BAROŠMÁNIE V LATINSKÉ AMERICE

01.07.2004, 14:44
Aktuality
Hráči klubu Motagua sází na vítězství České republiky. Tak zní podtitulek včerejší celostránkové reportáže deníku El Heraldo, ze které si vám dovolím volně přeložit to nejzajímavější. Takže jak nám fandí v Hondurasu? Vstupte a uvidíte!

30.6.2004, EL HERALDO, Honduras
Originál: Fabricio Castillo
Překlad: Vilém Hodr


Hráči Motagua uzavírají sázky na vítězství České republiky.
Důraz Milana Baroše, korpulentnost Jana Kollera a dovednost Pavla Nedvěda uchvátily svět okolo fotbalu, který s nadšením prožívá EURO 2004. Fanoušci mají tuto trojici na vysokém podstavci, jsou viděni jako spasitelé národního týmu Česka, který přijel na tento turnaj jako skromná Popelka, ale dnes je favoritem na zisk titulu. EUROMÁNIE zachvátila také Honduras. Na každém tréninkovém hřišti, v kancelářích, v parcích a dokonce i na ulicích se mluví jedinou řečí a tou je EUROjazyk. Všichni rozebírají, co se asi stane dnes a zítra v semifinále Portugalsko - Nizozemsko a Česká republika - Řecko. Tyto čtyři celky nechaly na cestě ony "velké" starého kontinentu, týmy, které byly mistry světa, ale letos se staly obětí mužstev, které jsme si zvykli znát jako "malé". Při návštěvě tréninkového střediska Motagua CD se nám hráči svěřili se svým zármutkem po vyřazení Francie, Itálie, Německa, Španělska a Anglie, ale zároveň s obdivným pohledem na senzaci turnaje, Českou republiku.

ČEŠI
Národní celky Portugalska, Nizozemska a Řecka jsou na "vedlejší koleji", v táboře "modrých" (barvy Motagua) všichni mluví jen o Česku, ale hlavně o Barošovi a Nedvědovi. Většina hráčů je přesvědčena o tom, že Češi získají titul, protože do finále postoupí bez problémů, nechajíc Řecko v půli cesty. O druhém semifinále říkají, že bude daleko vyrovnanější a možná i na penalty dojde. "Od začátku turnaje jsem fandil Česku, protože tam hrají Nedvěd a Baroš, mimo to si myslím, že je to ten nejlepší celek a bude mistrem," řekl útočník Abidán Solís. Pompilio Cacho je věrným obdivovatelem italského fotbalu, ale oceňuje práci kterou předvedli Češi, jeho srdce mu však říká, že to bude Nizozemsko, kdo zvedne pohár. Asistent trenéra Hernaín Arzú měl důvěru ve Francouze, věřil, že na tomto turnaji dojdou daleko, ale utěšuje se tím, že se mu bude líbit, když mistr vzejde z dvojice Nizozemsko - Česko. Pouze mladíček Luis Rodas se shoduje s Arzúem v obdivu k Francii, ale myslí si, že EURO vyhrají Češi a hvězdami jsou Milan Baroš a Cristiano Ronaldo.

JEDNA VELKÁ ŠKOLA
Před svým odchodem řekl Bora Milutinovič (v pondělí překvapivě rezignoval na funkci trenéra reprezentace, vrátíme se po EURO v samostatném článku, pozn. red.) hráčům národního týmu: "Sledujte z blízka a velice pozorně EURO 2004. Naučíte se mnoho nového, co se systému hry týče. Ale hlavně se pozorně dívejte, jak se chovají hráči, když hájí barvy své vlasti!" Obránce Víctor Bernández k tomu dodává: "Úroveň turnaje je velice dobrá a mnoho nám toho ukazuje. Když mluvíme o systémech 4-4-2 a 4-3-1-2 - jsou skoro totožné s tím, který praktikujeme u národního týmu, tak, jak nám ho ukázal profesor Bora."

Hráči Motagua CD jsou v očekávání toho co ode dneška, (středy) 12:45 (20:45 SEČ)přinesou semifinálové zápasy. Budou pozorně sledovat první utkání, ale stále pokračovat v uzavírání sázek na Českou republiku,jako vítěze EURO 2004.




Na obrázku je snímek oné stránky v deníku El Heraldo, po kliknutí na obrázek se vám v novém okně otevře v celé své kráse...

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

hmmm,jednou se o nás někde mluví a...a....a....nic Ale to se spraví na MS 2006 a s chutí na nás zase začnou sázet.Pokud se nám do cesty nepřiplete Honduras

Reagovat
PJ

Mno, ono je možný všechno... Jsou to myslim tři roky, co Honduras na Copa América vyprášil Brazilce :-)

Reagovat
HOST*Alegre

Jo to je sice pravda, ale Brazilie hrála s juniory. Ale i tak to byl docela úspěch.Dnes jsou rádi, když porazej Holandské Antily 2:1 a taky odešel Bora Milutinovič, protože mu házali klacky pod nohy.Teď čeká Honduras skupina s Kanadou,Kostarikou a Guatemalou, postupují dva a pak další,s šesti týmy, asi Mexiko,USA,Jamajka,El Salvador, kde postupují 3+1 do kvalifikace.......Nevím,nevím......

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele