Beru za výsledek plnou zodpovědnost, uvedl Hiddink

12.11.2011, 09:56
Aktuality
Mezi Tureckem a Chorvatskem se očekával tuhý a možná ten nejvyrovnanější z barážových soubojů, tyto předpoklady ale vzaly rychle za své. Hosté si z Istanbulu odvezli tříbrankový náskok, což domácí trenér Guss Hiddink vzal na svojí zodpovědnost...

Ještě než se Turci stačili rozkoukat, otevřel skóre Ivica Olić. Po půlhodině hry pak zvýšil chorvatský náskok Mario Mandžukić a krátce po změně stran upravil na konečných 0:3 Vedran Čorluka.

”Za tento výsledek jsem zodpovědný já. Jsou to hráči, kdo rozhoduje na hřišti, ale za tohle beru plnou zodpovědnost,” prohlásil po zápase Hiddink. ”Pokud vyběhnete v první minutě špatně organizováni a necháváte se snadno obehrát, tak potom už je to velice těžké. Věnovali jsme jim možnost dvou brejků, které byly zabijácké,” dodal věhlasný nizozemský kouč pro NTV Spor.

V úterní odvětě v Záhřebu by Turci potřebovali k postupu zázrak, což si je očividně vědom i Hiddink. ”Myslím, že nyní bude nejdůležitější, aby hráči hráli za svojí čest, sami za sebe a za svojí zemi. Musíme se postavit situaci čelem a přiznat si, že bude velice obtížné, ne-li téměř nemožné se ještě kvalifikovat. Někteří hráči dostanou šanci dostat se do týmu, několik mladíků klepe na dveře,” zakončil úspěšný trenér.

Na opačné straně barikády naopak panuje euforie. ”Když přijdete na takový stadion, tak nikdo neočekává podobné skóre. První gól nám dal velkou výhodu a nakonec jsme si zasloužili zvítězit větším rozdílem. Bylo to fantastické. Chci pogratulovat všem mým hráčům, protože odehráli zápas bez chyb,” řekl Slaven Bilić, který však zároveň varoval před přílišným uspokojením. ”Máme některá zranění a mnoho hráčů nebude moct hrát v úterý. Nic není u konce, jsme teprve v poločase,” doplnil chorvatský kouč.

Autor: Petr Vaněček / soccerway.com

Komentáře (51)

Přidat komentář
Puskas

U nás se takový výrok jen tak neslyší

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Guuse je mi líto

Reagovat
Puskas

Tak určitě, ale těžko se najde někdo, kdo bude zpochybňovat jeho kvality.

Reagovat
Woods

nevadi Guus, aj tak si najlepsi trener

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
smazaný uživatel

skvělej trenér

Reagovat
smazaný uživatel

Chorváti A Guus by mal ísť trénovať Parmu, a dostať ju do pohárovej europy....

Reagovat
blade115

Přesně tohoto pána si představuju pod pojmem "nejlepší trenér". Z mála dokáže udělat neuvěřitelně moc a kam přijde, tam po sobě zanechá nesmazatelnou stopu.

Reagovat
smazaný uživatel

chorvatsko paráda to sem těm turkům přál

Reagovat
FC Porto FC

Super trenér je ho pro Turecko škoda

Reagovat
Woods

on tam dlho nevydrzi, ma naviac

Reagovat
Tsigi

Hiddink je v místních diskuzích nejpřeceňovajší trenér, takže tohle mi vůbec nevadí

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslím si, on je opravdu hodně kvalitní, myslím že chelsea ted lituje že nevzali jeho místo toho portugalce kterého tam ted mají.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Woods

ty si slusny trapko... spochybnovat Hiddinka moze fakt len blbecek na 30tu... ze ma to u teba vobec neprekvapuje....

Reagovat
mastakillah

to rozhodně není pravda.To čeho dosáhl s podprůměrnými týmy je obdivuhodné..A jedna nepovedená štace jeho kvalitu jen tak nezmění..Jeden z nejlepších trenérů vůbec!!

Reagovat
Puskas

Reagovat
smazaný uživatel

S Koreou se dostal tak daleko diky rozhodcim.

S Nizozemskem ctvrtfinale eura ani 4 misto na MS neni uspech.

S Australii a Ruskem postoupil, ale kdyby byl tak vyjimecnej, jak se tu o nem mluvi tak s tema tymama ten turnaj vyhraje. Viz Nielsen s Danskem.

Reagovat
smazaný uživatel

když už říkám A ( rozhodčí s Koreou ) měl bych říct i B že díky rozhodčím vypadl s austrálií. Hra ruska pak bylo jedno z nejpříjemnějších překvapení ME , navíc skvělá práce v chelse kde opět hlavně díky rozhodčím nepostoupil do finále LM, neříkám že je nejlepší ale rozhodně bych ho řadil mezi desítku nejlepších trenérů.

Reagovat
mastakillah

Reagovat
mastakillah

Říkej si co chceš s těmito týmy je vyhrát turnaj takřka nemožné.Nemají zkušenosti z vyhrocených zápasů a jak jde do tuháho tak v závěrečných fázích turnaje odpadnou a to ať mají jakéhokoli trenéra.To, že se to povedlo Dánům byla spíš náhoda, šli do turnaje s tím, že tam vůbec neměli být a neměli co ztratit...což byla výhoda. Co se týká Koreii ano pomohli jim rozhodčí, ale to co udělal s týmem, který předtím na MS nevyhrál ani jeden zápas a dostával hromadu gólů bylo skvělý. Hráli pěknej bojovnej fotbal a šli strašně nahoru.To on ten tým posunul na vyžší úroven. Ať si říká kdo chce co chce Hiddink je rozhodně jeden z nejlepších trenérů vůbec!

Reagovat
blade115

A kterou kokotinou odůvodníš úspěch v Chelsea (přesto, že je řeče o podprůměrných týmech) ?...

Reagovat
Puskas

Anebo s Eindhovenem v 87., který měl sice taky super tým?

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to souvisí s tim, že je přeceňovanej? Nikde netvrdim, že je to mizernej kouč. Nauč se chápat psanej text, než se začneš vztekat.

Reagovat
blade115

Já se vztekám? Jen jsem se zeptal... Tvé důvody výše jsou pro mě kokotiny, tak je tak nazývám.

Tvrdíš, že je přeceňovaný. Tak proč tedy dosáhl takového úspěchu v Chelsea, kde (což doufám uznáš) to rozhodně není lehké?...

Reagovat
smazaný uživatel

Protože měl k dispozici jeden ze dvou nejlepších kádrů v lize?

Vyhrál FA Cup, za posledních 10let jen jednou nevyhrál tým z big4. Carlo s tím další sezonu neměl problém.

V LM vypadl s Barcelonou. Kdyby by tak úžasný trenér, tak si s Barcelonou ve dvou zápasech poradí s týmem, který měl k dispozici. A výmluvy na rozhodčího neberu.

Prostě je to nadprůměrně kvalitní kouč, který dokáže tým po převzetí parádně nabudit a pozvednout, ale jeden z nejlepších fakt v mých očích neni, k tomu mu chybí výraznější úspěch.

Reagovat
blade115

No v té době měla Chelsea k nejlepšímu kádru hodně daleko... Alespoň výsledkově, psychicky atd... Tam jde o to, že dokázal s týmem hrát pěkný fotbal a ještě k tomu přidal trofej... A tom tam byl jen půl roku. Ve finále porazil Everton, který je už dlouhodobě noční můrou Chelsea...

To snad nemyslíš vážně...

Souhlasím, že dokáže tým pozvednout a nabudit, to, že mu chybí výraznější úspěch, bych připisoval skutečnosti, že prakticky netrénoval nějaký větší tým... Jasný, byl v Realu a Chelsea, ale jak dlouho... S PSV vyhrál šestkrát Eredivisii, byl tam ale jen sedm let...

Prostě jestli ti tohle k trenérské elitě nestačí, pak máš buď velmi vysoké nároky anebo nemáš soudnost...

Reagovat
smazaný uživatel

A výmluvy na rozhodčího neberu. zajímavé že u Koreje je stavíš na první místo a v jiném příkladu je vůbec nebereš, zvláštní argumentování.

Reagovat
blade115

Reagovat
smazaný uživatel

je rozdíl, když tě rozhodčí protáhnou celym turnajem a když ti nepřejou jeden zápas

Reagovat
vitasrp

Ta pasáž o zápase s Barcelonou nemá chybu.. Prý kdyby byl kvalitní kouč, tak by si s ní přece poradil..

Viděl si proboha ty zápasy? Především tu odvetu, kdy Hiddink na Barcelonu vymyslel perfektní herní plán, strategii a Barcelona vůbec nevěděla, jak má proti nám hrát.. Guus tehdy Barcu vážně takticky přejel a CFC pod ním v tom zápase podala perfektní výkon, vážně toho pro úspěch nemohl udělat víc.. Stačilo, aby Drogba dokázal proměnit šance, nebo aby sudí pískl ty pentle(je krásný, že tohle nebereš, když to byl jeden z nejdůležitějších faktorů našeho vyřazení) a byli bychom ve finále.. Guus si s Barcou, která drtila celou Evropu, poradit dokázal, bohužel měl obrovskej kopec smůly..

Reagovat
smazaný uživatel

Beru to. CFC-Barcelona neni zápas, který bych si pouštěl znova a pamatoval si ho jako by se hrál včera.

Mimochodem jsem nikde nenapsal, že je špatný kouč. Píšu, že je nadprůměrně kvalitní, ale ne, tady diskutéři prostě chtějí vidět, že je vyjimečný, nejlepší a dokonalý...

Reagovat
Arne

Dokonalý a nejlepší není, ale jeden z nejlepších jo a výjimečný taky... Buď ho nemáš rád, nebo jsi prostě plácnul blbost a teď jí obhajuješ. Nebo oboje.

Reagovat
smazaný uživatel

No jo. Nemam ho rád a nejspíš jsem si vybral ne zcela objektivní chvilku.

Reagovat
Counter

S Eindhovenem hrál parádní fotbal a dostal se i daleko v CHL. V Chelsea měl taky úspěch. Dánové s Nielsenem se nemuseli měřit s takovým soupeřem jako je současné Španělsko. A vyhrát MS s Austrálií je řádné sci-fi, to ani nemůžeš myslet vážně. Navíc je zařízl rozhodčí.

Reagovat
smazaný uživatel

Aby mohl být nejlepší, nebo jeden z nejlepších, tak potřebuje výraznej úspěch. Ten měl akorát v PSV, s přimhouřením oka první FA pro modráky...

Reagovat
Woods

vsetko nahoda vlastne nic nedokazal .... ty si teda blbecek

Reagovat
M0rb1D4S

Udělej si trenérskou licenci, staň se trenérem ČR, dostaň nás s takovým podobným týmem jako máme teď do čtvrtfinále a potom tě možná budeme taky přeceňovat. Zatím můžeš akorát sedět doma a šoupat nohama..

Reagovat
Counter

Hiddink je jeden z nejlepších trenérů na světě, o nějakém přeceňování nemůže být řeč.

Reagovat
smazaný uživatel

Podlož to argumenty. Fakt nevidim důvod, proč by měl být jeden z nejlepších...

Reagovat
smazaný uživatel

podlož to ty, vyjmenju deset lepších trenérů než je on krom samozřejmostí jako je Sir Alex či Morinho

Reagovat
Woods

hlavne ze ty si oceneny a korunovany ale nechcem povedat co....

Reagovat
juveforever

Guus má právo na neúspech

Reagovat
Shevchenko

Jenže ten už je druhý v řadě.

Reagovat
smazaný uživatel

Včera som zrejme videl najhoršiu obranu za celý život, to bolo niečo neskutočné ako turci bránia

Reagovat
mike.84

on už do toho nedává vše, chce odejít a doufam že se tak stane velmi brzy. on patří do klubového fotbalu (samozřejmě i přes mega uspěchy v narodacích)

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda ze precijenom nesel do Chelsea , nic proti Boasovi ale zas tak odvarenej jako vetsina fans Chelsea z nej nejsem. Mam takovy tuseni ze s postupem casu se zacne cim dal tim vic projevovat to ze se bude spolehat hlavne na Jizany nez na ostrovni hrace coz se mi moc nelibi. Mit tam par hracu jako je Mata je fajn , ale mit plnej tym drobnejch techniku v PL se mi nelibi. To same kopirovani Spanelskeho stylu kterej nesnasim. Tak snad to bude nebude v nejaky vyrazny mire.

Reagovat
smazaný uživatel

už když týmy nastupovaly tak mě přišel Hidding odevzdaně. Nebylo na něm vidět vubec žadný nasazení,žadny ambice či nějaké gesto k hračům. Vyloženě si to tam jíít odsedět a míít pokoj. Je to vybornej trenér, ale turecko zřejmě trenovat nechtěl, že by výborná finanční motivace, kterou nešlo nevzít??....je to škoda protože mu to akorat kazí vyborné renomé....

Reagovat
Godwinson

Slovo 'přeceňovaný' je zde opravdu už uboze zneužíváno.

Reagovat
Kenneth

1 z 2 trenérů kterého bych si přál po Mourinhovi do Realu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele