Barcelona bude opět prodávat. Xavi má jasno o tom, kdo by měl odejít

14.05.2022, 11:02
Aktuality
Xavi (© AFP)
Barcelona na tom není nejlépe po finanční stránce a podnikovou zábavu v posledních letech představuje snaha zbavit se řady hráčů s vysokými platy. Katalánský klub v tomto ohledu letos čeká další směna a na prodej je spousta fotbalistů, trenér Xavi má jejich jména už v hlavě...

"Máme zcela jasno o tom, kdo by měl odejít a není příliš pravděpodobné, že ve zbytku sezony změníme názor. Mám jasno o hráčích i jejich situacích, nás hodně ovlivňuje ekonomická situace klubu," prohlásil Xavi.

"Ale i tihle hráči budou v závěrečných zápasech důležití. Dohrajeme sezonu, splníme cíle a o všem si promluvíme. Ovšem v tuto chvíli je na jednání ještě brzy," dodal.

Z Camp Nou by mohli odejít Neto, Clément Lenglet, Sergiño Dest, Óscar Minguenza, Samuel Umtiti, Riqui Puig, Memphis Depay, Frenkie de Jong, Luuk de Jong nebo Martin Braithwaite.

Důležitou roli nehrál ani Philippe Coutinho, který na jaře hostuje v Aston Ville a birminghamský klub dojednal trvalý přestup.

Autor: Tomáš Pavlík / football-espana.net

Komentáře (46)

Přidat komentář
Tchn69

Pre fanusikov Barcelony, brali by ste ?

"Chelsea are 'open to a swap deal’ with Barcelona this summer as they consider letting Cesar Azpilicueta and Marcos Alonso leave – in exchange for out of favour defender Serginho Dest and Brazilian keeper Neto (Mail) #CFC #FCB"

Reagovat
fsada

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký je vůbec rozdíl mezi Azpilicuetou a Alonsem? Tyhle dvě hlavy mi vždycky splývaly v jednu a ještě to zhorší tím, že hrají v jednom klubu

Reagovat
Kixi Syhimour

Alonso je strašlivě pomalý, do bránění nic moc, ale má skvělý instinkt útočníka. Azpilicueta je naopak dopředu už téměř nepoužitelný, nicméně dozadu si asi ještě odmaká.

Reagovat
Mato178178

vsak su presny opak

Reagovat
romeo351

Reagovat
Eichel

Klokanomet..

Reagovat
smazaný uživatel

asi jako rict, ze messi a ronaldo jsou stejni. alonso je messi v tomto pripade

Reagovat
PH8

Mně přijdou taky podobní tím, že už 3 roky vypadají že jsou staří na čelsiki a furt se tam drží v základu

Reagovat
Kucka

Reagovat
John Obi Mikel

Co to je za blbost. Na co dalšího gólmana?

Reagovat
Talker

Možná půjde Kepa, takže budeme potřebovat dvojku...?

Reagovat
Gazdo

Za to by som regulerne isiel zabit Laportu

Reagovat
smazaný uživatel

Možná už většina z vás zapomněla, ale na konci června se k vám vrací z hostovačky NeJlEpŠí fRaNcOuZsKý fOtBaLiStA hIsToRiE Antoáne Grízman jako by vám těch přetlak nekopů na hrotu nestačil a to uvažujete o Lewovi

Reagovat
LAM

Což samozřejmě není pravda.

Griezmann bude pokračovat ve svém dvou ročním hostováním s povinným odkupem na 40 mega pokuď odehraje aspoň 50 % zápasů do kterejch je v nominaci. Letos to číslo bylo k 90%.

Reagovat
Salfovic

Tak to si bude muset Atlético příští sezonu těch 10 % pořádně hlídat.

Reagovat
smazaný uživatel

Neříkám že ty, ale většina z vás z toho děláte hotovou věc, stejně jako s Erlingem a jak to dopadlo. Jsem sice fanoušek konkurence, ale řekl bych že vás mají trápit jiné posty než zrovna útok

Reagovat
Phillipinho

Atletico chce jednat s Barcelonou o snizeni ty vykupky. Buhvi, jak to jeste bude…

Reagovat
Gazdo

Od Atletov logicke. Vedia ze Barca musi predavat a ze Grieza nikto nechce a pritom on sam by inam moc nesiel. Atleti su na koni v tomto pripade

Reagovat
Lemiux66

Reagovat
Berbatov9

Barcelonu nemam nijak nasledovanou ale to byl ten Depay opravdu tak spatnej ze je neustale vsema vyhazovan? Nejak matne si pamatuju ze jednu chvilku to byl snad jedinej clovek co tam v utocne fazi neco predvadel a daval goly... Nebo byl jen jeenookej mezi slepejma v te letargii pred prichodem Xaviho??

Reagovat
ADM

Tie Depayove vykony vydrzali v príprave a snad prvych 5 zápasov, potom už to išlo hodne rychle z kopca.

Reagovat
oli9

No já moc vašich zápasu neviděl ale jeho statitky ukazují že je jeden z těch malá lepších u vás

Reagovat
Kluivert9

Já bych si ho rozhodně nechal a hlavně ho stavěl na jeho primární pozici, tedy na křídle.

Reagovat
Petrinho17

Paradoxne na krídle je najslabší. Keďže súboje 1na1, takmer vôbec nevyhráva.

Reagovat
smazaný uživatel

Má občas nějaký kvalitní moment, dobrou střelu apod., ale herně se mi moc nelíbí. Jeho největší problém je, že laxně ztrácí velké množství míčů a jsou z toho protiútoky (tuhle jeho slabost mimochodem skvěle využil Šilhavý na Euru).

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc k nám nepasuje typologicky. Není to rychlé, hbitě křídlo, jaké Barca potřebuje a na hrotu je utopený, protože velice rád zpomaluje hru a hraje neustále zády k bráně.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale já ho nechci nijak dehonestovat. Pořád je hlavně produktivitou o něco lepší, než jsem čekal a vlastně tím trochu vyvažuje ty herní mínusy. Takže dejme tomu, že na křídle nějaký standard zahraje, ale ty ztráty míčů a herní profil spíš "tvořivého" křídla mu to dost kazí a je to pořád takový hráč z nouze, ne dílek do skládačky. Zbytečně bych ho u nás nedržel.

Reagovat
madridcan

Akože aké ciele idú splniť?

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalifikace na LM a předpokládám 2. místo v lize.

Reagovat
LAM

Když přišel a byli jsme 9 v lize, tak dostal cíl dostat se do LM. Další cíl by měl bejt druhé místo kvůli účasti v superpoháru.

Reagovat
AjaxFans

A proč Frenkie?

Reagovat
Kornovec

jn, tezky nesmysl. Na nem by tom meli stavet a on sam se vyjadril, ze by rad zustal. Ale klidne, at ho prodaj.

Reagovat
Eichel

Očividne len preto, že nik iný z toho kádra nemá vysokú hodnotu a nie je po ňom dopyt. Ja samozrejme chcem nech ostane a radšej nech miesto Alonsov a Azpilicuetov hrajú mlaďasi z Bčka, avšak očividne si vedenie povedalo, že jediný ďalší hráč, na ktorom sa dá zarobiť je pedri a toho nepustia a zároveň chcú získať prachy na to aby ich obratom otočili na viac postov.

Reagovat
Gazdo

Tak verim tomu ze keby sme dali na trh Depaya ze by po nom niekto skocil. Alebo Nica, Trincaa, Lengleta kazdeho z nich po 5 (pri troske stastia a umu po 10) mega a mohol by byt nejaky kes. Len musime ratat s tym ze ti hraci asi nebudu chciet odist kvoli tomu ze tie platy inde nedostanu. Bohuzial takehoto deadwoodu (az na Nica ten nie je deadwood len je nepotrebny) sa v podstate neda zbavit. Co ma ale desi ze podla spekulacii chceme pridat dalsi v podobe toho horsieho z obrany Chelsea. Ja teda pevne dufam ze su to stale len spekulacie kvoli tomu ze tym hracom koncia kontrakty teraz alebo buduci rok a ze ani z jedneho nic nebude

Reagovat
romeo351

Příjde mi to, jakoby volili komu nechají budoucnost ohledně tvorby hry záložní řady: a tím je Pedri. Překáželi by si

Reagovat
celeb

blbosť, práveže si spolu rozumejú a dopĺňajú sa.

Odchod Frenkieho by bol kolosalny omyl. Keď už tak bližšie k Pedriho hre má Gavi, ktorý ho aj momentálne na ľavo v zálohe supluje.

Inak rovnaká blbosť je ten Dest na tom liste. To ho majú ako nahradiť Alves s Robertom (ktorý tam chýba!!).

Reagovat
romeo351

Neřekl jsem, že jsou stylem hry totožní. A co se týká Gaviho, tak ten tvůrce hry rozhodně není a nemyslím si, že by někdy v budoucnu měl k této pozici směřovat. Pedriho pozici vidím ve středu pole na pozici Busquetse (ne jako jeho kopii)

Reagovat
celeb

ani ja nepíšem, že totožný

Problémom v zálohe je pomaly odchádzajúci Busq, ktorý pod Xavim hrá nonstop, ani tam nikoho ďalšieho nevyskúša. Keď Busq definitívne upadne, tak nás čaká ďalšie prechodné obdobie. Píše sa o Kessiem z Milana, ale ak ho Xavi nepustí cez svojho dlhoročného spoluhráča , tak nás moc nepomôže.

Reagovat
ten novej

Dest, Frenkie, Luuk, ale Roberto se prodlouží

Reagovat
smazaný uživatel

pozeram ze xavi to chce uplne prekopať a staviť na mladé talenty. Len tak dalej, myslim ze presne toto Barca potrebuje

Reagovat
Lemiux66

Reagovat
celeb

Alves, Busq, Pique, Roberto, zbavit sa mladeho Desta a dotiahnut dalsieho tridsiatnika Alonsa, predpokladam, ze aj podpisat Aubu, ktory ma za mesiac 33 .... same mlade talenty, presne ako pises.

Ked sme pri tych mladasoch, ktoremu novemu mladikovi dal Xavi sancu?

Koeman zapracoval Pedriho, Fatiho, Gaviho, Nica, Desta, Arauja, Iliaxa Moribu ... aj Balde pod nim hral castejsie.

Xavi vyskusal akurat Abdeho ku koncu minuleho roka ale tento uz hra len za B-cko a Ferrana Jutglu, ktory zasiahol do 6 zapasov a mal 300 minut. - tiez uz hra od konca januara len v B-cku.

Cize zatial sa mladych talentov skor zbavuje nez ich zahrna do timu.

Ak fakt chce predat Desta a nahradit ho Robertom a Alvesom (ktory v dalsej sezone oslavi 40-tku), tak je to doslova sialenstvo.

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem podrobnosti, nie som fanusik Barcy a La Ligu nesledujem skoro vobec. Takže takéto podrobné info nemam. Napr. som nevedel ze gaviho, arauja a ostatných zapracoval Koeman. Videl som ich len často hrať preto som toto pripisoval Xavimu. Ak je to ako hovoríš, tak je to fakt cesta na chvost tabulky....no ale zase treba povedat ze terajsia realita je taká že ste druhy, co fakt nikto pred sezonou necakal

Reagovat
celeb

pred sezonou asi aj hej, ale zaciatok sezony bol katastrofalny. Prisli sme o Messiho, odisli dalsi hraci a dosiel akurat Dest. Navyse nas zacali gniavit zranenia a nic ine ako vytahovat mladikov z B-cka Koemanovi ani neostavalo - jednoducho nebolo kde brat - k tomu kovid.

Timy ktore mali kvalitnu pripravu zacali sezonu dobre, zo zaciatku boli na poprednych prieckach Sevilla, Betis, Socky, ... ale nedokazali hrat takto kvalitne dlhodobo a postupne z top4 vypadli. Barca a Atleti sa vratili naspat, Sevilla uz nebojuje s Madridom o titul a je 4.

Okolo Xaviho bol od zaciatku neskutocny hype, vsetci chceli mat noveho Guardiolu, ktory nas rychlo vytiahne z marazmu a privedie nas k titulom.

Kym Koemanovi vedenie nedoprialo doslova nikoho a naopak mu ukrajovali z kadra az odisiel aj najjagavejsi klenot Messi - Xavi od zaciatku napriek zlej financnej situacii dostal za 53mega Ferrana Torresa, dosli na hostovanie Auba (ktory priniesol goly) a Adama (ktory ako vsade kde dosiel ocaril v prvych zapasoch a rozculoval v dalsich).

Ale nakoniec cele to bolo o Pedrim. Ked sa po zranil Koemanovi, vysledky sli do kopru a to iste sa ukazuje teraz pri Xavim - napriek novym posilam a faktu, ze sa nemusi strachovat, ci vobec zozenie 11 hracov na zapas.

Vsetci spievaju o prestavbe pod Xavim - ale ziadna ani nezacala. Skusal jedine tvrdohlavo Arauja na RB v prvych zapasoch, dopadlo to biedne, Araujo tam nehral dobre a navyse je to nas najlepsi stoper - kde zas chybal. Nastastie to pochopil a uz to neskusa. Dlho tam ignoroval Desta, ale tiez pochopil, ze je to nasa najlepsia alternativa tam.

Zalohu si Xavi bez Busqa nevie ani len predstavit. Kym ostatni treneri ho vedeli aspon striedat a skusat tam inych hracov, pod Xavim hra Busq od zaciatku do konca (pripadne aj predlzenia). Nico, Frenkie, ... nikto ani len nedostane sancu to vyskusat. Keby sa mu zranil, tak sme v prdeli.

Akurat v zdecimovanom utoku sa objavil Torres, ktory je niekedy na facku a niekedy hra dobre - uvidime po priprave, ako bude hrat v dalsej sezone.

Fati a Dembele boli 1. polku sezony (pod Koemanom) zraneni, Fati stale len paberkuje, ale Dembele Xavimu pravidelne zachranuje kozu, hlavne asistenciami, si spociatku aj dolezitymi golmi z nicoho. Jednoznacne rozdielovy hrac, ktory ma navyse asi najdlhie obdobie bez zranenia v Barce.

Je toto prestavba?

Za mna vobec, skor navrat do minulosti a snaha udrzat Xaviho starych spoluhracov co najdlhsie v klube.

Predlzenie s Robertom a fakt, ze nie je na liste hracov na predaj je vysmechom racionality.

Alves ....

- ako prekvapilo ma, ze aj ked mu tiahlo na 39, este stale dokazal odohrat cely zapas, aj ked myslim nedostaval viac po sebe.

Ale ocakavania ohladom asistencii ci vitaznej mentality nenaplnil. Ale za 1 Euro/tyzdenne (co je jeho oficialny plat) tazko hovorit o nejakom faily. Fail bude, ak sa na neho budeme spoliehat do dalsej sezony a pustime Desta, ktory je ovela kvalitnejsi od Roberta a navyse ma oproti nemu smiesny plat.

Ale toto je doba hypu a nie zdraveho rozumu. Ten Hag podpisal s United a my budeme dufat, ze 2 roky v Katarskej lige je to maximum, co genialny trener potrebuje.

Reagovat
smazaný uživatel

krasne si mi to zosumarizoval, dakujem, hned mam lepší prehlad. S tým posledným odstavcom absolutne suhlasím. Táto skurvená doba je všetkym , len nie dobou zdravého rozumu.

Sice Barce nefandim, a la ligu uprimne nepovažujem za jednu z top líg európy,( čo vlastne dokazuje aj to že sa totalne oslabená barca dokázala vyškriabať bez nejakych problémov až na druhé miesto) ,ale bude zaujímavé sledovať ako sa xavi popasuje s dalsimi rokmi. Prajem hodne zdaru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele