Bielsa na prodloužení smlouvy nespěchá, počkal by až na léto

23.02.2021, 15:57
Aktuality
Leeds United se v závěru minulé sezony po dlouhých letech konečně vrátil mezi anglickou elitu, dovedl ho tam Marcelo Bielsa a odměnou mu následně byla zasloužená nová smlouva. Ta vyprší za čtyři měsíce a vedení má velký zájem o prodloužení spolupráce, sám kouč by ale nejraději počkal až na léto...

Bielsa v červenci oslaví už 66. narozeniny a pro Leeds pracuje od léta 2018. Třetí sezona u týmu by pak nemusela být jeho poslední.

"Chtěl bych poukázat především na jednu věc, protože to vypadá, jako kdyby mi prezident nabízel prodloužení a já vše odkládal. Někdo by si to mohl vysvětlit tak, že klub stojí o mé setrvání více než já sám, což není pravda," prohlásil zkušený kormidelník.

"V žádném směru se nepovyšuji a ani nebudu povyšovat nad klub. Znovu opakuji, nebudu ani uvažovat o jiných možnostech, dokud nedokončím práci v Leedsu. Z mé strany se nejedná ani o žádnou spekulaci," pokračoval.

Bielsa dříve vedl národní týmy Chile a Argentiny a trénoval rovněž Athletic, Lazio, Marseille nebo Lille. S Leedsem je v tuto chvíli na dvanáctém místě tabulky Premier League a do konce sezony zbývá nováčkovi sehrát ještě čtrnáct zápasů, tím prvním bude dnešní dohrávka proti Southamptonu.

"Pokud klub bude potřebovat odpověď před skončením sezony, pak mu tu odpověď dám. Ale jestli k tomu dojde, vezmu si nějaký čas a vedení sdělím, že by při svém rozhodování mělo zvážit rovněž výsledky ze závěrečné fáze sezony," naznačil Argentinec, že nejvhodnější dobou na řešení další budoucnosti bude až konec května.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (69)

Přidat komentář
prevadec spojitosti

,,a trénoval rovněž Lazio,,

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jeden trenink asi stihnul ne

Reagovat
Hachim Mastour

Po sezone do Arsenalu

Reagovat
icefish

Tohle je prostě borec. Jede si svou filosofii a ostatní ho nezajímá... Nikdy kvůli tomu nebude "nejobletovanější" a "nejúspěšnější" na světě, ale je to legenda svého řemesla... pan trenér.

Reagovat
bourbon

Reagovat
Seydou Doumbia

Zabiják. Četl jsem že mu děda dával číst jednu knihu denně v dětství. Nebo že když šel někoho trénovat tak si vyžádal kazety se zápasy za poslední dvě sezóny. Nebo jednou běžel se sluchátky v moči na atletickém oválu a neslyšel poldy a zastavil se až na něj mířili zbraněmi.

Reagovat
smazaný uživatel

Se sluchátky v moči?

Reagovat
icefish

tipnul bych že v noci

Reagovat
smazaný uživatel

Možná v moči, je to zabiják.

Reagovat
Mastný Chobot

V moči svojej obete

Reagovat
Ligter

Narcos: Argentina

Reagovat
El-Pistolero-68

Když mu dělali testy na doping, našli v jeho moči sluchátka. Pak prý půl roku nemohl trénovat, jsem četl.

Reagovat
Seydou Doumbia

Bohužel další členy této komunity musím zklamat...je to noc, ne moč

Reagovat
celeb

čo je moč, to je moč, najsilnejšia je nočná moč.

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
stiflerovamama

Vraj chceme Ocamposa, stým že Sevilla by chcela Minamina, to by mohol byť dobrý deal

Ocampos hračik, ktorý by sa k nám podľa mňa veľmi hodil, dobrý individuálne, a mal som ho najprv za takého skill hráča, ale keď som videl zápasy Sevilly, tak on toho dosť veľa odpracuje aj do defenzívy, takže za mňa som za.

Reagovat
Hlahart

Ocampos je fakt dobrej, ale to byste museli hodně doplácet, ne?

Reagovat
stiflerovamama

No Ocampos má výkupku vraj 59 mil a Minamino cena cca 10 mil. Ale vraj dúfame, že by sa tá cena mohla znížiť. Ale som určite za, predať aj Origiho, to je možno tak 20, a to už by hádam nebol problém doinvestovať, aj keď začínam mať pocit, že cez leto to chce viac roboty ako sa možno zdá.

Reagovat
Hlahart

Tak prodat Minamina + Origiho a přitáhnout jenom Ocampose, to byste stále potřebovali minimálně jednoho hráče do útoku (za předpokladu, že Firmino půjde na nějaký léčení s Martialem a přestanou být nepoužitelní)

Reagovat
stiflerovamama

Úprimne čoraz viac by som asi nebol proti tomu aby sme uvažovali o náhrade Firmina a kúpe top útočníka, ale zase Mané (Ocampos)- Firmino (Jota)- Salah (Shaqiri) sa dá považovať za veľký upgrade oproti tomu aké možnosti máme momentálne, stým, že Ocampos je prakticky použiteľný na oboch krajoch a Firmina môže v strede natrvalo nahradiť Jota.

Reagovat
Svatej

Hroznej padač

Reagovat
stiflerovamama

Mino Raiola to BBC: “Only 10 clubs in the world have the economic power to buy Haaland and four of them are teams of the Premier League. I don't think there's a manager or sports director in the world who would say that he’s not interested in Haaland...”

City, United, Chelsea, Liverpool ?

Reagovat
Hlahart

To nevím, u nás rozhodně sport director neřekne, že by se o Haalanda zajímal, tak jsme se tím možná diskvalifikovali...

Reagovat
stiflerovamama

To myslíš ironicky však ?

Reagovat
Hlahart

Ani ne, však u nás se 10 let diskutuje o tom, že zavedeme pozici sport directora a pořád ho nemáme.

Reagovat
stiflerovamama

Aha ja som skôr narážal na (sport directora) Woodwarda, ktorý veľmi takticky pred niekoľkými prestupovými obdobiami vyhlasoval ako si môžete na trhu dovoliť to čo iné kluby nie, a potom sa čudoval, že od vás kluby žiadajú väčšie peniaze.

Reagovat
ACSMan

Ten chlap je génius. Můžeme si dovolit velké věci a to třeba se přetahovat o 10 mega a pak dát o 15 víc. Nebo klidně zaplatíme víc než je výkupka fakof.

Reagovat
Busby babes

rika: Manager or sports director.

Reagovat
smazaný uživatel

City, United, Chelsea jsou jasní a ten čtvrtý je otazník:

Liverpool - peníze by určitě měli, ale toto léto se drželi až moc při zemi, ani toho Wernera nepřivedli, třeba jenom šetřili

Spurs - asi ne, zátěž nového stadionu a tak, ale taky se už nebojí v posledních letech utrácet, NDombele stál 60 mega eur a Sanchez 40

Arsenal - splátkový kalendář, kterému se nemůže rovnat nikdo na světě

Někdo jiný - ?

Reagovat
stiflerovamama

No ale zase nakoniec prišiel Jota skoro za podobnú sumu. Plus si teda myslím, že práve to správanie na trhu, keď sme doteraz prakticky využívali len peniaze z predaja, nás možno dostáva čo sa týka finančnej kondície v tejto situácii do celkom dobrej pozície.

Reagovat
vrabejka

Jotu a Thiaga jsme koupili na splátky.

Reagovat
vodka

LFC nema tolik penez. my podle me prodlouzime Cavaniho...

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Busby babes

prodlouzeni Cavaniho by nemelo mit vliv na nas pripadny zajem o Haalanda.

Reagovat
cristiano.K.

pak by nemělo smysl podepisovat Cavaniho

Reagovat
Busby babes

proc? Potrebovali jsme utocnika protoze Ighalo v lednu odchazel. Naopak by jeho smlouva vychazela do doby, nez se u Haalanda aktivuje ta vykupka.

Reagovat
cristiano.K.

no však, měnili jste kus za kus, v tomhle případě byste přikupovali a Cavani by si moc nekopl.

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool podle me myslel

Reagovat
smazaný uživatel

Donebavolajúca naivita myslieť si, že Liverpool FC.

Reagovat
blade115

Větší překážkou než cena samotného Haalanda je ale právě zmrd Raiola. Haalandovi by sice žádný trenér neřekl ne, ale většinu lidí z vedení klubu by Raiola spolehlivě odradil.

Reagovat
ajouki

I s ním se dá pracovat. Klidně za cenu jasné domluvy (jako v Dortmundu), že tady určíme částku, a přesně za tři roky za ni může odejít mimo Anglii (případně s opcí na dojednání lepších podmínky, že za další 2 roky může znovu odejít (samozřejmě navázáno na podpis dlouhodobé smlouvy).

Pro Chelsea parádní příležitost. Minimálně na 3 roky máš top 3 útočníka světa, pokud odejde tak na něm vyděláš a jako krásný bonus neodejde ke konkurenci (a velmi pravděpodobně budeš jediný klub v Anglii, za který kdy bude hrát).

Haaland má motivaci, je hladový hrát za nejlepší týmy. Chce se posouvat. Pokud půjde nyní do Chelsea, klubu stále jen druhého sledu, tak jen s motivací se za pár let posunout dále.

Reagovat
blade115

S tím vyděláním bych si nebyl tak jistej. Krom obřího platu zákonitě zaplatíš X milionů právě Raiolovi.

Reagovat
ajouki

V nejhorším to bude napočítané tak, aby ti to pokrylo náklady na přestup, Raiolu, plat a inflaci. To ti úplně v pohodě stačí a je to něco, co nemůže dělat Raiolovi problém. Těžko tě bude nutit do obchodu, na kterém proděláš. I Dortmund na tom v případě každého myslitelného prodeje (nyní i dle výkupky) neprodělá, ba naopak.

Reagovat
Busby babes

nemyslim, ze nekdo zaplati 100 mega za hrace s vyhledem, ze ho bude mit 3 roky a pak ho pusti. trh se muze posunout jinam a pak je to pro klub riziko. takove penize jsou obrovskej zavazek a investice a ten risk je pri tom, jak to popisujes proste velkej.

Reagovat
ajouki

Tak pokud ho pustíš jen v případě nabídky 150 milionů eur, tak kde je risk? Lepší Haaland s elitní mentalitou než útočník typu Joviče, který se nemusí ve výsledku chytit nebo bude jen paběrkovat.

Reagovat
Busby babes

v tom, ze se defakto predem tak nejak domlouvas s hracem, ze ho pravdepodobne za 3 roky nechas odejit. a jasne, das si tam 150 mega, jenze pak se trh posune a kluby budou mit zajem ale jen za 80. No a mas v ruce problem. Silene draheho, nespokojeneho hrace, co se citi tak trochu podveden a rizenej Raiolou... good luck with that a vysvetlenim: mame domluvenou vykupku tak o co jde?

Reagovat
ajouki

Pořád je to ale lepší situace, než ten hráč začne trucovat sám od sebe a nemůžeš se odkázat ani na tuto jasně specifikovanou dohodu. Navíc nebude v zájmu Raioly, aby ten hráč odcházel v momentě, kdy trh jde dolů. To by si musel šáhnout na své provize a to raději počká než se vše vrátí do normálu.

Reagovat
Busby babes

libi se mi ten tvuj optimismus a jak jine scenare nez ty idealni vubec neberes v potaz. vsechno je v pohode, vsechno se da dohodnout easy peasy a vsichni budou spokojeni a chovat se rozumne. I za tri roky.

Reagovat
ajouki

Nic nevylučuju, stát se to může. Ale prostě to se ti stane i u jiných hráčů, že chtějí za každou cenu pryč a pálí mosty. Courtois, Costa, Di Maria, Tevéz, atd. Haaland je hráč mimo kategorie. Podobná situace byla u vás s Ronaldem, kdy se gentelmansky dohodl s SAF. Dá ještě jednu sezonu a nebudou mu bránit v odchodu za správnou cenu. Podobně se svého času dohodl Bale s Levym, ale Levy je zmrd, byly z toho akorát průtahy ale stejně musel kapitulovat.

Reagovat
jk

Levy naprosto kapituloval se 100m v kapse. Ty seš fakt retard

Reagovat
ajouki

Myslíš těch 100m, které byly na stole, ale Levy přehrál svou ruku a pak ty samé peníze horko těžko páčil z Realu do posledního možného dne?

Reagovat
Busby babes

Reagovat
SunFells

Spíš ani 10.

Reagovat
SunFells

Pokud Aguero opravdu neprodlouží tak tipuju že City si tu příležitost utéct nenechají.

Reagovat
Bayern +

City ako náhrada za Agűera, tam je to jasné.

Reagovat
Rothbard

Co se stalo se Saints? Ještě po 12. kole byli na 4. místě (neúplné tabulky, bodově dorovnat je mohli jen United), pak měli slabší období, ale v 17. kole porazili Liverpool a byli na 6. místě (opět neúplné tabulky, přeskočit je mohl Everton a Aston Villa), ale od té doby prohry až na domácí remízu s Chelsea?! Ok, chybí jim Walker a Diallo, ale opravdu jsou to tak nenahraditelní hráči v jejich systému? Naopak hráči, které považuji jako lídry týmu, jako Ings, Ward-Prowse, Bednarek či Bertrand hrají snad každý zápas, krajem února navíc přišel na hostovačku Minamino.

Reagovat
Mato178178

Minamino ich znicil

Reagovat
GrimeBaller98

Ings par zapasu chybel a pak uz nechytl formu, hodne zraneni v obrane + karty a hlavne ten zapas s MU jim na psychice taky asi moc nepridal

Reagovat
Bayern +

plus je to brutálne nevyspytateľný mančaft

Reagovat
Busby babes

Spurs nebo my taky byli nedavno prvni a ted mame 10 a asi 40 bodu ztratu.

Reagovat
Busby babes

United Twitter 1993/94:

Schmeichel - Impulsive

Parker - Can't attack

Irwin - Can't defend

Bruce - Slow

Pallister - No concentration

Keane - No creativity

Ince - Passion merchant

Giggs - Managers pet

Kanchelskis - One footed

Hughes - Not enough goals

Cantona - Penalty stat padder

Reagovat
Rothbard

Co se stalo se Spurs?

Ok, chápu, Spurs nikoho nezajímají.

Reagovat
smazaný uživatel

Jordan Henderson si před několika dny poranil tříslo a čeká ho hodně dlouhá pauza, záložník a kapitán Liverpoolu může chybět až dvanáct týdnů.

Dúfal som, že keď už obrana nefunguje kvôli zraneniam, tak aspoň v zálohe začneme dominovať (tá je priemerná), ale Klopp po návrate Fabsa ho začne dávať na stopéra, takže záloha bez Fabsa s Hendersonom, s vyšťaveným Wijnaldumom a slabým Thiagom.

Top4 skôr nedáme. Nevyzerá to dobre vôbec.

Reagovat
Luc-Luc

dokud je matematicka sance, tak nic nevzdavat, ale bude to hrozne obtizne, zvlast pokud nezacnou hraci bojovat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Luc-Luc

vcera jsem nahodou narazil na tento rok stary clanek o tom, jaky je Henry / FSG zebrak v porovnani s ostatnimi majiteli klubu v EPL a docela me to znervoznelo, protoze bez Kloppa a Edwardse bysme byli nekde v sedem prumeru

https://theforensickop.com/liverpools-hidden-disadvantage-john-henry-is-poor-but-klopp-is-making-up-for-it/

Reagovat
smazaný uživatel

...

Reagovat
cristiano.K.

spíš v prdeli než v průměru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele