BAYERN PŘEHRÁL ARSENAL

23.02.2005, 02:06
Aktuality
Bayern Mnichov udělal velký krok směrem k postupu do čtvrtfinále Ligy Mistrů, když si dnes výhrou 3:1 vybudoval do odvety proti Arsenalu velmi slušnou pozici. A nebýt zásahu Tourého v samotném závěru, mohl mít náskok doslova luxusní a postup téměř v kapse. Takhle ještě bude o co hrát...

Hrdinou zápasu se stal Peruánec Claudio Pizzaro, který se trefil na začátku obou poločasů. Hasan Salihamidzic přidal třetí gól Bayernu a Kolo Touré už pouze snížil v závěru zápasu na konečných 3:1.

Trenér Bayernu Felix Magath překvapil tím, že nechal na lavičce Mehmeta Scholla a Owena Hargreavese. Zraněného Michaela Ballacka nahradil Martin Demichelis. Hosté se museli obejít bez Sola Campbella a Dennise Berkampa a uzdravený Ashley Cole začal zápas na lavičce, na jeho postu nastoupil mladý Gaël Clichy.

-    :

Bayernu se dokonale povedl vstup do zápasu. Už ve 4. minutě se Kahnův dlouhý výkop s přispěním nepovedené hlavičky Tourého dostal k Pizzarovi, který s přehledem překonal Lehmanna a zajistil tak domácím vedení 1:0. Šokovaný Arsenal měl problémy dostat se do hry. Dominoval sice v držení míče, ale obranou Bayernu neprošel.

Do druhé půle vstoupil Arsenal odhodlaně a snažil se dostat domácí pod větší tlak. Lucio a Robert Kovac ve středu domácí obrany sice drželi Thierrry Henryho na uzdě, ale Fredrik Ljundberg zakládal z pravé strany zálohy Arsenalu jeden útok za druhým.

První opravdovou šanci druhého poločasu měl Bayern. Zé Roberto poslal krásný centr na Roye Makaaye, jeho ránu z voleje však reflexivně zastavil Lehmann. O minutu později ještě Arsenal vystrašil Lucio, hlavičkoval ale mimo. V 57. minutě se Magath rozhodl vpustit na hřiště Scholla a to se ukázalo jako vynikající tah. Ten hned po několika okamžicích poslal z přímého kopu míč na Pizzara, který nedal hlavou Lehmannovi šanci a zvýšil na 2:0. O sedm minut později pak ještě přidal třetí gól domácích Salihamidzic, když v podstatě do prázdné brány doklepával centr, na který Lehmann nedosáhl.

Arsenal si první větší příležitost vypracoval až v 70. minutě. Postaral se o ní José Antonio Reyes, ale jeho volný kop skončil na horní síti Kahnovy branky. Arsenalu se podařilo pouze snížit v 88. minutě na konečných 3:1, když po tyčce Henryho a neschopnosti domácích odkopnout do bezpečí doklepl míč do sítě Touré.

Autor: Pavel Čapek

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To som fakt necakal.Arsenal ide dolu vodou

Reagovat
HOST*Jozan

Supr ze bayern postoupil ted smete chelsea a v dalsim kole chytne liverpool a nakonec finale

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele