Bedoya: Naším jediným plánem je Pékermanovo setrvání

08.07.2014, 17:50
Aktuality
Kolumbijská reprezentace má za sebou úspěšné vystoupení na světovém šampionátu a vedle hráčů je v jihoamerické zemi oslavován především trenér José Pékerman. Zkušenému argentinskému stratégovi přitom končí smlouva, prezident tamního svazu Luis Bedoya ale věří v jeho setrvání...

"Los Cafeteros" vyhráli na mistrovství světa čtyři zápasy a dokráčeli až mezi nejlepších osm, což se jim v historii ještě nikdy nepodařilo. Ve čtvrtfinálovém klání už nestačili na domácí Brazílii, přesto je ale v Bogotě čekaly zástupy fanoušků a ti si stejně jako svazoví činovníci přejí prodloužení Pékermanovy smlouvy.

"Nemáme žádný plán B. Naším plánem A, B i C je on," nechal se slyšet Luis Bedoya. "Tak jsme mu to i řekli. Naším jediným plánem je to, že bude pokračovat," řekl dále šéf kolumbijského fotbalu.

Čtyřiašedesátiletému trenérovi vyprší kontrakt v srpnu, jednání o jeho prodloužení ale nejsou naplánována na nejbližší dny. "Požádal nás o zcela zasloužené dny odpočinku. Budeme čekat na to, až po těžké práci na MS přijde chvíle, kdy si sedneme a budeme mluvit o prodloužení spolupráce," řekl dále Bedoya, který si je jistý zářnou budoucností národního týmu. "Máme skvělé mužstvo, které je schopné dosáhnout velkých věcí. Je to tým, jehož vývoj ještě není u konce," dodal.

Pékerman převzal kolumbijský výběr začátkem roku 2012 a pro jeho pokračování se vyslovil i prezident země Juan Manuel Santos. Někdejší záložník dříve vedl argentinskou reprezentaci, největších úspěchů dosáhl s tamním výběrem do 20 let, který třikrát dovedl k titulu mistra světa.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Klidne by jendou mohli cele MS vyhrat a ja bych jim to moc pral

Reagovat
Gorky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ta fotka...jak kdyby chtěl něco na té tiskovce říct a zapomněl co

Reagovat
lucius6

Velká škoda Falcaa, s nim by mohli dojít ještě dál, na druhou stranu nechápu proč dostal Jackson Martinez tak málo prostoru a třeba Bacca se na hřiště taky moc nedostal, naopak průměrnej Ibarbo tam byl až moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Falcaa je škoda, ale i tak chybělo málo k nejvyšším příčkám. Nebyl Bacca zraněný? Tuším, že jsem tady o tom něco četl.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele