BARCELONA: REAL NO, VALENCIA SI!

13.04.2004, 11:08
Aktuality
Co je nového v Barceloně? Přijde van Nistelrooy? Nebo Trezeguet? Zůstane Edgar Davids? Je ještě naděje na zisk titulu? To a mnohem více o jednom z nejpopulárnějších týmů světa se dozvíte v tomto povídání.

V pondělí se setkal Roger Lindse, agent Ruuda van Nistelrooye, s prezidentem Barcelony Joanem Laportem a novinářům později řekl, že zájem o tohoto hráče považuje za bláznovství, jelikož smlouva s Manchesterem United je podepsána a Ruud bude v tomto klubu ještě 4 roky. Lindse ovšem v žádném případě nepráskl za sebou dveřmi, naopak je jen opatrně přivřel a nechal tak cestu otevřenou k případnému jednání mezi vedením obou klubů. Ruud vydělává za rok v Manchesteru 5 milionů euro, množství, které Barca těžko bude chtít zaplatit, při své politice šetření. Ještě před pár dny se mluvilo o Davidu Trezeguetovi, nyní je zájem soustředěn na holandského útočníka.

Situace okolo Patricka Kluiverta, který netají své spory s vedením azulgrana, jsou dalším z důvodů hledání náhrady. Spory okolo přestupů Ronaldinha a Beckhama jsou zapomenuty a zdá se, že....není šprochu, aby na něm nebylo pravdy trochu! Vrátíme-li se k Trezeguetovi, mnozí tvrdí, že jeho styl hry nedává naději na dobrou souhru s Javierem Saviolou, Thiery Henry je označován za "intocable", nedotknutelného, po prohlášení Arsenalu o neprodejnosti tohoto Francouze. Chytřejší budeme za týden, kdy začnou jednání okolo nových smluv.

Edgar Davids dává přednost setrvání v Barceloně, Phillip Cocu a Luis Enrique se musí rychle rozhodnout, zda prodlouží kontrakt o rok nebo odejdou. Ale největší rozruch je okolo slov Kluiverta, ve kterých zpochybnil věrnost vedení klubu vůči jeho osobě. Vše směřuje k odchodu tohoto hráče na konci sezony. Vedení se brání tím, že Kluivert nehraje tento rok dobře, je pro klub drahý atd.

Nálada uvnitř FC Barcelona není poznamenána jen připravovanými přestupy, Kluivertovým prohlášením, ale především stále žijící nadějí na zisk titulu mistra ligy. Jak se situace vyvíjí, středeční odložené utkání na stadionu Betisu Sevilla je pro zachování této naděje rozhodující. Vítězství by znamenalo ztrátu na Valencii sedm a na Real pět bodů a druhé místo Barcelonu zajímá především z hlediska vyhnutí se předkolu v následujícím ročníku Ligy mistrů.

Hráči Barcelony vidí jako favorita na zisk titulu Valencii, ale nenechávají uvadnout naději na první místo, které mají stále šanci vybojovat. Betis Sevilla je prvním stupínkem k závěrečnému náporu. Barcelona se ovšem bude muset vyrovnat s absencí Ronaldinha, který byl vyloučen v minulém kole, když první žlutou dostal za hloupost v podobě rozehrání trestného kopu bez pokynu rozhodčího. Pravděpodobně ho nahradí Andrés Iniesta, který řekl, že Valencie je favoritem, protože vede o dva body, ale Real, Depor a Barcu nelze považovat za týmy bez šancí.

Nechme se tedy bavit fotbalem v podání fotbalových kouzelníků, kteří jsou mnohdy našimi hrdiny, jindy klauny a někdy dokonce zatracovanými zrádci našeho milovaného klubu, který my, na rozdíl od nich, nikdy neopustíme.

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (16)

Přidat komentář
HOST*TonyB

Nevím jestli odchot Patricka je to nejlepší řešení. Navíc si myslím,že nehrál tak špatně vždyť půl sezony promarodil a i tak dal 10 (nevím určitě) golů. Jinak se mě zdá, že jsou to kachny, Barca by spíš měla stabilizovat finance než nakupovat drahé hvězdy.

Reagovat
smazaný uživatel

Barceloně fandím od svých 13 let.Myslím že Patrick by měl odejít,protože potřebuje novou motivaci-ten Newcastle by mu prospěl.Jinak jsem rád že se konečně Barca pohybuje na hoře tabulky a bojuje o titul.Jen ta UEFA mě překvapila.Doma nedat Celtiku ani gol???

Reagovat
exmafie

A kolik ti je teď,čtrnáct???? (sorry,to byl vtip,dneska jsem veselá kopa)

Reagovat
smazaný uživatel

To teda jsi.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych chtěl teda mnohem víc Trezegueta než van Nisterlooje,ten by stál až moc. Já si myslím,že klidně ještě titul zístak můžem,ale byla chyba remizovat s Villarealem. Snad teda Iniesta proti Betisu nastoupí,je to jeden mojich nejoblobenějších hráčů.

Jinak fakt dobrý článek!!

Reagovat
smazaný uživatel

barca sou čolci na real nemaj sanci

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že se Barcelona dostane před Real a pevně v to věřím! Čolci jsou spíš Ti vaši baleťáci! Držím Barceloně palce, ale jen na druhé místo, protože pro mě je nejlepší Valencia!!!

Reagovat
exmafie

Ty voe,neříkej jim baleťáci...Já když slyším slovo baleťák,tak si vždycky vybavím toho Harapese v těch uplých teploušských elasťákách...Dovedete si představit Zidana nebo Beckhama kdyby hrál Real v těchle kombinézách-harapeskách????

Reagovat
smazaný uživatel

Beckhama uplně bez problémů,je to prostě BALEŤÁK!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

NE ale zidan tanci jako balet kdyz nekoho udela a vo tom to je

Reagovat
šolim

Barcelona a titul? Tak letos zcela jistě ne! Přestože má teď na jaře špičkovou formu, občas ztratí body (naposled včera) a ztrátu není schopna dohonit, protože všichni tři před ní nemůžou ztrácet tolik bodů, kolik by potřebovala. Myslím, že na Real a Valencii nemají, ale třetí by skončit mohli a to je pro ně fantastický úspěch po katastrofálním začátku.

Reagovat
smazaný uživatel

Malá jiškřička naděje pořát existuje. Ještě není konec.

Reagovat
antimadrista

Když my ne, tak Valencia.

Reagovat
HOST*

Real vyhraje titul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
antimadrista

hehe,

Reagovat
alegre

Asi tak jako Sparta!??!!!Jeste jim k tomu chybi Kostal a par rozhodcich od nas. Ale i ve Spanelsku piskaj pekny vejlupci!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele