BARCA A REAL BLÍZKO DALŠÍHO SOUBOJE

23.01.2007, 22:03
Aktuality
Christian Karembeu, David Beckham, Ronaldinho. To jsou hráči, o které se vedl mezi Barcelonou a Realem Madrid v posledních letech velký boj. Nadcházející léto by se do tohoto výčtu mohla přidat další dvě jména - Cristiano Ronaldo a Frank Lampard.

Začněme nejdříve situací ohledně Franka Lamparda, který má k případné změně zaměstnavatele o něco blíže. Zájem o něj je (hlavně ze strany Barcelony) už dlouho, ale až nyní začíná nabírat případný přestup výraznějších obrysů. Záložníkovi Chelsea končí stávající kontrakt v roce 2008 a stále se s klubem nedokázal dohodnout na případném prodloužením smlouvy. Pokud tak ani do léta neučiní, bude anglický reprezentant k mání zhruba za dvanáct milionů eur. "Cesta k prodloužení kontraktu je ještě hodně dlouhá, míč je nyní na straně Chelsea," přilil olej do ohně hráčův agent Steve Kutner.

To jsou slova, která v Barceloně budí velký ohlas. Lampard je s katalánským celkem spojován již několik měsíců... Aby také ne. Vždyť sám hráč se svým obdivem k tomuto klubu nikdy netajil, manželku má Katalánku a v Barceloně spolu tráví velkou část letních prázdnin. Pozadu nezůstávají ani někteří hráči Barcelony, hlavně Ronaldinho své přání hrát s Lampardem už nejednou zopakoval. Otázkou zůstává, jak by situaci nesli ostatní "Blaugranas". Už dnes se o dva posty v záloze perou tři vysoce kvalitní záložníci (Deco, Xavi, Iniesta) a příchod čtvrtého by mohl znamenat odchod jednoho z výše zmiňovaných.

Nicméně ve hře je samozřejmě je i Real Madrid. První zprávy o zájmu tohoto klubu se objevily teprve nedávno, přesto se rozhodně nedá nic podceňovat. Ramon Calderón potřebuje získat fanoušky zpět na svou stranu a příchod hvězdy typu Lamparda se zdá být snadným řešením. Madridský klub také disponuje lepšími finančními možnostmi a mohl by tak nabídnout lepší platové podmínky. Proti spojení Real - Lampard naopak hovoří fakt, že anglický hráč příliš nezapadá do systému Fabia Capella, na to se však při těchto jednáních často nebere velký zřetel.

Druhou přestupovou bombou léta by se mohl stát Cristiano Ronaldo. Portugalský mladík tuto sezónu předvádí fantastické výkony a je jedním z největších tahounů Manchesteru United, který ovládá letošní ročník Premier League. Bývalý hráč Sportingu Lisabon sice nemá žádné problémy se smlouvu, přesto se jeho přestup nedá až tak úplně vyloučit. Blízko změny působiště byl už loni v létě, kdy se nejdříve nabídl Barceloně a poté laškoval i s Realem Madrid. Vše se nakonec urovnalo, ale nejspíše jen dočasně.

Manchester drží narozdíl od Chelsea důležitý trumf. Smlouva s Ronaldem mu zaručuje kompenzaci v podobě 60 milionů eur v případě, že by se hráč rozhodl odejít. Takovou sumu si jen těžko může dovolit nějaký klub. Nicméně Real Madrid nejspíše ano. Prezident Calderón bude pravděpodobně hledat mediální náhradu za odcházející Davida Beckhama a na světě snad neexistuje ideálnější volba. Cristiano je mladý, u fanoušků (a hlavně fanynek) nesmírně oblíbený a navíc by zapadal do Capellova herního systému. Oněch šedesát milionů eur by Bílý balet asi rychle získal zpět na prodeji suvenýrů.

Pozadu ale nechce zůstat ani Joan Laporta. Barcelonský prezident považuje za nutné, aby klub po dvou slabších letech uskutečnil toto léto dostatečně "hvězdný" přestup. A jak už bylo výše zmíněno, Cristiano Ronaldo je v tomto ohledu perfektní, obdivem k hráči se navíc netají ani samotný Frank Rijkaard, který má v přestupech většinou hlavní slovo. Problémem by mohla být vysoká výkupní cena, nicméně Barcelona by údajně byla ochotna jako protihodnotu nabídnout i Xaviho, o kterého se pro změnu zajímá sir Alex Ferguson. Esem v rukávu pro katalánský velkoklub jsou i perfektní vztahy s hráčovým agentem Jorge Mendesem, který zastupuje i celou řadu barcelonských hráčů, například Rafaela Marqueze či Thiaga Mottu. Na druhou stranu příchodem Cristiana Ronalda by šance mladíka Dos Santose na proražení v prvním týmu klesly k bodu mrazu, což by byla jistě obrovská škoda.

Zdá se tedy, že nás čeká perné léto. A přestože jsou oba přestupy zatím na hony vzdálené realitě, některé indicie napovídají, že by mohlo být za pár měsíců vše jinak.

Autor: Petr Kilian / sport.es

Komentáře (63)

Přidat komentář
RMCF

Lampard je výborný fotbalista, ale LaLiga by mu asi moc neseděla

Reagovat
Shevchenko

Sportovní ředitel Realu Madrid Pedja Mijatovic vyzval milánské AC, ať položí na stůl svou nabídku za Ronalda. Zatím údajně žádná nepřišla a Mijatovic vidí v chování "Rossoneri" nedostatek úcty.

Reagovat
smazaný uživatel

Něco špatně?

Reagovat
Shevchenko

všechno OK!

Reagovat
smazaný uživatel

Korupčníci sami nemají chování a budou nás učit způsobům!

Reagovat
smazaný uživatel

tyjo já se spíš divim že za lamparda jenom 12 mega hráč takového kalibru

Reagovat
smazaný uživatel

Teraz sa kvalita Premierleague a La Ligy nedá porovnať. Boli by obaja blázni, keby sa hnali teraz preč a trápili sa na kontinente. V La Lige som nevidel poriadny futbal už ani nepamätám...

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se nezlepší Robinho a Reyes, tak RW budeme potřebovat a lepší volba než C.Ronaldo v současnosti není. Lamparda ať si nechají culos, aspoň mu nebude manželka doma pyskovat...

Jinak znění článku...no... Nejen Real by získal na suvenýrech, navíc v poslední době jsou ty nákupy celkem trefné, takže se nebudou opakovat nesmyslné výkupy "Zlatých míčů" z let minulých...

Reagovat
RMCF

S reyesem a Robinhem je hlavně na houby že oba jsou spíš LW u Reyese je vidět jak se celá akce vždycky zbrzdí kličkou aby měl míč na levačku z pozic kdy by mohl v klidu odcentrovat pravačkou.

Reagovat
smazaný uživatel

No Robinho se zbržduje jak nalevo, tak napravo, takže možná by nebylo od věci, ať se zbržduje jen jeden...

Reagovat
smazaný uživatel

Cristiana som vždy chcel, ale pretože ho mám ako futbalistu rád, tak radšej nech počká do výmeny trénera. Capello by ho zničil. Možno som skeptik, ale takto to vidím.

Reagovat
smazaný uživatel

Blbost, nedají se dělat závěry po pů roce, ve kterém se naopak ukazuje vyrovnanost španělské ligy. Ta má vítěze jak poháru UEFA, tak Ligy Mistrů a to je vizitka toho, že je to nejlepší liga na světě.

Reagovat
Xavi

Přesně tak! La Liga je nejlepší!

Reagovat
smazaný uživatel

Obidvaja trepete hovadiny. Keď sa vám ľúbi v poslednej dobe peší futbal španielskej ligy, kde každých 5 minút sa niekto zvíja na ihrisku, tak prosím. Ale ja mám radšej vzrúšo. A to poskytuje Premierleague.

Popravde keby tímom môjho srdca nebol odmala Real Madrid, tak v tejto dobe by som La Ligu ani nemal dôvod pozerať.

Vy dvaja ste culos, a preto vám stačí málo

Reagovat
HOST*-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Porsil bych o originál, tedy katalánsky "culés", když už chceš machřit cizími názvy.

Jinak tys psal o kvalitě, tak neotáčej na to, jak se na to dá či nedá dívat, hovadiny tedy meleš ty. To, že fotbal není pohledný, neznamená, že není kvalitní a faktem je, že španělská liga je tou nejkvalitnější.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Môžem napísať aj los culés, ak sa ti to bude viacej páčiť, na tvojom mieste by som o preklepoch nehovoril To tvoje zdôvodnenie je minimálne divné , ja hovorím o normálnom fanúškovi, ktorý príde z roboty unavený, na.erie ho po ceste domov ďalších pár ľudí a tak si chce pozrieť pekný futbal na odreagovanie. Ty to píšeš jak keby ja som bol Jozef Vengloš alebo Bruckner a sledoval nejaké taktické varianty a na tom sa...však vieš čo. Chcem vidieť futbal. Pred 4 rokmi ho hral Real, potom vy, trebárs Sevilla, Villareal atď. ale teraz momentálne je to brak.

Reagovat
Xavi

No já se počítám taky mezi "normální" fanoušky a můžu ti s jistotou říct, že to anglické rugby (Premierleague) bych si nikdy nepustil.

Reagovat
smazaný uživatel

Tu platí : sto ľudí - sto chutí .

Ale keď sa vrátime späť k téme článku, tak myslím, že u vás sú podobní hráči a u nás by sa pod Capello zlumpačil. V ManU má všetko, čo chce, je tam kráľ, ManU hraje atraktívny futbal, vôbec nemáš pravdu, že anglické rugby. Skús si to párkrát pozrieť.

Reagovat
smazaný uživatel

No můžeš, ale přece jenom já taky neříkám "Royal Madrid" a sice proto, že to přezdívky a názvy se většinou nepřekládají... Btw., možná bys mohl prozradit, co to má společného s překlepem.

A pokdu mluvíš o tom, že se chceš mrknout na fotbal po práci, tak si zajdi na vesnici na okresní přebor. Že se ti na to dívá líp, to neznamená, že je to kvalitnější a výsledky v Evropě dokazují, že není...

Reagovat
smazaný uživatel

Reakcia hodná teba Konieckoncov pozeraj si čo chceš, keď ti stačí španielska prechádzaná, prosím. A keď si dáš už konečne dole tie barcelonske ružové brýle, tak možno uvidíš aj ďalej ako na svoj nos.

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím kam dál než na vítěze Ligy Mistrů, brazilskou ligu nechytám.

Reagovat
HOST*vazquez

Proste doktor.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mi doporuč, ještě mě napadla UEFA či Superpohár, ale to je furt španělská liga.

Přemýšlel jsem o té Anglii, ale Chelsea vypadla po výprasku s náma, Manchester si vybojoval poslední místo ve skupině a obecně panuje shoda, že v pohlednosti hry může Barce konkurovat jen Lyon, jenže zas ti soupeři v té Francii jsou teda horší, tak nevím.

Reagovat
smazaný uživatel

Pozeráš sa na to cez výsledky, tak budiž. Je pravda, že anglické kluby sa v pohároch ťažko presadzujú, čo je nielen pre mňa záhadou. Zas v poslednej dobe bych barcu a Chelseu moc nevyťahoval, pretože ste s nimi raz prehrali a raz remizovali a minimálne jeden celý zápasový čas ste boli slabšie mužstvo.

Ale jak hovoríš ty - k téme:

ja hovorím o poslednej dobe, a tu určite neušlo tvojej vyštudovanej pozornosti , že tá kvalita hry je proste v Španielsku slabá. A platí to aj pre vás. Jeden zápas vás z toho nevytrhne. Veď si len pozri dotaz yardu - jak je možné, že po toľkých kolách je Real s takým brakom zarovno vás. Sú dve možnosti - buď hrajete takisto veliké kulový alebo je proste tá liga taká slabá. Tak si vyber..

Reagovat
smazaný uživatel

Výpadek postihne každého, holt yarda asi není zvyklý, že liga nemá jasného vítěze v desátém kole, jak dlouho sleduje real a tedy španělskou ligu, že ho to překvapuje? Dva roky?

Reagovat
HOST*vazquez

Presne , výpadok postihne každého, a sme doma. Momentálne - posledné dni alebo týždne : Barca nič, Sevilla už tiež nič, Real vôbec nič a kto z nás vie, kedy sa to otočí? Takže momentálne sa anglická a španielska liga porovnávať nedá, pretože ManU, Arsenal, Liverpool majú teraz fazónu. A sme u mojej prvej vety.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale houby, já nemluvím o dlouhodobé krizi ( v jaké je Real a v jaké byla BArca) ale v krátkodobých výpadích, které nic neznamenají. Zase se daří Valencii no. Barca je "v krizi" tři zápasy, což je nic (ale může to stát spousty bodů).

Reagovat
HOST*vazquez

Koľko?

No ale to je jedno, však ja tiež netvrdím, že La Liga je dlhodobo slabšia ako Premier league. A o tom hovorím už od prvého príspevku : "teraz" , "momentálne".

Reagovat
smazaný uživatel

Devt, Barcu to stálo sedm...

Fajn, pokud dneska Barca vyhraje o dva góly (a bdue mít tak plus pět ze dvou zápasů) tak to zas bude naopak? ZAs nepřeháněj...

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem byl vždycky zastáncem Španělský ligy, ale tento (fotbalovej) rok patří co se týče atraktivity výhradně anglické lize...můj názor

Reagovat
smazaný uživatel

Ale o atraktivitě já nemluvím.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak o čem???

Reagovat
smazaný uživatel

Aha už jsem se dočet

Reagovat
smazaný uživatel

Nehovorím o bodoch, ale o zápasoch a nehovorím o výsledkoch teraz , ale o hre, lebo to je téma. A herne ste na tom celú jeseň horšie ako predošlé dve sezóny. Toť fakt. Je to inak logické, lebo ťahať dlhé obdobie úspechov - a hernej kvality - sa v histórii stalo len minimálne krát a vždy inému mužstvu ako tomu , o ktorom teraz hovoríme. Chceš vedieť ktorému?

Reagovat
smazaný uživatel

Tkajá mluvímo kvalitě, držím se toho, cos napsal jako první příspěvek a pochybuju, že jsi tím myslel výhradně na pohled hru, protože to mi nejde do hlavy, abys měl takvoá slova na Lamparda a vyvracel mu tak přestup...

Reagovat
smazaný uživatel

Takto : vypadá to, že si nerozumieme.

Kvalita v tom zmysle, že futbalista ovláda možno viacej " dovedností " - o tom hovoríš asi ty, že?

Kvalita v tom zmysle, ako to tí hráči predajú v prospech tímu a tým v prospech atraktivity zápasu, zhruba o tom hovorím zase ja.

Reagovat
smazaný uživatel

Já pak ale nechápu, proč říkáš "blázni" hráči se přece na nerozhodují podle toho, kde se zrovna v tomto kole hrál hezký fotbal a kluby v kvalitativně nejlepší lize světa přece nejsou blázni proto že se chou nejlepší hráče světa, oba na ně mají...

Reagovat
smazaný uživatel

No lenže tu je určitý vývoj v tejto jeseni alebo teraz už zime. A ten vývoj je, že La Liga ide čo sa týka atraktivity dolu, zatiaľčo Premierleague práve naopak. Možno bude múdre počkať si , jak skončia v tomto roku európske poháre.

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe, fakt vtipnej, chudák Šalamoun musí mít od tebe septik vylízanej do sucha... A termín "culos" jsem vymyslel já, a je myšlený na vás, fanoušky Barcelony, přece si nepokřivím jazyk katalánštinou, z které vy, umíte maximálně Visca Barca...

Reagovat
smazaný uživatel

A co nadsázka? Chápeš ji? Asi jo, když se tu máš za jejího znalce, ne? Fakt? Tak to byla nadsázka...

Reagovat
Pharrell

jj,hraje se tam nejatraktivnejsi fotbal!

Reagovat
HOST*ruud

Cristiano at pekne zustane v ManU,protoze je tam nejlepsi.Zadni Galacticos ho nedostanou.A Lampardovi by to podle me nesedelo ve Spanelsku,hraje se tam uplne jinak.At si je v te zasrane Chelsea..

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

mám španělskou radši než anglicoku, ale v poslední době se hrají v Anglii úžasné špíly, za to ve Španělsku aby člověk neusnul

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

tudíž souhlasím s vazquezem...

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

a vůbec se nejedná o celkovou kvalitu týmů ale o předvedenou hru

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

... z obou stran

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to už si druhý a tým pádom vyhrávaš od firmy Real Madrid malý darček.

Nie, to bol len vtip, ale som rád, že taký názor majú aj iní.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

no ten darček by nebyl špatný

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

aj keď by bol maly ... ta slovenština je super, moc Vás Slováky nemám rád, ale jazyk máte nejlepší na celém světě...

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť je to jen nářečí. Navíc na polskou "košulku" nic nemá.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

ale jdi se s polštinou zahrabat

Reagovat
smazaný uživatel

Ten bonmot s nárečím si láskavo nechaj, Valachu Andy má pravdu, naša reč je najľúbozvučnejšia. Schválne, kto z vás to vie povedať bez chyby?

Reagovat
smazaný uživatel

šak na to nic není, valaština je taky nářečí.

Reagovat
smazaný uživatel

Valaština je v porovnání se slovenštinou nářečí asi jako aragonština s katalánštinou...

Reagovat
HOST*Brl

Ja.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak když jim dáváš dárečky, i když na druhou stranu to docela degraduje ten pochybný dárcovský podnik.

Reagovat
smazaný uživatel

No, napadl mě jako dárek nějaký pochybný mobil Siemens, ale to asi ne, když krachujou.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

tak Simíky jsou hodně shit mobily ... ten bych nechtěl... Viva Sam!

Reagovat
smazaný uživatel

To já bych taky nikdy nechtěl a když se podívám, co má Real na dresu, tak bych to ani mít nemohl.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

tak smůla no mobil "unicef" asi nikdy nenajdeš ::win::

Reagovat
HOST*-Kopy-

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele