Benfica má nového trenéra, u kormidla skončil Jorge Jesus

28.12.2021, 16:38
Aktuality
Nového trenéra má lisabonská Benfica. V hlavním městě Portugalska končí Jorge Jesus, vedení se se zkušeným koučem dohodlo na rozvázání spolupráce a jeho povinnosti pro zbytek sezony převezme dosavadní asistent Nélson Veríssimo. 67letý kormidelník má podle tisku namířeno do brazilské ligy, konkrétně do Atlética Mineiro...

Jesus Benficu vedl už v letech 2009 - 2015 a loni v srpnu se do klubu vrátil, letos byl s týmem na třetím místě tabulky a na vedoucí duo FC Porto, Sporting ztrácel čtyři body.

"Projekt, který se mi vryl do srdce, je u konce. S odchodem nemám žádný problém, vždy jsem měl na paměti, že se něco takového může stát," prohlásil Jesus.

"Jedná se o nejlepší rozhodnutí nejenom pro klub, ale úplně pro všechny. Můj život půjde dál, i nadále budu pracovat s vášní. Dostalo se mi cti a mohl jsem se vrátit domů, abych znovu hájil zájmy Benfiky, za to jsem neskutečně vděčný," dodal.

Jesus strávil v Portugalsku drtivou většinu trenérské kariéry a seděl na lavičkách Felgueirase, Madeiry, Setúbalu, Guimarãese, Moreirense, Belenenses, Bragy nebo lisabonského Sportingu. Zkušenosti má i s brazilským (Flamengo) a saúdskoarabským (Al Hilal) fotbalem.

Autor: Tomáš Pavlík / abola.pt

Komentáře (15)

Přidat komentář
kilobyte

Ještě pořád se nevzpamatoval ze Seferoviče?

Reagovat
Rothbard

Co mu udělal?

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Seydou Doumbia

Kdyby takhle gentlemansky zahazoval proti barce každý šance tak mohli postoupit....být to v jižní Americe tak už seferovic je mrtvý, celá jeho rodina i příbuzní by byli mrtví a zabalení do koberce a hození před jeho barákem

Reagovat
Agent z Melmacu

ani som nevedel že odišiel z flamenga

Reagovat
Benfica

Nacasovanie Verissimo to snad da na Lageho.. ma na to z Becka spravil prvoligovy klub takze cakam, ze by mohol byt celkom uspesny.. btw becko vraj hralo celkom zabavny futbal tak som zvedavy..

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak nic moc návrat, ne?

Reagovat
Benfica

Uz na zaciatku to vyzeralo nie velmi dobre, lebo velmi vela fans bolo proti jeho navratu.. si myslim, ze hocikto iny by este pokracoval aspon do konca sezony, ale na Jesusa uz mesiac piskaju ludia.. dokonca aj po zapase co sme postupili v LM, pridali sa nezhody s par hracmi a je vybavene..

Reagovat
FC Porto FC

Tohle nebyl úspěšný návrat

Reagovat
smazaný uživatel

Projekt. Nazvať Benficu projektom. Kua. Už iba za to slovo si zaslúži vyhadzov. Toto naozaj hovoria tí tréneri abo to tak napíše perohryz?

Reagovat
Benfica

ono to je trocha vytrhnuté z kontextu. O projekte nezačal hovoriť on, ale bolo to spojené s tým, že keď prichádzal tak Benfica zrovna pre neho nakúpila hráčov za pre klub rekordných 100+ M

Reagovat
Bakary3

na co si do prdele hrajou

Reagovat
Mikesh

On už se vracel několikrát ne ?

Reagovat
Benfica

nie, nie.. zatiaľ to bol jeho druhý pokus trénovať Benficu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele