Bamford se z Chelsea vrátil do Middlesbrough

18.01.2017, 20:56
Aktuality
Middlesbrough získalo staronovou posilu. Severoanglický celek, jenž bojuje o udržení mezi smetánkou, se s Chelsea dohodl na příchodu Patricka Bamforda, jenž dostal smlouvu na čtyři a půl roku...

Bamford je odchovancem Nottinghamu Forrest, odkud se do londýnského velkoklubu stěhoval před pěti lety. Za Chelsea se však nikdy neprosadil a pravidelně odcházel hostovat.

Vůbec nejúspěšnější sezónou pak z pohledu 23letého útočníka byla sezóna 2014/15, kdy Bamford působil právě na Riverside Stadium, kde zaznamenal úctyhodných 17 ligových gólů.

Následně se však Bamford neprosadil na hostováních v Crystal Palace, Norwichi City a během podzimu ani v Burnley. Nyní se stále nadějný kanonýr vrací na místo, kde se mu dařilo nejvíce, když za 5,5 milionu liber přestoupil do Middlesbrough, jemuž má pomoci se záchranou Premier League.

Autor: Jiří Vojík / bbc.com

Komentáře (151)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tohle nechápu.Oni vidí, že se z něj nikdy hráč A-týmu nestane, ale stejně ho ženou po hostováních po celé Anglii...

Reagovat
Miguel19

Krásně se na tom vydělává no.

Reagovat
smazaný uživatel

Za málo peňazí môže byť veľa muziky a keby sa to nevydarilo, tak tých málo peňazí chýbať aj tak nebude.

Reagovat
Mustang™

Kdo vydělává? Pokud vím, tak za hostování je minimální částka a většinou se o hráčův plat oba kluby nějak podělí.

Reagovat
johan14

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono to zrejme nebolo myslené z krátkodobého hľadiska. Už sme pár hráčov predali s celkom slušným ziskom po tom, čo boli na hosťovaní. Na tom sa krásne zarába.

Reagovat
Mustang™

Reagovat
icka

jde o zisk z prodeje

Reagovat
Bayern +

Alebo sa rozohrá a namiesto pár tisíc alebo zadarmo ho predajú za 5,5 mega libier. Blik cvak

Reagovat
Svatej

Reagovat
Mustang™

Takovýto úhel pohledu mě hned nenapadl. V tom případě jo

Reagovat
B3n

Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
B3n

Ať se daří, Bamfordinho

Reagovat
spider_8

Reagovat
SpecialOne

Nedivil bych se, kdyby se zařadil mezi oporu, podle mého je schopný vstřelit 10-15 gólů za sezónu, do roku 2015 to dokazoval. Škoda těch hostování v posledním roce. Co si budeme nalhávat, když ten hráč klubu nepatří, tak to má těžší, týmy radši nasadí svoje hráče než, aby to stavěli na někom, kdo stejně za chvíli odejde. Každopádně pochvala pro naše skauty, sice to není hráč, který by měl na to pravidelně hrát za Chelsea, ale když si vezmu, že jej vytáhli z Nottinghamu a rozhodně se o něm nemluvilo jako o nějakém zázračném megatalentu, tak je to hodně solidní útočník, nejméně pro průměr Premier League, snad to dokáže.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SpecialOne

Reagovat
Whitemedia

pecka

Reagovat
Whitemedia

Kvůli němu jsem začal Boro sledovat a jsem fakt rád, že se tam vrací

Reagovat
Kovi81

tez mu hodne fandim, sympatak

Reagovat
HalaMadrid_Flx

OT: Leivaaaa

Reagovat
Free_player

jj Middlesbrough má těch útočníků málo

Reagovat
Noustress

hlavne má najmenej vstrelených golóv, viac šancí musí dostať rhodes a práve bamford

Reagovat
smazaný uživatel

Bamford kterej má nějakých 700 minut bez vstřelenýho gólu?

Reagovat
icka

Tak v Champu mu to s Boro slo a trener ho zna, mozna se chytne...kdo vi.

Reagovat
Noustress

Super posila narozdiel do Gestedeho aj dáva zmysel a preto dúfam, že bude pravidelne hrať

Reagovat
Noustress

Super posila narozdiel do Gestedeho aj dáva zmysel a preto dúfam, že bude pravidelne hrať

Reagovat
smazaný uživatel

asi deset sekund jsem nad tím nadpisem dumal: které z těch jmen patří klubům a které, pokud vůbec jaké, patří hráči

Reagovat
smazaný uživatel

Bamford - hráč

Chelsea, Middlesbrough - kluby

není zač

Reagovat
smazaný uživatel

tak to jsi celkem trotl

Reagovat
hyper01

Reagovat
TopinB

Reagovat
spider_8

Teď se ukáže, jak moc velký rozdíl u něj dělalo, že v předchozích štacích v PL nebyl kmenový hráč. Protože jak Burnley, tak CP a Norwich jsou tým na srovnatelné úrovni s Boro. Konkurence v útoku je v Boro dokonce vyšší. Pokud se tady prosadí, tak celkem zřetelně uvidíme, v čem je náš systém hostovaček na hovno.

Reagovat
Talker

Tak tohle je prostě o maličkostech. Dám 4 příklady...

1) Aké...

Kdyby se nevykartoval Smith, tak Aké není hrdinou v zápasu proti Stoke, nedá gol, nezabrání srovnání hlavičkou na brankové čáře a možná by měl stále na kontě desítky minut v PL. Do té doby prakticky nehrál. A jediné, co bylo potřeba byla jedna žlutá navíc a výborný výkon. Nehledě na to, že byl pořizován do zálohy... Aby přišel následně anglický reprezentant Wilshere a tím se kompletně všechno překopalo pro Akého.

2) Moses

Ten se toulal 3 roky po (neúspěšných) hostováních... Aby nakonec letos jen za podzim nasbíral v lize o 400 minut více, než za celou lonskou sezonu, stejně jako za celý předchozí rok za Stoke nebo dvakrát více, než za Liverpool 3 roky zpátky. 3 roky neúspěšných hostovaček... Aby přišel Conte a udělal z něj jednoho z důležitých hráčů naší základní sestavy.

Tady je vidět, co je potřeba. Nedělám si iluze, kdyby tu byl Mourinho, Guardiola nebo 90% jiných trenérů... Tak je Moses už dost možná prodaný. Contemu se ale hodil, líbil se mu v přípravě (kterou měl pokaždé pod Mourkem skvělou) a nechal si ho. Nářez s Arsenalem a překopalo se všechno... A Moses je v základu.

3) Musonda

Loni naskočil v Betisu do rozjetého vlaku, měl důvěru trenéra a hrál pravidelně 90 minut. Změna trenéra a Musonda se na hřiště nepodíval.

4) Chalobah

Skvělé hostování ve Watfordu, aby následně živořil pár let a vyvrcholilo to rok a půl zpátky, kdy na MEU-21 vypadal jako trapák, který neumí přihrát na 2 metry (což v té době fakt byla realita, bohužel). "Nepovedená" hostovačka v Itálii, kde si vůbec nekopl... A teď má ze všech odchovanců nejblíže hernímu času.

Takže za mě to je tak, že nám prostě nikdo nic neslíbí. Každá hostovačka může dopadnout dobře nebo špatně. A fakt nikdo nemůže odhadnout, jak se ten tým zachová poslední den přestupového okna. Kdo vyletí nahoru. Kdo se bude trenérovi nakonec více hodit do herního stylu. Kdo bude sedět více spoluhráčům.

Prostě těch otázek je tolik, že fakt nemůžeš odhadnout, jak to dopadne. Ani když máš obrovskou síť scoutů a komunikuješ s tím klubem, tak nedostaneš garance.

Kdyby Boro postoupilo o rok dříve, tak by minimálně začínal sezonu jako jeden z důležitých hráčů nebo by dostal šanci se porvat o šanci na hřišti. Místo toho jsme ho poslali do CP, kde to vypadalo v útoku tragicky... A oni o týden později zlomili svůj rekord s Wickhamem.

Kdyby, kdyby, kdyby... Prostě nikdy nevíš.

Reagovat
SpecialOne

Na druhou stranu, proč si necháváme stále pod smlouvou hráče jako Delač, Atsu, Blackman, Cuevas, Feruz, Omeruo, Nathan, Pantič nebo Wallace to ví jen bůh. Až se mi zdá, že je snad s hostováním méně papírování než s přestupem jinak fakt nevím. Jak se nám teď daří, tak se úplně přestalo mluvit o Miazgovi a Hectorovi. Dobře to vypadá s Christensenem a Abrahamem.

U Rémyho, Cuadrada a Van Ginkela hostování nemá logiku, kdyby na to měli, tak už za nás hrají.

Malou šanci vidím ještě u Baby Rahmana, Kalase, B. Traoreho, Pašaliče a Piazona, ale ta je taky úplně minimální, akorát jim běží smlouvy a klesají hodnoty.

Reagovat
Kovi81

Kalas urcite ne, Pasalic asi bude chtit zustat v AC natrvalo a Piazon uz taky ne.

Reagovat
SpecialOne

Pašalič tam je teprve chvilku, je předčasné říkat co a jak bude chtít, jojo Piazon měl být v prvním odstavci a Kalase píšu že jsem Čech

Reagovat
Kovi81

"He's very proud to have scored the decisive penalty and wear the AC Milan shirt. Montella has shown great faith in him and has given him confidence after his long injury. This is something Mario appreciates a lot. He still has room for improvement - he's at 70 per cent now."

"His future will depend on several factors: on Chelsea, Milan, and him, of course. His wish counts and I can say that Mario already has AC Milan in his heart."

-Marko Naletilic; Source: Gazzetta dello Sport via FourFourTwo

naletilic je jeho agent

Reagovat
SpecialOne

Agenti toho nakecaj, stačí když mu Conte brnkne v létě, že ho chce vidět a už zvoní v Cobhamu na vrátnici

Reagovat
Talker

Vždyť tu odpověď máš výše.

Viz Chalobah, který v Olomouci vypadal, že nedá přihrávku na 2 metry a letos je nejblíže sestavě z odchovanců za poslední dekádu. Pro mě byl po ME U-21 a hostování v Neapoli v podobné pozici, jako je McEachran - promarněný talent.

Viz Moses, který byl ještě loni v kategorii, kam patří letos van Ginkel.

A proč ty hráče neprodáme? Investice do nich je v současnosti téměř nulová - část platu hradí klub, kde hrají. U některých máme feečka za hostovačky. Takže ve výsledku to, že jsou na hostování nás stojí akorát administrativu a čas několika scoutů a dalších lidí, kteří se tomu věnují.

Těm hráčům je v drtivé většině pod 22 let. Takže mají spoustu času se zlepšit. Někteří (viz Chalobah) se posunou do situace, kdy můžou do CFC. Někteří (viz Nathan) se zlepšují, na CFC to nebude, ale bude na něm slušný zisk.

Pak tu jsou neprodejní hráči, kterých bychom se třeba rádi zbavili, ale nejde to - byl to Marin. Je to Remy a van Ginkel, kteří jsou věční lazaři a nikdo si je nechce vzít (dost možná). Cuadrada máme na hostování, protože je tam povinná opce a Juventus nechce platit najednou - místo 24 milionů nám dají 3x8 milionů.

Takže odpověď je - proč bychom je prodávali? Nedává to vůbec smysl (ve většině případů).

Reagovat
smazaný uživatel

No tak v Olomouci, tam zahrál hovno i Kane a přitom je to nejlepší útočník v Premier League.

Reagovat
Counter

Protože ho vždycky tak utavíte, že na konci sezony sotva chodí. To pro Chalobaha zrovna neplatilo.

Reagovat
Talker

Jenže Chalobah za sebou teď měl 3 roky (víceméně) nepovedených hostování a tenhle šampionát

Reagovat
icka

Protoze Costicka je z jine galaxie

Reagovat
smazaný uživatel

Zase tak blbě na tom ta Premier League, ne?

Reagovat
B3n

Reagovat
smazaný uživatel

Už má celkem bohatu kariéru, asi ho všude chtějí (a nebo nechtěj)

Reagovat
smazaný uživatel

OT : Viděli jste teď tu Výměnu manželek? Nevíte někdo jak je na tom ta Blehová teď? A jestli ty děti ještě má?

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
pawelFCB

na to se jeste nekdo diva?

Reagovat
smazaný uživatel

Já, s mladou na to koukáme jako na alternativu sestřihů La ligy

Reagovat
pawelFCB

Aha... Tak ono to stejne bude podle scenare....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

Výměnu manželek říkáš

Reagovat
Coutinho10

ja slysel jenom z ukazek..ale musel to bejt dobrej dil

Reagovat
smazaný uživatel

No masakr jako...zejtra to opakujou

Reagovat
Coutinho10

tak to se asi kouknu

Reagovat
Coutinho10

tak jsem na to koukl a twl to je fakt moc necistim si zuby, protoze me bolej dasne lednice plna proslejch a plesnivejch veci k snidani davaj detem chipsy Bersi hulej jim tam v byte (ani nevyvetraj) fakt maskr

Reagovat
smazaný uživatel

Mě z toho bylo fakt zle Jak takovým dementům mohli ty děti nechat

Reagovat
Coutinho10

taky nechapu...a navic, pokud to resila i socialka a prislo ji to ok, tak fakt uz nevim...chudaci deti

Reagovat
Euphael

Reagovat
Svatej

Jop tohle uz se stalo pred nejakym rokem - dvema. Pry ji ty decka nakonec byly ponechany a jinak se nic dalsiho nestalo

Reagovat
B3n

Výborný Ona má aji svůj blog, kde to popisuje, ale není to lehký přečíst, snadno můžeš chytnout rakovinu. A někdy dřív jsem narazil aji na její facebook, jediný, co si z toho pamatuju, jak tam měla samý achievmenty z Farmvillu apod a ještě tam měla nafocenou smlouvu s tou Výměnou. Výborný, ona ani neumí psát.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, ten FB jsem taky viděl. Od takovýho individua ani nemůžeš chtít aby to umělo psát. Zastřelit. I s tím debilnim manželem. To je taky případ...

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.youtube.com/watch?v=L5SX-XKyt3M

TVle, ona byla i v Superstar

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

EF... jinej svět

Reagovat
pawelFCB

Zivotni styl...

Reagovat
cristiano.K.

když o tom chceš debatovat, tak na to musíš dát odkaz, normální člověk na to nekouká.

Reagovat
nani92

Bramford, Depay..to je deň

Reagovat
Busby babes

a v Argentine jedou prestup Romera.

Reagovat
nani92

teraz bez šance

Reagovat
Busby babes

vratil se z hostovacky Pereira. ale taky bych tipnul, ze spis v lete.

Reagovat
iamek

Snad ne. Idealni dvojka. A kdyby sel, tak jsem zvedav zda by zustal Perreira - Johnstone nebo nekde prijde.

Reagovat
Counter

OT: Tragéd Iago Aspas právě gól na Bérnabeu, celkem jich má 13 za posledních 13 zápasů.

Reagovat
13

Možná by z něj Klopp dokázal tohle vytáhnout, ale moc tomu nevěřím. V dresu LFC toho moc nepředvedl.

Reagovat
Counter

Já mu taky po příchodu do LFC vůbec nevěřil a ten přestup kritizoval Těžko odhadovat, jak by si vedl pod Kloppem.

Reagovat
minoLFC

Ani zo Sturridga toho moc nevytiahol.

Reagovat
SpecialOne

Očividně to chtějí vzít při jednom a zlomit i rekord v sérii proher. To nemůže být moc zápasů.

Reagovat
kiwwi

Real zacal novu seriu?

Reagovat
Counter

Celta are the 1st Spanish team who aren't Barcelona or Atleti to beat Real Madrid at the Bernabeu since April 2011 (Real Zaragoza).

Tragéd Zidane

Reagovat
kvasha16

nepasovalo by tam namiesto toho "who aren't" skor "except"?

Reagovat
Counter

Pasovalo, ale takhle je to lepší.

Reagovat
Uwe háže buly

Prej tragéd

Reagovat
Counter

Zvažoval jsem, že to dám do uvozovek, ale vsadil jsem na to, že zbytek komentáře dostatečně osvětlí, jaký na to asi mám názor.

Reagovat
Uwe háže buly

To mi je jasný, že si to asi tenkrát neříkal přímo ty.

Reagovat
Counter

Zas jako na obranu těch, co ho kritizovali - on byl v Liverpoolu vážně marný, prostě si to nesedlo. Klíčové je dodatečně jim ukázat, že to zkrátka tolik nevypovídalo o jeho kvalitách.

Reagovat
Counter

Tak k tomu ještě přidal asistenci u vítězného gólu.

Reagovat
Swarley
Reagovat
Zaschrona
Reagovat
Swarley

tak jsem to myslel, že každý bude očekávat tohle video

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
TopinB

Srandaliga

Reagovat
smazaný uživatel

TOP hráč, ešte všetkým ukáže, že je to strelec... José, José, min. sezonu mal byť v kádri...

Reagovat
nani92

Solskjaer Hypiaa who?

Reagovat
bbbauch

Hype-iaa

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Swarley

??

Reagovat
nani92

Good luck to Ole Gunnar Solskjaer - the new Norway manager

Reagovat
Swarley

Reagovat
Swarley

už to vidím, pěkně Ole

Reagovat
vladis271

majú šťastie, že s repre sa nedá vypdnúť.

Reagovat
icka

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
kiwwi

nakoniec to odmietol

Reagovat
kiwwi

Obiang, Collins a Noble vyhodili Payeta z Whatsapp groupy

Reagovat
pepinho2

No do píči, co bude dělat?

Reagovat
smazaný uživatel

neuvěřitelný příběh

Reagovat
nani92

to ešte len bude, ked Payet ostane do konca sezony vo WHU a chalani sa tam budú dohadovať na firemný večierok a Payet nebude vedieť, kam má prísť

Reagovat
Lacko_Boh

?wtf? to o čom točíš? spamataj sa prosim ta, toto je seriozne futbalove univerzum, nie ziadny eurofotbal.cz

Reagovat
Lacko_Boh

ops zly clanok

Reagovat
Lacko_Boh

teda forum

Reagovat
kvasha16

*univerzum

Reagovat
nani92

*nick

Reagovat
nani92

Ja by som aj fandil Bohu, ale kvoli takym ako ty nemozem

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Bayern +

Reagovat
kiwwi
Reagovat
Swarley

přes 20 mega liber by to mělo být, tak alespoň tak

Reagovat
vodka

v lyonu se může chytit, až si to srovná v hlavě, tak může být dobrý...

Reagovat
vladis271

Jurgen Klopp was presented with a giant Cornish pasty after the match at Plymouth!

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ne hostování?

Reagovat
minoLFC

Potrebujeme hroťaka

Reagovat
elChe

OT: vyzná se někdo ve smart tv?

Reagovat
Usty

Teď jsem kupoval ve výprodeji v Tescu ten jejich kouzelnej Blaupunkt a druhej den jsem ho musel dát na reklamaci, protože se pořád restartoval, sráč. Z tohohle hlediska se teda vyznám.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hyrax

Reagovat
kvasha16

Reagovat
minoLFC

Blaupunkt

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
kiwwi

kup si dumb TV a k tomu TV box s androidom za 50 eur

Reagovat
smazaný uživatel

nebo raspberry pi a nahoď si tam Kodi

problém je, že dumb TV ustupují právě těm "smart" sráčům

Reagovat
Lacko_Boh

hmm ale ako ustupuju prosim ta?

Reagovat
icemike

Legenda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tony223

No uvidíme. Pro Chelsea pravděpodobně super obchod. Samozřejmě bylo pro něj v CP, Norwichi nebo v Burnley těžké se prosadit, jelikož nebyl kmenový hráč, nicméně zatím ve své kariéře toho moc neukázal. Nejlepší sezóna 17 golů ve 39 zápasech, druhá liga...Všichni dobře víme jak dopadl Matěj Vydra, kterého navíc považuji za kvalitnějšího hroťáka. Kluk má co dokazovat.

Reagovat
B3n

Těch 17 branek bych nijak neshazoval... Dostali se do finále play off a on byl hráč sezony celé ligy... Škoda, že na to už pak nenavázal, i když zranění mu v tom taky zrovna nepomohli. Ale i tak je pro mě překvapení, že v podstatě nikde z těch posledních 3 hostování nedostal ani šanci.

Reagovat
tony223

Tak těžko říct, když do toho člověk nevidí. Kdo ví jaký je jeho přístup k tréningu. Na hostování je to těžké. Jak řekl Moses v jednom interview, stačí se zranit a vždycky je zde kmenový hráč, který se toho zranění bude snažit využít. Pokud se mu to povede tak se už do sestavy vrací těžko.

Reagovat
B3n

Jak říkáš, těžko říct, ale nezaznamenal jsem nikde ani náznak toho, že by něco flákal, nebo tak. Ono s těma zraněníma je to i naopak, většinou spíš ten hráč na hostování čeká na tuhle příležitost.

Reagovat
tony223

Tak to už pak záleží na konkrétní roli v týmu, která se před samotným hostováním domluví.

Reagovat
dave30

Misto v zakladu ti nikdo negarantuje. Maximalne muze byt klub motivovany castkou za hostovani. Cim vic toho hrac odehraje, tim mene zaplati za jeho hostovani...

Reagovat
Talker

Coz pri soucasnych prijmech klubu v PL a vysce castky za grace na hostovani (u tech mladych ve statisicich) je uplne irelevantni.

Reagovat
smazaný uživatel

Keď sa volakdo bude o pár rokov prehrabovať v tejto diskusii, nech kopírne tento môj koment, že Bamford sa v PL presadí a prestúpi do lepšieho celku minimálne typu Southampton, maximálne typu Chelsea.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele