Benficu by v lednu mohl opustit i Musa, útočník dostal několik nabídek

15.01., 19:51
Aktuality
Petar Musa (© AFP)

Ze soupisky lisabonské Benfiky by v průběhu ledna mohla zmizet jména hned dvou bývalých hráčů pražské Slavie. Otázkou několika dní je odchod obránce Davida Juráska, spekulace pak sílí i okolo osoby útočníka Petara Musy.

25letý chorvatský útočník letos nastoupil ke 23 zápasům a dal šest branek, v základní sestavě se ovšem objevuje jenom sporadicky a před deseti dny mu přibyla konkurence, když z brazilského Santosu přišel Marcos Leonardo, za něhož vedení zaplatilo osmnáct milionů eur.

Musu do svých řad lanaří italská Bologna, o jeho návratu uvažuje Union Berlín a do boje se se svou nabídkou zapojil i jeden nejmenovaný klub ze zámořské MLS. Benfica by ráda dostala alespoň 5,5 milionu eur, které za fotbalistu před rokem a půl uhradila Boavistě. Na přestup pak nebude spěchat, trenér Roger Schmidt by Musu rád měl v kádru ještě pro závěrečnou fázi Ligového poháru. V semifinále se Benfica 24. ledna střetne s Estorilem, finále je na programu o tři dny později.

Aktuálnější je stěhování českého reprezentačního obránce Davida Juráska, ten v hlavním městě Portugalska zklamal a zájem o něho mají RC Lens, Marseille a nejnověji Rangers. Zelenou transfer dostane ve chvíli, kdy bude dojednán příchod jiného krajního obránce Álvara Fernándeze, dvacetiletý fotbalista je kmenovým hráčem Manchesteru United a letos hostuje v Granadě.

Autor: Tomáš Pavlík / abola.pt

Komentáře (31)

Přidat komentář
fabec1222

Leonardo klasická FM23 hvězda

Reagovat
Benfica

Ha ale prve zapas, prvy gol

Reagovat
letitfly

Zrovna dneska jsem tak přemýšlel, že Jurásek je pro mě PROZATÍM největší zklamání z českých fotbalistů snad od Fenina, Šimůnka a spol. Hrozná škoda

Reagovat
Kily

Šimůnka semlela zranění, jestli si to dobře pamatuju, o jeho začlenění do společnosti Fenina bych snad ani neuvažoval

Reagovat
letitfly

Já je vůbec nesrovnávám v tom, jakým způsobem se jim kariéra posrala, ale spíš v tom, jaký očekávání jsem od nich měl (a věřím tomu, že i široká veřejnost) a jak nakonec dopadli.

Reagovat
Freedo

Já bych ho po půl roce neodepisoval. Ok, v Benfice se mu to moc nepovedlo, ale furt věřím, že se v dalším působišti může chytit. Má docela smůlu, že ho po krátké době odepsali, i když to pro ně byla celkem investice a moc to nechápu.

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Na naše poměry stál Jurásek raketu, ale pro ně je to +- 10 % částky, za kterou prodali Enza do Chelsea, k tomu další balík za Núñeze, předtím Félix, Dias, teď Ramos... pak je asi lehčí ty prachy za Juráska částečně odepsat a prodat ho se ztrátou.

Reagovat
letitfly

Co jsem koukal, tak Jurásek je 18. nejdražší posila historie a od 5. místa ho dělí 6 milionů euro, takže byl opravdu docela drahej na jejich poměry

Reagovat
Kucka

Reagovat
Han střelil první

Tady je potřeba dodat, že s opravdu drahými prodeji do evropský top klubů se změnila přestupová politika top 3 klubů. Letní přestupové období považuju za nejrozhavačnější v historii ligy. S Juráskem v podstatě zkusili to, co se jim o rok dříve opravdu moc povedlo s Aursnesem.

Reagovat
letitfly

Neodepisuju, proto píšu prozatím. Ale fakt jsem čekal úplně odlišnej scénář. Jsem zvědavej, jestli to nastartuje někde jinde

Reagovat
cr7sux

Zas v klidu, není to ani půl roku a je to jen jeden klub

Reagovat
letitfly

Psal jsem PROZATÍM. Na druhou stranu, dařilo se mu taky jen chvilku, takže stejně jako tohle může být chvilková ztráta formy, tak to taky může být naopak a jednalo se jen o krátkej záblesk ve Slavii. Fakt jsem mu v Benfice věřil, ale zatím se to moc nejeví

Reagovat
lampas

Porovnávat hráče po půl roce s hráči, který už dávno ukončili kariéru není příliš relevantní. Já navíc zrovna od něj nic nečekal a nečekám, to že v dnešní době dá za takovýho hráče někdo takovou pálku je neuvěřitelný

Reagovat
Neutron

A co Simic?

Reagovat
letitfly

Tomu jsem nikdy nějak nevěřil

Reagovat
Neutron

Okej, lebo po tom ME tusim boli sa mu predpovedala celkom slusna buducnost, bol v AC Milan, vravelo sa, ze to ma v hlave dobre nastavene atd a potom proste zostalo ticho. Neviem, ci ho proste zlikvidovali nejake zranenia alebo co a uz sa nikdy nedostal do poriadnej formy…aj tu bolo vela uzivatelov z neho nadsenych.

Reagovat
JackDaniels.

Ak pôjde Jurášek do Rangers

Reagovat
Mönchengladbach

Popelka ho zničila.

Reagovat
ACSeRw!n

tak co ?

Reagovat
Bakary3

snad ne

Reagovat
Gedofrey

Marseille? To asi nebude moc žhavé

Reagovat
Largo

Musa by se mi do Bologně hodil, potřebujou alternativu k Zirkzeemu

Reagovat
smazaný uživatel

Jurasek mel fakt proti Sociedadu za 60 minut 28 ztrat mice?

Reagovat
Pablos

jj prej ano, ještě by mě zajímalo kolikrát měl za těch 60min míč... jestli tak 28x tak by to bylo úplně ,,dokonalý"

Reagovat
kilobyte

Podle sofascore měl 31 ztrát a 59 dotyků. Úspěšnost přihrávek 39% (9 z 23).

Reagovat
Pablos

strašný no... jak kdybych ho viděl v repre... tam to ukazoval taky pak. Snad se někde rozehraje, páč tohle je fakt bída.

Reagovat
Benfica

To bol jeho najhorsi zapas, potom si uz moc nezahral

Reagovat
Benfica

Neni asi velmi pravdepodobne, aby Musa isiel prec, to ze pojde Jurasek uz je po prichode Carrerasa pravdepodobnejsi.

Reagovat
h8_sfatto

vypadalo to slavně, ale nakonec se ukázalo, že českej knedlík na pořádnej fotbal nemá ...Benfica není WestHam, kde se hraje okopávaná

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele