BAROŠ PŘIJDE TÉMĚŘ O ZBYTEK SEZÓNY

03.05.2007, 21:49
Aktuality
Kontroverzní gesto z utkání proti Stade Rennes bude Milana Baroše stát skoro celý zbytek letošní sezóny. Útočník Lyonu dostal od disciplinární komise stop na tři utkání, do konce probíhajícího ročníku Ligue 1 přitom chybí pouze čtyři zápasy...

"Distanc je na tři zápasy, a protože ve Francii začíná platit trest až od následujícího utkání, nejbližší zápas ještě mohu hrát," prohlásil po vynesení verdiktu bývalý hráč Baníku Ostrava, Liverpoolu a Aston Villy.

Baroš se za celý zápas, podobně jako žádný z jeho spoluhráčů, nedokázal vážněji prosadit přes obranu Rennes a upozornil na sebe pouze zacpaným nosem a máváním rukama. Tímto gestem údajně chtěl obránci Stephanu M'Biovi naznačit, co si myslí o jeho zápachu.

Sám Baroš sice popřel, že by byl rasista a bránil ho i klub, podle něhož se hráč snažil naznačit, aby ho M'Bia nechal být a dal mu trochu prostoru, což neumí říct francouzsky, přesto nakonec trestu neunikl. Ve Francii je rasismus přísně stíhán a Baroš proto může být nakonec rád, že jeho gesto nebylo posouzeno jako rasistické. V tom případě by mu totiž hrozil daleko přísnější trest.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

no, kadí si na hlavu sám, osel

Reagovat
HOST*

Ted bude mít dost času nechat si namalovat na hubu modrou značku a propagovat ODS

Reagovat
HOST*Bender

Je to stále ten vidlák z Vigantic, i když hraje v evropskym velkoklubu, jezdí v luxusním autě a nosí módní hadry. Buran buranem zůstane

Reagovat
smazaný uživatel

je mi už z těch černochů zle , asi se stanu dobrovolným rasistou...

Reagovat
HOST*derek

navíc to nemoh být rasismus, dyť baroš je poloviční cikán

Reagovat
HOST*

ty jsi vůl ... jakej cigan?

Reagovat
smazaný uživatel

šak sám mbia říkal, že to za rasismus nepokládal do doby, dokud se o tom s nim nezačli bavit spoluhráči...jako jasný, že být mbia běloch tak o víkendu hrát može, ale přece musí myslet na to, že ve francii je trochu hafo afroafričanů, tak by měl volit vhodnější gesta...

Reagovat
PJ

Afroafričanů

Reagovat
HOST*Picarro

afroafričanů :D:D:D:D

Reagovat
Xavi

Mě je spíš zle z tebe. Ve Francii je to trochu jinak než v Brně. Navíc to nebylo posouzeno jako rasismus, ikdyž to rasistické gesto bylo, takže nevím o co ti jde?

Reagovat
smazaný uživatel

Potrestali ho snad za rasismus? Taková gesta na hřiště prostě nepatří, tři zápasy jsou adekvátním trestem.

Reagovat
HOST*

a reknete mi kdo neni rasista cernosi mi ani tak nevadi jak cikani

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

nemůžeš soudit!.. v Čechách je zanedbatelná část černochů oproti cikánům..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele