BARCELONA PROTI TIGRES

19.07.2006, 09:08
Aktuality
Těší se celé Mexiko, ale zejména Monterrey. Blíží se totiž den, kdy zdejší stadión přivítá dnes nejlepší klubový tým Evropy, držitele titulu mistra Španělska, ale také vítěze Ligy mistrů - Barcelonu.

Pedro del Cerro, reprezentant Barcy v Mexiku, k radosti všech potvrdil datum, 3. srpna 2006, a zároveň prohlásil: "Přijedou všichni hráči!" Jedním z nich bude také nová posila Eidur Gudjohnsen.

Estadio Universitario de la Universidad Autónoma de Nuevo León (UANL). Tak zní kompletní jméno stadiónu, na jehož trávníku se představí v dresu Barcelony ti, na které se asi každý teší nejvíce: Ronaldinho, Samuel Eto'o, Carles Puyol a Rafael Márquez.

Prezident Tigres Fernando Urdiales pak oznámil, že rozhodčím zápasu bude Armando Urchundia, který jako první Mexičan řídil na MS 2006 celkem pět utkání. Přítomní novináři a pozvaní hosté se neubránili smíchu, když dodal: "Barcelona sice přijede kompletní, ale vůbec se nebudeme zlobit, když jim při odjezdu nějaký ten hráč bude chybět. S otevřenou náručí minimálně dva z nich uvítáme v našem klubu!"

Katalánci přiletí do Mexika 1. srpna, přímo ze Španělska, a po zápase odcestují do USA, kde sehrají několik přípravných zápasů. Ricardo Charvel, viceprezident firmy CEMEX, která administrativně řídí Tigres, podotknul, že zápas s Barcelonou je součástí oslav 100. výročí vzniku této cementárny. Dále řekl, že se bude vybírat vstupné na oba tréninky hostujícího mužstva a peníze budou věnovány na charitativní účely. Hráči Barcy navštíví také některá vzdělávací zařízení, kde budou besedovat se studenty.

Lístky se začnou prodávat v pondělí 24. července, pro majitele permanentních vstupenek přímo u pokladen, pro ostatní prostřednictvím systému Ticketmaster. Očekává se, že několik hodin po zahájení prodeje bude stadión vyprodán do posledního místečka.

Tigres se představí v nových dresech, které mohla veřejnost poprvé vidět na této tiskové konferenci. Definitivně mizí oranžová barva, kterou zavedl Daniel Passarella, klub se vrací k tradiční modrobílé, svislé pruhy, u dresů pro chladnější počasí pak kombinované s červenou na dlouhých rukávech. Zápasy na hřištích soupeřů budou hrát v bílém. Dresy jsou vyrobeny nejnovější technologií "Clima Cool", hrála v nich například reprezentace Francie na MS 2006. Sponzoři Cemex, Adidas, Hever, Coca Cola, ale také rum Carta Blanca, se na dresech a trenkách objeví v různé formě.

Do Mexika se s Barcou vydá rovněž Eidur Gudjohnsen. Přišel z Chelsea a po prvních trénincích se bez rozpaků vyjádřil následovně: "Konečně jsem pochopil, čím to je, že Barca probouzí všude takové nadšení, vášeň! Jsem velice mile překvapen, doslova nadšen, prostředí je úplně jiné než to, které jsem viděl a zažil v Londýně. Víc než 50 novinářů na prvním tréninku? To je v Anglii něco nemyslitelného! A to chybí všichni ti, kteří hráli na MS! Moc jsem se na tento den těšil, konečně jsem se dočkal. Něco málo ze španělštiny umím, pomáhá mi Brazilec Sylvinho, který hrál za Arsenal a umí dobře anglicky. Ale není zase až tak těžké pochopit pokyny Franka Rijkaarda!"

Na tiskové konferenci se bavili všichni, zejména ve chvílích, kdy Gudjohnsen přerušil tlumočníka, Josepa Miquela Terése, tiskového mluvčího Barcelony, a s jistým anglicko-islandským přízvukem prohlásil: "Jsem studentem španělštiny, hodně rozumím, ale moc nemluvím. Přijďte si se mnou popovídat za tři měsíce!"

"Guddy" byl překvapen také faktem, že tým trénuje na Camp Nou nebo v jeho areálu, na La Masia. "Chelsea nikdy netrénuje na hrací ploše stadiónu. A to je moc špatné, tady se jeden cítí hned mnohem lépe a zvyká si na prostředí, při zápasech budu mít mnohem snazší orientaci!"

Reprezentant Islandu ví velice dobře, že byl angažován proto, aby nahradil Henrika Larssona a že tedy jen velice těžko bude nastupovat v základní jedenáctce: "Jsem člověkem a tedy také fotbalistou, který chce stále dosahovat nejvyšších cílů. Vím, že nebudu hrát plný počet minut ve všech zápasech. Ale budu se snažit trenéru Rijkaardovi co nejvíce komplikovat rozhodnutí koho postavit!"

Jedna z prvních možností přesvědčit trenéra Barcy se Gudjohnsenovi nabízí právě v Mexiku.

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No comment

Reagovat
HOST*

A Calderón hledá posily...

Reagovat
smazaný uživatel

A co jako?

Reagovat
Votrok

Kdo hledá, najde! Real Madrid - mistr 2006/07!

Reagovat
smazaný uživatel

"nejlepší klubový tým Evropy, držitele titulu mistra Španělska, ale také vítěze Ligy mistrů - Barcelonu"

jj, presne

Reagovat
smazaný uživatel

Cítím tady zatuchlinu..

Reagovat
HOST*xx

nech si culos uzivaju, lebo dlho im to nevydrzi

Reagovat
HOST*HOST

to jo, vždyť neochutili víťezství LM dost dlouho a po letech sem tim chudáčkum dokonce držel ve finále nech konečně něco pořádnyho vyhrajou

Reagovat
HOST*xx

no... maju sa ozaj cim chvalit.. len 2x LM

Reagovat
HOST*HOST

no jo

Reagovat
smazaný uživatel

Ty abys ses mepřidal..

Reagovat
smazaný uživatel

titul a lm v jednom roku . . . to madristi ani nevedia uz co to je

Reagovat
HOST*vazquez

Zato z úst Katalánca, ktorý sa z titulu v LM mohol tešiť LEN DRUHÝKRÁT v histórii, to vyznieva trochu komicky

Reagovat
smazaný uživatel

no kedze som mlady , tak si tie svoje roky zivota uzivam naplno. kolkoze to titulov v la lige ziskal real a barca za poslednych dajme tomu 15 - 20 rokov ?

Reagovat
smazaný uživatel

no nic. berem spat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale neber, od 90. let...

Reagovat
smazaný uživatel

Ešteže si viete tak pekne nastaviť kritériá...

Ozaj doktore, čo je s tebou, už si dlho nikomu nevynadal, dlho si tu ani nebol, šetríš sa na La Ligu?

Reagovat
smazaný uživatel

No měl jsem takové dva cestovní týdny. Teď nabírám síly a pak začnu...prvním na mušce bude PJ, ty a meregues.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik to tipujete??

Já si myslím, že Barca vyhraje 4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele