BECKHAM MÁ NAKROČENO DO REALU

24.04.2003, 15:31
Aktuality
Po středečním semifinálovém utkání Ligy Mistrů mezi Manchesterem United a Realem Madrid znovu ještě zintenzívněly spekulace ohledně přestupu Davida Beckhama do týmu z hlavního města Španělska. Sir Alex Ferguson totiž v jednom z nejdůležitějších zápasů sezony opět nezařadil kapitána anglické reprezentace do zahajovací sestavy svého týmu...

Manažer momentálně vedoucího celku Premier League dal raději přednost Verónovi se Solskjaerem, za což si po skončení utkání vysloužil kritiku od spousty fotbalových odborníků. Beckham přišel na hřiště až v 63. minutě a Fergusonovi se alespoň částečně "pomstil", protože to byl právě on, kdo dvěma góly nakonec zajistil Manchesteru alespoň vítězství 4:3 nad obhájcem trofeje.

Vztahy mezi lodivodem a záložníkem United už dlouho nejsou v pořádku. Poprvé se vážně projevily po skončení osmifinálového střetnutí letošního FA Cupu s Arsenalem (0:2), po kterém Ferguson v kabině trefil Beckhama kopačkou do hlavy a způsobil mu tržnou ránu nad levým okem. Na začátku tohoto týdne Ferguson ujistil fanoušky "Red Devils", že po skončení letošní sezony zůstanou na Old Trafford Ryan Giggs i David Beckham, o něž projevil eminentní zájem například Inter Milán. V případě nejvlivnějšího muže ve Velké Británii se však jeho další účinkování v Anglii jeví jako nereálné.

Podle dnešního vydání deníku Daily Telegraph je dohoda mezi fotbalistou a Realem Madrid téměř hotová a Beckham na devadesát procent v létě zakotví na pyrenejském poloostrově. Bookmakeři dokonce na přestup reprezentanta Albionu do Madridu vypsali kurz 2,25:1 a před domovský stadionem Realu se už objevily i první repliky dresů bílého baletu s Beckhamovým jménem. O jistotě přestupu utvrzuje i hráčův zájem o španělské školy, na něž se minulý týden vyptával brankáře Ricarda. Kromě záležitostí se stěhováním by totiž musel vyřešit i budoucnost svých dvou dětí, Brooklyna a Romea.

Přestupová částka by se měla pohybovat okolo šedesáti milionů eur a funkcionáři španělského velkoklubu už mají údajně spočítáno, že na upomínkových předmětech s anglickou hvězdou vydělá 144 milionů eur, tedy více než dvojnásobek zaplacené sumy. Příchod Beckhama do Realu by se stal dalším triumfem Florentina Peréze, který od svého nástupu do funkce prezidenta madridského mužstva přivedl na Santiago Bernabeu Figa, Zidaneho a Ronalda.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (15)

Přidat komentář
PJ

To sou věci po dvou deci... Nikdy bych nevěřil, že ho United prodaji, protože sem si jistej, že těch 60 miliónů, který za něj získaji, ztratí poklesem zájmu o suvenýry. A nejen 60 miliónů, ale mnohem víc. Včerejší Fergusonovo "povedenej" tah, že ho nechal sedět, mě ale bohužel utvrzuje v tom, že na tom přestupu asi fakt něco bude. Teď se fakt nemůžu dočkat toho, koho United koupí na jeho místo... A taky sem zvědavej, kam se Beckham zařadí v Realu, protože na jeho místě je Figo. A Becks to jinde neumí...

Reagovat
HOST*

Figo nemusí hrát jen vpravo. myslím že záloha bude vypadat takto: z prava Beckham, Zidane, Figo a útočná dvojice Ronaldo a Raul. Real už nikdo nezastaví

Reagovat
HOST*Don Vito Corleone

Já myslím, že Beckham by mohl hrát i uprostřed, ale to by vyžadovalo změnu rozestavení na 3-5-2 a ... Takže se asi Figo přesune nalevo, ale je to píčovina, chtělo by to spíš super stopera (NESTA)!

Reagovat
smazaný uživatel

Dete se vycpat stim zkorumpovanym tymem!

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak... Beckham nikde neprestupil a ani neprestupi... novinari vela narozpravaju... : )

Reagovat
PJ

Beckham veprostřed neni Beckham. Zas takovej génius s míčem to neni a centry ze středu hřiště jsou tak trochu k ničemu...

Reagovat
HOST*

Beghema koupi real za 60 milionu eur, ale vydělaji 150 milionu eur za dresi a pak ho prodaji za 60 milionu eur spatrky do anglie protože se backham neprosadi a vydělaji tak celkem 210 milionu eur to je celej duvod proc ho chcou. A pak si za to koupijou dobrý obránce a třeba nějkýho dobrýho hráča, ne nejakyho backahamana kterej dává golý z brankové čáry do prazdné. A kterýmu připisují každej vlastnák jen aby z něho udělaly (mediální) hvězdu.

Reagovat
PJ

Tohle může napsat jen debil... Gól se odjakživa připisuje tomu, kdo se poslední dotkne míče (kromě některejch lehkejch tečí). Divim se, že neprotestuješ proti tomu, že dal ten poslední gól AC Milán Tomasson, taky se toho jen dotknul na brankový čáře. A ten jeho první gól si asi přehlíd, co?

Reagovat
HOST*Borec

Neumíš počítat?nevím co je pravdy na tom, co říkáš. Možná máš i pravdu, ale nauč se počítat. Podle tebe ho koupí za 60 vydělají na něm 150 a zpátky ho prodají za 60 do Anglie. Napsals,že vydělají 210. To je sice pěkny, ale nezapomeň ještě odečíst nákup. Takže nevydělají 210, ale 150.

Reagovat
HOST*Miroslav

Na legitce Bechama je napis neprodejne a to je fakt Bech by sam nikam nesel ani za vsechny prachy v anglii je hvezda a nemusi se snazit prosazovat nekde ve spanelsku,(kdeze).

Reagovat
smazaný uživatel

Já jen doufám, že příchod Beckse nijak neohrozí již dlouho avizované posílení defenzivy. Do zajímavé pozice se tímto dostává Figo, který hraje již přes rok pod svou úroveň. Pořád si ale myslím, že to v něm je a až si na dlouhé dovolené odpočine, jistě bude zase zářit. Zleva může hrát, ale není to ono. Vždy začíná zápasy na pravé straně a během utkání často mění pozice (nejmarkantnější to bylo v Barceloně). 3-5-2 Real hrát určitě nebude, tím by si vyšachoval Roberta Carlose. Je tu také varianta: Figo - Beckham - Makelele - Zidane, ale to už by se spíše vyplatil nákup Vieiry. David na středu není špatný, ale na place je hlavně díky svým centrům.

Reagovat
HOST*

Já nemám rád Real,protože si před třemi roky koupili Zidana z Juve.A pro to si myslím že budou hrát z leva Figo-Zidane-Makelele-Beckham.Ale je možnost koupit místo Makeleleho někoho jinýho.(Totti,Ballack)

Reagovat
PJ

Kupovat místo defenzivního Makeleleho ofenzivního Tottiho? To je tak trošku blbost, ne?

Reagovat
HOST*

Když se ti Totti nelíbí,tak tedy Valerona!Co ty na to?

Reagovat
HOST*

No, a nebo Rosickýho!!! :-))

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele