BECKHAM DOSTAL ČÍSLO 23

04.07.2003, 00:17
Aktuality
David Beckham byl oficiálně představen jako hráč Realu Madrid, po Figovi, Zidanovi a Ronaldovi se stal čtvrtým velkým nákupem prezidenta Florentina Pereze. Anglický reprezentační kapitán se včera také poprvé představil v novém bílém dresu - na zádech bude nosit číslo 23, které ve světě basketbalu proslavil Michael Jordan...

"Beckham je tu, protože je to skvělý fotbalista. Davide, vítej v lize snů," přivítal 28letou hvězdu Florentino Perez. "Může být pravda, že je nejen fotbalová hvězda. Ale je pravda, že Real Madrid jej koupil proto, že je to skvělý fotbalista, velký profesionál a symbol sebeobětování. Pro nás je to nejlepší anglický fotbalista historie - jen z tohoto a žádného jiného důvodu je tady," prohlásil dále Perez.

Také Beckham celý den zářil štěstím, z přestupu do Realu Madrid je nadšený. "Gracias," uvedl se na ceremoniálu a hned si vysloužil potlesk. "Vždy jsem miloval fotbal, samozřejmě miluji i svou rodinu, ale fotbal je pro mě vším a přijít do Realu je jako splnění snu. Hala Madrid!," rozloučil se s novináři heslem Realu. "Je to jediný klub, do kterého jsem chtěl jít. Měl jsem čtyři možnosti, ale vážně jsem uvažoval nad jedinou - Realem. Je to skvělý klub, jeden z nejlepších na světě, jako jediný připadal v úvahu," nechal se Beckham slyšet krátce po oficiálním představení. "Nejsem tu proto, abych byl hlavní hvězdou. Chci být součástí tohoto skvělého týmu a žít v tomto skvělém městě," dodal.

Stejně jako mnoho dalších byl i Beckmam překvapen, když se trenérem Realu stal Carlos Queiroz. "Popravdě řečeno, byl jsem trochu překvapen, že Carlos přišel do Madridu. Je to pro něj velká výzva a pro mě zde bude velkou pomocí. Neumím ještě španělsky a mít ho vedle sebe bude v začátcích důležité," naznačil Beckham svou první překážku. Zároveň však slíbil, že se tento handicap pokusí co nejdříve odstranit: "Bude pro mě důležité, abych se co nejdříve uměl vyjádřit ve španělštině. Budu se snažit, hodně mi to pomůže se zde rozkoukat. Ale myslím, že nebude těžké přizpůsobit se životu v nové zemi."

Zařazení Davida Beckhama do nabité sestavy bude pro trenéra Carlose Queiroze nelehkým problémem. Na levou stranu zálohy, kterou Beckham okupoval v Manchesteru i reprezentaci, má Real Luise Figa. "Ještě jsme o postu nemluvili. Především si nejprve budu muset vybojovat místo v základní sestavě, stejně jako všichni ostatní. Všichni hráči se musí prát o místo - to dělá tým tak dobrý a pomáhá mu vyhrávat tolik titulů."

Když Beckham ještě před několika týdny prohlašoval, že Manchester je jediný klub v jeho životě a že zůstane, pokud bude moci, jen málokdo věřil tomu, že nakonec skutečně odejde. "Na začátku minulé sezóny by mě ani nenapadlo, že budu oblékat dres Realu," řekl v rozhovoru pro televizní stanici klubu. "Odejít z Manchesteru bylo velmi těžké, ale přijít do Realu nikoli," uvedl později v interview s agenturou Reuters. "Manchester byl a vždy bude velkou součástí mého života, v mém srdci mu bude stále patřit zvláštní místo. Ale život jde dál a já musím také."

O tom, že se peníze za Beckhamův přestup Realu několikanásobně vrátí, není pochyb. V oficiálním obchodě se suvenýry bylo osm tisíc replik jeho dresu, vyprodány však byly během několika hodin. Žádostí o dres s číslem 23 prý Real dostal přes dva milióny...

Předsezónní přípravu Real zahájí na Dálném východě, kde jej čekají také čtyři přípravné zápasy. Pro Beckhama, který je v Asii snad největším idolem, start sezóny snad nemohl být lepší...

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele