Barton by mohl zůstat v Newcastlu. Pardew mu dveře nezavřel

04.08.2011, 20:32
Aktuality
Případ Joeyho Bartona by nakonec nemusel mít tak jednoznačný konec, jak se na začátku týdne zdálo. Newcastle v pondělí uvedl, že bouřlivého záložníka umístil na přestupní listinu, přičemž může odejít zdarma. Manažer Magpies Alan Pardew ovšem dnes uvedl, že dveře Bartonovi nikdy nezavřel a je možné, že 28letý záložník nakonec zůstane...

Umístění na trh nebylo to jediné, co se Bartonovi přihodilo. Klub mu poté, co ho hráč kritizoval na sociální síti Twitter, sebral dva týdenní platy a také ho nechal trénovat samotného. Alan Pardew nicméně nyní přišel s prohlášením, že se důležitého článku sestavy ještě úplně nevzdal.

"Myslím si, že jsem dveře ještě žádnému hráči nezavřel a nezavřu je Joeymu," prohlásil Pardew, který věří, že budoucnost Bartona může být nadále v St. James' Parku, ale burcuje vedení anglické fotbalu, aby podniklo některá opatření proti sociálním sítím.

"Twitter je všeobecným problémem dnešního fotbalu a my bychom se o něj měli postarat. Nikdo nám ale zatím neřekl, jak se s tímto problémem vypořádat," pokračoval Pardew. "Už jsem o tom mluvil se Sirem Alexem Fergusonem, který problém s Twitterem rovněž řešil a došli jsme ke stejnému závěru, že si nemůžete dovolit na svém účtu kritizovat klub. Podle mě byste svůj klub neměli zmiňovat vůbec," dodal manažer Strak.

Zároveň Pardew odmítl, že by se po prohraném přátelském duelu s Leedsem United měl dostat s Bartonem do rozepře. "Od soboty jsme spolu s Joeym mluvili a nenastal žádný problém. Oba jsme si uvědomovali, že jsme mohli udělat několik věcí lépe," uvedl vše na pravou míru Pardew.

"Náš vztah je v pořádku. Větším problémem je ovšem kritika klubu a jeho vedení, což nesmíme nechat ležet," dodal Pardew.

Autor: Ondřej Holzman / soccerway.com

Komentáře (335)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele