Banega se po 16 letech vrací do Argentiny, upsal se Newell's Old Boys

22.01., 10:18
Aktuality

CA Newell's Old Boys oznámil podpis Évera Banegy, jenž posledních tři a půl roku oblékal dres saúdskoarabského Al-Shabab FC. Bývalý argentinský reprezentant se do rodné země vrací po dlouhých 16 letech a v novém působišti se zavázal do konce roku 2025...

Banega nejde do neznámého prostředí, dres šestinásobného argentinského mistra již oblékal ve druhé polovině sezony 2013/14, tehdy dorazil na hostování z Valencie.

Pětatřicetiletý záložník je odchovancem Bocy Juniors, odkud se na začátku roku 2008 vydal do Španělska, kde prošel zmíněnou Valencii, Sevillu a krátce i Atlético Madrid. Nejvydařenější období prožil Banega v andaluském klubu, jemuž pomohl ke třem výhrám v Evropské lize.

Před uvedenými třemi a půl lety rodák z Rosaria kývl na lukrativní nabídku Al-Shabab FC, s nímž se nyní dohodl na předčasném ukončení smlouvy, aby se mohl vrátit na rodnou hroudu.

Banega má na kontě 65 startů a šest gólů za argentinskou reprezentaci. Je mistrem světa do 20 let z roku 2007, tehdy Argentina ve finále porazila český národní tým. Rok nato pomohl argentinskému výběru k triumfu na Olympijských hrách v Pekingu.

Autor: Jiří Vojík / newellsoldboys.com.ar

Komentáře (13)

Přidat komentář
Moshe Dajan

Klasika, týpek je x let u arabů, ale do článku nikoho ani náznakem nenapadne uvést, jak se mu tam vedlo. A zrovna u brouska Banegy je to zajímavé. Takže opět musím doplnit já.

108 zápasů

22g+25a

22 žlutých, 5 červených karet

Není zač.

Reagovat
Largo

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
Seydou Doumbia

*

Reagovat
Kucka

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
8lampard8

Reagovat
El Matador

Koho zajímají Arabové

Reagovat
PBLead

EUROfotbal

Reagovat
Witcher

Všechny žlutý za sundání dresu při oslavě gólu 300IQ

Reagovat
Neutron

Ten este hra

Reagovat
Pharrell

Ano to je dobrej borec a player .

Reagovat
alias

Bude tady někdo u nás vysílat argentinskou ligu? Asi těžko co...má někdo zkušenost s Fanatiz.com, dá se u nás oficiálně předplatit. Díky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele