Bayern se soustředí na výsledky, smlouvy bude prodlužovat po sezoně

06.02.2020, 10:56
Aktuality
Bayern Mnichov bude ve druhé polovině sezony bojovat na třech frontách a právě na výsledky se nebude koncentrovat jenom tým, ale také celé vedení. To se do práce pustí až v létě, kdy začne jednat o budoucnosti řady hráčů, jimž v Bavorsku běží kontrakty do června 2021...

Bavorský klub se před několika dny posunul do čela tabulky německé nejvyšší soutěže a včera prošel do čtvrtfinále poháru, když po ztrátě koncentrace ustál závěrečný nápor Hoffenheimu. Ve hře tradičně zůstává i v Lize mistrů, základní skupinou prošel bez ztráty bodu a v osmifinále se mu do cesty postaví Chelsea.

"Určitě budeme jednat, ale v následujících týdnech se budeme koncentrovat pouze na soutěže. Je důležité, abychom se maximálně koncentrovali pouze na zápasy, to je naše priorita," nechal se slyšet sportovní ředitel Hasan Salihamidžić.

Vedení Bayernu čeká spousta práce, kontrakty totiž budou pomalu končit hráčům jako Manuel Neuer, Thomas Müller, Javi Martínez, David Alaba nebo Thiago Alcântara. Jejich situace začnou monitorovat případní nápadníci, Salihamidžić se ovšem neobává toho, že by jiné kluby využily aktuální nulové aktivity Bayernu a hráče odlákaly.

"Ne. U špičkových hráčů se to samozřejmě může stát, my ale máme dobré zkušenosti s tím, že se nejprve koncentrujeme na sezonu a u tohoto přístupu zůstaneme. Jak už jsem řekl, jednat budeme, hráči o tom vědí a nejsou zde žádné problémy," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / onefootball.com

Komentáře (67)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nezlobil bych se za Alabu v Liverpoolu I když jeho zdravotní karta poslední roky taky dostává celkem zabrat. Müller by mohl jít demonstrativně do Dortmundu

Reagovat
pobody's nerfect

Do zálohy nebo jako backup za Robertsona?

Reagovat
smazaný uživatel

Co si tak všímám, tak Alaba poslední sezony nastupuje i na stoperu. Je dost univerzální, to by se mi líbilo

Reagovat
stas87

Alaba by mal sediet na ukor Robertsona? Ale...to snad nie.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nabourávat něco, co evidentně funguje skoro dokonale? Podle mě je Robertson s aktuální formou na stejné úrovni. Jen má proti Alabovi výhodu, že je zvyklý na ostrovní fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Mně by se líbil především ve středu zálohy v rotaci s Fabinhem, Keitou a Wijnaldumem. A určitě bych si dokázal představit i vedle VVD o lavičce jsem nenapsal ani slovo

Reagovat
icka

No Robertson je momentalne na stejne urovni bych rekl.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Kixi Syhimour

(jsem překvapen tou objektivitou)

Reagovat
Kepy_FCB

FC Bayern - neštěstí bundesligy

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
Nickname 9

A ty se v bundeslize vůbec nevyznáš

Reagovat
smazaný uživatel

Nestesti vsude je zjednodusene = FCB.

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona se určitě o někoho pokusí, když je ochotná nabízet takový peníze za Richarlisona.. Tipnul bych to na Thiaga a Alabu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jaké vztahy zůstaly po Thiagově odchodu. Ale podle mě by jim tam úplně nezapadal do systému. možný je ale všechno. a Muller do Realu

Reagovat
db18

Jsem myslel, že je na fotce Davies.

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
irik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Z vymenovaných zostanú všetci okrem Javimara, a nakoniec možno aj ten. Momentálne pre nás všetko kľúčoví hráči a ani jeden z nich zatiaľ nedáva najavo, že by bol nejak výrazne za zenitom.

Thiago do Barcy podľa mňa ani nechce, to by si za dobu čo je u nás ten prestup vydupával už dávno.

Reagovat
db18

Thiago se pod Flickem taky hodně zvedl, dostal se trošku pod tlak a už zase předvádí to, na co má.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Thomas Muller pravdepodobne ešte jednú veľkú zmluvu od Bayernu dostane, je to symbol a legenda klubu a po odchode Kovača sa opäť dostal do top formy a je zase kľúčový hráč ofenzívy. Tam podľa mňa nie je o čom a verím, že aj sám Thomas by veľmi rád ukončil kariéru v Bayerne.

Neuer bude mať za mesiac 34 a po sezóne mu príde veľká konkurencia v podobe Nubela, tam si myslím, že sa s novou zmluvou veľmi ponáhľať Bayern nebude. Určite budú čakať, ako sa bude vyvíjať nasledujúca sezóna a nečudoval by som sa ani Manuelovmu koncu v Bayerne v 2021. Tam to vidím ešte veľmi otvorené.

Thiago môže dostať ešte jednu veľkú zmluvu, ale rovnako by som sa nečudoval jeho odchodu, hrá dosť nevyrovnane a myslím, že už mal obdobie, kedy chcel zmeniť klub. Tu Bayern podľa mňa nemá čo stratiť ani v prípade nového kontraktu, ani v prípade predaja. Zase tak nenahraditeľný Thiago nie je.

JaviMar môže pokojne v lete odísť, tam už by som asi nový kontrakt nedával, neberie málo a jeho výkonnosť už nie je odpovedajúca tomu platu.

Najťažšia situácia bude podľa mňa s Alabom, o toho bude veľký záujem a sám sa v minulosti vyjadril, že by si vedel predstaviť aj zmenu klubu. Navyše už v Bayerne nie je tak nepostrádateľný a nečudoval by som sa, keby ho Bayern v prípade dobrej ponuky v lete pustil. Dosť podobný prípad ako Thiago...

Reagovat
Rich

Souhlas, ale Alabu bych se snažil udržet za každou cenu, je právě univerzální, čili může zahrát na levém beku, ale i na obránci, prostě za mě prodloužit a určitě chci, aby Muller zůstal je to hráč, kterého mám hodně rád a nedokážu si Bayern bez něho představit.

Reagovat
Bayern +

Súhlasím len u Thomasa a Javiho. Inak Bayern nepotrebuje hráčov s veľkými zlmuvami predávať, nie sme BVB.

Thiago má vlastnosti, ktoré nemá žiadny iný streďák u nás a to ako to vyzerá, keď po zimnej prestávke nastúpi stred Kimmich, Thiago, Goretzka a ako, keď niekto iný, si sa mohol presvedčiť včera.

Neuer ak bude bez zranení môže kľudne napodobniť kariéru Buffona, tam je ale otázka čo potom s Nűbelom.

Reagovat
smazaný uživatel

jednoznačne podpísať Coutinha.. nechápem že nad tým neuvažujete...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby Barca slevila 50 mega tak klidne..

Reagovat
Bayern +

pokiaľ by ho dali za polovicu, teda max. 60, tak ho berieme. Je dobrý, ale za 120 mega v 28 rokoch musí strčiť do kapsy celú našu ofenzívu a to sa zatiaľ nedeje.

Reagovat
irik

Reagovat
db18

Reagovat
Rich

Podle mě nemá ani cenu těch 60 milionů, tak max za 40-45 více ne... A Barcelona si může za to sama, že utratila takový prachy za něj, Bayern to nemusí vysolit, čili by měli sakra slevit.

Reagovat
smazaný uživatel

Alabu jsem mel za hrace, kteryho bych nikdy neprodal.. Phonzie ten nazor dost rychle zmenil a v pripade nabidky 60+ bych Alabu klidne v lete pustil.

Reagovat
Bastaron

Reagovat
db18

Mne teda už tak přišlo, že začíná dost stagnovat a on sám se taky nikdy netajil tím, že ho láká i něco jiného než hrát celý život v Bayernu, tak ačkoli i přes tu stagnaci patřil ke skvělým hráčům, tak bych se tomu úplně nebránil, navíc by pak mohl spíš klapnout nějaký větší přestup do ofenzivy. (a pak buď levý bek nebo stoper... dle toho, kam by se počítalo s Lucasem)

Reagovat
Bayern +

Alabu by som menil jedine za Laporteho alebo Chilwella, obe dve nereálne, čiže za nikoho

Reagovat
irik

Reagovat
db18

Reagovat
Rich

A pozor namachrovaní fanoušci Liverpoolu se ozývají, nechte si svoje prosby a rádoby rady pro sebe jo, nikoho to nezajímá... Za Mullera byste byli rádi, góly dává a navíc je králem asistencí, naštěstí má tolik rozumu, že nepůjde na lavičku k něnakému rádoby anglickému týmu... Vždyť je to nesmysl...

Rozhodně, kdo odejde a nemá na Bayern je Martinéz, nic proti, ale nahradil ho na postu Kimmich a víc než dobře... Thiago se pod Flickom zvedl, ještě bych ho nechal v Bayernu a ostatní hráči Muller je srdce a součástí Bayernu a Neuer může být na vrcholu, tak 3-4 roky...

Pokud by se mělo jednat o mě, tak poslat zpět do Barcy Coutihna, ať si s ním poradí... Pokud nesleví tedy a to musí hodně, kdyby nestál tolik posila slušná.... Perišiče taky pryč, dále Cuisance a Ordizolu... Plus vykopnout Salihamidžiče z postu, protože ten dělá úplné hovno...

Reagovat
smazaný uživatel

Rád bych viděl jedinou zmínku tady o tom jak by šel Muller do Liverpoolu. Kdo to tady píše? A taky by mě zajímalo to "rádoby"..taky nějak vysvětlit.

Reagovat
Smreky

Dobrý matroš asi lebo nič take tu nie je...

Reagovat
madridcan

Hlavne fandiť Bayernu, tak Muller je premna tutovka, že zostane doma, keďže to je typický ignorant, ktorý by prestúpil do Liverpoolu jedine vtedy, kedy by Liverpool prestúpil do Nemecka. Mimochodom hoc je Škandivec, tak Halandove maximum bude tiež Bayern, lebo mi príde rovnako zameraný...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak akú on môže mať motiváciu v 30-tke niekam odchádzať? Hrá v klube, ktorý je vo svetovom merítku absolútny top, je to odchovanec, legenda klubu, rodák a typický "Bayer", veľmi rodinne založený, žije tam celý život, má tam ženu a celú rodinu, navyše tam zarába parádne peniaze. Na jeho mieste by som sa tiež z Mníchova ani nepohol.

Reagovat
icka

Reagovat
madridcan

To sa nevylučuje. Narážam nato, že on ma komfortnú zónu celý život, z ktorej sa nepohne

Reagovat
Rudnevs

Haaland v Nemecku ostať nechce, dlhodobý ciel je PL.

Reagovat
Kolarik12

A proto si vybral místo Manchesteru Dortmund...

Reagovat
stas87

Vieš vôbec kto je jeho otec? Aj sa tuším v Anglicku narodil a nejaký čas tam žil. To, že teraz dal košom tímu z PL predsa neznamená, že nemá cieľ neskôr v kariére tam prestúpiť a hrať. Tak si nabudúce tie smajliky láskavo ušetrí a použij ich pri lepšej príležitosti na miestnych trotlov a trollov.

Reagovat
Vopi11

V německý sekci je holt přání si nějakého hráče ve svém klubu známka namachrovanosti Jinak lavička nějakého rádoby anglického týmu je sranda sama o sobě

Reagovat
smazaný uživatel

Taky asi neumím číst Kde kdo zmiňuje Liverpool v souvislosti s Mullerem?

Reagovat
Ranoth

Reagovat
Benzema

Reagovat
icka

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
smazaný uživatel

U Neuera, Mullera a Thiaga bych smlouvu prodlouzil, Javiho bych neprodluzoval - uz neni takovej, jakej byval driv...

v lete pak odchody ulreich, boateng, coutinho, odriozola, perisic, javimar (pokud nebude chtit zustat jako 7 stredni zaloznik).... a koupil bych saneho, klostermanna, wernera a pripadne nejaky DM za javimara

Reagovat
Heresy

Zapomels na alabu tam se taky prodluzovat musi... A ja bych byl rad aspon za wernera.. Hasana bych vypral..

Reagovat
irik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
20fredy20

Thomas Muller neskutocna forma posledne zapasy, radost pozerat.

Reagovat
Rudnevs

Na Millerntoru bude i v budoucnu hrát své domácí zápasy St. Pauli. Druholigový německý celek měl nájemní smlouvu do roku 2060, přičemž nyní se dohodl na prodloužení do roku 2110.

Ešte že tak, už bolo na čase...

Reagovat
Heresy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icemike

Reagovat
Nizzie

Ale stihli to jen tak tak.

Reagovat
Recoba Inter

Hele Juvnetíno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele