Asijským fotbalistou roku je Davsárí

01.11.2023, 11:26
Aktuality

Nejlepším fotbalistou Asie za rok 2022 byl vyhlášen saúdskoarabský záložník Sálim Davsárí. Dvaatřicetiletý hráč loni v listopadu rozhodl v základní skupině mistrovství světa svým gólem o senzačním vítězství národního týmu 2:1 nad Argentinou, která pak šampionát v Kataru vyhrála. S Al Hilalem postoupil Davsárí do finále asijské Ligy mistrů. Výsledky ankety oznámila Asijská fotbalová konfederace. V ženské kategorii zvítězila Australanka Sam Kerrová.

Davsárí vyhrál před Katařanem Almúizem Alím, jehož krajané Akram Afíf a Abdal Karím Hasan ovládli předchozí dva ročníky ankety. Třetí skončil Australan Mathew Leckie.

Nejlepším asijským fotbalistou působícím ve světě byl zvolen korejský obránce Kim Min-če z Neapole.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele