Bensebaini zůstává v Borussii, Gladbach vyměnil za Dortmund

05.06.2023, 16:58
Aktuality

Borussia Dortmund získala první posilu pro nadcházející sezonu, z konkurenční Borussie Mönchengladbach podle očekávání přichází Ramy Bensebaini. BVB s alžírským reprezentantem, jenž má nahradit Raphaëla Guerreira, podepsalo smlouvu do roku 2027...

"Ramy je hráč v nejlepších letech, získal spoustu reprezentačních i mezinárodních zkušeností z Bundesligy, francouzské Ligue 1, Ligy mistrů i Evropské ligy a také je nedílnou součástí výběru Alžírska. Jsme si jisti, že jeho sportovní vývoj ještě není u konce. Při rozhovorech s ním jsme viděli absolutní vůli útočit a bojovat o tituly s Borussií Dortmund. Velmi se těšíme na spolupráci s profesionálem, který má vyváženou defenzivní a ofenzivní hru," pochvaluje si novou akvizici sportovní ředitel Sebastian Kehl.

Bensebaini přišel do Dolního Porýní před čtyřmi lety ze Stade Rennes a okamžitě se zařadil k důležitým hráčům Gladbachu, za který nastoupil do 113 soutěžních zápasů a bilancí 25 gólů a 8 asistencí. V první sezoně pomohl "Hříbatům" ke čtvrtému místu a kvalifikaci do Ligy mistrů, následně však s ambiciózním klubem zůstal za očekáváním a pohárovými příčkami.

Vítěz Afrického poháru národů z roku 2019 ve vestfálském mužstvu nahradí dlouholetou stálici Raphaëla Guerreira, jenž se po sedmi letech nedohodl na prodloužení smlouvy.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (18)

Přidat komentář
Dortmunder

Bensebaini bude určite platný hráč, ale pustiť Guerreira, ktorý by mohol konečne hrať v stredovej formácii, je veľká škoda.

Reagovat
Kucka

Rapha je super hráč, jsem zvědavý, kde skončí

Reagovat
Godwinson

Odchází Guerreiro a přitáhneš Bensebainiho

Reagovat
Gazdo

Takze BVB ten titul naozaj nechce. Skoda

Reagovat
Seydou Doumbia

Nikdy nechtěli když to i letos prodali

Reagovat
andrew96

No úplně nadšený z toho nejsem, na druhou stranu doufám, že stagnoval i kvůli tomu, jak to jde s Gladbachem celkově z kopce.

Ten pláč za Guerreirem moc nechápu. Se nějak rychle zapomnělo, kolik gólů BVB inkasovalo kvůli laxnímu bránění ze strany Raphy.

Reagovat
Dortmunder

Skôr sa zabúda na rozdiel medzi Guerreirom ľavým obrancom a Guerreirom stredovým hráčom, kde je jeho hra na top úrovni.

Reagovat
andrew96

S tím souhlasím. Jenže kolikrát byl ve středu využit? Bylo by tomu nyní jinak? Já bych byl pro, aby zůstal, ale pokud by zase zůstal u lajny, měl bych s tím problém. On je Rapha vynikající wingback, což je ale ve 4obráncovém systému průšvih směrem dozadu.

Reagovat
Dortmunder

Veď práve. Teraz keď môže natrvalo hrať v strede poľa, tak ho púšťajú preč. Samozrejme, pokiaľ je to jeho rozhodnutie, tak s tým vedenie BVB nič neurobí, ale pokiaľ sa tak rozhodlo vedenie a v jeho odchode hrajú rolu "len" peniaze, tak nech idú do p...!

Reagovat
andrew96

Skončila mu smlouva, přičemž probíhala jednání o prodloužení. Takže to celé je spíš Guerreirova iniciativa.

Reagovat
db18

Odejde Jude, Dahoud... náhradu zatím nemáte, ne? Tak je dost možné, že by Rafa dostával víc prostoru uprostřed, ne? Ještě když už přišel Rami.

Reagovat
db18

A Rafa by prý rád zůstal v BL, tak třeba když mu nedopadne Bayern (doufám v to), tak by třeba nakonec chtěl zůstat...

Reagovat
Rudnevs

Podla vsetkeho Guerreiro do Bayernu

Reagovat
andrew96

Těžko však říct, zda by Bensebaini dorazil i nezávisle na Guerreirovi, či to byla vytipovaná náhrada. Sázel bych spíš na to druhé, o odchodu Guerreira se hovořilo už nějakou dobu (stejně tak o příchodu Bensebainiho).

Reagovat
db18

Reagovat
Jardman

Bvb hodně rádo loví na rybníčku hribat, mýlímli se?

Reagovat
Rudnevs

Veru tak, fanúšici Gladbachu to nevidia moc radi

Reagovat
andrew96

Není to tak dávno, co mezi fans BVB a BMG panovalo spíše přátelství. Teď už to Gladbach asi tak úplně necítí. Navíc se Dortmund za několik posledních let ještě víc přimknul k Effzeh.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele