Bayern Mnichov potvrdil chystaný letní odchod Boatenga

07.04.2021, 22:32
Aktuality
Jérôme Boateng si může začít hledat nové angažmá. Bývalý německý reprezentant má s Bayernem Mnichov smlouvu jenom do konce sezóny a jejího prodloužení se nedočká...

Spekulace ohledně budoucnosti zkušeného obránce během uplynulých dnů zesilovaly, oficiální prohlášení Bayernu Mnichov však přišlo až před úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů s Paris Saint-Germain, když odchod Boatenga potvrdil sportovní ředitel Hasan Salihamidžić.

"Rozhodli jsme se tak v klubu společně. Jérômea jsem o tom informoval a naše stanovisko pochopil," řekl Salihamidžić.

Oboustranně úspěšná spolupráce bude ukončena po dlouhých deseti letech, během kterých se Boateng podílel na zisku osmi mistrovských titulů, dvou triumfech v Lize mistrů a celé řadě dalších trofejí - v sezónách 2012/13 a 2019/20 s Bayernem Mnichov slavil ceněný treble. Další trofeje navíc ještě může přidat v probíhajícím ročníku.

Budoucnost německého mistra světa z roku 2014 zůstává ve hvězdách, nejvíce se však spekuluje o jeho návratu do Anglie, kde před příchodem do Bayernu rok nastupoval za Manchester City, anebo odchodu do Itálie. Možností je také setrvání v Německu, kde kromě Bavorů nastupoval Boateng za Hamburk a Herthu BSC, jejímž je odchovancem.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (18)

Přidat komentář
mimi_united

Parádna posila zadarmo, berme ho

Reagovat
smazaný uživatel

Urcite zadarmo

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Irek

Tvrdíku jednej

Reagovat
irik

Reagovat
Bayern +

Až tak by som sa netešil, tento rok je to dosť možno náš najlepší stopér

Reagovat
db18

Přijde Upamecano... a pak snad bude hrát s Hernandezem na stoperu.

Reagovat
Bayern +

A pozíciu stvrteho CB akože budú obsadzovať Richards a Kouassi? aj keď to by mi až tak nevadilo, horšie je držať na backup RB Sarra a za Daviesa tiež neviem či ten Omar Richards bude mať kvalitu na Bayern...

Taktiež nám treba jedno CM namiesto Tolissa a jedno LW namiesto Costu.

Reagovat
db18

Richards zůstane v Hoffenheimu... třetí stoper Süle je jasný a pak klidně ten Kouassi... divím se, že nedostává prostor už teď.

Reagovat
db18

...škoda, protože Chris by mohl být i backup na RB.

Reagovat
irik

Reagovat
Kluivert9

Alaba, Boateng... to bude celkem velká obměna.

Reagovat
Jardman

Potřeba

Reagovat
db18

Reagovat
Psy_cho

Tohle se ví už dlouho, navíc duo Hoeness a Rummenige se ho chtěli zbavit už vícekrát.

Reagovat
Seydou Doumbia

Chelsea?

Reagovat
Bayern +

Pred cca dvoma rokmi už bol úplne v kýbli, do toho tie osobné problémy... Posledné dve sezóny (najmä teda tá vlaňajšia) ale viac než slušný stopér, hodne nám pomohol k zisku 6 trofejí za rok a dorovnaniu Pepkovej vtedajšej Barcelony, to sa musí uznať.

Nejednému fanúšikovi z momentálnej dvojice Boateng-Alaba viac vadí Alaba a to oprávnene. A práve po istom odchode Alabu som čakal, že mu ešte zmluvu na jeden rok dáme, keďže sme ju ponúkli napr. menej dôležitému Choupovi a viac som čakal skoré oznámenie odchodu Javimara, ktorému tiež končí zmluva, ako Boatenga. Ale možno Jerome trval na viacročnej zmluve a preto sa to ani neriešilo. Každopádne som zvedavý ako ideme poskladať obranu do budúcej sezóny

Inak samozrejme ale ďakujeme za krásnych 10 rokov, síce týpek vedel zabrnkať na nervy a to poriadne, na druhej strane bol základný stavebný kameň ako Heynckessovej 12/13 tak Flickovej 19/20 sezóny a okrem Eura vyhral všetko čo sa len vyhrať dalo, čo by za to takí Ronaldo alebo Messi dali byť Majstri sveta

Reagovat
Psy_cho

Za toho Messiho tě ukřižujou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele