Basilej nebude riskovat, Van Wolfswinkela čeká další pauza

14.02.2020, 15:42
Aktuality
Ricky van Wolfswinkel se před několika dny vrátil na trávníky a nyní před sebou má další pauzu. Nizozemský útočník je hráčem Basileje, měl vážné zdravotní problémy a švýcarský klub se rozhodl nehazardovat se zdraví svého fotbalisty, jemuž dopřeje čtyřtýdenní klid...

Jednatřicetiletý fotbalista měl místo v základní sestavě a v úvodu ligového ročníku inkasoval úder do hlavy, při němž utrpěl mozkové aneurysma. Koncem srpna se následně podrobil operaci a na hřiště se vrátil před šesti dny, kdy naskočil na závěrečné minuty souboje s FC Curych.

Van Wolfswinkel v minulosti hrával za Vitesse, Utrecht, lisabonský Sporting, Norwich, Saint-Étienne a Betis. Basilej ho získala v létě 2017 a jeho služeb využije nejprve v březnu.

"Po těch čtyřech týdnech bude následovat další vyšetření, které rozhodne o způsobu rehabilitace," sdělil švýcarský celek v oficiálním prohlášení.

Autor: Tomáš Pavlík / vi.nl

Komentáře (11)

Přidat komentář
Rudnevs

Škoda, no, ale pre zdravie je lepšie, keď sa návrat neuponáhľa...

Tento rok bude boj o titul v Super League zaujímavý, mohol by to vyhrať St. Gallen, po 20 rokoch by to bolo symbolické, vtedy ich trénoval ešte mladý Koller, ktorý dnes trénuje Basel.

Reagovat
smazaný uživatel

YB si to pohlídaj

Reagovat
Rudnevs

Hej, tiež by som povedal, že si to YB postrážia, ale z tých klubov vpredu im to prajem asi najmenej, hoc v Európe im samozrejme vždy prajem a vlastne proti ním nič nemám, ale St. Gallen a Basel mám radšej. St. Gallen má teraz po rokoch šancu opäť vyhrať titul, čiže im to prajem najviac, nezvyknú hrávať bežne takto vpredu. Pozeral som video o tej sezóne 99/00, keď vyhrali titul, to bola vtedy paráda, boli považovaní za kandidáta na zostup a nakoniec vyhrali titul. To ešte hrali na starom Espenmoose a Charles Amoah bol král strelcov.

Reagovat
smazaný uživatel

samozřejmě bych jim to taky moc přál , jinak Amoah pak hrál v Rakousku jestli se nepletu , toho si pamatuju

Reagovat
Rudnevs

Jj, vidím že sa vyznáš (zaujímaš sa nejak podrobnejšie o švajčiarsku ligu? ), Amoah potom hral v Rakúsku za Sturm Graz, ale s nimi titul už nemá...

Reagovat
smazaný uživatel

no odborník nejsem ale občas sem mrknul třeba na Servette nebo Grasshoppers , je to řekl bych trošku podobný Eredivisie , tak se na to dá koukat

Reagovat
Rudnevs

No hej, je to fajn liga, tiež si občas pozriem nejake zápasy... Grasshoppers mali ale tú minulú sezónu hroznú, až to dopadlo tak, že Rekordmeister hrá druhú ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

to teda , pár let zpět hráli poháry a teď druhá liga , snad ukopou postup

Reagovat
Rudnevs

Uvidíme, vyzerá, že prvé miesto zhrabne Lausanne a potom sa o to asi pobije GC, Vaduz a Kriens... GC teraz vyhodilo trénera Forteho a nahradil ho Djuricin (predtým Rapid Wien), tak snáď to bude dobré.

Reagovat
Han střelil první

Výborný útočník

Reagovat
smazaný uživatel

Ked isiel z Eredivisie do Sportingu a stale daval goly cakal soml ze to moze byt druhy Huntelaar. Nechapem preco sa zabrzdil a zrovna v Norwichi. Stale vie dat gol ale mam pocit ze tento hrac zdaleka nedosiahol svoj potencial

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele