BAROŠOVA PREMIÉRA

25.01.2007, 19:16
Aktuality
Dva dny po svém přestupu český útočník Milan Baroš poprvé oblékl dres svého nového zaměstnavatele v soutěžním utkání. Olympique Lyon se ve 21. kole francouzské Ligue 1 střetl na Stade Gerland s Bordeaux...

Baroš s novými spoluhráči absolvoval pouze úterní trénink, a proto se dalo očekávat, že utkání začne na lavičce náhradníků. Lyon na soupeře vyrukoval s již zažitým útočným triem. Brazilce Freda na hrotu podporovali francouzští reprezentanti Malouda a Govou. Jenomže se již po třech minutách hry trefil Francia z penalty, poté přidal druhou branku Girondins Micoud a suverén Ligue 1 se tak ocitl ve svízelné situaci.

Proto Gerard Houllier poslal již o poločase rozcvičovat své nové útočné eso. Fanoušci to ocenili zašuměním. Když kouč Lyonu viděl, že se hráči na hřišti nemohou přes pevnou obranu prosadit, dal Barošovi pokyn k obléknutí dresu. V 58. minutě utkání Milan Baroš vystřídal středopolaře Toulalana. Přivítal ho bouřlivý aplaus publika a Lyon rázem začal hrát na čtyři útočníky.

První dotek s míčem se Barošovi zrovna nepovedl. Z pravé strany namířil svůj centr hodně mimo hrací plochu. Poté ovšem začal ukazovat, proč si ho Houllier vybral do týmu. Velkou pracovitostí a bojovností znatelně oživil hru Olympique. V 63. minutě dokázal, že ani s fotbalovým myšlením na tom není špatně. Patičkou skvěle uvolnil spoluhráče a toho při postupu na branku zastavil až faul. Nařízený volný kop rozehrával brazilský kouzelník Juninho, míč posadil na hlavu krajana Freda a bylo to 1:2. O 10 minut později se dravě uvolnil přes obránce, přesně odcentroval, ale spoluhráči nedokázali míč usměrnit mezi tři tyče.

Hrdinou večera se Milan Baroš mohl stát v nastaveném čase. Stoper Cris na výletě u soupeřovy branky již obcházel poslední překážku, brankáře Ramého, ten mu ale faulem znemožnil skórovat. Rozhodčí ponechal výhodu, viděl, že má Baroš blízko k míči, ten však v tísni dvou beků Bordeaux nedokázal ve skluzu míč dopravit do sítě. Olympique Lyon i proto prohrál s Girondins Bordeaux 1:2, ale stále si drží na čele Ligue 1 luxusní čtrnáctibodový náskok.

Při preméře Milana Baroše v Lyonu sice jeho tým prohrál, ale na výkon nejlepšího střelce Eura 2004 si nikdo stěžovat nemůže. Pochválili jej fanoušci, trenér, a dokonce i klubový prezident Jean-Michel Aulas. V sobotu hostí Lyon Nice a je dost možné, že se Baroš poprvé dostane do základní sestavy Lyonu.

Autor: Ondřej Štícha

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*

jen tak dál Bary...máš důvěru,tak ji nezklam

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele