Barcelona získala Vitora Roqueho, evropské angažmá zahájí příští rok

12.07.2023, 13:55
Aktuality

Vitor Roque byl představený jako posila Barcelony, talentovaný útočník CA Paranaense se do Katalánska přesune za rok. Blaugranas mohou i s bonusy zaplatit 61 milionů eur...

Barcelona za přestup pošle částku ve výši 40 milionů eur a dalších 21 milionů eur může doplatit na bonusech, čímž by z Vitora Roqueho udělala druhý nejdražší odchod z Brazílie.

Osmnáctiletý kanonýr a čerstvý brazilský reprezentant s úřadujícím mistrem LaLigy podepsal smlouvu do roku 2031, součástí je astronomická výstupní doložka ve výši 500 milionů eur.

Vitor Roque, jenž prošel také Cruzeirem, do této doby za CA Paranaense nastoupil do 66 soutěžních zápasů, v nichž si na konto připsal 22 gólů a osm asistencí.

Barcelona před příchodem mladého Brazilce angažovala obránce Iñiga Martíneze (Athletic) a záložníka Ilkaye Gündogana (Manchester City), za které nemusela platit odstupné.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (167)

Přidat komentář
Visca el barca

Možnost příchodu v lednu tedy padá?

Reagovat
patas92

Ne

Reagovat
Visca el barca

A co proto musíme udělat, aby přišel už v lednu?

Reagovat
patas92

Někoho prodat

Reagovat
EaP

Myslím, že teoreticky môže dôjsť už teraz v lete , ak niečo zarobíme na odchodoch a Paranaense doplatíme nejaký bonus cash. Dnes to Laporta potvrdil v rozhovore. Všetko závisí od odchodov.

Reagovat
celeb

Roberto, EG, Alba, Kessie, Raphinha (alebo Torres).

Urcite sa budeme musiet zbavit min. 1-2 stoperov. Ak ostane Alonso ako backup na beka aj stopera, tak Christensen, Araujo a Kounde nam musia stacit. Snad poleti aj Kessie, inak bude v strede moc velky pretlak. Takisto min. 1 utocnik out.

Inak celkom ma zaujima, ci pojde PSG po Dembelem. Ak im odide cela svata trojica aj s Mbappem, tak mozno budu donuteni. Inak stale neviem ci by mal ostat alebo nie. On je vynimocny, ale miluje doktorov a obcas divne riesenia pri zakonceni. Ale stale ma na to byt uplny TOP na kridle ... ale aj flop ak mu zas preskoci (cierny frantik s vazbami na divne individua + extremna nachylnost na zranenia).

Reagovat
Slavia10

Ještě vám přijde na pomoc do středu hřiště Oriol.

Reagovat
sylarko

chodte o pice s tym predajom rraphiny. nase najlepsie kridlo...jesus radsej nech ide het dembele

Reagovat
Pinturicchio

Ne, když přestanete být socky.

Reagovat
vceradnesazitra

Zbyde dostatek peněz na poradenské služby od rozhodčích?

Reagovat
misomy6

Skôr koľko peňazí dali jeho otcovi bokom…

Reagovat
sergi

Áno, nezúčastniť sa bid war s RM o Turka kde Flore nasolil tatkotvi 25melo, ale bidovať na Vitora, kde odmietol ponuky všetkých klubov.

Reagovat
misomy6

To bola narážka na Neymara a uliate peniaze bokom pričom na dresoch logo UNICEF lebo Barcelona je dobro, nikdy nemala na dresoch sponzora atd … úprimne na Gullera ste nemali nárok vo vašej pozícii… ale je dobre ze to berieš ako plus keď tvoj obľúbený klub je hádam v najhorsej financnej kondícii ako kedy bol… clueless cules

Reagovat
sergi

Jasné, pre mňa keby sa vykašlali na každého hráča kde sa má dať mega bonus tatkovi, manke, psovi koňovmu ujovi je lepšie ako si myslieť, že hráč sa rozhodol srdiečkom ako napríklad váš Vinicius, ktorý bol väčší fanúšik Barcy ako ty a tebe podobní budete fanúšikovia Realu.

Prajem Realu všetky úspešné podpisy kde dajú bonus aj susedovmu kopytu..

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně že nechtějí přeplácet hráče...

Reagovat
Visca el barca

Tak on je vysloveně post, který budeme muset za 1-2 rok začít řešit. Guller to není ani náhodou.

Reagovat
Sigma Olomouc

To je šetření!

Reagovat
Vrubozubec

A jak chceš ve fotbale šetřit? Peníze jsou v od fanoušků, z tv práv, sponzorů a z ligy mistrů. Jasný může barca šetřit a nechat tam hrát kluky z la másie. Ušetří, ale taky skončí třeba osmá a fotbal bude stát za hovno. Potom nebudou chodit lidi, nebudeš atraktivní pro sponzory a ligu mistrů hrát taky nebudeš.

Naštěstí si to Laporta uvědomil a prodal částečnem tv práva a přivádí kvalitní hráče, aby ty výsledky prostě byly.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Vrubozubec

A co se ti nezdá? Barca nemá za prdelí prachatý oligarchy, který všechno zacvakaj. Šetřit na hráčích se rozhodli třeba AC Milán i Inter. A jak dopadli? Hráli za ně dřeváci jako Kucka a plácali se v tom takřka 10 let než se zvedli.

Reagovat
fenixLFC

cely ten prispoevk je nezmysel. ponechajuc stranou to ze medzi tym nikoho nekupit a hrat o 8. miesto s odchovancami a tym nakupovat 18 rocnych hracov z brazilie za 60 mega lezi obrovske mnozstvo moznosti. vravis ze peniaze su od fanusikov, tv prav, sponzorov a z ligy majstrov- vy ste v posledny rok prisli vlastne o vacsinu z nich. predali ste tv prava a povedat o ich predaji na x rokov dopredu ze to je nastastie len ukazuje nulove chapanie toho co ste to vlastne spravili. plus aj po tych vsetkych nakupoch na ktore ste sa zadlzili ste vypadli dokonca v skupine LM cize ste vlani prisli o dalsie peniaze. a teraz ked staviate stadion na ktory padne miliarda, vypadnu vam prijmy z fanusikov ktore vam camp nou prinasal tak kupite hraca za 60 mega aby boli vysledky? ako vam k tomu pomoze tento ked tuto sezonu za vas ani hrat nebude?

Reagovat
Vrubozubec

Nejdřív si o tom něco zjisti. Barcelona neprodala všechna práva. Prodala čtvrtinu na 25 let, aby získala peníze na posily typu Lewandowski. K argumentu s tím brazilcem. Takové ceny za talenty prostě dnes jsou. Podobně se vysmívali všichni realu, když za podobnou cenu přivedl Viníciuse a jak to dopadlo asi víš. Netvrdím, že tenhle bude nový Vinícius, ale zřejmě v něj věří.

Jinak na Barcu budou lidi chodit pořád a pokud se nezopakuje situace jako covid tak se ty peníze zase vrátí. K tomu ale potřebuješ hrát dobře. Je zajímavé, že vytahuješ neúspěch z LM ale vynecháš vítězství v la lize.

Reagovat
sylarko

ty si proste cisty hater barcelony nic viac. normalne by som vam prial tie roky ked ste koncili na 8. mieste a ste boli mimo europy. sak tento rok budete hrat len tu EL tak si ju uzite...a teba nech aj.... ****. s takymi ako ty odmietam normalne komunikovat

Reagovat
Talker

Tady se dělá, jako by Barcelona byla v prdeli, protože nemá žádné prachy. Přitom si žila dekádu nad poměry ve stylu prachatých oligarchů X let, rozdávala nejvyšší smlouvy na světě, utrácela jak šílená a proto je taky v brutálních sračkách.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
fenixLFC

mne sa teda paci ako na jednu stranu vykrikuju ze su diskriminovani lebo sa musia uskromnit a zaroven su schopni tvrdit, že 60 mega za 18 rocneho hraca ktory za nich tento rok ani nebude hravat je nutnost

Reagovat
EaP

Akých 60 mega ??? Ty si žiješ svoj vesmír a dosadzas si do mozaiky len to, čo sa hodí tvojej jeblej gebuli. Tak zakomplexovaného týpka , ktorý rieši Barcelonské problémy asi aj doma , som ešte nevidel. Čo článok o Barcelone , to tvoje zvratky. Všetko vie , pozná celý finančný stav klubu a pritom je to fanúšik Liverpoolu ktorý bude čakať na titul ďalších 30 rokov. Roque nás môže stáť 61 mega , ale to len v prípade , že bude Top strelec so zlatou loptou. Potom budeš písať , že sa to nevyplatilo alebo , že to boli prachy von oknom ? Peniaze ktoré dostane Paranaense budú vo výške 30 mega , ostatné môžu ale ani nemusia vyplatiť.

Reagovat
fenixLFC

pardon, tak to bude 40 mega. to uz je prijatelna suma za hraca ktory u vas rok nebude hrat alebo to akokolvek meni pointu? nie. ale v pohode, chapem ze akokolvek kriticki ku vam clovek byt nemoze. je to dokonaly prestup ktory si mozte dovolit a te financne v pohode

Reagovat
Moshe Dajan

40 mega dal Liverpool za Andyho Carolla

Reagovat
fenixLFC

no a? co tym chcel basnik povedat?

Reagovat
Laliga

no že oni kúpili aspoň hráča s potenciálom, nie klasicky preplateného anglického dreváka

Reagovat
sylarko

ze si zakomplexovanec nic viac

Reagovat
Visca el barca

Finančně si ho můžeme dovolit úplně v pohodě. Jen musíme ctít platový strop. Kdyby něco podobného bylo v Anglii, tak nezažiješ ani ten jeden ubohý titul za 30 let

Reagovat
Slavia10

Říkat tohle zrovna Liverpoolu, který svoje přestupy platí primárně z výnosů(odchody,tv práva, poháry) majitelé jako takový dali z vlastní kapsy sotva 50 mega.

Reagovat
Front hell

jak ze sebe udělat blbce

Reagovat
Messiáš

Je to dokonalý přestup a finančně je více než v pohodě. Příchází za 30+31 v bonusech, přičemž 5 mega v bonusech je za Top3 ve zlatém míči, zbylých 26 za jiné výkonostní bonusy. Pokud se všechny bonusy promění, tak máme nového Ronalda. Pokud ne, tak jsem riskovali 30 mega za hráče, který už teď je nejlepší Brazilská devítka, co momentálně běhá po trávnících. Můžeš si to do komparace za kolik obdobně zadlužený Tottenham přivedl Richarlisona.

Ale chápu, přišel ses sem klasicky vyblít. Tak enjoy

Reagovat
los_blancos

Plus 13 za dane.

Reagovat
Messiáš

Jj, Globe nebo kdo to psal. Libilo se mi, jak na to Madridistas naskákali na Twitteru poté, co se začaly šířit ta čísla o přestupu Gulera. Globe proti všem, ale věř si čemu chceš. Tam bylo to rozdělení jako píšou tady na EF

Reagovat
los_blancos

Ide skôr o to, že keď Romano píše o transferoch RM, píše všetko, aj dane. U Roqueho a iných to prečo nerobí?

Reagovat
Messiáš

On napsal u Gulera tu částku s VAT included. Tady jako u každého přestupu je to dle mého taky tak, akorát tam ten dovětek nedal. Ale viděl jsem pár velkých účtů diehard fans Madridu (určitě bude sledovat John Honesty a podobně), kteří na to reagovali.

Pakliže daň je u každého jiného týmu Romanem nezveřejněná, tak pak nemůžeš přestupovým částkám věřit vlastně vůbec a XY přestupů jí má tedy špatně.

Osobně si nemyslím, že proti vám něco má, že by vám jediným nadsazoval přestupovou částku a jiným ne. Ale jak říkám, můžeš si dnes věřit jakémukoliv zdroji chceš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

Já nemám problem s tím nakupem, spíš s tím pokrytectvim

Reagovat
Vrubozubec

Nebo tobě se líbil třeba Liverpool, když váleli v útoku Rickie Lambert s Ballotelim? Liverpool nepřešel v LM ani přes Basilej. To se ti líbilo

Reagovat
fenixLFC

ano, pacilo sa mi to viac ako sa zadlzovat na 50 rokov dopredu, viac nez aby moj klub rozhadzoval peniaze ktore nema nech nemusim predstierat (ako fans barcelony) ze sa vlastne nic nedeje a aj ked na to nemate tak to je proste nutne. vy ste sa napriklad zvladli zadlzit, rozpredat aktiva na roky dopredu, priviest hracov na ktorych ani nemate a aj tak nepostupit zo skupiny LM. to je ocividne este lepsie cesta

Reagovat
Benzema

Reagovat
sylarko

je zabavne ako hovoris o barcelone ako keby si o nej vedel uplne vsetko. len meles hovna ktore ti vyhovuju a pritom si nevies zistit ani blizsie info. a aj keby predala cely majetok, tak teba ako fans Loserpoolu ta to nemusi vobec trapit. skor je ubohe a trapne ze tu smrdis v kazdom clanku o barcelone. preco sa radsej nestaras a neriesis svoj klub???

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
sylarko

Co nemas argument? Klasika

Reagovat
fenixLFC

na tie tvoje vyplody ich teda rozpisovat naozaj nebudem

Reagovat
sylarko

Taze nemas. Si mi to len potvrdil

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Moshe Dajan

Nj, ale taky jim nemusí hrát v útoku zabijáci Yunis, Nešpor nebo Vaněček! Obecně platí ve všem, že kvalita > šetření.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
John Obi Mikel

Taktiku "kvalita > šetření" jsme zkoušeli ve Slavii 15 let zpátky a dopadlo to tak, že jsme byli 7 let ve sračkách.

Reagovat
Vrubozubec

Vždyť situace, kterou popisuješ přece právě svědčí o nesmyslu šetření na kádru. Před 15 lety byla slavie na vrcholu, hrála LM, vyhrávala ligu. Najednou ti hráči jako Vaniak, Krajčík, Pudil, Vlček a další, zmizeli. A místo toho, aby peníze z prodejů nebo z LM investovali zpátky do kádru, tak nic neudělali. Nepřivedli žádnou kvalitu. Místo toho tam běhaly kopyta jako Juhar, Gecov, Karafiát a výsledek toho byl, že v roce 2014 Slavie skoro sestoupila. Naopak po příchodu investorů nakupovala jako zběsilá akdw jsou teď? Nejlepší tým ligy.

Reagovat
John Obi Mikel

Naopak, tehdy jsme měli finanční potíže a risknuli jsme nákupem drahého Hlouška a dalších, že postoupíme do LM a peníze budou. To se nestalo a najednou nebylo na výplaty.

Reagovat
Moshe Dajan

V tom videu vypadá jak Ice Cube.

Reagovat
Gazdo

Tvl az za rok. Ale co uz rozhodne sa na neho tesim

Reagovat
Eichel

ešte stále je v hre leto alebo január, ak sa podaria predaje.. ale myslím, že jemu pomôže sa ešte vyhrať tam, než sedieť za Lewom

Reagovat
Spagetka

Proč do článku nedáte naký video jeho highlightů? Takový článek nemá žádnou vypovídající hodnotu, navíc většina článků co zde vyjde jsou často pozadu, takže to max jde člověk komentovat.

Reagovat
-R2D2-

Mam mit radost, ano? Debut dva roky nazpet, statisticky gol na tri zapasy a prej wonderkid. Jeste to srovnani s El fenomenem…. Neregistrovatelnej, nesmysl cifra vzhledem k nasi situaci, letos nepotrebnej, a ve finale se zas musi stat x veci aby nam byl k necemu driv nez za rok.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
EaP

Napíš mi o jedinom hráčovi do 18 rokov v Európe , ktorý hraje hrotového útočníka a má štatisticky gól na 3 zápasy , pravidelne hráva medzi dospelými a stojí 5 korún ?

Reagovat
Remt

Tak mezi pěti korunami a 61 miliony eur je docela velké rozpětí

Reagovat
EaP

Vážne , 61 mega ? To vás neučia ani čítať ?

Reagovat
Remt

Tak bavíme se o tom kolik bude stát když se povede ne?

Reagovat
EaP

A v takom prípade , ak nás vyjde na 61 mega to bude aktuálny držiteľ zlatej lopty. Čiže ešte lacnejší ako Haaland. A ani sme nemuseli nasypať agentom a rodičom desiatky miliónov. Podľa mňa , tento obchod je win - win pre všetky strany.

Reagovat
-R2D2-

Ja ti nerozumim. Jednou napises jak nekdo neumi cist abys v dalsim komentu prisel s timhle srancem. Takze ofiko prestupovou castku nikdo nepotvrdil, vsechny tyhle konstrukce a sice jestli 30, ci 40 mio v zakladu jsou samozrejme bez dane a ty bonusy jsou poskladany taky trochu jinak, nez jak tvrdis. No a nedej boze kdyby to s nim nevyslo, coz nepripada v uvahu, samozrejme, tak se proda pod cenou a jeste se petina posle Brazilcum. A to nemluvim o tom, ze Anglani udajne nabizeli i dvakrat tolik co my. Takze jsme vlastne jeste usetrili, zejo? No a vse se ukaze za rok, nebo max. za dva – to kdyby se hned nechytil. Klasicka Laportovina stejna jako pred dvaceti lety… Pravne vzato to ma, diky bohu pro nas, alespon o neco vic zmaknuty nez jeho predchudci.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ten bonus za GB je jenom jeden bonus z několika, není to celých 21m. Ty ostatní budou určitě klasicky za zápasy, góly, trofeje atd., podobně to máme nastavené u Endricka.

Reagovat
Visca el barca

No ale pokud bude dávat góly, tak těch 60 bude ok ne?

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Remt

Částečně beru zpět svůj předchozí komentář, pokud je bonus 21mil za GB, netušil jsem, že jsou někde popsané a rozepsané specifika těch bonusů. I brazilci by byli hloupí, pokud by tam měli jen jeden takhle velký a těžko dosažitelný bonus. Čekal bych spíš že tohle bude jeden z nich a zbylé snadněji dosažitelné, tak jak píšeš.

Reagovat
smazaný uživatel

No ono to tak je, Paranaense by mělo dostat 5m, pokud se Roque dostane do top3 GB. Zbytek předpokládám, že budou snadno dosažitelné bonusy.

Reagovat
Eichel

Veľa tam má byť tímových, ako výhra v LM a menej individuálnych, malo by to byť postavené na úspešnosti Barcelony a z toho vyplývajúcich lepších príjmov. Uvidíme ale určite bude stáť aspoň tých 40-45 nakoniec.

Reagovat
Kluivert9

Další bonus je třeba za vítězství v LM...

Reagovat
JM

Tak to můžete být v klidu

Reagovat
Well

Reagovat
Kluivert9

Však jsme... a proto jsou o to víc úsměvné ty kecy o předraženém přestupu a 61 mega

Reagovat
Eichel

Reagovat
Jordi Alba

Já to neplatím, takže to vem čert, ale částka solid píčovina.

Reagovat
-R2D2-

A co ty nervy, ty snad nic nestojej?

Reagovat
Gazdo

Ked uz rezignujes nemozes mat nervy

Reagovat
Jordi Alba

Přijde až za rok, máme čas.

Reagovat
Xavi

Reagovat
Xavi

To jsem říkal, už když to mělo být 35+10.

Reagovat
Jordi Alba

Nejsem pokrytec, přišlo mi to jako přepal, když ty děcka z Brazílie kupoval Real, přijde mi to i teď. Ono celkově tohle honění se za novým Neymarem, aby nikomu neutekl, ať už to byl Jesus, Gabigol, Vinicius, Rodrygo, to další kido co teď Real koupil nebo tenhle. Přijde mi to ujetý, jasně jednou to vyjde, u Viniciuse to vypadá nadějně a má třeba trojnásobnou cenu toho kolik stál, ale i tak. Ještě by mohl mít v tý palici stejně vygumováno jako ten Vinicius, aby toho nebylo málo.

Reagovat
Seydou Doumbia

tak zase se snaží trochu předskočit dobu což je fajn...lepší než čekat na ty enzy fernandeše, ramuše, muaniovce a další co už ted stojí 150 mega...tohle mi příjde lepší

Reagovat
Well

Reagovat
Majk91

V aktuálnej sezóne nastrieľal vo všetkých súťažiach už 21 gólov a v posledných 10 zápasoch strelil 7 gólov čo sú pre 18 ročného hráča super čísla. Podľa zostrihov vyzerá skôr na takého silového hráča so skvelou strelou a zakončením (dosť mi herne pripomína Suareza) než na takú klasickú brazílsku hračičku. Mi príde, že takých hráčov je čím ďalej tým menej, takže ak sa presadí, pre Barcu to bude jackpot. Cena vysoká, no na pomery dnešného trhu asi prijateľná. Som na neho veľmi zvedavý

Reagovat
dextroza_m

Taky mi připomíná Suaréze, přímočarý, stejně těžiště, podobná technika... Tohle bude dobrý kup.

Reagovat
los_blancos

Sam Wallace a všetko jasné.

Reagovat
Bakary3

To je přestup jak za dřívějšího vedeni

No co, su boháč, su !

Reagovat
Visca el barca

Ten přestup je dobrý. Pokud se vyplatí všechny bonusy, máš top hráče za 60. Pokud ne, tak se obratem prodá do Anglie. Kde košťata jako Rice chodí za 120. Laporta dělá maximum. Já jsem spokojen

Reagovat
Visca el barca

*

Reagovat
Laliga

Reagovat
Bakary3

Nevím, no, mi to v současné situaci Barcy přijde jako šílenost.

Rice není koště, to sis ho asi s někým spletl.

A za 120 nepůjde. Ikdyz se mi ale těch 100 - 110 nelíbí.

Reagovat
Visca el barca

30 mega je šílenost? Šílenost je vyhodit 100 milionů za to přehypované Anglické kopyto.

Reagovat
Bakary3

Hale, mě to nebaví.

Nejdřív rice píšeš 120, teď roqueho píšeš 30, ikdyz je to 40. To je čistě demagogie co předvádís a bylo to to samý u frenkieho, kdy jsi psal úplně jiný cifry, aby sis obhájil svoje.

Jinak k věci, ano, 40 za 18 letyho kluka z Brazílie mi v současný situaci Barcy přijde šílený.

Když už se chceš bavit o Riceovi, tak s ním je to za 100 cca od Arsenalu sázka na jistotu, není to kopyto, je to kvalitní, pořád mladý a přitom zkušený hrac, "anglicky kopyto" je jen ukázka tvoji neznalosti a hlouposti.

Zatímco Barca za 40 doufá.

Reagovat
Messiáš

Ono to ale je 30, ne 40. Je to asi jenom kosmetická záležitost, ale Romano, Romero, Moretto, katalánské deníky píšou o rozdělení 30+31, ne 40+21.Celkově to s bonusy má být 61 a liší se rozdělení. Ale to 40 +21 je dost minoritní.

Chápu, že to třeba na tvém názoru nic nezmění, je to pořád veliký risk dát tohle za 18letého hráče. A není to nutně zastávání se Viscy, nevím, co psal o Frenkiem, jen tady s tou částkou má pravdu.

O nějaké zkušenosti se u něj nedá mluvit a minulá líheň Savia, Kaykyho, Magna (kteří byli tipování na budoucí wonderkidy) teď všichni paběrkují po hostováních v rámci City Group, takže to je trochu risk.

Na druhou stranu, on už teď je pravděpodobně nejlepší Brazilská devítka, takže mě osobně ten přestup přemrštěný nepřijde

Reagovat
Bakary3

No, tak řeknu to takhle tedy - pravděpodobněji to bude asi spíš 30, teď muzeme jen spekulovat, ale dobře.

A hlavně, asi si dovolím říct, že to visca nevěděl a šermoval tu s čísly tak, jak to dělává

Jinak těch 30 jako základ by mi přišlo už celkem smysluplných, ikdyz je to pořád dost

Reagovat
Messiáš

Chápu, ty diskuze jsou tady plné trollení, argumentačních faulů a pokrytectví. Spousta z nás se smálo Realu za to, že vykupuje mladé Brazilce a za vysoké čásky na to, že se jedná o často o nezletilé borce, kde se může cokoliv podělat.

A hlavně byl celkem zbytečnej ten rýpanec do Rice. Jsem na něj dost zvědavej, má spoustu skvělých atributů. Ale řekl bych, že mimo Anglii o něm převažuje názor, že je to takový Harry Maguire zálohy. Viděl jsem ale nějaké statistiky, kde byl naprosto jasně jednička v Anglii. Těším se na Arsenal v LM, chyběli tam

Reagovat
Bakary3

Tak každému z nás to někdy ujede.. ale někdy je to moc

Právě tyhle řeči "a vy zas kupujete toho a toho" tu jsou o ničem... V tom se oblíbené kluby v profilu nepovedly

Ta cena Rice je samozřejmě taky úlet... Ale to je Anglie, no.

Kvalitu má, i přesto jsem zvedavej, jak nahradí xhaku, který teď hrál výborně, a jak se s ním ta hra zmeni.

Snad te Arsenal nezklame

Reagovat
Eichel

Ja chápem, že je to pozícia ktorú Barcelona bude potrebovať riešiť v priebehu 1-2 rokov a celkovo je na trhu s tou pozíciou problém tak to chcú vyriešiť takto.. ale tiež mi tá suma príde premrštená. Dobrý je a v posledné mesiace má fakt formu, ale ja ti neviem.. za cca tú sumu šiel G.Jesus, ktorého by som chcel oveľa viac. Je to veľké riziko, plus Barca je zrovna klub, ktorý by nemal takto riskovať

Reagovat
Bakary3

Reagovat
patas92

Však Jesus šel za 50, navíc bude mít podstatně větší plat. Nevím, mně těch 30M (všude jsem zatím viděl 30+30, 40+20 jenom tady na EF) taky přijde docela odpovídajících.

Reagovat
Eichel

Roque je 30+30, mzdu bude mať určite menšiu ale príde mi, že v konečnom dôsledku bude stáť len o niečo málo menej než Jesus, ktorý sa do našej hry hodí viac a má za sebou, čo to odkopané. Ja by som radšej za o niečo viac kúpil Jesusa, plus si teda myslím, že nám by ho City pustilo za menej, než konkurencií do Arsenalu, ale to sú len moje dohady. Proste mi to príde priveľké riziko, aj keď plne rozumiem prečo ten prestup klub robí a vítam aj to akým štýlom nastavovali bonusy, ale môže sa stať, že chalan bude ďalší Douglas či Matheus.

Reagovat
patas92

Bylo by to menší riziko, to rozhodně, ale zas asi menší potenciál. Co se týče vhodnosti...Mám Jesuse rád, ale on je hrozně málo gólový mi přijde. A na nedávání gólů už tam jsou Ferran, Dembele, Raphinha. Barcelona potřebuje gólovou devítku.

Reagovat
Slavia10

Tak Arsenalu už letos asi neměl dostatek peněz, aby mohl koupit takový eso do zálohy jako Oriol Romeu, tak musel stačit Rice.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Eichel

Tak nik neprezentuje Oriola ako nejakého skvelého hráča. Nadpriemerný rozhodne je a v Girone mal veľmi dobrú sezónu, ale aj všetci fans barcelony dobre vedia, že je level pod Busom a level a pol pod Zubimendim.

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
FC Porto FC

Ale tohle je Brazilec a ne Angličan který přestupuje v rámci Anglie, tak že když bude marnej tak za něj dá každý hovno

Reagovat
Bakary3

On si myslí, že když bude hrát hovno, tak z něj v Anglii všichni budou asi odvareny

Reagovat
mrtvej ofsajd

Laporto, nic neplat v mým kšeftě.

Reagovat
dextroza_m

Nic neplať v mojem kšeftě! Vy čecháčci to nějak nechápete...

Reagovat
LyEX

Vie mi niekto kto tiež zodpovedne podniká vysvetliť tieto postupy, lebo ich nechápem, k čomu sa už nechcem vracať je rozpredanie % zo svojich práv, nejaké štúdia a podbne na X rokov za rýchly cash, aj keď tie práva mohli mať za tie roky násobne vyššiu hodnotu ok, obhajovali to tým, že potrebujú hneď teraz konkurenčný tím, síce donútili hráčov znižiť platy pod verejným tlakom, ktorí u nich hrali roky rokúce verne a peniaze nasypali novým hráčom ("znie to logický", tak sa váži oddaný zamestnanec v Barce), čiže k tomu sa vracať nebudeme , čo je nová otázka vlastne po roku kedy už majú konkurenčný tím a namiesto šetrenia povedzme 2 rokov s konkurenčným tímom, začínajú kúpovať "talenty" mimo Európu za akým účelom? toho konkurenčného tímu hneď teraz?, či už zrazu majú ďalší doplňujúci dôvod nešetrenia? Čiže z pohľadu podnikateľa, sú to zodpovedné kroky?

Ináč Visca el barca - čo je to za jednoduchšieho človeka?

Reagovat
Xavi

Za rok, maximálně dva, se bude řešit devítka.

Neni to úplně tak, ze by peníze nebyly, problem je s vyplatama ohledne FFP.

Reagovat
LyEX

Videl si report Deloittu za minuly rok a dlh Barcy 1,35 miliardy? Čiže, ak sa objavia peniaze a ja niekomu dlžím balík, tak je v poriadku aby som si kúpil namiesto splatenia jachtu? Niečo v tom zmysle?

Reagovat
Xavi

Má dluh, který zvládá splácet.

Ten tvůj příklad s jachtou, je úplně mimo.

Reagovat
LyEX

Uvidíme, či sa nájde niekto teda kto by sa vedel vyjadriť nejak aby som to asi pochopil, lebo zas od fans Barcy aj vzhľadom na komentáre v iných príspevkoch by som hľadal objektívny pohľad veľmi ťažko.

Reagovat
Laliga

Povedal by som to takto, prachy generujú prachy. Je to pre niekoho možno len fráza, ale jednoducho to tak funguje. Ak chceš mať výnosy z ktorých budeš dlh splácať, potrebuješ investovať do subjektu ktorý má tie zisky generovať. Ak by Barca teraz začala šetriť do doby než dlh splatí, šla by herne strmo dole a ruka v ruke s tým aj príjmi. To by im rozhodne situáciu so splácaním neuľahčilo.

Reagovat
LyEX

Tá investícia prebehla minulý rok v celku veľkým štýlom aby nešli "strmo dole" a vybudovali konkurencie schopný tím, čiže znamená to, že každý rok budú prebiehať takéto nákupy ako neoverený opálený mládenec z Brazílie, ktorý má byť ako akvizícia lákajúca príjmy? Fakt netuším som v tom stratený, hlavne keď si to dám do porovnania s Arsenalom, ktorý splácal štadión a ich investície v tom čase, pričom Arsenal nemal nikdy takýto enormný dlh.

Reagovat
Laliga

Budú prebiehať do takej miery ako vedenie uzná za vhodné. Prestup je vždy risk, či už väčší alebo menší. Dnes ho kupujú za povedzme 40, keby ho nezobrali možno by o rok/dva stál 100, alebo 4. To dnes nikto nevie. Ak chcú ostať na vrchole, nemôžu hrať ,mŕtveho chrobáka, v tomto je tebou spomínaný Arsenal dobrý príklad. Nemali veľké investície, no podľa toho to aj vyzeralo. Barca s ich dlhom by také dlhé obdobie v ústraní asi neprežila.

Reagovat
roman1978

Porovnání s Arsenalem není vůbec na místě. Arsenal má vlastníka. Vedení Barcelony je volený orgán. Vše je tam jinak.

Reagovat
Laliga

Tak to samozrejme viem, a verím že aj kolega, ale reč bola o stavbe štadiónu a priškrtených investíciách. Takže by som nepovedal že by to bolo úplne mimo.

Reagovat
roman1978

Barcelona má velký dluh, ale má také obrovské příjmy. Problém byl v minulém vedení, které rozhazovalo bez zábran. Další problém nastal s Covidem a nulovou návštěvností.

Jinak Barca má dluh nějaké velikosti a má na něj rozložené splátky, které zvládá bez problémů splácet. Tento dluh (i kdyby běl pět miliard euro) nijak nesouvisí s tím, jestli někoho můžou nakoupit nebo ne. Hlavní "dobrá práce" Laporty spočívá v tom, že převedl krátkodobě splatné úvěru na dlouhodobě splatné.

Na nákupy má Barca dostatečné množství peněz. Hlavní problém spočívá v pravidlech LaLigy a v tom hňupovi Tebasovi.

Barca sice prodala pár procent televizních práv na dlouhou dobu, ale majoritní podíl jí stále zůstal, takže na tom nebude tak, že by v dalším období přicházela o horentní příjmy, které by měli nějakým způsobem "ničit" jejich cash flow.

Reagovat
LyEX

Príjmy áno, ale klub má výdavky a čo sa týka veľkoklubov, tak celkom značné a to aj bez splátkových kalendárov však? Ako, ak pod dlhodobo splatnými úvermi myslíš, že napríklad nejaký veriteľ (v jeho neprospech) sa dohodol na tom, že mu Barca môže vrátiť peniaze nie za 5 rokov, ale dajme tomu 30, a rovnako si nežiada navýšenie splátky v prípade, ak Barca vykáže "vysoký zisk", tak musi byť tiež trochu pribrzdený, bez právnika, alebo Laporta je vynikajúci zaklínač hadov, ale nevylučujem to. Na druhej strane je mi takýto prístup odporný, ale to asi viacerým ako tak čítam.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
roman1978

Co je na tom odporného? Domluvíš se se svým věřitelem na nových podmínkách, nikdo nikoho nenutí. Pokud věřitel souhlasí, je to oboustranná dohoda.

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Xavi

Reagovat
los_blancos

Nebyť hňupa Tebasa, tak ste solídne v prdeli. Už druhý (či tretí?) rok mení pravidlá FFP La Ligy, aby ste mohli ďalej registrovať nových hráčov. Takže vlastne mení pravidlá kvôli jednému klubu.

Len nedávno vyšlo najavo, že Laporta po rokoch už zrazu nie je proti Tebasovmu CVC a jednali spolu v dome Tebasa.

Reagovat
Moshe Dajan

Třeba si chtěl Laporta jenom prohlédnout Tebasovu sbírku dresů Realu.

Reagovat
los_blancos

On sa tým rád oháňa, že je jeho fandom. Len mi ukáž aspoň jeden prípad, ako z toho RM ťaží... Lebo pokiaľ viem, RM s La Ligou sa súdia už roky rokúce za TV práva a CVC.

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Visca el barca

Akorát ty pravidla pravidelně zpřísňoval. Až letos to chce upravit k lepšímu, protože liga jde čím dál víc dolů

Reagovat
Xavi

Chyba je v tobě, že nechceš pochopit, co jsem ti chtěl říct.

Reagovat
roman1978

Takže, když mám hypotéku na 5 mega a splácím ji každý měsíc, tak si nemůžu zajet na dovolenou, nebo si koupit auto?

Reagovat
hornito

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Kluivert9

Takže když máš hypotéku, kterou v pohodě splácíš, tak si za zbytek mzdy vůbec nic dalšího nekoupíš a všechno raději posíláš na splátky?

Reagovat
LyEX

Chlapci trošku ste sa pri tej obhajobe stratili, ja tu nehovorim o fyzickej osobe, ja tu hovorím o PO -podnikateľovi, ktorí musel včera nútiť svojich verných hráčov výrazne znižovať mzdy, predávať štúdia a podbne aby vedel splatiť splatné záväzky.

Reagovat
roman1978

Ne, to ty tomu nerozumíš. Ten prodej a snižování platů neměl nic společného se splácením dluhů. Ten prodej byl jen kvůli možnosti zaregistrovat nové hráče kvůli Tebasovým pravidlům. Závazky se splácejí. Co je na tom tak těžkého pochopit?

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Kluivert9

Ne, ani při podnikání nikoho nezajímá, co si dělám se zbytkem peněz, když řádně splácím úvěr

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Xavi

Ty ses prostě idiot. Už jsem ti psal, že peníze nejsou až takový problém. Ale že problém jsou platy ohledně FFP. Napsal jsem ti to hned v první reakci. Mohl sis ušetřit milion reakci na tebe.

Reagovat
Jordi Alba

To nemá cenu, některý lidi mají prostě jiný vnímaní světa.

Reagovat
Bakary3

Tyjo, pod Pau Torresem jsi mi psal, že mám hrozný vyjadřovací schopnosti a že nadavam, ikdyz jsem použil snad jen výraz jitrnice.

Ty jsi taky pěkný kvítko koukám

Reagovat
Xavi

To ale nebylo na výraz jitrnice. To bylo, že jsi napsal, že jsem řekl sračku, což nadavka je.

Idiot nadavka není. Je to sice trošku hrubší a většinou se taky tak neprezentuji (snad vůbec), ale tady mně už došla trpělivost a myslím, že na to co tady kolega předvedl to celkem sedí.

Reagovat
Bakary3

Takže "napsal jsi sracku" je nadávka.

"Jsi idiot" není nadávka.

Zajímavý metr

Jinak k tomu nic nemám

Reagovat
Xavi

Ty máš prostě silné mezery ve vzdělání. Už s tou nadsázkou jsi tady perlil.

Z wiki: Idiot je v rámci lékařství zastaralé označení pro člověka postiženého těžkou mentální retardací (též slabomyslností či oligofrenií), tj. s narušenými psychickými funkcemi.

Reagovat
Bakary3

Tyjo... Ty jsi fakt hloupej asi, nebo nevím.

Nepovídej...

Ale to slovo se běžně používá jako urážka, nadávka, jak jinak .. to víš, vid.

Hrál sis na fajnovku, hned vzápětí ses neukázal o nic lepší a teď se trapně vykecavas.

Jsi opravdu velkoformát.

Reagovat
Xavi

Dal jsem ti jasny dukaz toho, že to slovo nemusí být nadavka. Na rozdíl od sračky, která je úplně jiný level.

Reagovat
JM

Reagovat
Eichel

Ten tím je konkurencie schopní a odišli teraz Alba, Piqué či Bus, plus niektorí ďalší si znova znižovali mzdy takže prevádzka toho celého stojí oveľa menej. Problémom je, že ten tím stále nemá pravého obrancu a po odchode Busquetsa nemá ani pivota. Ono sa šetrí, veď viď Kessié, Christensen, Bellerín, Auba a teraz Inigo, či Gundo. Snažia sa to zaplácať free agent hráčmi a zatiaĺ im to ide dobre. Ale stále je problém s registráciou nových hráčov a stále ten tím potrebuje vyriešiť dva posty v zostave, inak je v zásade dobrý (znieslo by to backup za Lewu). Roque je snaha vyriešiť problém s Lewovým vekom. Vie sa, že bude nutné riešiť jeho náhradu za 1-2 roky a vedia, že si nemôžu dovoliť kúpiť preverenú 9tku lebo na to nebudú peniaze, tak sa snažia uchytiť si mladého hráča, ktorý má potenciál Lewu nahradiť predtým, než vystrelí a nebudeme si ho môcť dovoliť. Je to veľký risk ale v zásade to vedú oukej a tá prestupová suma je z veľkej časti tvorená bonusmi za klubové úspechy, ktoré predpokladajú aj vačšie príjmy pre klub, plus je tam napr bonus o umiestnení Vitora v prvej trojke Ballon D or. Momentálne to ale vyzerá na jediný veľký prestup, zbytok bude tvoriť Inigo, Gundo- free agent, Oriol Romeu (ktorý fakt nedokáže nahradiť Busa a bude s tým problém) a zrejme Maffeo, alebo Fresneda na RB (maffeo do 10, Fresneda 20) ale zrejme sa pôjde po Maffeovi, kvôli nižšej prestupovej čiastke. Ja teda očakávam, že teraz to bude čo rok to jeden trochu drahší prestup a inak plátanie plus zapracovávania mladíkov. Rozhodne mi to nepríde nejaké veľké rozhadzovanie, aj keď Roque sa tak z počiatku môže zdať, keď si ćlovek pozrie len jeho štatistiky a cenu do ktorej automaticky zaráta aj všetky addony.

Reagovat
Eichel

A teda barcelona nikdy nebola v prodlení (nenapadne ma sk výraz). Refinancovala dlh a on je síce veľmi veľký a musela sa predať ćasť budúcich aktív (ale je tam buy back klauzula podľa toho, ćo tvrdí Laporta), ale všetky svoje závazky Barcelona riadne plní, takže nie je to tak, že by tam všetko horelo, a klub si žil ďalej nad pomery. Má veľký dlhodobý dlh, ten spláca a v rámci udržania klubu v topke, aby dokázal ďalej generovať vysoké príjmy a fungovať popri splácaniu sa so zbytku peňazí snažia vždy urobiť nejaký vyšší prestup mladého hráča a pak vyflikovať zbytok zostavy z toho, ćo je aktuálne k mání za pár šupov.

Reagovat
Visca el barca

Počkej ty o Barceloně nevíš absolutně nic. A budeš mi tvrdit, že jsem jednoduchý?

Reagovat
-R2D2-

Jakoby se to vylucovalo…

Reagovat
Ángel di María 22

To on nechápe, protože je jednoduchý

Reagovat
-R2D2-

Jakoby…

Reagovat
Visca el barca

Jsi roztomilý. Zase něco tipni. To bude pak všechno zákonitě opačně.

Reagovat
Moshe Dajan

Nemůžu si pomoct, ale podle sestřihů se mi zdá, že mu brzo někdo poláme nohy. Pořád tím svým divným haluzáckým driblinkem chodí do šprajců.

Reagovat
michalbarca

No jsem na něj zvědavý...

Reagovat
2miguel1

Mat tak o 10cm viac tak mu verim, pride mi dost nizky na hrotoveho utocnika.( ano aj Alvarez je nizky)

Reagovat
los_blancos

Ale výskok má hodne slušný. Na to jak je nízky, dáva aj dosť gólov hlavou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele