který vyhodili dokonce i z Kanady, jsme si natahali zase zpět k nám.

Bylo by krásné, kdyby to bylo tak jak píšeš, jenže to tak opravdu není.

Reagovat
smazaný uživatel

A od kdy o trestech rozhoduje policie? Od toho jsou tady soudy.

Reagovat
smazaný uživatel

A to je to... však jsem taky napsal - vím jaké mají příkazy. Policie nemůže dělat prakticky nic, i kdyby sebevíc chtěla, což v drtivé většině případů chce.

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, jak to je daleko lépe než ty, Bolo..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to si právě nemyslím. Ty píšeš, jak by to vypadat mělo, ale ne jak to doopravdy vypadá.

Na svůj názor máš samozřejmě pravdu, ale raději budu věřit své rodině... Člověku, který je na jednom z nejvyšších míst policie ČR a člověku, který zná polovinu vlády i s Kocábem a ví, jak ten obhájce romských (cikánských) práv na ně v uzavřené společnosti neustále plive.

Reagovat
smazaný uživatel

A já zas budu věřit sobě, protože s tímhle mám absolutní zkušenosti..

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nevidíš pod pokličku

Jak jsem napsal výše. Napiš mi, proč černí, kteří se měli hůře, dokázali za posledních 100 let nepopsatelně více, než cikáni za celou svou existenci?

O něčem to vypovídá, ale rozhodně ne o latentních rasistech, jak ty nazýváš oprávněně nespokojený lid ČR.

Reagovat
smazaný uživatel

Hůře se možná měli, nicméně společnost je posléze začala chápat jako sobě rovné.. Po nějaké době se přestaly dělat rozdíly. Tady nemůžeš kalkulovat s něčím, co se dělo v západní Evropě, potažmo v USA.. Natož tohle.

Reagovat
smazaný uživatel

a proč když jsem vystudoval VŠ se mám s prominutím srát s nějakým ghettem? Jako sorry ale tohle je hodně mimo. Práce ve které máš za úkol integrovat do společnosti lidi z jejího okraje je jednou z nejnáročnějších co existuje, nedostaneš za to peníze a ještě tebou budou všichni na obou stranách opovrhovat.

To nebude dělat někdo jen proto, že je z toho gheta.

Reagovat
stas87

tak potom sa nikdy nezabrani ghettam a negramotnosti=kriminalite,o tebe som nic nepisal ale niekto by tym chudakom mal pomoct ale oni ju odmietaju a odmietat aj budu takze je zbytocne toto riesit,EU uz to myslim sama zabalila

Reagovat
db18

cikán není rasa

Reagovat
smazaný uživatel

Člověk nemá rasy.

Reagovat
db18

tohle už je ale jako kdyby si řekl, že kočka domácí nemá rasy

Reagovat
smazaný uživatel

To je jako kdybych řekl, že všichnni jsme "vořeši".

Reagovat
smazaný uživatel

Rasismus nemá ve fotbale co dělat a vidět u tisícovek primitivů, kteří komentují každý dotek černocha s míčem rasistickejma kecama... ať táhnou do prjdele....jestli jsou Češi a ne jen oni takhle primitivní a debilní tak to se ta naše civilizace moc neliší od té co byla před 400 lety....

Reagovat
smazaný uživatel

zdá se mi to nebo pokaždý dělaj v Olomouci na Kweukeho huhuhu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele