Baresi se stal sportovním ředitelem Fulhamu

21.05.2002, 16:48
Aktuality
Bývalá hvězda italského fotbalu, dvaačtyřicetiletý Franco Baresi, se stal sportovním ředitelem anglického Fulhamu. Baresi by měl podle slov majitele klubu, egyptského miliardáře Mohameda Al-Fayeda, posílit realizační tým a tím pomoci manažerovi Jeanu Tiganovi více se soustředit na trénink s hráči. "Před dvěma lety jsem měl velké štěstí, že jsem získal manažera výborných kvalit, kterým Jean Tigana určitě je. Teď jsem realizační tým posílil o muže, který nejen byl skvělým fotbalistou, ale také má obrovské znalosti fotbalu na té nejvyšší úrovni. Jeho získání je další krok ke splnění mého snu - udělat z Fulhamu jeden z nejlepších klubů na světě," řekl Al-Fayed.

Stoper Franco Baresi strávil celou svou hráčskou kariéru v AC Milán, kde za 20 sezón odehrál 505 ligových zápasů, v nichž dal 16 gólů. S milánským klubem šestkrát vyhrál italskou ligu (78/79, 87/88, 91/92, 92/93, 93/94, 95/96), třikrát Evropský pohár (v sezónách 88/89 a 89/90 PMEZ a v sezóně 93/94 Ligu Mistrů), třikrát Superpohár (1989,1990,1994) a dvakrát interkontinentální pohár (1989,1990). Čtyři roky byl také kapitánem italské reprezentace, za níž odehrál 88 zápasů. V roce 1982 se s Itálií stal mistrem světa, přestože finále s Německem sledoval jen z lavičky. Na domácím šampionátu v roce 1990 neproměnil v semifinále penaltu a podílel se tak na vyřazení Itálie mužstvem Argertiny a v roce 1994 na MS v USA získal s Itálií stříbrnou medaili.

Autor: Petr Starý

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
rickroll

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele