Benaglio už nebude hledat angažmá, rozhodl se ukončit kariéru

18.08.2020, 16:30
Aktuality
Konec aktivní hráčské kariéry oznámil Diego Benaglio. Bývalému dlouholetému gólmanovi Wolfsburgu vypršela smlouva s Monacem a nového zaměstnavatele už hledat nebude...

Benaglia pro velký fotbal vychovalo Grasshopers, ovšem záhy se přesunul do Německa, ve Stuttgartu se však do prvního týmu nedostal. Následoval přesun do CD Nacional.

Dres portugalského klubu oblékal Benaglio dva a půl roku, aby se v lednu 2008 vrátil do Německa, konkrétně do Wolfsburgu. Zde se bývalý švýcarský reprezentant zařadil k oporám a kromě jiného se podílel na zisku bundesligového titulu v ročníku 2008/09.

Jednašedesátinásobný reprezentant Švýcarska si s koncernovým celkem opakovaně zahrál evropské poháry a před třemi lety kývl na nabídku francouzského Monaca, kde však působil jako náhradník.

Po předčasném ukončení uplynulého ročníku Ligue 1 knížecí celek avizoval, že se zkušeným brankářem neprodlouží smlouvu, načež Benaglio ukončil kariéru. "Ještě přesně nevím, čemu se budu věnovat v budoucnu, ale určitě budu mít více času na projekty, které jsem v posledních letech zahájil," řekl Benaglio. "Těším se na to, ale fotbal mi bude chybět," přiznal účastník tří mistrovství světa a jednoho Eura.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele