BASSAT: LAPORTA LŽE!

09.06.2003, 14:55
Aktuality
Lluis Bassat, jeden z kandidátů na prezidenta FC Barcelony, který si zatím podle očekávání vede v předvolebním boji nejlépe, slovně napadl svého přímého soupeře Joana Laportau Konkrétně jeho tvrzení, že do Barcelony přivede Davida Beckhama z Manchesteru United.

Podle Bassata si katalánský velkoklub nemůže dovolit koupit anglického kapitána, protože to v současnosti prostě není v jeho možnostech. Poukázal přitom na AC Milán, který se také dostal do spekulací ohledně budoucnosti největší hvězdy Manchesteru United. "AC Milán prohlásil, že si ho nemůže koupit. A to je v lepší finanční situaci, než my," byl Bassat citován v nedělním vydání katalánského sportovního deníku Mundo Deportivo. "Pan Laporta by měl vysvětlit, jak chce dosáhnout věcí, které nasliboval," dodal Bassat.

Laporta ve čtvrtek prohlásil, že byl na jednání se zástupci Manchesteru United ohledně Beckhama a že by chtěl dosáhnout jeho přestupu ještě před volbami. Na internetových stránkách Manchesteru United se píše, že klub je skutečně ve spojení s některými španělskými a italskými kluby ohledně tohoto hráče. Samotný Beckham prý chce ovšem zůstat v United.

Bývalý prozatímní prezident Barcelony Enric Reyna, ještě než odstoupil, tak odhalil, že klub má dluhy ve výši 98 milionů eur, ale jestliže jeho následník uskuteční některé plány na snížení nákladů, tak se dluh v blízké budoucnosti sníží na 47 milionů eur.

V rozhovoru se sportovním deníkem As Laporta říká, že věří, že přestup Davida Beckhama by mohl mít podobný účinek jako příchod legendárního Johana Cruyffa do Barcelony na začátku 70 let 20 století: "Beckham by mohl být náš nový vůdce, stejně tak jako Cruyff v 70.letech. Jestliže vyhrajeme (volby), tak dostaneme Barcu zpátky na výsluní Katalánska, Španělska a celého světa."

Bassat podle posledního průzkumu vede s 26.6%, Laporta mírně ztrácí, ale slib jménem David Beckham a oznámení dohody na přestupu mezi ním a tureckým brankářem Rüstü Recberem mu získává stále větší popularitu u zbývajících 30% nerozhodnutých voličů. Vedle Lluise Bassata a Joana Laporta se o předsedu Barcelony uchází Jaume Llauradó, Josep Martínez Rovira, Josep Maria Minguella a Jordi Majó.

Autor: Robin Hnátek

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ke mě se o tom novinky moc nedostávají,ale podle mě má Bassat pravdu.

Reagovat
antimadrista

Já nevim co s tim, já se z toho zbláznim. Laporta slibuje Rustuho a Beckhama, Llauradó slibuje Chiva a Bassat zase to, že přivede Guardiolu. Kdo je asi ten pravej?

Reagovat
HOST*Dani

Ja věřím Laportovi, je to dobrej chlap.. Snad vyhraje

Reagovat
HOST*Amigo Barca

Já nevím, jestli Llaurada s Chivem, nebo Bassata s Guardiolou a Morientesem, Laportu s Beckhamem a Rustum. Optimo es Bassat o Laporta. Chtěl bych Čecha, Lúcia, možná Beckhama a Morientese. Taky se mi líbí van der Vaart.

Reagovat
HOST*Bassat

Věřim bassatovi, že přivede Beckhama, sice má barca dluhy, ale třeba takový Real M. má taky dluhy a kupuje Ronalda, Zidana a Figa.

Reagovat
HOST*Amigo Barca

Hele, nezapomen, že Beckham přijde jen v případě toho, že bude zvolenej Laporta. Zítra se dovíme o Beckhamově zájmu hrát za Barcu. Takže, zítra může Beckham říct Ano, ale když Laporta nevyhraje volby, tak prostě nepřijde. Stejně nechápu Chiva. Chce hrát jen za Llaurada, jako by to nebylo jedno. Visca el Barca.

Reagovat
PJ

No nevim, Real má dluhy a je spolu s Manchesterem nejbohatší klub na světě? Podle mně je úplně jedno kdo bude prezident, protože ani jeden z nich nemůže splnit všechno co slibuje...

Reagovat
HOST*Tomáš

Pokud Vedení neposílí kádr tak Vám nepřeju další špatnou sezonů!!!A Né i jěště horší...

Reagovat
smazaný uživatel

Se neboj synku. Barca v příští sezoně vyhraje La Ligu a snad i UEFU!! Real má taky dluhy,ale menší a s těma volbama,přeju Bassatovi.

Reagovat
antimadrista

Pokud Laporta vyhraje, přijde Beckham, nebylo by to super?, Overmars nalevo a Beckham napravo, Xavi a Motta ve středu, to by byla super záloha!

Reagovat
PJ

Mno tak jistej bych si tim nebyl, Beckham nikam jít nechce...

Reagovat
HOST*Tomáš

Nemyslim si že Barca může příští rok vyhrát LALIGU bude ráda když se dostane do první čtyřky.V UEFE může jít dofinále ale jak jsem řekl podle mě bude rádá když se kvalifikuje do Ligy Mistrů.To je můj názor na BARCU.

Reagovat
antimadrista

Barca se s Laportem nebo Bassatem dostane opět na vrchol, jak v Evropě, tak i v La lize.

Reagovat
smazaný uživatel

Poku přijde Beckham, odejde Mendieta. A pokud Laporta přivede i Rustuho, supertalent Víctor dohrál. Chcete radši španělskou, potažmo katalánskou Barcu s realistou Bassatem a Pepem Guardiolou nebo cizineckou legii v čele s Laportou, kterého řada z vás ani pořádně nezná?

Reagovat
antimadrista

Chceme katalánskou Barcu s Beckhamem. Nemyslim si, že by osud Mendiety závisel na příchodu Beckhama, pokud přijde Rustu, tak z přestupu Čecha asi nic nebude, tím líp protože už jednoho talenta máme.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele