Bayern potvrdil odchod Guardioly, tým v létě převezme Ancelotti

20.12.2015, 11:56
Aktuality
S novým trenérem půjde do příští sezony mnichovský Bayern, s bavorským klubem se po třech letech rozloučí Pep Guardiola, jemuž končí smlouva. Německý mistr si již zajistil náhradu a jeho kormidla se v červenci ujme Carlo Ancelotti...

"Jsme Guardiolovi vděční za vše, co klubu dal a doufáme, že na konci sezony budeme společně slavit spoustu úspěchů," oznámil dnes předseda Karl-Heinz Rummenigge.

Guardiola se Bayernu ujal v létě 2013 a letos s ním kráčí za třetím mistrovským titulem, na předchůdce Juppa Heynckese se mu ovšem zatím nepovedlo navázat na mezinárodní scéně. Zatímco Heynckesův Bayern dokázal Ligu mistrů vyhrát, ten Guardiolův dvakrát tvrdě narazil na soupeře ze Španělska. Nejprve mu stopku vystavil Real Madrid a loni ho zastavila pro změnu Barcelona.

Guardiolovo jméno bylo již delší dobu spojováno s angažmá v Anglii a spekulovalo se o Manchesteru City, k němuž se nyní přidaly rovněž Manchester United, kde nemá jisté místo Louis van Gaal, a Chelsea. Londýnskému celku v průběhu tohoto týdne došla trpělivost a kvůli špatným výsledkům odvolal Josého Mourinha.

Ancelotti se v červenci vrátí do práce přesně po dvanácti měsících poté, co se s ním před několika měsíci rozloučil Real Madrid.

Autor: Tomáš Pavlík / kicker.de

Komentáře (634)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele