Barcelonu nadále kosí zranění: De Jong a Pedri vypadnou ze sestavy

04.03., 10:44, aktualizováno 04.03., 14:22
Aktuality
Zraněný Frenkie de Jong (© AFP)

Barcelona včera pouze remizovala na půdě Athleticu, čímž zřejmě definitivně přišla o šanci, aby se zapojila do boje o titul, navíc ztratila Frenkieho de Jonga a Pedriho. Zmíněná dvojice kvůli zdravotním potížím střídala ještě před přestávkou a podle španělských médií budou shodně mimo hru několik týdnů.

Katalánský velkoklub cestoval do Bilbaa s vědomím, že jestli chce ještě reálně pomýšlet na obhajobu titulu, potřebuje zvítězit, odvezl si ale jenom bod za bezgólovou remízu.

Ještě horší zprávou jsou však pro Barcelonu zranění Frenkieho de Jonga a Pedriho. První jmenovaný odstoupil po necelé půlhodině s výronem kotníku, zatímco jeho spoluhráče ze středu pole před odchodem do kabin pro změnu zradil stehenní sval.

"Uvidíme zítra, ale nevypadá to dobře," řekl Xavi po nedělním utkání. "Dokážu si představit, že budou chybět několik zápasů. Jsme z toho smutní," přidal bývalý záložník.

De Jong se zranil při dopadu ze souboje s Unaiem Gómezem, potíže má přitom se stejným kotníkem, jenž ho na dva měsíce vyřadil již na podzim. Vážnějšímu zranění nizozemského záložníka napovídala i skutečnost, že nebyl schopný odejít po svých. Ještě do přestávky opustil hřiště v slzách Pedri, pro něhož jde dokonce o třetí svalový problém v ročníku.

Blaugranas po podrobných vyšetřeních nepotvrdili délku absence, oba jmenovaní by však neměli být k dispozici na odvetu osmifinále Ligy mistrů s Neapolí, která je na programu příští týden. Barcelona si do domácí odvety přivezla z Apeninského poloostrova remízu 1:1.

Barcelonu v letošní sezoně trápí zranění opakovaně, celkem jich do této chvíle musela řešit 22, mimo hru bylo 15 různých hráčů. Do zbytku ročníku už nezasáhnou dlouhodobě absentující Gavi (přetržený přední zkřížený vaz v koleni) a Alejandro Baldé (stehenní sval).

Autor: Jiří Vojík / mundodeportivo.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
Kluivert9

Loni na nejdůležitější část sezóny bez obrany, letos bez zálohy... proč ne

Reagovat
Salfovic

Boj o LM začíná.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
M.Vaza

Jak pro Barcu, tak pro Real, celkem masakr tahle sezóna..

Reagovat
Salfovic

To je skoro všude. Pokud existuje souhrnná statistika zraněných v top5 ligách, tak to letos musí být rekord o několik délek.

Reagovat
Mönchengladbach

Chtěl bych to svádět na MS v Kataru, ale ještě nevím jak.

Reagovat
vladino10

Vymysli to a podporím ta

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
ratusek

souhlasím, přednesl si velmi pádné argumenty

Reagovat
Spalovač šancí

Tzv. postmundialovský syndrom. Hráči, kteří se MS nezúčastnili, psychicky trpí a těla jim nedokáží náležitě zregenerovat a jsou tedy náchylnější na zranění.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
hematop

Já bych z toho obvinil Real Madrid. Co?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele