Belgický Mechelen je v likvidaci

09.12.2002, 22:42
Aktuality
FC Mechelen, poslední belgický klub, který vyhrál některý z evropských pohárů, je v likvidaci. Poté, co byly odhaleny dluhy ve výši téměř 20 miliónu eur, byl klub dán do konkurzu. Zájemce o jeho koupi se ale nenašel, a tak správce konkurzu nařídil likvidaci - propuštění všech hráčů, funkcionářů a prodej majetku klubu...

Zástupci klubu se prohlásili za insolventní a doufali, že tím přilákají případné investory. Tak se ale nestalo a konkurzní správce Juan Debaere byl nucen klub převést do likvidace, všem hráčům a ostatním zaměstnancům byly přerušeny smlouvy. Představitelé klubu nyní požádali belgický svaz o odložení příštího ligového zápasu, protože jej nemohou finančně zajistit. Situaci výstižně popsal asistent trenéra Alex Czerniatynski: "V příštích několika dnech nedostaneme výplatu, musíme vrátit služební auta, nemáme ani napojištění. Takže i kdyby hráči o víkendu hrát chtěli, nebude to možné."

Podle Czerniatynského to však nemusí znamenat úplný konec klubu. Podobný osud loni potkal Eendracht Aalst, přesto sezónu normálně dokončil. Pak mu ale nebyla udělena profesionální licence a jako amatérský klub sestoupil do třetí ligy. Stejně zřejmě dopadne také Mechelen, profesionální licenci bude na koci sezóny získávat jen velmi těžko.

Mechelen v minulosti čtyřikrát vyhrál titul mistra Belgie a jeho nejslavnější moment se datuje do roku 1988, kdy vyhrál Pohár vítězů pohárů. Ve finále porazil 1:0 Ajax Amsterdam.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele