BARCELONA - AMÉRICA 4:4

12.08.2006, 18:49
Komentáře a souhrny
Mexický klub se jmenuje Águilas de América. Águila znamená orel. A včera tito orli přiváděli celých 84 minut zápasu fotbalisty Barcelony do zoufalství. Šest minut před koncem utkání vedli 4:1 a nejlepší tým Evropy uplynulé sezóny nevěděl, jak odpovědět.

Reliant Stadium v Houstonu se dočkal rekordu. Jedná se o počet diváků. Na zápas se jich přišlo podívat 70 550 a to znamená, že oněch rekordních 69 582 z 3. května 2003 (USA - Mexiko), již patří minulosti. Ale nejednalo se pouze o největší počet příznivců sportu na tomto stadiónu. Světlo světa spatřil dokonce rekord státu Texas! Takový byl zájem o Barcelonu.

Trenér Rijkaard poslal od první minuty na trávník jedenáctku, kterou z většiny tvořili ti, kteří v lize budou asi začínat na lavičce náhradníků. A než se rozkoukali, byl stav 1:0 pro Mexičany. Autor branky Nelson Cuevas z Paraguaye. A víte, kdo mu přihrával? Argentinec Claudio López. Ano, je to ten z Valencie, na kterého Barca nemá právě příjemné vzpomínky ze španělské ligy...

Barca se vzpamatovala velice rychle, minutu po obdržené brance zahrával Gio rohový kop a míč z hlavy Rafaela Márqueze skončil za zády brankáře Guillerma Ochoa. Ale Márquez a jeho spoluhráči v obraně, Belleti, Jesús Olmo a Gio, připomínali hodně řídký cedník, Nelson Cuevas jím prolétával podle svého gusta. K prvnímu gólu přidal dva další a hattrick byl na světě. Kolik hráčů se může pochlubit tím, že dali za 45 minut Barceloně tři "banány"?

Rijkaard se na to trápení nemohl dívat a do druhého poločasu poslal na hrací plochu hned šest nových tváří, další dva hráči se připojili po hodině hry. Samozřejmě, že se objevil Ronaldinho, ale také Eto'o, Deco, Messi a Saviola. Podle národností Brazilec, Kamerunec, další Brazilec, byť pro změnu portugalský, dva Argentinci. Mnozí se ptají, zda se ještě jedná o tým španělské fotbalové ligy...

Co se změnilo po jejich příchodu? Nic! Tedy až do 84. minuty. V té době byl stav již 4:1, v 65. minutě zápasu si dal Presas Oleguer vlastní branku a v řadách nejlepšího evropského klubového týmu loňské sezóny kralovalo zoufalství.

Tradiční mexické vlny na tribunách, ještě tradičnější olé, olé, olé, to vše na oslavu výborného fotbalu v podání Águilas de América. Ale Barcelona je Barcelona a fotbal je uměním, které v jejím podání dosahuje absolutního vrcholu. A to vše předvedli fotbalisté tohoto týmu v posledních šesti minutách. V té době již nebyl na hrací ploše "orel" Cuevas, a tak se "králík" Saviola neměl proč obávat polapení. Oplatil mu stejnou mincí. Cuevas dal všechny tři své branky tvrdou střelou uvnitř pokutového území, Saviola dal tedy alespoň jednu. Na chlup stejnou! Tato branka probudila ze slastného spánku všechny ostatní hráče a začal "kolotoč"! K jejich létaní na hrací ploše přispěly rovněž změny v sestavě Águilas, zejména ty v obraně, soupeř již neměl sílu, neudržel míč pod svou kontrolou.

A Ronaldinho si řekl: "Když létat, tak pořádně!", a nelétal jen na zeleném trávníku, ale také nad ním. V 88. minutě proletěl nad nohou protihráče, dopadl, jednou rukou sebral míč, druhou ukázal na značku pokutového kopu a sám ho šel proměnit. Rozhodčí ani moc neprotestoval...

A když se ručička na pomyslných hodinách dotýkala poslední "šedesátky" na své více než devadesátiminutové pouti, přišlo vyrovnání. Saviolův centr, hlavička Samuela Eto'o, gól!

América si nechala utéct vítězství nad mnohem slavnějším soupeřem, Barcelona byla ráda, že neutrpěla debakl. Šlo sice o přípravu, ale s dobrým jménem si nelze jen tak zahrávat...

Barcelona: Víctor Valdés (46. Jonquera) - Belleti, Rafa Márquez (46. Oleguer), Jesús Olmo, Gio (46. Sylvinho) - Edmilson (65. Saviola), Mark Van Bommel (46. Deco), Ludovic Giuly (46. Ronaldinho), Andrés Iniesta (46. Motta) - Ezquerro (62. Messi), Gudjohnsen (46. Eto'o).

América: Guillermo Ochoa - José Antonio Castro, Duilio Davino, Oscar Rojas, Ricardo Rojas - Alvin Mendoza (80. Salinas), Fabián Peña (78. Sánchez), Germán Villa (82. Arguello) - Salvador Cabañas (60. Matias Vuoso), Nelson Cuevas (69. Carlos Infante), Claudio López (86. Mosqueda).

Zápas řídil Terry Vaughan z USA, který ukázal žluté karty trojici Edmilson (37), Sylvinho (69) a Thiago Motta (77).

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (32)

Přidat komentář
Pharrell

no,ale je jen priprava,tak si myslim, ze v nadchzejicich tydnech Barca vyladi dobrou formu na sezonu

Reagovat
HOST*uji cz

Barca měla štěstí že vůbec remizovala ale jinak je dobrej tým

Reagovat
HOST*Sam

Sice hráli většinu zápasu špatně(není se co divit,bylo tam dost náhradníků),ale těch šest minut bylo famózních!!Barca je nejlepší!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Spatne teda vobec nehrali.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nadherny druhy polcas. To netreba komentovat, treba vidiet. Po vacsinu zapasu sme boli herne lepsi. Superovi vysli nejake brejky. Druhy polcas, no jednoducho oslava futbalovych dovednosti. Som rad, ze v Barce hraju nenalinkovani futbalisti. Dnes som videl i Real. Bez urazky, ale bol to shit.

Reagovat
HOST*Ondrej

HEHE...ted jsi me vazne pobavil...pry bez urazky ,ale byl to shit...jsem fanousek Valencie,ale musim priznat,ze Barca hraje super...

Reagovat
smazaný uživatel

Teraz si pochopil blbo ty mna, alebo ja teba. Takze moj nazor. Barca hrala hlavne v druhom polcase s Americom uzasne. Real hral proti Dc ozajstne prd.. Kedze to je pravda, tak bud so mnou suhlasis, alebo meles nezmysli, takze

Ale pokracuj, skvele sa bavim

Reagovat
smazaný uživatel

Slyšel jsem asi 10 ohlasů a tvůj se docela hodně liší. Docela jsi u mě klesl, rominho.

Reagovat
smazaný uživatel

"Docela jsi u mě klesl, rominho."

Krasa je subektivna, takze asi tak. Stiahni si zapas Barcy s Americou. Hlavne druhy polcas. Potom si to porovnaj s tym vasim tazkopadnym a bezmyslienkovym futbalom. Nebudem ta presviedcat, kedze som v tvojich ociach klesol. Je mi to celkom jedno.

Reagovat
smazaný uživatel

a urob si nato nazor sam.

Reagovat
smazaný uživatel

a najlepsie na tom je, ze som u teba klesol , i ked si to este nevidel. no ale to je jedno. chleba koli tomu neprestanu predavat.

Reagovat
HOST*Mára

kde se to dá prosim tě stáhnout ta Barca dík

Reagovat
smazaný uživatel

No jen aby, mere má kontakty všude možně.

Reagovat
smazaný uživatel

S vystupovanim Barcelony na Mexickym turne jsem docela spokojenej.

Sice za sebou mame dvě remizy a jedinou vyhru, ale jinak O.K.

Jsem rad,ze Rijkaard zapojil do hry i nahradniky. Giovani Dos Santos byl uzasnej. Ale nevim, jestli je to dostacujici priprava na sezonu . Zda se mi to spis jako silne komercni tah.

Ale jinak mexicka muzstva rozhodne nejsou spatnymi souperi.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Potty

Zvuk...

Reagovat
smazaný uživatel

sakra

Reagovat
smazaný uživatel

Více ve článku o Beckhamovi.

Reagovat
Messiáš

Klidně mi říkejte , že o fotbale nic nevím ,ale řekněte mi někdo co měl společného s Barcou??Nic jsem o tom nikdy neslyšel..

Reagovat
smazaný uživatel

Jseš ještě mladej a nezkušenej

Je to bejvalej útočník netopejrů, později hrával v Laziu

Barcu vystřelil hattrickem z LM

Reagovat
smazaný uživatel

a hádej kdo bude další???? zapomeňte na Messiho ..... zapomeňte na Robinha .... La Liga bude mít nového krále , pro hloupé: shlédněte gol Silvy

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Já ten zápas viděl a Silva byl dobrý, každopádně Messi je kvalitativně trošku někde jnde, už jen proto, že i když je zdvojován, tak je stejně nebezpečný jak on...

Reagovat
smazaný uživatel

tak kolikrát jsi mohl vidět Silvu hrát? Třeba si se zdvojováním poradí lépe než Messi. Uvidíme třeba už se Salcburkem -

Caňizares

Curro Torres - Marchena - Albiol - Moretti

Albelda - Edu (Baraja)

Silva - Villa - Vicente

Morientes

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem Silvu když zdvojován nebyl a byl sotva tak dobrý (spíše horší) než Messi když zdvojován je. A je prakticky nemožné, aby hrál při zdvojování lépe nebo stejně jak když hraje bez zdvojování...

Reagovat
smazaný uživatel

no jo ty seš zase nejchytřejší, jak hrál třeba takový Edu?

Reagovat
smazaný uživatel

Dost mimo téma otázka...

Reagovat
Messiáš

Dik za odpověd...

Reagovat
HOST*cracker

Dnes vítězství 4:1

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
HOST*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele