Bent Skammelsrud v Rosenborgu končí

04.11.2002, 17:32
Aktuality
Kariéra norského záložníka Benta Skammelsruda (36) se zřejmě chýlí ke konci. Rosenborg Trondheim, kde s menší přestávkou působil 11 let, se rozhodl neprodloužit s ním smlouvu, která mu vyprší po sezóně. Ta už ale v Norsku v podstatě skončila.

"Bent by určitě mohl ještě rok hrát," řekl Aage Hareide, který od Nového roku převezme funkci hlavního kouče Rosenborgu od Nilse Arne Eggena. "Tým ale musí projít omlazovací kůrou a na Bentově místě ve středu zálohy počítáme s Fredrikem Wisnesem. Chceme ale Bentovy zkušenosti využít v zákulisí klubového dění. Mohl by se zapojit do trénování, mohl by pracovat s mládeží, nebo dělat skauta. Ještě jsme se nerozhodli, ale určitě Benta nehodíme přes palubu, chceme, aby v klubu zůstal," řekl Hareide.

Skammelsrud s fotbalem začínal v klubu Rakkelstad IF, odkud přes Dräbag/Frogn IL a Frigg Oslo SK zamířil do Švédska, do Malmö FF. Tam byl ale jen rok a v roce 1991 přestoupil do Rosenborgu. Po šesti letech, ve kterých s Rosenborgem získal šest norských titulů, se rozhodl zkusit štěstí ve "velké" Evropě. Před sezónou 1997/1998 se upsal německému Leverkusenu, ale už po pěti měsících se z rodinných důvodů vrátil zpět do Rosenborgu. Tam za pět let získal dalších pět norských titulů. Konto jeho prvoligových norských startů narostlo na úctyhodných 415 zápasů. Poslední zápas v dresu Rosenborgu ho čeká 12. listopadu v šestém utkání základní skupiny Ligy Mistrů proti Lyonu.

Autor: Petr Starý

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*HonzaW

Tak to je skoda klicovej hrac Rosenborgu podle me, Rosenborgu fandim

Reagovat
HOST*HonzaW

Tak to je skoda klicovej hrac Rosenborgu podle me, Rosenborgu fandim

Reagovat
HOST*HonzaW

Tak to je skoda klicovej hrac Rosenborgu podle me, Rosenborgu fandim

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele