BARCELONA NARAZILA

21.10.2004, 00:16
Aktuality
Až v milánském dešti a skončila vynikající série Barcelony. V jednom z nejsledovanějších utkáních letošního ročníku Ligy mistrů narazila na pevnou obranu jménem AC Milán. Domácí sice na vyprodaném San Siru zvítězili brankou Ukrajince Shevchenka 1:0, katalánský celek si však vzhledem k průběhu zápasu minimálně bod zasloužil.

Souboj italského mistra se španělským vicemistrem. Souboj dvou v současnosti nejlepších brazilských tvůrců hry – Kaka s Ronaldinhem. Trenérský souboj dvou spoluhráčů z obrany milánského AC z jeho "zlaté éry" – Carla Ancelottiho a Franka Rijkaarda. Tak těmito způsoby a spoustou dalších by se dal charakterizovat megazápas mezi dvěma týmy, které v tomto ročníku Ligy mistrů ještě neztratily ani jeden bod. Vyprodané a deštěm zkrápěné San Siro bylo zkrátka ve středu večer svědkem fotbalového svátku.

Do sestavy milánského klubu se pro tento veledůležitý zápas vrátil po zranění paty nizozemský stoper Jaap Stam. Jeho návrat pro obranu italského celku znamenal, že se kapitán Paolo Maldini vrátil na levý kraj na místo Giuseppe Pancara. Carlo Ancelotti o víkendu v Gagliari šetřil některé své hvězdy a volno nebo "kratší směnu" tak měli Kaka, Inzaghi, Cafu a Gattuso. Z klíčových postav neměl kouč týmu z Apeninského poloostrova k dispozici pouze zraněného Tomassona.

To Ancelottiho protějšek Rijkaard měl se skládáním sestavy daleko více problémů. Dlouhodobě jsou mimo hru Edmilson, Motta, Gabri a Sylvinho. Zranění nepustilo na hřiště ani Gerarda a Giulyho, místo něhož se v letošní Lize mistrů poprvé od úvodních minut představil Larsson.

-    :

Kdo čekal nějakou ofenzivní smršť a přehlídku fotbalových parádiček, musel být hodně zklamán. Oba celky totiž začaly hodně opatrně a obrany pečlivě hlídaly největší útočná esa soupeře. Jako první z obou brankářů se do provozní teploty dostal hostující Valdés, ale se dvěma střeleckými pokusy Shevchenka neměl problém.

Barcelona si první příležitost vypracovala v 19. minutě, byla to hned jedna z kategorie vyložených. To se po Eto'ově krásném vysunutí ocitl sám před Didou Larsson, bohužel pro něho a celou Barcu však míč z jeho kopačky orazítkoval břevno.

Na druhé straně o pouhou minutu později našel Seedorf za obranou Shevchenka, který sice nesobecky, ale pro AC na škodu hledal ještě Inzaghiho, před nímž uklidil míč do bezpečí Oleguer.

Rozhodující okamžik celého utkání přišel po půlhodině hry. Valdés nejprve hravě zlikvidoval Pirlovu střelu, aby do útoku poslal své spoluhráče. Na hranici milánského velkého vápna však Eto'o ztratil míč, Seedorf jej rychle vyvezl a přihrál Cafuovi. Ten si na pravé straně narazil s Gattusem a v šestnáctce našel kanonýra Shevchenka. Valdés se zastavil na půl cesty z brány, ukrajinský útočník přeskočil své strážce a hlavou vstřelil, jak se nakonec ukázalo, jedinou branku zápasu – 1:0. O rychlou odpověď se poté pokoušel Ronaldinho, Dida byl pozorný.

Do druhé půle nastoupily oba celky ve stejných sestavách jako do té první. Lepší úvod mělo AC, avšak až na nepřesnou Shevchenkovu ránu z pětadvaceti metrů se jeho hráči k zakončení nedostali.

Zhruba od 65. minuty pak začali mít více ze hry hosté. Ti sevřeli svého soupeře na jeho vlastní polovině, ale marně hledali skulinku v milánské obraně. V 68. minutě to proto Ronaldinho vyzkoušel z dvaceti metrů a řádně protáhl Didu. O deset minut později vypustil pěknou, leč nepřesnou křížnou střelu pravý obránce Belletti.

Barcelona by si za svou aktivitu rozhodně minimálně vyrovnat zasloužila, o což jí nakonec připravila nehorázná smůla. V první minutě nastaveného času se totiž ve velkém vápně AC ocitl osamocený mladíček Iniesta. Podařilo se mu sice překonat Didu, ale podobně jako v první pětačtyřicetiminutovce Larsson nasměroval míč pouze do břevna.

Tečku za utkáním udělala v 92. minutě nepřesná rána Ronaldinha, po které již následoval konečný hvizd, jenž odstartoval obrovskou radost na San Siru. Domácí si udrželi svou letošní neporazitelnost v nejprestižnější klubové soutěži a dále kráčí bez ztráty bodu. Barcelona sice odjíždí z Itálie s prázdnou, brzy však dostane šanci k odvetě. Již za necelé dva týdny totiž na Nou Campu přivítá svého prvního letošního přemožitele.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (44)

Přidat komentář
exmafie

Bod si Barca zasloužila,ikdyž za ty kecy barcelonských fandů na tomhle serveru jsem rád,že žádnej nezískala... No,docela mi Barcelona připoměla,že před nedlouhou dobou Real hrával taky tak nějak,jó to byly časy...

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Já si myslím, že vítězství bylo asi troch zasloužené, ikdyž za ty kecy milánistů na tomhle serveru jsem si přál Milán pokořit. Sice jsme měli více ze hry, ale Milán skvěle bránil a hrál na brejky. My jsme prakticky neměli žádnou gólovku. Milán má opravdu fantastickou obranu. Ale my máme zase nejfantastičtější útok. Ale neprosadili jsme se. Ikdyž, kdyby tam padlo to Larssonovo břevno, tak to mohl být úplně jinej zápas. Milán by to otevřel a my bychom chodili do brejků. Věřím, že bychom vyhráli. To břevno na konci už byl opravdu pech. Ale to jsme hráli dost v křeči. Ronnie hrál sice fantasticky, ale na konci to chtěl všechno rozhodnout sám a chodil do sformované milánské obrany přecpaným středem. Měli jsme víc využít křídla. Hrozný zápas odehrál Belletti, který sice centroval do vápna celý zápas, ale 95 % centrů bylo absolutně nepovedených.

Milán si za svou perfektní obranu a organizovanost výhru snad zasoužil, ale já tomuto stylu hry asi nikdy na chuť nepřijdu.

Barca forever

Reagovat
HOST*yarda

Hm, konstruktivní kritika cením dvěma červenými plusy Řeči máte oba tábory stejné, spravedlivá by byla remíza Teď se ale projevilo, že AC má tu obranu fakt asi nejlepší, ač starou....

Reagovat
sansiro

Larsson+Eto? Sheva je lepsi nez ti dva dohromady!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*yarda

Tady bych se zastal Sansira. V současné době...

Reagovat
smazaný uživatel

Koli dal letos Ševčenko v lize golů? A Etoo?

Reagovat
smazaný uživatel

Abych to upřesnil. Samozřejmě vím, že dávat goly v Italii je těžší, ale to porovnání taky něco vypovídá.

Reagovat
HOST*sansiro

to byla samozrejme reakce na ten nej utok

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem sohlasím, ale že jsme neměli žádnou golovku? Co je pro tebe golovka? Larssonovo břevno bylo z jasné tutovky, stejně tak to Iniestovo.

Reagovat
HOST*

Prosimte,kdo je ten hráč Barcy Ronnie? Není to Roney z MU, vid.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím,Belle to nedal. Měli jsme vyhrát byli jsme jasně lepší. Herní projev byl taky dobrej! Iniesta ppřinesl yklidnění a royjel několik slušných akcí,toho jeho břevna budu litovat ješte dlouho,mohl se stát hrdinou zápasu.A jak jsme dostali gol,to byla Vickyho chyba,škoda. Mohli jsme vyhrát 3-1. Ale to neva,doma je vyklepem.

Reagovat
sansiro

mohli, ale nevyhrali, jelikoz jste narazili na AC MILAN

Reagovat
smazaný uživatel

Narazili bych zrovna netrvrdil. Za 13 dní tady budem říkat to stejný my. ( teda aspoň doufám )

Reagovat
smazaný uživatel

No hoši, k té obraně Milána, to zas tak perfektní nebylo, je fakt, že ste měli vic ze hry, ale na naši straně se projevila skušenost, dopředu ste fakt dobři, ale kdyby se hráči Ac nebáli spotit a běhali by, to by bylo, když jsme vás přimáčkli tak ste měli co dělat. Jinak o vítězství rozhodla chyba vašeho golmana a ty dvě tyčky, takže sme měli docela kliku. No uvidime na Now Campu, snad to nedopadne jak loni ve čtvrfinále na Ria Zoru.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
sansiro

kde jsou ti machri, co tady Barcu vynaseli do nebes? psal jsem, ze je AC schladi a stalo se!!! nikdo mi neveril!!! opet se ukazalo, kdo je nejlepsi!!! postavil se jim prvni poradny mansaft a 1:0 kde je ta jejich utocna sila, kdyz meli za 90 min dve sance? FORZA MILAN

Reagovat
smazaný uživatel

Tu jsem a chci ti říct,je Bara mnohem lepší a vyrovnanější tým než AC!

Reagovat
HOST*sansiro

jo Barca je mnohem lepsi a 1:0! AC ma kvalitnejsi kadr, tak se s tim smirte a nebrecte!

Reagovat
smazaný uživatel

NEbereš vůbc v úvahu několik faktů :

1. hráli jsme v Miláně

2. Máme velkou marodku

3. Měli jsme v zápase převahu

4. Rozhodla jen nehorázná smůla

Prostě nesmíš se dívat jen na výsledek.

Reagovat
HOST*yarda

4 výmluvy a jedna horší než druhá

Reagovat
smazaný uživatel

Asi sis nevšiml, na co a jak jsem reagoval.

Žádné výmluvy, jen prostě několik věcí, které by se mohly brát v úvahu. To, co jsem řekl, je prostě fakt a při milánských řečech, jak ukázali, že jsou nejlepší, by se na tohle měli podívat.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, Real byl proti Deporu taky lepší, taky má lepší kádr, taky měl trochu smůlu, taky měl zraněné hráče a nikdo z nás se na to nevymlouval. Bohužel se fotbal hraje na výsledky, ne na umělecký dojem

Reagovat
smazaný uživatel

Však já se nevymlouvám. Prostě si myslím, že když někdo za takových podmínek Barcu DOMA porazí, tak to neznamenýá, že je nejlepší na světě.

O Deporu to v tu chvíli nikdo netvrdil.

Reagovat
HOST*yarda

Každý fanoušek si myslí, že je jeho klub nejlepší na světě a v případě milánských a barcelonských fanoušků to platí dvojnásob.

Reagovat
smazaný uživatel

No, to je sice pravda, ale bohužel tyhle stránky neznám tak dlouho, abych věděl, jak jste mluvili vy, když se vám dařilo.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tak zkus třeba archív, já se opakovat nebudu a naše minulé reakce se dají poznat i z těch současných, nemyslíš?

Reagovat
HOST*milanista

Zase jenom výmluvy.A mimochodem převahu ste měli až posledních dvacet minut.Jinak např. v první půlhodině byl váš výkon hodně ostudnej.Smiř se s tím že ste prohráli a připrav se na další prohru na Nou Campu.FORZA MILAN!!!

Reagovat
smazaný uživatel

V útoku je Barca možná silnější,ale jak jsem říkal na obranu ve složení Cafu napravo,Maldini nalevo a stopeři Nesta a Stam prostě Barcelona nemá.Tohle složení milanské obrany z ní totiž asi dělá nejlepší na světě.

Reagovat
HOST*nawri

HH jen se tu pekne pobite

Reagovat
HOST*jiri - fcb

No tak tohle jsou přesně ty kecy milánskejch fandů, kvůli kterým jsem si tak přál je porazit. Nevím, ale uznal jsem, že jste si vítězství za tu obranu zasloužili, ale číst tyhle vaše blitky, to je síla: "Milán je nejlepší" atd. Vždyť jsme při troše štěstí mohli i vyhrát, ale to vy radši nevidíte, co? Ach jo, vzpomatujte se. Máte prostě nejlepší obranu na světě, dobrej obranej systém, ale dopředu jste prostě průměrnej evropskej mančaft. Takže asi nejlepší nebudete. Ach bože, milánisti, trochu se zamyslete, než něco napíšete. Fakt doufám, že vás na Nou campu rozkopem, protože číst tyhle silácký řeči slaboučkejch jedinců už číst podruhý fakt nehodlám.

Barca forever

Reagovat
smazaný uživatel

Nic si z toho nedělej, já taky ty silácký keci nemám rád, ale už sem si na to zvyk, ale tyhle keci mají všichni, madristi , vy, my, .....A k té obraně, nemyslím si, že je nejlepší na světě, je dobrá, ale stará a pomalá. Jo a směrem dopředu zas nejsme tak špatný jaks napsal, doufám, že tě o tom Ac svyma vykonama přesvědči, třeba už zrovna na Now Campu. Jinak uznávám, že ste hráli útočněji, měli 2 tyčky, ale přiznej, že když jsme vás přimáčkli, měli ste co dělat. Jinak Ronaldinho je skvělej, ale vůbec se nevrací, no já vím že od toho só tam jini.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Nechme je být, tyhle milanisty. Oni mají tu svou černo-červenou tmu, přes kterou nevidí realitu ani ostatní týmy. Já bych teda taky blil, když vidím tu hru AC Milán. Ale je vidět, že milánským příznivcům toto opravdu stačí. V tom je fotbal krásný, že si v něm každý najde to svoje. Někdo je na krásnou útočnou hru v podobě Barci. A někdo má rád zákopovou válku a brejky (max. 2 - 3 za zápas). Fotbal je prostě nádherný sport (který ale podle mě kur.ví takové týmy jako je Milán razící deslo Nejlepší obranou je obrana a nejlepší útok je zase obrana). Už to, že v obraně hrají 3 slovem tři stopeři o něčem svědčí.

Jak už jsem tady někde psal. Já téhle defenzivní hře prostě asi nikdy nepřijdu na chuť

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Jo, zapoměl jsem napsat: kromě výjimek (např. sigmomilánista)

Reagovat
antimadrista

Zasloužili sme si vítězství, jestli zahrajem tak jak sme hráli, tak AC pojede domů s debaklem

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda, ze ma milan nej obranu.Ale kvuli tomu se nemusite hadat, jednejme jako lidi!Forza Barca

Reagovat
smazaný uživatel

no, jseš to ty, co chodil na Barcelona.cz forum?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, jsem to ja.

Reagovat
smazaný uživatel

jo aha....

Reagovat
smazaný uživatel

A jo.Nemam rad ty recicky jako: Barca doma vyhraje!Sakra, mohlo by se stat, ze by mohla remizovat-priklad.Ma velkou marodku.Nevim, jestli doma vyhraje!Forza Barca!

Reagovat
antimadrista

Tak to nemáš blaugrana srdce

Reagovat
HOST*yarda

Nebo žaludek

Reagovat
smazaný uživatel

Kyslíku a proč ty už nechodíš na fcbarcelona.cz???

Reagovat
smazaný uživatel

Nějak jsem se nemohl shodnout s moderatorem

Reagovat
HOST*

AC MILAN FOREVER!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele