BARCELONA CHCE BECKHAMA

02.06.2003, 17:04
Aktuality
Nečekaná zpráva přišla ze španělské Barcelony. Katalánský velkoklub prý projevil zájem o kapitána anglické reprezentace a hráče Manchesteru United Davida Beckama. Ten byl v posledních měsících spojován s přestupem do Realu Madrid, Interu Milán a nově i do AC Milán. Podle některých španělských deníků za něj Barcelona nabízí 30 miliónů liber.

V tomto ročníku se Barcelona v domácí soutěži hodně trápila a vypadalo to, že bude mít problémy se v lize vůbec udržet. Byla to nejhorší sezóna za posledních dvacet let. Jako první to odnesl nizozemský trenér Luis van Gaal. Po něm trenérské žezlo převzal jugoslávský odborník a ostřílený stratég Radomir Antič. Ten aspoň dokázal udržet Barcelonu v první lize a vyhnout se sestupovým příčkám. Barca zatím má 47 bodů a drží potupné osmé místo. Zatím ale není známo, zda-li trenér prodlouží smlouvu či nikoliv. Ale už teď je jasný cíl pro příští sezónu, a tím je první příčka v Primera Division.

Možná právě proto by vedení slavného klubu rádo koupilo jednu z největších hvězd světového fotbalu - a tou David Beckham bezesporu je. Je však velmi pravděpodobné, že z přestupu nic nebude. Velká jména případných posil jsou součástí předvolebního boje, kandidáti na prezidentský post se předhánějí v tom, kdo nakoupí více hvězd. Ale že je Barcelona zadlužená, na to zapomínají. A navíc - Beckham dal nedávno jasně najevo, že nehodlá opouštět klub, ve kterém působí po celou kariéru a se kterým opět vyhrál anglickou ligu.

Autor: Igor Mahal

Komentáře (56)

Přidat komentář
HOST*oříšek

To je tady pořád. Někdo si řekne: "Uděláme něco pro tisk a řeknem, že chcem Beckhama." Hned jsou toho plná média a z přestupu nic není. Jak by mohla Barca kupovat Beckama, když má tolik dluhů? Ne ne, z toho nic nebude.

Reagovat
antimadrista

Barca si může koupit koho chce, jestli ho bude opravdu chtít, tak ho bude mít.

Reagovat
PJ

Já bych to řek jinak. Může CHTÍT koupit koho chce, ale když on chtít nebude, tak jí to, že ho CHCE, bude houby platný...

Reagovat
antimadrista

Stejně už je skoro náš, s tim nic nenaděláš :-)

Reagovat
PJ

Váš je jen a pouze podle slov novinářů a prezidentskejch kandidátů. To je asi tak všechno. Když někdo řekne že někoho chce, tak to neznamená že ho má. A v tomhle případě to platí dvojnásob - je to jednoduchý - Barca na něj nemá a i kdyby měla tak on tam nebude chtít jít. Zaprvý chce zůstat v Manchesteru a zadruhý si myslim že nepůjde někam kde se nehraje Liga Mistrů - to si člověk s jeho image nemůže dovolit...

Reagovat
antimadrista

No a co, že se tam nehraje LM?, prostě mu dáme větší plat a uvidíš jak se mu tam začne líbít.

Reagovat
PJ

Pochop, že jeho plat v Manchesteru je jen slabou polovinou jeho celkovejch příjmů. Ty ostatní má ze svýho image a z reklamy. A když zapadne do Barcelony, která nebude hrát nejsledovanější soutěž v Evropě, tak na tom prodělá. I když mu nabídne vyšší plat, o čemž pochybuju, protože na to jednoduše nemá prachy.

Reagovat
antimadrista

No já si myslim, že každej fotbalista chce aspoň jednou změnit klub.

Reagovat
PJ

Ale z Manchesteru se neodchází :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Presne ako povedl PJ... CHCIET este neznamena MAT... : ) aj Real uz CHCEL Beckhama ale nema ho..

Reagovat
antimadrista

FC Barcelona je ale větší klub než Real Madrid.

Reagovat
HOST*

jo vážně? tak mi řekni nějakou hvězdu sestavy typu raula, ronalda,zidana, figa, roberta carlose...

Reagovat
antimadrista

Real Madrid má momentálně lepší tým (co se týče hvězd), ale to na tom nic nemění, že Fútbol de Club Barcelona je největší klub ve vesmíru.

Reagovat
antimadrista

Real Madrid má momentálně lepší tým (co se týče hvězd), ale to na tom nic nemění, že Fútbol de Club Barcelona je největší klub ve vesmíru.

Reagovat
HOST*Adam

to antimadrista (nemám tě rád, ale máš pravdu):-o.Barca sice je zadlužena, ale pro to aby si polepšila reputaci u diváků uděla vše možné i nemožné. Myslím si, že ty penize by vedeni možná i sehnálo, ale Beckham tam nepůjde.Proč taký?

Reagovat
HOST*Amigo Barca

Nepotřebujem ho.Na jeho místě hraje Marc, to jeho stání a kopání do míče si muže zkoušet v Madridu, ale Barcu kazit nebude.

Reagovat
antimadrista

Overmars by hrál nalevo, Beckham zase napravo. To by bylo ideální.

Reagovat
HOST*Amigo Barca

Největší posilou by měl být Chivu. Proti Malaze jsme mohli vidět to, o čem pořád mluvím. Zase Kluivert. Javier chodil do souboju dokonce dal gol hlavou. A Kluivert stál na šestnátce a jenom se díval, už mě sere. Chci aby odešli:Kluivert, Cocu, De Boer, Andersson, Christanval.Rochemback hraje dobře, ale Marc ho do základu nepustí. Příští sezonu bych udělal útok Saviola, Overmars, i když jsou oba menšího vzrůstu, tak by se udělal jiný styl hry a nekopali by se jenom centry. Jako stěžejní postavi bych jmenoval Mendietu, který se dostane do formy, jako ve Valencii Saviolu a Juana Romana, jenže kde by hrál.Možná levou zálohu, ale to není post pro něj.

Reagovat
PJ

Overmars by mel hrat pravy kridlo, tam mu to jde nejlip, tam je nepolapitelnej. Do utoku k Saviolovi by to chtelo nekoho koupit, idealni se mi jevi Morientes, pokud odejde z Realu. A Kluiverta pustte do Manchesteru :-)

Reagovat
antimadrista

Za Beckhama.

Reagovat
antimadrista

Poku by odešel Kluivert, tak by musel přijít jeden z dvojice Mor.-She.

Reagovat
HOST*Unknown

Amigo Barca ma pravdu.Beckham umi jen stat na miste(mozna o trochu pobehnout) a pak jen odcentrovat.Takoveho hrace Barca nepotrebuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Beckham je nenahraditelny!

Reagovat
PJ

A pak jen odcentrovat na uplne volnyho hrace, treba i pres pulku hriste. A ten uplne volnej hrac pak da treba gola. Jak jednoduchy...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tohle fanoušci Barcelony neocení. Radši se budou dívat na Overmarse, který zachová tradici rychlých křídel na Nou Campu. Přespurtuje dva bránící hráče a natankuje to před bránu - to je La Liga!!! Etxeberría, Joaquín, Víctor, Overmars, Figo, Karpin. A taky nezapomeňte na Luíse Enriqueho! To je srdcař jako hrom a fanoušci ho za to milují. Barca potřebuje posílit hodně postů, ale ten křídelní to rozhodně není (možná bude hrát jen na jedno, pokud se stáhne Riquelme na střed).

Reagovat
smazaný uživatel

Keby mala BARCA hraca typu BECKHAM, nebola by tam kde je... kdezto Manchester United a BECKHAM su majstri... takze o tom ci je Beckham len na stanie alebo nie... mozu fans iba polemizovat. Podla mna je BECKHAM nenahraditelny pre muzstvo ako je MU, ci by zapadol do muzstva typu BARCA je otazne... o tom mozete polemizovat... lebo aj napr. RIVALDO bol extra hrac v BARCE, no v AC ho ani nevidim... takze ... polemizuje ale ZDRAVO...

Reagovat
antimadrista

Pomalu, ale jistě se začínáš bát toho, že příští sezonu bude Barca mít lepší tým.

Reagovat
HOST*Amigo Barca

Pochopte, že Beckham se do Barci nehodí. A vůbec na celý španělský fotbal. Pro Manchester je možná užitečnej, ale ve Španělsku se bude trápit.

Reagovat
antimadrista

Je fakt, že angličanům se ve Španělsku nedaří.

Reagovat
HOST*Amigo Barca

Mendieta se mi začíná líbyt. Ze začátku byl hodně svázanej ted dostal volnost, a zase září. Jen to musí dokázat ve zbývajících zápaech. Ve Valencii to bude pro něj velmi těžký. Je leopší mít Mendietu se Xavim než nějakýho Beckhama. Měli sme si nechat Rivalda, jen kdyby nebral tolik peněz. Se Saviolou by vytvořil skvělí útok.

Reagovat
PJ

Auuuuuuuuu, "LÍBYT" - to rve voči :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybi jen to!

Reagovat
antimadrista

Pokud chce Mendieta uspět, tak musí hrát ve středu, jenomže tam se tlačí dalších 5 hráčů.

Reagovat
HOST*filas

Ja si myslim ze ten presrup neni tak nerealnej uz kvuli jeho manzelce...beckham hraje uz za reds devils dost dlouho a zmena by mu mohla jak prospet tak uskodit.Bude hodne drahej a jestli ho barca koupi tak by mela pristi rok vyhrat la ligu nebo hrat ligu mistru,protoze beckham nebude mit nejmensi plat a to si barca jako jeden z nejvic zadluzenejch tymu evropy nemuze dovolit.Aby nedopadla jako leeds...

Reagovat
antimadrista

A můžeš mi vysvětlit jak může podle tebe "jeden z nejvíce zadluženejch klubů v Evropě" kupovat takový hráče jako Beckham, Chivu, Morientes, Čech atd? Asi to tak s těma dluhama tak zlí nebude že jo.

Reagovat
PJ

Až na to, že ona je nekupuje. "Kupujou" je jen kandidáti na prezidenta a kupujou je jen hubou, dobře ví že na ně nemaji...

Reagovat
antimadrista

To se uvidí za měsíc.

Reagovat
antimadrista

Pánové, Beckham je už jednou nohou v Barceloně!

Reagovat
smazaný uživatel

A nejen on. Laporta slibuje i Thierry Henryho! Jsem zvědavý, zda si členové klubu zachovají zdravý rozum a zvolí největšího klubistu Bassata nebo se nechají zaslepit lacinými sliby ostatních kandidátů.

Reagovat
antimadrista

Jsou dvě možnosti, buď Laporta a nebo Bassat. Ať to z nich bude kdokoliv, tak oba slibujou velký jména, takže se mám na co těšit.

Reagovat
PJ

Hale a víš jak to vypadalo u nás před volbama? Taky všichni slibovali. A skutek utek... :-)

Reagovat
antimadrista

No dobře, ale tam je trochu jiná mentalita.

Reagovat
PJ

A můžeš mi ukázat jedinej důkaz toho, že by se to mohlo stát? Kromě velkohubejch řečí prezidentskejch kandidátů? Připustil snad někdo z Manchesteru, nebo i sám Beckham, že by tam moh jít? Ne. Jediná věta, který se pisálci chytli, baly ta, když Kenyon (sport. ředitel ManU) potvrdil, že s někym jednal. To ale neznamená že něco dojednal...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi sice objektivní, ale nemůžeš zapřít, že Tvoje srdce bije pro MU. Hrozně se mně líbí, jak Beckhama pořád bráníš a doslova zuby nehty držíš na Old Trafford. A co se nestalo, dnes to této jedné velké "telenovely" (jak to s oblibou nazývají Italové) opět vstoupil Real Madrid. A oproti Barce má v rukou velký trumf jménem Luis Figo. Mám takový dojem, že tohle bude minimálně dvouměsíční tahanice, po které "Becks" stejně zůstane v Manchesteru. Nejdříve ho chtěl Madrid, takže Barcelona nemohla zůstat pozadu. No a teď se opět ozval Valdano. Prostě jako za starých časů: "Cože, oni ho chcou? Tak to my také!". Nakonec budeme určitě spokojeni všichni. Fanoušci MU budou mít nadále svůj zbožňovaný idol a Barca a Realem raději posílí obranu.

Reagovat
PJ

Máš pravdu, mam United rád, jako ty Real nebo Antomadriska Barcu. Ale ne kvůli Beckhamovi, líbí se mi tam jiní. Přesto si myslim, že Beckham nikam nepůjde, protože i kdyby na něj Barca ty peníza splašila, tak on nebude chtít. Angličani jen hodně málo chodí hrát do zahraničí, vždyť ze známejch jsou mimo Anglii snad jen Hargreaves a Macca. Zájmu Realu se trochu bojim, protože ten fakt když někoho chce tak ho dostane, ale věřim že tady bude výjimka... A když už by to muselo bejt tak prosim ne výměnou za Figa, nemam ho rád...

Reagovat
antimadrista

No já jsem zase slyšel, že právě Kenyon potvrdil, že Manchester nabídku Barcelony (což je 30 milionu liber) přijal. Takže se s tim už pomalu začni smiřovat.

Reagovat
PJ

Nepotvrdil. On jen pro nějaký noviny (tušim Mirror) řek, že "nemohu popřít, že s námi Barcelona jednala. Napište to, nebudete vypadat jako blázni, když se to píše i ve Španělsku." Takže on potvrdil, že s nim někdo jednal. Ale o přijetí neřek ani slovo.

Reagovat
antimadrista

Je v tom šílenej bordel, ale já stejně pořád věřim v našeho budoucího prezidenta.

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně skvělé zprávy! Real definitivně předběhl MU a stal se nejbohatším klubem planety. Perez svou práci dělá sakra dobře a jeho zisky doslova vyrážejí dech. Na dobré cestě je i příchod Xabi Alonsa, jednoho z nejlepších záložníků La Ligy (od sezony 2004-05).

Reagovat
antimadrista

Ne nadlouho, až Manchester dostane zmiňovaných 30milionu liber, tak zas bude první on.

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy bych tomu nevěřil, ale na ty volby se těším jako malý kluk. Nevíte někdo, který kandidát chce vybrakovat Real Madrid?

Reagovat
HOST*Adam

O vybrakovani Realu mluvi snad všechny kandidaty. To je jasná věc.Odvěky rival se musí zlikvidovat. :-)

Reagovat
antimadrista

A on se taky zlikviduje.

Reagovat
antimadrista

Boj se Laporta a Bassata kamaráde.

Reagovat
HOST*FILDA KREJČAR

Igorku, ty máš vždycky pravdu a já budu tvoje články vždycky číst a plně respektovat. Jsi můj nejoblíbenější redaktor. Nechtěl bys zajít někam třeba na pokec?!?!?! Můžem třeba pokecat o tom Davídkovi BACKHAMOVI!!!!! See you soon.

Reagovat
HOST*autor (Igor)

No, já bych si radši popovídal o té Victorii a hlavně s ní, ale jak vidím tak tebe ta Victorie vůbec nezajímá. Každý má své zájmy a to ti neberu. Hlavně bacha, vždyť víš, že A I D S je sviňárna. CHA CHA CHA

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele