Belhanda si zlomil palec u nohy a zřejmě přijde o Africký pohár

22.12.2016, 20:47
Aktuality
Velkou ránu dnes utrpěl lídr francouzské ligy z Nice, ale především Maroko. Klíčový playmaker obou týmů Younès Belhanda si v posledním předvánočním utkání s Bordeaux zlomil palec u nohy a v nejhorším případě vynechá příštích šest týdnů. Zapomenout tak nejspíš může na svůj třetí Africký pohár národů...

Přesná diagnóza zní 4-6 týdnů, ani při naplnění toho nejoptimističtějšího scénáře by však Belhanda nestihl minimálně první dva zápasy skupinové fáze kontinentálního šampionátu. S největší pravděpodobností se tak dlouholetá opora týmu nevejde do finální nominace.

Tu předběžnou přitom Hervé Renard oznámil zrovna dnes a ani mezi 26 jmény nefiguroval ofenzivní záložník Ajaxu Hakim Ziyech. Renard své rozhodnutí odůvodnil tím, že má na stejnou pozici Boussoufu a právě Belhandu, takže by Ziyecha nakonec nevyužil. Teď se možná pro kreativního středopolaře otevírá nový prostor.

Younès Belhanda zatím od svého pozdního letního příchodu do Nice nevynechal ani jedno ligové utkání a celkem se podílel na šesti brankách překvapivého lídra podzimní tabulky Ligue 1. Na jaře Belhanda přijde o dva až čtyři zápasy.

Autor: Tomáš Daníček / ogcnice.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Uříznout, přišít umělej a hodit do letadla. Čabas, hotovo. Budou řešit nějaký tejdny

Reagovat
Steve Stifler

To si udělal při tom oplácení, za který dostal redku? To se mu teda vyplatilo

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák

Reagovat
smazaný uživatel

NICE Belhák

Reagovat
Israha

Co to je za úlet s tím Dionym v ideální sestavě podzimu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele