Baumjohann přestoupil z Bayernu do Schalke

04.01.2010, 08:52
Aktuality
Pouze půl sezony vydržel v kádru Bayernu Mnichov talentovaný záložník Alexander Baumjohann. Do nabité sestavy bavorského celku se neprosadil, a tak odchází do Schalke 04. Přestupovou částku kluby nezveřejnily, podle německých médií zaplatilo Schalke milion eur.

Baumjohann se v létě upsal Bayernu jako volný hráč, ale v nabitém kádru se na hřiště dostával těžko. Zájem o něj mělo hned několik bundesligových klubů 22letý hráč nakonec zamířil do Schalke, kde podepsal smlouvu do léta 2013.

"Máme cíl - stát se mistry. K tomu by nám měl pomoci," komentoval příchod nové posily trenér Schalke Felix Magath. "Sice jsem říkal, že než někoho koupíme, musíme prodávat, ale dostal jsem něco málo peněz na posily. Máme totiž dobrou šanci na umístění v první pětce."

Alexander Baumjohann je odchovancem Schalke, v roce 2007 odešel do Mönchengladbachu. V létě loňského roku podepsal jako volný hráč tříletý kontrakt s Bayernem, na podzim ale nastoupil pouze ve třech ligových zápasech.

Autor: Radim Šantrůček / kicker.de, čtk

Komentáře (39)

Přidat komentář
smazaný uživatel

sem nekde cet ze je to novy ballak. schalke se pod magathem dari. ja osobne bych tohohle clapika chtel videt v anglii je to takovy nemecky redknapp.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak do Ballacka má hodně daleko, podle mě dost přeceňovaný hráč. Nechápal jsem proč si ho Bayern vybral

Reagovat
smazaný uživatel

lebo bol zadarmo, tak ho stiahli

Reagovat
smazaný uživatel

doporučil nám ho Heynckes...

Reagovat
Arne

Nový Ballack bude Toni Kroos... Akorát bych ho nechal v Leverkusenu napořád nebo aspoň další rok. Teď v létě pro něj může být přece jen brzy.

Reagovat
Bakary3

Proč se každej nadějnej hráč srovnává s tim nejznámějšim, i když mu neni vůbec podobnej ? Já třeba vidim herní podobu s Ballackem v Gentnerovi

Reagovat
Arne

To myslíš směrem k Özilovi nebo Kroosovi? Gentner není úplně daleko, to máš recht, ale jednak podle mě je víc do kraje a druhak kvalitou na nároďák nemá a asi nikdy mít nebude.

Reagovat
Bakary3

To je článek o Baumjohannovi Myslel jsem to směrem ke Kroosovi, ale martin123 psal, že Baum... je novej Ballack, ty pak, že Kroos. Já vim, že Gentner nedokáže to, co Ballack, ale i když to dokáže Kroos, tak to pro mě "novej Ballack" prostě neni, protože herně mu podobnej neni. Nebo třeba ve Francii, kde srovnávaj Nasriho a Gourcuffa se Zidanem, i když ten Gourcuff ještě docela jo.. No ale někdy stačí stejnej post a už je tu "nový xxx".

Reagovat
herbage

Si pamatuji, jak srovnávali Fauberta se Zidanem, když dal v repre jeden gól Ale jinak Gentner a Ballack si nejsou ani typově moc podobní. Ballack je ofenzivněji laděný, skvělý hlavičkář, větší harcovník

Reagovat
Bakary3

Mně tam ta podoba celkem sedí, akorát Ballack je silovější+ má lepší hru hlavou, ale z Němců mě nenapad nikdo podobnější. Je taky použitelnej jak dopředu, tak dozadu, tvořivej, umí vystřelit, projít přes hráče, i když to taky neni žádnej fofrník..

Reagovat
herbage

Tak Němci typovou náhradu za Ballacka momentálně nemají Ale když už, tak spíš Hitzlsperger

Reagovat
Bakary3

No vidíš, toho jsem nenapsal schválně, tam zase tu podobu nevidim já Neni tolik vytáhlej, navíc levák, neni zas tak tvořivej jako ten Gentner..

Reagovat
herbage

On umí vystřěli oběma, jako Ballack. A typově mi přijde podobnější, o kousek

Reagovat
Bakary3

Mimochodem Gentner je můj oblíbenec, inteligentní fotbalista, takový mam rád, i když Zizzou byl jen jeden.

Reagovat
herbage

Já ho měl rád už ve Stuttgartu, ale nikde o něj není zájem, přitom dobrej hráč. Ze Stuttgartu odešel jako nepotřebný a ve Wolfsburgu mu po sezóně končí smlouva a ještě mu jí neobnovili, celkem s podivem. Ale on žádný extra hráč není, spíš lepší průměr. Tvořivej celkem jo, ale to není jeho hlavní práce, to dělá za něj Misimović. On je platnej hlavně ve hře dozadu

Reagovat
Bakary3

Mně se prvně zalíbil ve Stuttgartu při halovym turnaji, tam se ukázala jeho chytrost. Neni to sice úplně špičkovej hráč, ale já bejt trenérem, tak bych ho chtěl do každýho mužstva, mít takhle pracovitýho univerzálního hráče, kterej umí hrát i dopředu, kdo by ho nechtěl.

Reagovat
herbage

Tak v hale hrají většinou náhradníci a proti slabším celkům, ale neřikám že to není chytrý hráč. V týmu bych ho taky jako trenér chtěl mít, jenže zájem udržet ho ve většině týmů moc není

Reagovat
Arne

Kua, to byl přehmat... Tak Kroos je dost polyvalentní, teď v Bayeru hraje zleva, ale až se jednou vrátí do Bayernu, tak ho zřejmě dají na pozici, kterou měl Ballack, a já myslím, že mu sedne. Tím ta podobnost začíná, přes přehled ve hře pokračuje a skvělou střelou končí.

Reagovat
Arne

Samozřejmě Kroos nemá ty hlavičky... Co se týče sebevědomí, tak v tom na Ballacka asi nikdy mít nebude ( ), ale už se taky začíná trochu projevovat... "Ich spiele und wer will, kann mitspielen"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hm, Edu, Muller, Volz, Baumjohann a přestupní okno teprve začíná. Vypadá to, že to s útokem na titul myslíme vážně ! Kež by už to konečně vyšlo !!!

Reagovat
Arne

S Magathem to vyjde, ale určitě ne tuhle sezónu.

Volz je jen na zkoušce, ještě ale máte nějakého Nora na stopera. Jinak ale získat takového hráče pro budoucnost za tak malou částku, to je majstrštyk. A Baumjohann - nakonec ok, ztratil jen půl roku a asi si něco odnesl, takže pro něj taky dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

Tym Norom je Tore Reginiussen, kt. prisiel zadarmo z norskeho Tromso, ma iba 23 rokov...a je norsky reprezentant, som nan ho zvedavy...

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se teda ty přestupy moc nelíbí. Průměrných záložníků máme dost, toho útočníka sice neznám, ale moc se mi nepozdává, maximálně ten Reginiussen by mohl něco předvést, i když mám pocit, že je to stoper a nám by se hodil pravý obránce, abychom se konečně zbavili Rafinhy (nemyslím to zle, akorát v Schalke prostě nemůže vydržet, takže by se hodilo ho prodat dokud má nějakou cenu). Jinak když budou poháry tak budu spokojený

Reagovat
smazaný uživatel

Rafinha ku nám Dúfam, že Baumjohann je súčasťou prestupu Rafinhu

Reagovat
smazaný uživatel

No doufám zahraničí, přece jen konkurenci není radno posilovat . Ale třeba Itálii bych mu nepřál, protože tam se podle mě nehodí. Ideální by bylo Španělsko, ale tam nevím komu by se hodil, z těch lepších týmů

Reagovat
georgeo

do Valencie místo nespokojeného Miguela a nebo do Atletika místo Ujfiho

Reagovat
Arne

Souhlas, nic extra to není... Toho Reginiussena nechápu, na stoperu máte kvality dost a dost.

Reagovat
smazaný uživatel

no Rafinha už je téměř pryč... jinak Baumjohann se bude prosazovat - na úkor Morávka...

Reagovat
smazaný uživatel

preč je ! ale otázkou je že kde ? Juve to dúfam nebude

Reagovat
Zajda

Tak to jsem na něj docela zvědavý. Za 1mil. eur to může být solidní posila.

Reagovat
smazaný uživatel

Koupit kvalitního mladého hráče za milion eur? Vůbec se Schalke nedivím...

Reagovat
georgeo

tohle Morávka zase srazí k zemi, když už se začínal prosazovat

Reagovat
smazaný uživatel

...Schalke si ešte počka na titul :D...tento rok ho vyhra bayern..niet pochyb o tom! Deutscher Meiester ist nur FCB! Ligu sme stiahliz hrozivych 8 bodov na 2 body..v nemeckom pohari sme prešli cez 3 kola a dostali sme doma Gr.Furth,takže sme v smeifinale už.v lige majstrov mame fiorentinu čo je určite tiež hratelne znašho pohladu...Rok 2010 patri Bayernu

Reagovat
georgeo

v bundeslize za poslední roky není nic jistého...a prognozovat s takovou jistotou může začátkem ledna jenom blázen

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co se ti nelíbí?, vždyť na Vás pěje jen samou chválu

Reagovat
smazaný uživatel

...tak s tou Fiorentinou si nemůžeme absolutně stěžovat, tam je to nadějné. Škoda, že skončila podzimní část no...docela jsme se rozjížděli, tak doufám, že navážeme. Jinak až vyřadíme Fiorentinu (pokud se tak stane), myslim si, že pokud nás opět nepostihne nějaká extrémní marodka, tak ani potom bysme nemuseli udělat v Evropě ostudu, k jaké došlo při té blamáži s Barcou. Kdoví, co se tenkrát dělo v zákulisí, protože druhý poločas k nám byla Barca VÍCENEŽ milosrdná, zacož jsem jí dodnes vděčen. Jsem rád, že si tým již zvykl na nikdy nekončící absenci Ribéryho, kterému teď zase pro změnu trhají nehty. Už na něm nejsme závislí a to je dobře...

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se o5 rozehraje .. čekal jsem že se v Bayernu nemá moc velkou šanci prosadit ..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele