Benfica a její fanoušci si to zaslouží, řekl po postupu Jesus

07.03.2012, 12:00
Aktuality
Hodně velká spokojenost včera vládla v Lisabonu, místní Benfica se totiž po několikaleté odmlce znovu probojovala do nejlepší osmičky Ligy mistrů. Trenér Jorge Jesus i jeho petrohradský protějšek Luciano Spalletti se po zápase shodli, že šlo o zasloužený výsledek...

”Jsme mezi nejlepšími osmi mužstvy v Evropě. Za posledních dvacet let je to teprve podruhé, kdy Benfica dosáhla čtvrtfinále. Naši fanoušci si to zaslouží, jsem jim moc vděčný za to, jak nás celou dobu podporovali,” prohlásil Jorge Jesus.

”Jsme spokojení s naší strategií, klíčové ovšem bylo vstřelit první gól. To se mohlo povést i Zenitu, jeho herní styl je hodně dobrý a má velice kvalitní trojici záložníků. Že se jim nepovedlo prosadit se, je zásluhou naší výborné defenzivy,” dodal sedmapadesátiletý kouč, který čtvrtfinálového soupeře neřeší. ”Mezi poslední osmičkou nemůžete mít žádné preference, proti komu byste chtěli hrát příští zápas.”

Zenit si přivezl na Estadio da Luz jednobrankový náskok po domácí výhře 3:2, jeho defenzivní taktika mu ale vycházela jen do nastavení první půle, kdy Benfice zajistil postupový výsledek Maxi Pereira. Petrohradský celek již odpovědět nedokázal a i v nastavení druhého poločasu inkasoval, když na konečných 2:0 zvýšil střídající Nélson Oliveira.

Že soupeř postoupil zcela zaslouženě, uznal po zápase hostující trenér Luciano Spalletti. ”Benfica si zasloužila vyhrát. My jsme předvedli mnohem méně, než je zvykem. Nejsme zvyklí hrát takhle důležité zápasy, máme mentální bariéru, kterou musíme nejprve překonat, abychom mohli ukázat své opravdové kvality,” nechal se slyšet italský stratég.

”Ve druhém poločase jsme se snažili převzít kontrolu nad zápasem a vytvořili jsme si pár střeleckých pozic, ale celkově byla Benfica lepším týmem. Naše sezóna v Lize mistrů byla ovšem skvělá, v mnoha zápasech jsme předvedli dobrý fotbal. Dnes tomu tak bohužel nebylo,” řekl dále Spalletti, který na závěr naznačil nespokojenost s přestupovou politikou klubu. ”Příchody posil nemám na starosti, ale můžu říct, že pokud klub někoho přivede, musí to být hráč, který se mi zamlouvá. Na konci sezóny musíme kádr zhodnotit a možná dojde k několika změnám,” dodal.

Autor: Petr Vaněček / goal.com

Komentáře (38)

Přidat komentář
smazaný uživatel

vcera malem dostal infarkt na te stridacce

Reagovat
smazaný uživatel

super výkon benfiky! dobře ste jim nandali. tak ať se naučí hrát pořádnej fočus do příští sezóny!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Filip12

Benfika Jesus Fans Estadio Luz

Reagovat
smazaný uživatel

Jesus Krist

Reagovat
Filip12

Reagovat
smazaný uživatel

dement

Reagovat
smazaný uživatel

GLORIOSO BENFICA! Ještě to trošku poladit v lize a vyhrát titul!

Reagovat
smazaný uživatel

"několikaleté" to jsou informace . . .

Reagovat
smazaný uživatel

Zaslouzenej postup, ale Benfica to mela hodne lehky. V prvnim zapase jim dva goly daroval brankar Zevnov a ve druhym nepochopitelne tragikomickej vykon celyho muzstva

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit předvedl, že na hřištích soupeřů umí fakt jen bránit

Reagovat
smazaný uživatel

Spis nejakej psychickej blok z dulezitosti zapasu nebo nevim. To ze si hraci najednou neumi dat ANI JEDNU poradnou prihravku neni zalezitost braneni nebo utoceni

Reagovat
smazaný uživatel

To je presne to o čom hovoril ich tréner,to si všimol každy - mentálna bariera.Prídu do sveta a sú roztrasení,každy sa zbavuje čím skôr lopty,aby ju nestratil,namiesto medzihry plno nezmyselných nákopov z jednej dopredu,žiadny pokus o súboj jeden na jedného.V druhom polčase už si dovolili viac,aj kľučky, a bolo vidieť iný zápas. Chce to hrať viac vo svete,tam sa získa skúsenosť a sebadôvera.

Reagovat
kubys

Ten výkon byl včera fakt strašný, ve 2. poločase sice o 1000% lepší, ale i tak se Zenit nedostával do zakončení. Jinak fakt mi přijde šílené, dostat v obou zápasech téměř totožné góly.

Reagovat
smazaný uživatel

Již po skupinové fázi jsem se divil, že Zenit postoupil na úkor Porta S touhle defenzivní taktikou je ten tým fakt marný a to samé předváděl i v posledním skupinovém zápase právě proti Portu a měli tehdy opravdu velké štěstí, že to skončilo bezbrankovou remízou Naštěstí tentokrát již jim to nevyšlo

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle nebyl normalni vykon... to samy muze rikat Zenit o domacim zapase s APOELem, kdy se k dobrymu vysledku probetonoval souper (pres asi 22 strel Zenitu na branu). Pak by se vubec zadnej defenzivni vykon na Portu nemusel konat.

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda, Benfika je veľký klub a postup si zaslúži, celý portugalský futbal mi je veľmi sympatický

To už ale nemôžem povedať o tom ruskom, ešte nech Real zožerie ten armádny klub a budem spokojný....

Reagovat
Ragazzo d'oro

Benfica muže být rada za Ževnova.

Ted jsem na to kouknul a začíná mě mrzet, že k nám nešel ten Witsel, hraje skvěle.

Reagovat
FC Porto FC

to si vykoumal z jednoho zápasu?

Reagovat
smazaný uživatel

Chces snad tvrdit ze neni dobrej ? Me se libil pokazdy kdyz sem ho videl , je to docela univerzal a strasne toho obeha ani techniku nema spatnou.

Reagovat
FC Porto FC

ani náhodou to nechci tvrdit. Jen jestli on si řek podle jednoho dobře odehranýho zápasu co asi vdiěl toho sme měli koupit

Reagovat
Ragazzo d'oro

Koukal jsem na nej v LM, proti Portu+reference.

Reagovat
smazaný uživatel

Achjo, proc zrovna ten vcerejsi haluz vykon davali v cechach v TV... ted si kazdej bude myslet, ze Zenit hrava takovejhle tragickej antifotbal

Reagovat
j_mrazik

Spousta lidí si myslelo, že Arsenal hraje tragickej fotbal po zápase v Miláně.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm Benfica jo? v lize hraje marně...

Reagovat
smazaný uživatel

před 3. kolama byla ještě naprosto suveréní

Reagovat
Mikesh

Reagovat
FC Porto FC

jo no sice měla náskok 8 bodů

Reagovat
smetos

Portugalským týmům hodně fandím. Sice je ta liga zejména o Portu, Benfice a Sportingu, ale občas se objeví někdo jako Braga. Líbí se mi, že nenakupují předražené hráče, pravidelně hrají poháry a dostávají se celkem daleko. Dávají prostor domácím hráčům a mají skvělý scouting v JA.

Reagovat
smazaný uživatel

No s těmi domácími hráči bych to nepřeháněl, portugalský fotbal je založený na hráčích z Jížní Ameriky díky podobné mentalitě a lepší aklimatizaci v Evropě. Týmy jako Porto, Lisabonsé kluby či Braga mají v základní sestavě mimimálně portugalců. Včera Benfika nenasadilá žádného, když nepočítám rodilého brazilce Anderson Luís da Silva, který má i Portugalský pas. Takže zase diskuze na úrovni základní školy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FC Porto FC

Oni ani v portugalsku prakticky nerozlišujou jestli je to portugalec nebo brazilec

Jinak Porto má 4 Portugalce, Benfica má 7 Portugalců, Sporting má 7 Portugalců, Braga má 10 Portugalců

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, mám to podobně a tady jsou portugalský týmy stále dost nedoceněný bych řek, přitom to sou celkem giganti.

Reagovat
FC Porto FC

v ČR o nich skoro nikdo ani nic neví to v Polsku je to třeba lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pohled lidí v Polsku a u nás na fotbal se dost liší, v Polsku je to náboženství, proto mají i větší info. Je to škoda no, že se tady na to tak sere

Reagovat
FC Porto FC

O Spotingu už to není tak 3 roky Braga si je ted dá jak nic

Reagovat
smazaný uživatel

dle mě je porto strategicky na tom lépe než ostatní giganti. Nakují hráče s velkým potenciálem a pak je prodají za nehoráznou velkou sumu!

Reagovat
smazaný uživatel

Blbost, Benfica ted prodává mnohem lépe jak Porto.Luiz,Ramires,Di maria , Coentrao atd. za palby jak prase.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele