Barcelona se dohodla na nové smlouvě s talentem Pedrim

14.10.2021, 15:58
Aktuality
Pedri (© AFP)
Osmnáctiletý záložník Pedri se s Barcelonou domluvil na nové smlouvě. Katalánský celek dnes informoval o tom, že v pátek se španělským fotbalistou podepíše kontrakt do roku 2026. Součástí dohody je i výstupní klauzule na jednu miliardu eur (asi 25 miliard korun).

Pedri přišel na Camp Nou loni z druholigového Las Palmas a v první sezoně byl s 53 zápasy nejvíce vytíženým hráčem týmu. Barceloně také v jinak nepříliš vydařené sezoně pomohl k triumfu ve Španělském poháru.

Na loňském mistrovství Evropy patřil mezi klíčové hráče Španělska a přispěl k postupu do semifinále. Na turnaji, kde se představil jako nejmladší španělský reprezentant v historii, byl také zvolen do ideální sestavy a získal cenu pro nejlepšího mladého hráče.

Další úspěch si Pedri připsal na letošních olympijských hrách v Tokiu, kde s národním týmem získal stříbrné medaile. Celkem v sezoně odehrál 74 zápasů, což z něj udělalo nejvytíženějšího hráče v Evropě.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (42)

Přidat komentář
celeb

este novy kontrakt s Fatim, Araujom, Gavim, Nicom, Baldem, ...

Pri vsetkej ucte, Pique s Busqom maju pred sebou par rokov (max), treba sa viac zamerat na mladych (s nizsimi platmi).

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, tak, treba si zabezpečiť budúcnosť, a to sú: Dest, Balde, Araujo, Mingueza, Pedri, Gavi, de Jong, Nico, Fati, Demir, Dembele, Memphis. Lebo sme v pozícií, keď bohaté hyény striehnú a budú ich lákať na platy, čo my nemôžeme.

Reagovat
blaugrana

Tak a teraz Fatiho. Demvele nech ide v januari asponx za par sup a snaad je zaujem o Coutinha realny a Newcastle ho kupi aj s Lengletom. Potom este podpisat Zakariu, ak fakt chce k nam a aj Rudiger by nebol zly.

Reagovat
Jkb

Co by jste dělali s Rudigerem nebo Zakariou? To nejsou hráči které současná Barcelona potřebuje. Rudiger bude chtít obrovský plat, plus bonus za podpis a tak dále, navíc je to stoper co se hodí jen do určitého stylu hry. Zakaria je na druhé straně hráč, který nevyniká při hře s míčem, není s ním špatný, ale v porovnání třeba s Busqetsem je to o dvě třídy horší hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Zakaria je prave presne hrac, ktory Barce chyba. Behavy, silny. Peo mal svojho Keitu, Yayu, a kedze Morika je kok, tak Zakaria by sa hodil.

Reagovat
Jkb

Silný určitě je, běhavý to nevím, ale Keita i Yaya byly někde jinde, navíc fotbal se dost změnil za posledních pár let. Loni měl Zakaria v Bundeslize průměrně na 90 minut celkovou vzdálenost přihrávek dopředu 161 metrů, Busquets měl průměrně 366 metrů přihrávek čistě dopředu na 90 minut, Busquets je neuvěřitelně dobrý s míčem.

Zakaria je s míčem průměrný hráč, většinu míčů volí na jistotu na nejblizšího hráče, velmi malá kreativita, do týmu který hraje s míčem a je dominantní jako Barcelona je to nesmysl, mít hráče jako je on.

Reagovat
blaugrana

tak vsak on je box to box, nie DM, takze by nebol na Busovu poziciu a na kreativitu tam budu iní

Reagovat
Jkb

147 zápasů jako DM, 47 zápasů jako CM a 16 zápasů jak stoper. Nebylo by lepší přivést někoho kdo by tu kreativitu třeba měl rovnou i s tou fyzickou stránkou hry?

Reagovat
blaugrana

V aktualnej situacii si Barca moc vyberat nemôze. Bude sa staviat hlavne na Pedrim, Gavim a De Jongovi.

Reagovat
Petrinho17

Najlepšia možnosť by bol Kessie, ale ťažko povedať či by ho Barcelona momentálne zaplatila. Každopádne silový hráč do zálohy je nevyhnutnosť.

Reagovat
Reggie

Po silovým zaloznikovi volám už několik let. Jak vidno, tak nás v záloze dávno přehrávají týmy, který nemají nutně lepší fotbalisty, ale naprosto nás přejedou fyzicky. Ale to není žádná novinka. Je to prostě přežitek, mít tam sice skvělý hráče na míči, ale to už dneska dávno nehraje prim. Čím dřív si to někdo z vedení uvědomí, tím líp.

Pokud by byla možnost získat Kessieho zadarmo, tak by to byla paráda. To je hrozný zvíře a balón mu snad taky úplně nepřekáží.

Reagovat
Jkb

To jo, ale třeba Kessié bude bez smlouvy v létě a ten je o třídu lepší než Zakaria, Brozovic bude taky bez smlouvy taky velice slušný hráč a dalo by se asi pokračovat. Rok do konce smlouvy bude mít Tielemans, Gravenberch, Douglas Luiz.

Reagovat
2miguel1

Kessie Gravenbech. Dufam, ze jeden z nich k nam pride o rok zadarmo.

Reagovat
Mass

Tielemans, Gravenberch, Douglas Luiz

Reagovat
Jkb

U toho Gravenbecha je blbé, že jeho agent je Raiola, u Luize nevím jestli by byl dost dobrý pro Barcu a Aston Villa má hodně bohatého majitele, Tielemans bude mít asi nejvíc nabídek, pokud s ním Leicester letos neprodlouží tak v létě okolo něj bude asi hodně rušno ale ten chlap by do Barcy seděl, vynikající záložník.

Reagovat
sylarko

kessie alebo tielemans by boli super

Reagovat
smazaný uživatel

uz ted je na zimu jistych 20mil. euro na prestupy + vse z odprodeje - je zajem ze strany Newcastelu o Lengleta a Countinha, o Umtitiho ze strany AC/AS a Evertonu akorat Sam nechce odejit + kupa nabidek kolem bohuzel casto za to co nepustime nebo nechceme poustet. Tak ci tak odchody budou a i ty zpoplatnene. Pokud vyjde napr. Count. je na prestupy +72mil euro a to uz na slusnou posilu staci;)

Reagovat
blaugrana

Akoze za Coutinha by sme dostali 50?

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.chroniclelive.co.uk/sport/football/phillipe-coutinho-newcastle-transfer-update-21840900

https://www.sportbible.com/football/newcastle-uniteds-january-transfer-budget-revealed-after-305-million-20211017

https://www.sport.es/en/news/barca/philippe-coutinho-linked-with-newcastle-after-huge-takeover-12190022

do googlu si dej: new castle countinho 50 mil ;) neco si pocti mozna ti ten usmev spadne;)

btw. Countinho byl nejlepsi hrac na prime kopy v PL 3 sezony po sobe v Bayernu ukazal ze dokaze obohotit i extremne silny mansaft. Vcerejsi gol mu taky neubral .. Umi hrat na LW, RW, AM, CM a az potvrdi navrat formy bude opet v zakladu Brazilske repre

Btw. ty urcite nedostanes nic !

Reagovat
blaugrana

uzasne, kde vsade dokaze hrat

Reagovat
smazaný uživatel

+ SS a CF

Reagovat
Eichel

na druhú stranu jediný typologicky podobný hráč Busquetsovi je momentálne len Rodri a veľmi silne pochybujem, že by ho Barca vedela dotiahnuť

Reagovat
blaugrana

Rodri sa mal riesit, ked bol este vo Villarreale. To iste ako Ferran Torres vo Vale. Dobre sa javi aj Carlos Soler, takze isto ho nekupia. Snad klapne aspon Gaya.

Reagovat
celeb

hlavne ked jedina rada, ktora v sucasnosti netrpi su prave stoperi, ktorych mame 6.

Podla kvality (cca): Araujo, Pique, EG, Mingueza, Umtiti, Lenglet.

Rudigerovi pokial viem konci zmluva, cize plat bude mat obrovsky, ako pises.

Inak len tak pre srandu, zda sa, ze nas Roberto ma aj po znizeni platu stale vyssi plat, ako Bernardo Silva, ktory sa chcel stahovat z ostrovov do Spanielska. Ako oficialne informacie nenajdes, ale ked som porovnaval 3-4 'zarucene' zdroje, tak by to malo byt cca 7 vs 8 m rocne.

Cize staci nepredlzit a hned budeme moct ponuknut par kvalitnym hracom slusne platy.

Reagovat
Eichel

ak je to pravda tak je to absolútna šialenosť... Sergi je dobrý tak ako domáci squad player, nikde inde by nedostal ani polovicu

Reagovat
Maximm9

Rudigeruv plat by vas sezral. Sam doufam, ze tech 450k byl jen bulvar, protoze jestli ano, tak lepsi ho poslat pryc, nez rozjizdet u nas takovoiu platovou politiku

Reagovat
smazaný uživatel

Tolik u nás nikdy nedostane.

Reagovat
Gazdo

Ak podpiseme Rudigera tak ho osobne pojdem strelit do nohy. Uz sme sa zbavili Suareza, Neymara a za chvilu pojde aj Alba. Dalsi mrdku v time nechcem

Reagovat
blaugrana

450 mu nedaju, takze isto nie

Reagovat
Gazdo

Ani 10… ani hovno proste nie prosim nie

Reagovat
Svatej

Reagovat
Reggie

Paráda . Konečně taky dobrá zpráva. A taky pořádná vykupka.

Reagovat
Mass

Sice je Barca finančně na dně, ale aspoň Pedri, Fati a Gavi jsou velkej příslib do budoucna (pokud je udrží).

Reagovat
Spalovač šancí

Barceloně by pomohlo, kdyby výkupku někdo aktivoval

Reagovat
celeb

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
Gazdo

Reagovat
patas92

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
rave

Tak, teď už ho jen střelit do Newcastlu a máme dluhy vyřešené.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele