Baptista: Vyhrajeme 2:0!

21.12.2007, 12:21
Aktuality
Poté co se vrátil z hostování v Arsenalu, opravdu brazilskému záložníku Juliovi Baptistovi nechybí sebevědomí. Před nedávnem dokonce prohlásil, že nepochybuje o tom, že jeho Real Madrid vyhraje na Nou Campu, a potvrdí tak své místo na čele tabulky.

Pro španělské noviny totiž v tradičním čtvrtečním rozhovoru doslova uvedl: "Víc se bojím tygrů než Nou Campu." Ale kdo je podle Baptisty nejnebezpečnějším tygrem v sestavě Barcelony? "Eto’o pro jeho kvalitu a sílu. Je to strašně dobrý hráč a my si na něj musíme dát velký pozor."

Real bude určitě stále první, ať se stane na Nou Campu cokoliv, přesto je bezpochyby tento duel moc důležitý pro obě strany. Minimálně je otázkou cti, kdo bude alespoň půl roku v očích fanoušků vládcem Španělska. A ví to i Baptista. "Nechceme ten zápas nějak přeceňovat, ale víme, že v utkáních proti Barce se vždy hraje o víc než jen o tři body. Na Nou Campu se bude hrát o hodně. Pokud vyhrajeme, oddálíme se na čele ještě víc, tudíž je toto střetnutí velice důležité pro obě strany. I s remízou bychom ale byli spokojeni. Vlastně vše kromě prohry pro nás bude na Nou Campu znamenat skvělý výsledek."

Symbolem posledního El Clasica byl mladičký Argentinec Messi, jenž hattrickem vystřelil pro Barcu alespoň remízu 3:3, právě on však kvůli zranění do tohoto utkání nezasáhne. Jeho absenci komentoval i Baptista. "Messi? Budou ho určitě citelně postrádat, umí udělat opravdu cokoliv s každým zápasem. Pro ně je to špatná zpráva, pro nás ovšem dobrá. Uvidíme, jak se s jeho ztrátou vyrovnají." V základní sestavě katalánského celku se možná neobjeví ani trápící se star Ronaldinho, ani o jeho kvalitách však bývalý fotbalista Arsenalu nepochybuje. "Lidé se v Ronaldinhovi mýlí. Nemůžete podceňovat hráče jeho kvalit. Vyhrál Zlatý míč a je mimořádně talentovaný. Je to třída a býval vůbec tím nejlepším na světě. Je logické, že si nemůže takovou formu udržet po celou kariéru."

Baptista se pozastavil i nad nedávným kontroverzním prohlášením sportovního ředitele Realu Predraga Mijatoviče. "My se určitě Barceloně nevysmíváme. Staráme se jen o sebe a náš výkon. To co řekl Mijatovič je jen jeho věc."

A závěrečný tip Baptisty na výsledek? "Výhra 2:0. To by pro nás bylo vynikající. Jestli se trefím? Nevím, co udělám. Uvidíme až potom. Teď se těším na to, co se stane."

Autor: Tomáš Daníček / goal.com

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

má pravdu Barcelona v derby prohraje já jm aspoň věřim

REAL MADRID C.F.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, Eto'oa se bojím též nejvíc, stačí se kouknout na minulej zápas na Mestalle a jde vidět, že má formu...to ale neznamená, že tam tu výhru neurveme, bude to boj...

Reagovat
smazaný uživatel

Zatápět Realu nebude jen Eto'o. Těš se na životní formu Iniesty a návrat ke starým dobrým časům u Xaviho.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám se čeho bát, naše tři "erka" vepředu mě nechávají v klidu...

Reagovat
Devil

Nevim nevim , je me to uplne jedno me srdce je spise v Anglii na ostrovech ,ale spis verim Barce !

Reagovat
smazaný uživatel

Baptista todle bylo fakt dobrý ;DD

Reagovat
smazaný uživatel

barca vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná výhra pro Real.. Los Galacticos 4ever

Reagovat
smazaný uživatel

Real to do nich nahusti jak pumpička balon

Reagovat
smazaný uživatel

Uz vidim jak Real s tou svoji diravou obranou vitezi bez obdrzene braky.

Reagovat
smazaný uživatel

widel jsem real na wlastni oci ted w lize a muzu rict ze se nebojim.. hrali totiz uplny howno).. strasnej fotbal..

Reagovat
smazaný uživatel

Kdoví na co jsi koukal.. A když se tak koukám na ty zápasy všech možnejch týmů, tak každá obrana je děravá.. stačí dlouhej nákop za obranu a rychlej útočník a celá defenzivní pětka i s golmanem jsou v řiti..

Reagovat
smazaný uživatel

Real Madrid je ted určitě lepší než Ronaldinho a spol.A podle mě vyhraje Real 1:2 goly:etoo-robinho,raul

Reagovat
2miguel1

sugin tebe co je?? Real je dost biedny teraz

Barca vyhra na 99%

Reagovat
smazaný uživatel

ta ti potis ze real je biedny chlapce t si uz videl ich zapas vidim ze si velky znalec real barcu porazi v absolutnej pohode

Reagovat
smazaný uživatel

sugin mas pravdu pre real to bude jednoduchy test

Reagovat
smazaný uživatel

real je moc sebavedomy a to nemam rad!!!!!!!!!!!! este viac jak barca

Reagovat
smazaný uživatel

prijedou k nam veterani z Madridu a jsem si jist ze pro vitestvi Barci se da ocekavat i lamani nohou Madridskych hracu uz ted se na zapas tesim Fc.Barca ole

Reagovat
smazaný uživatel

Real madrid jasne barcelonu ronsldinho henry a kryvy valdes mozu ist do riti

Reagovat
smazaný uživatel

Real ich znici barcelona to je biedas realom sa nemoze porovnavat tipujem 1 2 goly raul van nstelrooy etoo

Reagovat
2miguel1

Kubo98 aj ja som mal take nazory ako ty ked som mal 10 rokou a futbalu som nerozumel .....z toho vyrasties len nato treba cas .....barca doma neprehra .... pocuvaj : Guti nehra t.j musi hrat babtista co je diera jak slak Snejder tomu sa tiez nechce moc branit a Diarra to je traged sam o sebe a zapas sa bude lamat v strede pola

Reagovat
smazaný uživatel

2miguel1 baptista je celkom dobry a barcelona bez messiho vela nespravy verim realu a uvidis ze vyhra

Reagovat
2miguel1

nj bez messiho hrame trochu slabsie ale na Real to vpohode stací aj s Giovanim nj ok tak teda uvidim jak Real vyhra teda ak by nahodou prehral tak tu uz radsej nic nepis

Reagovat
smazaný uživatel

ubespecujem taze real neprehra prinajhorsiom remiza

Reagovat
smazaný uživatel

hmmmm tak vidim aki si znalec a ze vraj mam detske nazory ze barcelona vyhra to mohol povedat len idiot real je king.HALA MADRID

Reagovat
smazaný uživatel

no uz vidis duro ked hej napis na icq

Reagovat
smazaný uživatel

HALA MADRID

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele