Badstuber o další návrat usilovat nebude, rozhodl se ukončit kariéru

05.09.2022, 21:24
Aktuality
Holger Badstuber před třinácti lety debutoval v prvním týmu Bayernu Mnichov, dnes se pak oficiálně rozloučil s aktivní kariérou. Tu poznamenávala vážná zranění a nyní už někdejší německý obránce svůj boj se zdravím definitivně vzdal, u fotbalu každopádně hodlá zůstat...

Třiatřicetiletý Badstuber byl jednou z komet bundesligové sezony 2009/2010 a rychle se zabydlel v základní sestavě Bayernu, z níž ho ovšem opakovaně vyřazovala vážná zranění. Během kariéry si několikrát přetrhl kolenní vazy, laboroval s kotníkem a trápily ho vážné potíže se stehenním svalem. Z Bavorska nakonec odešel v lednu 2017 na hostování do Schalke, po němž následovala angažmá ve Stuttgartu a švýcarském Luzernu, od poloviny prosince byl bez zaměstnavatele.

"Samozřejmě bych si přál, aby mě potkalo méně zranění. Ale jsem velmi spokojen s tím, čeho jsem dosáhl. Jsem vděčný za všechno," rozloučil se Badstuber s fanoušky.

Badstuber stihl odehrát třicet zápasů za německou reprezentaci a zahrál si na světovém šampionátu 2010 a mistrovství Evropy 2012. S Bayernem vybojoval šest mistrovských titulů a čtyři poháry, v roce 2013 zvedl nad hlavu ušatou trofej určenou pro šampiony Ligy mistrů.

"Zůstanu u fotbalu, je to moje vášeň. Půjdu ve šlépějích svého otce a začnu s trenérským řemeslem. Doufám, že u fotbalu vydržím ještě hodně dlouho, i když to už bude v trochu jiné roli," nastínil další plány.

Autor: Tomáš Pavlík / kicker.de

Komentáře (18)

Přidat komentář
Martin9719

Reagovat
Gazdo

Reagovat
vladino10

Bolo to čudné, ACL, to sa mu hneď keď bol fit obnovilo, po návrate snáď po roku aj pol hral takmer okamžite základ a začali mu odchádzať ostatné svaly...ktovie čo sa tam dodrbalo.. šikovný futbalista, škoda no...

Reagovat
Bayern +

Nakoniec ale stihol toho povyhrávať celkom dosť, takto s odstupom času by som ani nepovedal...

Reagovat
Kucka

Reagovat
db18

Reagovat
Rich

Reagovat
Rich

Obrovská škoda těch zraněních, co ho brzdila, protože byl platným hráčem Bayernu a jako já ho osobně považuji za legendu Bayernu, je to a bude to sympaťák.

Reagovat
bayern987

Výborný hráč a hlavně skvělý člověk, kterého nešlo nemít rád. Snad se mu bude v budoucnu dařit, ať už bude dělat cokoliv.

Reagovat
Stephanos

Fakt sympaťák. Jako trenér mladých obránců nebo jako managera menšího týmu si ho hned dokážu představit. Ať se daří chlape bídná.

Reagovat
monkej

Pep ho zničil.

Reagovat
Bayern +

Prvý krát sa zranil ešte pod Juppom.

Reagovat
db18

A podruhé ho zranil Götze, ne?

Reagovat
Bayern +

Tak to si už nepamätám

Reagovat
Rich

Nezničil, problém byla jeho zranění, jinak Pep ho nasazoval před Dantem a i před Benatiou, než se znovu zranil... Ne kdepak, už jsi nepamatuji přesnou sezónu, ale Pep zrovna Badstubera měl rád a prohlásil o něm, že je dříč...

Reagovat
meril

Kdyby mu vydrželo zdraví, mohl to být jeden z nejlepších obránců poslední dekády.. Tak ať se daří, ať už skončí kdekoliv!

Reagovat
Kapřík

Toho je škoda, ale i tak zanechal stopu.

Reagovat
Psy_cho

Tak hodně štěstí, v jeho době měl Bayern místo obrany betonovou zeď.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele