Bayern za chybné střídání ve Freiburgu nebude potrestán kontumací

08.04.2022, 14:58
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (19)

Přidat komentář
kilobyte

Není jediná práce 4. rozhodčího, hlídat střídání?

Reagovat
mistr129

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Správné rozhodnutí, tu úvodní chybu se špatným číslem sice udělal Bayern , ale celý zmatek jde hlavně za rozhodčími. Čtvrtý je zodpovědný za to, aby vystřídaní hráči ze hřiště odešli a teprve potom může pustit střídající. A hlavní má za povinnost po každém střídání udělat kontrolní přepočet, zda mu na trávníku náhodou někdo nepřebývá.

Reagovat
Thimpu25

jenže v PF fotbalu se uvádí, je to tam asi tři roky, že za střídání zodpovídá kromě rozhodčích také trenér a vedoucí mužstva... ta chyba byla na všech stranách, ale rozhodnutí asi správné... kdyby tam pobíhali ve 12 hráčích třeba 10 minut, určitě bych byl pro kontumaci, ale tohle fakt nic neovlivnilo - štěstí, že si toho všimli takhle rychle... možná si ale taky myslím, že nestát se to Bayernu, ale jinému týmu, možná by i tohle rozhodnutí ohledně (ne)kontumace bylo jiné

Reagovat
smazaný uživatel

100 procentní souhlas.

Reagovat
ttopi

A kdyby 5 minut? A 3 minuty? Jak bys stanovil hranici?

Reagovat
Thimpu25

právě proto, že je to Bayern, si myslím, že tu "hranici" určili, jinak by se možná s někým jiným nemazali... já ji mám právě v tomhle případě, i kdyby to byl Fürth nebo Bayern: nedošlo tam totiž k ničemu, co by zásadně něco ovlivnilo, hlavně za toho stavu... byť ano, pravidla a řády by měly být dodržovány vždycky a měly by platit pro všechny... nedivím se Freiburgu, že to po "bafuňářsku" prostě zkusil

Reagovat
exot12

Tá hranica by nemala byť časová, ale záležať čo sa počas toho úseku stalo a hlavne ako sa zapojoval / nezapojoval hráč, ktorý mal striedať a striedajúci do hry.

Ak tam prišiel hráč pred rohom, ktorý dá z rohu gól a ešte by mu nahrával striedajúci hráč, tak potom nie je o čom a kontumácia by tam mala byť aj keď by to trvalo napr. 2-3sekundy

Reagovat
Thimpu25

jo, zhruba přesně tak bych si tu hranici představoval... neříkám, že vyloženě časová... ale v tomhle případě si myslím, že se fakt nic nestalo, že se pár vteřin hrálo ve 12 lidech... je jasný, že kdyby to bylo tak, jak píšeš, kontumace by byla rozhodně na místě

Reagovat
8lampard8

Reagovat
smazaný uživatel

Vidis medzi sankciami pri poruseni tohto pravidla kontumaciu? Ani nehladaj ..taka sankcia tam nie je..PF porusenie tohto pravidla riesia iba na hracej ploch, takze tvoja uvaha "nestat se to bayernu, ale jinému týmu, možná by i tohle rozhodnutí ohledně (ne)kontumace bylo jiné" je zavádzajuca..

Z pravidiel futbalu:

"V prípade neoprávneného vstupu vystriedaného hráča na hraciu plochu, postupuje rozhodca rovnako ako v prípade, keď na hraciu plochu vstúpi bez súhlasu rozhodcu hráč, ktorý dopĺňa svoje družstvo."

"Ak vstúpi hráč, ktorý dopĺňa družstvo, na hraciu plochu bez súhlasu rozhodcu, považuje

sa to za neoprávnený vstup na hraciu plochu. Ak vstúpi hráč na hraciu plochu v čase,

keď

- bola lopta mimo hry, rozhodca hráča napomenie a na hru nadviaže spôsobom,

pre ktorý bola prerušená,

- bola lopta v hre a hru neovplyvní, rozhodca preruší hru, hráča napomenie

a nariadi v prospech súperovho družstva nepriamy voľný kop z miesta, kde bola

lopta v momente prerušenia hry,

- bola lopta v hre a hru ovplyvní, rozhodca preruší hru, hráča napomenie za

neoprávnený vstup na hraciu plochu, nariadi priamy voľný kop z miesta, kde bola

hra ovplyvnená.

Rozhodca pritom môže uplatniť výhodu v hre."

Co z toho vyplyva? Ze porusenie pravidla o pocte hracov sa musi riesit len na hracej ploche a jedinou sankciou moze byt ta, ktora je uvedena taxativne v pravidlach.

Ak takato situacia v pravidlach nie je, tak ju nemozno vykladat restriktivne tz. napr. kontumaciou, ale je potrebne zvazit okolnosti: ako hrac, ktory bol vystriedany ovplyvnil hru? ako bol porusenim pravidla ovplyvneny vysledok?

Reagovat
Thimpu25

pleteš si dvě věci naráz: 1. pravidla fotbalu a 2. disciplinární řád, případně jiné řády, které také řídí danou soutěž

1. ten první ukazuje, jak by se jakákoli daná herní situace řešila přímo na hrací ploše (mimochodem, myslím si, že tvůj výklad je aktuální, a tudíž správný, co se toho případu Bayernu týče) - čili jak by jí řešil rozhodčí na hřišti... nic víc, nic míň

2. disciplinární řád uvádí tresty v případě, že se v utkání stane něco nestandardního (kromě výši trestů za ČK apod.) - čili vše se ještě řeší právě mimo hřiště po utkání... a tam ta sankce může být uvedena, jakkoli rozhodčí mohl či nemusel postupovat přímo na hřišti v dané situaci (ne)správně... každý řád se v tomhle malinko řeší, byť obecně všechny tresty jsou v podstatě na jakési stejné bázi... tudíž vím, že před 10 lety, když se stalo něco obdobného u nás na kraji, tak se kontumace dávala (abych situaci osvětlil: dokonce daný hráč vběhl nevědomky za zády rozhodčího na hřiště, přestože byl předtím vyloučený, a dokonce na tom hřišti přímo vstřelil branku)

tudíž ano, hledat nemusím, vím, že taková sankce v PF být opravdu nemůže, ale v disciplinárním řádu určitě ano... ale jak je to v DFB, to fakt netuším

Reagovat
smazaný uživatel

jasne chapem, ale ja som hovoril len o tom, ze to kontumacia nemoze byt automaticke (vykladane restriktivne), ale musi byt posudzovane individualne..co potvrdzuje aj napr. disciplinarny poriadok SFZ..

"Disciplinárny orgán môže stretnutie medzi dvoma družstvami kontumovať v prípade takého

závažného porušenia Pravidiel futbalu alebo predpisov SFZ, ku ktorému došlo v súvislosti

s konkrétnym stretnutím, najmä v dôsledku ktorého sa stretnutie nemohlo dohrať alebo vôbec

odohrať ..."

Reagovat
vceradnesazitra

Měli by těch 16 sekund odehrát znovu v náhradním termínu

Reagovat
smazaný uživatel

Uz se o tom jedná, musi se najít termín.

Reagovat
REPLIKATOR

Mnoho povyku pro nic...

Reagovat
Heresy

Reagovat
Heresy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele