Bayern nebude trestat Mazraouiho za propalestinské příspěvky na sociálních sítích

20.10.2023, 14:56
Aktuality
Noussair Mazraoui (© AFP)

Bayern Mnichov nebude trestat obránce Noussaira Mazraouiho za to, že na sociálních sítích v souvislosti s konfliktem mezi Izraelem a hnutím Hamás sdílel příspěvky na podporu Palestiny. Vedení německého fotbalového klubu to oznámilo poté, co tento týden vedlo s pětadvacetiletým Maročanem "detailní a vysvětlující rozhovor".

"Mazraoui nás věrohodně ujistil, že jako člověk milující mír absolutně odmítá válku a teror a neměl v úmyslu svými příspěvky vyvolat podráždění," uvedl výkonný šéf Bayernu Jan-Christian Dreesen. "Odmítám veškerý terorismus a teroristické organizace," citoval klub Mazraouiho, jenž nicméně nebude hrát v příštím utkání s Mohučí kvůli zranění.

Bayern doplnil, že stojí na straně německé židovské komunity a Izraele. "FC Bayern odsuzuje útok Hamásu na Izrael. Nic neospravedlní vraždy dětí a rodin," dodal klub.

Trenér německého mistra Thomas Tuchel v rozhovoru s novináři řekl, že na sto procent stojí za klubovým prohlášením. O situaci mluvil jak s Mazraouim, tak izraelským náhradním gólmanem Danielem Peretzem. "Je naší povinností starat se o něj, mluvit s ním, zjišťovat, jak se cítí a zda se teď dokáže věnovat fotbalu."

Na rozdíl od Bayernu suspendovala bundesligová Mohuč svého nizozemského útočníka marockého původu Anwara El Ghaziho za příspěvek na sociálních sítích o současném konfliktu mezi Izraelem a Hamásem, který klub označil za nepřijatelný. Za sdílení antisemitského příspěvku zase vyřadilo Nice z kádru alžírského reprezentanta Jusefa Atála.

Hamás napadl 7. října Izrael, který reagoval odvetným bombardováním Pásma Gazy, v němž toto radikální hnutí vládne. Útok na Izrael si vyžádala kolem 1400 životů, následné bombardování Pásma Gazy připravilo podle místních úřadů o život více než 4000 lidí.

Autor: ČTK

Komentáře (38)

Přidat komentář
Hachim Mastour

Reagovat
Salfovic

Nebude, vzhledem k úzkému kádru si to nemůže dovolit

Reagovat
Rudnevs

Jedna vec je podporovať Palestinu ako územie plné nevinných ľudí pod nadvládou Hamasu, druhá vec je podporovať priamo Hamas ako El Ghazi

Reagovat
Salfovic

A je vůbec Hamas v EU oficiálně veden jako teroristické hnutí ?

Reagovat
Kiss Me Polka!

je.

Reagovat
Martin9719

Reagovat
zekq

Tvl tak to je moc kdyz Hamas zabiji civilisty tak jsou teroristi naprosto v poradku,ale tak kdyz Izrael zabiji 100 krat vic civilistu jak Hamas tak to je v poradku …ta propaganda to je moc….Izrael proste sere na vsechny mezinarodni prava a to jim prochazi

Reagovat
dinss

Si spletl server a místo diskuze na novinkách jsi to hodil sem, ne?

Reagovat
zekq

co to meles?ne nespletl jsem si to…pisu jak to je

Reagovat
exot12

Ako to je podľa teba

Reagovat
Kapřík

Jak to je podle radikálních muslimů. Máš dobré kamarády.

Reagovat
Damis

Mlč a plať. Ukrajině Palestině Romastině. To je jedno ale plať

Reagovat
mistr129

příště stačí napsat "jsem kokot", ušetříš čas sobě i ostatním

Reagovat
zekq

Izraelska cubka se ozvala…

Reagovat
Godwinson

To jsi, pravda.

Reagovat
icka

Jsi no.

Reagovat
Kapřík

Mluvíš o svém antisemitismu?

Reagovat
Kapřík

Reagovat
Drevar

Presne tak.. už aj europoslanci ukazujú Izraelu kde je ich miesto....včerajšie vyhlásenie europarlamentu:

Parlament pevne stojí za dohodnutým dvojštátnym riešením.

Rezolúcia zdôrazňuje potrebu okamžitého obnovenia mierového procesu a opakuje svoju neochvejnú podporu dohodnutému riešeniu v podobe dvoch štátov pre Izrael a Palestínu v rámci hraníc z roku 1967 s dvoma zvrchovanými demokratickými štátmi žijúcimi vedľa seba v mieri a zaručenej bezpečnosti, pričom Jeruzalem je hlavným mestom oboch štátov.

Musí sa svet spojit a vytlačiť ich. Už prešlo polstoročie a je jasné že diplomacia nefunguje. Dokonca ortodoxní židia, rabíni sú proti sionistickému vedeniu Izraela

Reagovat
vladino10

A čo ti tie dva štáty pomôžu? Problem je v tom, že tieto teroristické typy nechcú dva štáty, chcú aby zmizol celý Izrael.

Treba sa zmieriť s tým, že tam proste nikdy nebude pokoj. Izraelcov tvrdo napadnú, tak ti logicky tvrdo reagujú, čím ale ako pri každej vojne zasiahnu aj nevinných - čo bude viesť k tomu, že mnoho ľudí príde o domovy, príbuzných a radikalizuju sa.

Jeden izraelský politik sa ešte dávnejšie vyjadril, že by bol najšťastnejší človek keby sa gaza odpojila a odplávala po mori prec

Ale proste vždy tam budeš mať, či už v palestine alebo v gaze militantné skupiny, ktoré budú chcieť vyhubiť celý Izrael... Tam nebude nikdy pokoj nech dáš tie hranice akokoľvek pokiaľ tam budú jedni aj druhí.

Reagovat
Drevar

Vieš jak prebieha vysídlovanie? Ide vojenská kolona a len tak strieľa do domov. A za pár dní znova a znova, až kým ľudia neopustia svoje domovy, lebo nechcú aby ich trafila náhodná guľka, alebo ich deti. Takto nejak si Izrael posúva hranice už množstvo rokov. Potom zvolávajú židov z celého sveta a ponúkajú im ubytko zdarma.

Vedel si že pred rokom 2000 objavili pri pobreží Gazy veľké ložisko plynu? Jásir Arafát povedal že to je boží dar pre palestínčanov, ale Izrael im zakázal ťažiť, že peniaze by použili na rozvoj. Neskôr im navrhovali barterový obchod, ale aj to zavrhli. A tak tam funguje totálna blokáda do dnes, úplne embargo humanitárnej pomoci. Lieky, potraviny a iný životu dôležitý tovar sa tam pašuje z Egypta podzemnými tunelmi.

Reagovat
vladino10

Brate ale píšeš mi o niečom čo vôbec neriešime. Ja som napísal iba to, že vzhľadom na zložitosť konfliktu a to koľko zla si obe strany narobili určite nepomôže nejaké jednoduché riešenie typu urobme tam dva štáty. Tam nebude pokoj. Nikdy. To je všetko čo chcem povedať.

Reagovat
Drevar

Všetko sa dá, keď je vôľa, sila.. na hranici neutrálna armáda:)) ale máš pravdu, trošku som odbočil rozvinul problém.

Teraz fandím svojim v najstaršom derby, v 2. polčase očakávajme obrovský tlak s gólovou urodou

Reagovat
Kapřík

Kecy. Zdroj?

Reagovat
Drevar

A je možné že sa budúci rok otvorí nový front v Ázii. Čaká sa len...ako dopadnú voľby na Taiwane. Ak vyhrajú pro čínsky bude mier. Ak vyhrajú pro americký.. očakáva sa ukrajinský scenár.... uvidíme

Reagovat
zrzek999

Reagovat
Godwinson

To je dnešní politik. Oportunismus, dvojí metr a totální stupidita. Ať už je to Ukrajina, Arménie nebo teď Žiďáci

Reagovat
Bakary3

Arménii popravdě nesleduju a nejsem v obraze.

Ale zajímalo by mě tvůj názor tedy na ty dva konflikty.

U Ukrajiny co se ti přesně nezdá?

U Izraele mi to taky přijde moc, kolik pozabíjeli nevinných.

Reagovat
Kapřík

Nějaký jiný nápad co s tím, když je chce druhá strana vyhladit? Myslím Izrael.

Reagovat
Bakary3

Já nevím a Palestinci jsou zmrdi

Ale tohle už není tak úplně jen odveta...

Reagovat
Serg!o

Reagovat
icka

Reagovat
Kapřík

Zjisti si, jaký jsou pravidla války a pak se ztrapnuj. A ze věříš hausnumerum lidi co vlastní rukou upalujou deti, tím bych se ani nechlubil.

Reagovat
Jason_

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Alespoň něco, jinak jsou Němci a Francouzi jak hovada, viz Benzema.

Reagovat
Kapřík

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele