Barceloně vyšla sázka na mladíky, debutant Cubarsí dostal cenu pro muže zápasu

13.03., 09:12
Aktuality
Xavi (© AFP)

Barcelonští poprvé po čtyřech letech postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů a trenér Xavi Hernández byl rád, že v odvetě proti Neapoli (3:1) namíchal dobře fungující mix zkušených hráčů s mladíky. Ti díky svému nízkému věku výrazně promluvili do historických statistik soutěže. Mezi nejlepšími osmi týmy už jsou také Real Madrid, Paris St. Germain, Bayern Mnichov, Arsenal a obhájce titulu Manchester City.

Čekání na další čtvrtfinále bylo pro katalánského giganta dlouhé. "Odehráli jsme skvělý zápas. Můj tým tam nechal všechno. Dominovali jsme ve velké části utkání a jsem na hráče opravdu hrdý. Tohle je pro nás chvíle, kterou si opravdu užijeme," cituje kouče Xaviho web UEFA.

"Byla to neuvěřitelná noc. Po čtyřech letech jsme znovu tam, kde si tento klub zaslouží být," řekl kapitán mužstva Sergi Roberto. Právě on po vydařené kombinaci s Gündoganem naservíroval uklidňující třetí trefu Lewandowskému, který zakončil do prázdné branky. "Všechno při akci perfektně klaplo. Ilkay mě uvolnil a já jen koutkem oka zahlédl Roberta samotného na penaltovém puntíku," dodal.

Pětatřicetiletý polský kanonýr si podle oficiální statistiky připsal 94. gól v Lize mistrů. Více mají na kontě jen Cristiano Ronaldo (141) a Lionel Messi (129).

Absolutorium si ovšem vysloužili také jeho mnohem méně zkušení spoluhráči. Cenu pro muže zápasu získal obránce Pau Cubarsí. Ve věku 17 let a 50 dní je nejmladším hráčem, který debutoval v základní sestavě ve vyřazovací fázi Ligy mistrů. Díky němu a Yamalovi (16 let, 243 dní) se Barcelona stala prvním klubem, který zahájil vyřazovací zápas v soutěži se dvěma hráči ne staršími než 17 let.

Domácí si z Itálie přivezli remízu 1:1 a po dvou Raphinových asistencích díky Lópezovi a Cancelovi brzy vedli. Dvougólový náskok po 17 minutách získal úřadující španělský šampion v utkání Ligy mistrů poprvé od dubna 2009, kdy proti Bayernu vedl po 12 minutách 2:0.

"Byl to šokující začátek, ale dobře jsme zareagovali a dali gól. Pak jsme měli další šance, které jsme měli využít. Naším cílem je nyní uspět v domácí soutěži, abychom mohli v Lize mistrů zažít další večery, jako byl tento," řekl neapolský křídelník Matteo Politano pro SportMediaset.

"Dali jsme soupeři příliš mnoho prostoru, často jsme ztráceli míč. Zápas měl různé fáze, chvílemi se nám dařilo a téměř jsme vyrovnali. Jenže když prohrajete, znamená to, že něco nefungovalo. Byli jsme připraveni čelit silnému soupeři, ale udělali jsme příliš mnoho chyb," litoval trenér Francesco Calzona.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
Kluivert9

Reagovat
Unique

Zapracovávání mladých hráčů je super do budoucna. Jen tak dál Jak Yamal tak Cubarsí super práce

Reagovat
Messiáš

La Masia je neuveritelny cheat code. Musime byt ale opatrni s davkovanim te minutaze. Uz jsme takhle utavili Pedriho.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele