Asie je po čtyřech letech zase na nohou! Katar hostí Asijský pohár

05.01.2011, 21:23
Aktuality
Zaujalo nás
Jestliže se někdo z vás podivoval nad katarským úspěchem v kandidatuře na pořadatelství mistrovství světa 2022, měl by teď patrně zbystřit. Sedmého ledna krátce po páté totiž v Dauhá, hlavním městě tohoto malinkého státečku od Perského zálivu, vypukne jakási generálka na tento vzdálený fotbalový svátek. Ano, Asijský pohár se po dlouhé čtyřleté odmlce opět hlásí o slovo!

Nejspíš jen vzdáleně bude tato akce připomínat pozdější světový šampionát. Vždyť zahajovací klání se odehraje na jediném zatím stojícím stadionu v katarské metropoli (dál jich tu má vyrůst ještě pět), teploty budou nejspíš šplhat do dvakrát tak menších výšek a místo opravdové smetánky se budou diváci sjíždět i na vyslance ryze nefotbalových zemí. I tak by však již mohlo začít platit motto za dvanáct let uskutečněného mistrovství - Očekávejte úchvatné. Totiž sám Katar, na rozdíl od trpaslíků typu Uzbekistánu, Jordánska či Sýrie, skutečně sportem žít umí a žije prakticky po celý rok. V loňském kalendářním roce se tu například rozjížděl slavný seriál MotoGP, tradiční Asijské hry, jež se zde konaly před čtyřmi lety, byly experty hodnoceny jako vůbec nejzdařilejší od jejich založení v roce 1951 a velké pozdvižení tu již dvakrát vyvolala i kratičká představení dvou tenisových es, Nadala s Federerem, u příležitosti zahájení Světového okruhu ATP. Před rokem si tyto celebrity spíše jen zapinkaly na magickém koberci povznešeném nad Dauhá, přičemž zrovna před pár dny si to oba v exhibičním duchu rozdaly i na plovoucím kurtu.

Samozřejmě, ne nadarmo se tyhle mohutné marketingové tahy prováděly zrovna v okolí Dauhá. Katar totiž symbolizuje de facto ideální spojení peněz a zájmu veřejnosti. Je jen fámou, že budou při mistrovství do hlediště usedat pouze zhýčkaní a znudění šejci. Vášeň a zapálení pro jakýkoliv sport tu skutečně existuje, a v nemalé míře. Ať už má jít o tradiční arabské činnosti jako jízdu na koních či velbloudech, nebo sportovní "přistěhovalce" typu squashe, atletiky či golfu. Obzvlášť na posledně jmenovaném odvětví pak lze dokonale ilustrovat onen vzestup sportu v Kataru. Ještě roku 2005 se sem na Qatar Masters vypravil z elitní padesátky golfistů pouze Ernie Els, zatímco již po dvou letech patřila startovní listina k "nejnabušenějším" v celé Evropské tour. V amerických dolarech se tu ke všemu rozdává mastných dva a půl milionu a navrch slušná porce 48 bodů do tabulky.

Katar je zkrátka ve všech ohledech prosperující zemí, a to nejspíš fotbalovým mistrovstvím ani zdaleka nekončíme - v blízké budoucnosti se očekává, že se na tuto žhavou půdu podívají i jezdci Formule 1. Teď už ale konečně pojďme nahlédnout za oponu události nejaktuálnější a přiblížit si, co asi tak od Asijského poháru můžeme očekávat. Ten se bude ve státě s nejhůře druhým největším HDP na hlavu konat již podruhé, prvně se tu pořadatelství dočkali roku 1988. Tenkrát se však Asijského poháru účastnilo jen deset celků, které se rozdělily do pouhých dvou skupin po pěti. V té první pak Katar skončil na první nepostupové příčce - dál mohli jít jen Korejci s Íránci. Letos budou mít domácí ve skupině jen tři konkurenty, přičemž nechytli ani jednoho z papírových favoritů. Nad Čínou jako by se od MS 2002 spíše stahovala mračna, Uzbekistán lze přinejlepším považovat za černého koně turnaje a Kuvajt bude moci těžit snad akorát z výhodné geografické pozice, jinak jde o totálního outsidera.

Dá se tedy uzavřít slovy, že skupina A vlastně jako jediná postrádá skutečného favorita na ty nejvyšší příčky. Čína sice na začátku loňského roku konečně porazila Jižní Koreu a opět opanovala Východoasijské mistrovství, ovšem s tak zoufalým nedostatkem kreativních hráčů i zakončovatelů se opravdu jen těžko "probrání" dál než do čtvrtfinále. To skupina B už nabízí jinačí menu. Japonci ze všech asijských reprezentací nejvíc excelovali na světovém šampionátu a ani po nečekané rezignaci Takešiho Okady (který je propletl rovněž zrádnou kvalifikací na Asijský pohár) se moc nepropadají. Albertu Zaccheronimu celé království zobe z ruky, čemuž se lze jen těžko divit, když v Saitamě nedávno padla i věhlasná Argentina. Po loňském dvojitém neúspěchu se pak ještě italskému kouči povedlo alespoň zremizovat klání s nenáviděnou Koreou. Našlápnuto má tak dozajista skvěle.

Ohromný progres za poslední měsíce vykazuje i reprezentace Saúdské Arábie, která spolu s Jordánskem a Sýrií naposledy čtvrté Japonce doplní. José Peseiro tedy sice po delší době Zelené jestřáby neprotlačil na mistrovství světa, ovšem právě jím vedený mančaft například ukončil čtyřicet zápasů trvající domácí neporazitelnost Íránu. Navíc Saúdy lze dost dobře označit za specialisty Asijského poháru. Na čtyři triumfy Japonců sice úplně nemají, na druhou stranu ale jen na jediném z posledních sedmi ročníků skončili hůře než druzí - roku 2004 se senzačně pakovali domů už po skupinové fázi, naposledy však brali stříbro. Jordánci, ti jsou zase kapitolou sami pro sebe. Účastnili se zatím pouze jednoho ročníku Asijského poháru, kde šokovali účastí ve čtvrtfinále. Teď, po sedmileté pauze, budou zřejmě hlavně doufat v krátkodobou paměť favoritů a v další podcenění, kterého podle všeho dokážou využít. Sýrie by měla hrát v této skupině roli otloukánka bez jakýchkoliv ambicí.

Také skupina C nabídne bitvu dvou favoritů - shodně jakýchsi spících gigantů. Australané na světovém šampionátu ani zdaleka nenadchli, předváděli utrápenou defenzivní hru bez pořádného systému. A ani Verbeekův nástupce, Němec Osieck, zatím Aussies nedokázal vtisknout pořádnou tvář, tak jako to dříve udělal třeba Hiddink. Na druhou stranu na to měl stěží třetinu roku. To Korejci se naopak od červnového svátku proměnili pod novým koučem k nepoznání, bohužel se však zároveň vyvíjejí spíše špatným směrem. Od září odehráli tři přátelské zápasy, v nichž do kupy vstřelili jedinou branku, aby akorát těsně přehráli Sýrii. Na Asijském poháru tak zkrátka budou mít veřejnost o čem přesvědčovat. To naproti tomu rozhodně neplatí pro Indy, na Asijském poháru prvně po 26 letech, kteří tu budou asi hlavně jen od ubírání sil favoritům. Bahrajn se pak krom geografických výhod bude chtít opírat o veskrze sehraný kádr v čele s legendou Salmeenem a nedávné ucházející zkušenosti s nejlepšími asijskými celky (výhra nad Japonskem v kvalifikaci o světový i asijský šampionát, přechod přes Saudskou Arábii v baráži nebo triumf nad Jižní Koreou na minulém Asijském poháru).

Jestliže "céčko" nabídne pohled na jedny z největších fotbalových osobností napříč celým asijským kontinentem (v Bahrajnu Salmeen, v Indii Bhutia, v Jižní Koreji Park Ji-Sung a v Austrálii Cahill), skupina D by zas měla být vůbec nejvyrovnanější. O postup do další fáze se tu totiž střetnou tři reprezentace de facto na stejné kvalitativní úrovni - KLDR, Írán a Irák. Navíc o zvláštní náboj nebude nouze, když se rozjetý Írán (ze všech účastníků má momentálně asi největší formu) bude snažit oplácet KLDR remízu z Pchjongjangu, která mu z velké části zatarasila cestu na africké MS. Irák je pak obhájcem triumfu na Asijském poháru, a třebaže nic moc nenasvědčuje tomu, že by tento úspěch měl zopakovat, kousat stoprocentně bude. To se však zřejmě nedá očekávat od Spojených arabských emirátů - ekipě zkušeného trenéra Srečka Katance na síle nijak nepřidává ani více než tři roky starý triumf na Gulf Cupu. K tomu mimochodem SAE kdysi dovedl Bruno Metsu, kouč úspěšné senegalské výpravy na asijském mistrovství světa a nynější lodivod pořadatelského Kataru.

V tomto bodě už ale zanechme veškerých prognóz, koneckonců vývoj Asijského mistrovství se nikdy nedal dopředu pořádně odhadovat. I takové čtvrté místo Kambodži, stříbro Barmy nebo i poslední triumf Iráku mou teorii jenom potvrzují. Také proto se ale určitě oplatí první velkou fotbalovou akci od afrického šampionátu sledovat. A že snad bude kde. Pár zápasů nabídne i Eurosport 2, jedna z nejpopulárnějších kabelovek v USA pak bude zápasy Asijského poháru přenášet do více než 60 milionů domácností, takže snad rovněž internet nabídne dostatek příležitostí. A pokud byste náhodou neměli čas nebo chuť se tímto turnajem blíže zaobírat, třeba alespoň nepohrdnete pravidelným zpravodajstvím, které bude EuroFotbal po celých těch 23 dní zajišťovat.

Program prvního kola:

A: 7. ledna 17:15 Katar - Uzbekistán, 8. ledna 14:15 Kuvajt - Čína

B: 9. ledna 14:15 Japonsko - Jordánsko a 17:15 Saúdská Arábie - Sýrie

C: 10. ledna 14:15 Indie - Austrálie a 17:15 Korejská republika - Bahrajn

D: 11. ledna 14:15 KLDR - SAE a 17:15 Irák - Írán

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (157)

Přidat komentář
Filipow

Příprava na MS, myslím, že vyhraje Japonsko/Austrálie/Korejská Republika. fandit budu Japonsku.

Reagovat
smazaný uživatel

Austrálie

Reagovat
Zajda

Reagovat
C-M@ster

CAHILL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mickey mouse

Těším se Jen škoda že Eurosport nenabídne všechny zápasy, jako to bylo u Afrického poháru

Reagovat
Kongo

Africký pohár stojí klasicky za prd.Minulý rok sem na něj koukal naposled

Reagovat
mickey mouse

Nejzajímavější byl hned ten první zápas. Takový turnaj kopyt. Já se na příští už docela těším

Reagovat
Kongo

Jediný kdo to bral "vážněji" byl Egypt.Tam ten fotbal stoupl hodně vysoko

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
Kongo

Korejská republíka a Saudská Arábie.Moji favoriti

Reagovat
mickey mouse

A doufám ve výhru sympatických Australanů, ale ať se ukážou i jiní

Reagovat
smazaný uživatel

Vysílá to Eurosport2, už se těším na některé zápasy a doufám ve velký úspěch KLDR, aspoň semifinále

Reagovat
smazaný uživatel

Ono toto Mistroství se hraje po dvou či čtyrech letech?

Reagovat
Filipow

po 4 letech, bylo to 1 kliknutí.

Reagovat
mickey mouse

čtyřech

Reagovat
smazaný uživatel

Podle nadpisu asi po 4

Reagovat
Filipow

Nebo ještě podle nadpisu, bože ti lidé jsou vážně hloupí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"ordánci, ti jsou zase kapitolou sami pro sebe. Účastnili se zatím pouze jednoho ročníku Asijského poháru, kde šokovali účastí ve čtvrtfinále. Teď, po ŠESTILETÉ pauze, budou zřejmě hlavně doufat v krátkodobou paměť favoritů"...Proto sem se zeptal bo umím počítat

Reagovat
smazaný uživatel

To byla výjimka, jelikož v jeden rok (2006) byly Olympijský hry i EURO, tak to nechtěli dávat v jeden rok a odložili to na rok 2007.

Reagovat
smazaný uživatel

a jsme u jádra věci, kterou sem nevěděl, díky

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, já to taky nevěděl..

Reagovat
Shevchenko

No trochu ses sekl, asi o dva roky. Hrálo se v roce 2004 a pak turnaj dali o rok dříve než původě měl (2007).

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu..

Reagovat
Shevchenko

Nicméně pořád nechápu tu šestiletou pauzu.

Reagovat
smazaný uživatel

tak jak ty vole? Teď sem zmatenej ještě víc

Reagovat
Shevchenko

Tak po tom turnaji v Čině uběhlo 6 let a něco, takže asi takhle.

Reagovat
smazaný uživatel

pokud to v Číně bylo v roce 2004, tak už je to sedm let

Reagovat
Shevchenko

Jo, ale to bylo v létě, takže 6 a půl.

Reagovat
smazaný uživatel

už rezignuju, na nic se neptám, nic neopravuju

Reagovat
fantomas

Byl sem ještě v roce 2010, sorry. My bad.

Reagovat
smazaný uživatel

V roce 2006 nebylo Euro, ale mistrovství světa.

Reagovat
slovaňáák

Po čtyřech.

Reagovat
smazaný uživatel

po 4

Reagovat
smazaný uživatel

No,hrálo se 2004,pak 2007 v Číně a teď 2011...Jinak to bylo pokaždý po 4 letech

Reagovat
smazaný uživatel

jo, díky, ono já nevěděl o tom, že to jednou bylo jinak, jak to napsal nahoře Marty

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně,v pohodě :-) Když člověk neví,má se zeptat :-) Bohužel se Ti většina akorát vysměje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

No v Číně se hrálo v roce 2004, v roce 2007 se hrálo ve Vietnamu, Malajsii, Indonésii a Thajsku, ale dost už toho opravování.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaj,sorry Samozřejmě máš pravdu,díky za opravu

Reagovat
Zajda

Bude se to někde vysílat????

Reagovat
mickey mouse

Pár zápasů nabídne i Eurosport 2, jedna z nejpopulárnějších kabelovek v USA pak bude zápasy Asijského poháru přenášet do více než 60 milionů domácností, takže snad rovněž internet nabídne dostatek příležitostí. A pokud byste náhodou neměli čas nebo chuť se tímto turnajem blíže zaobírat, třeba alespoň nepohrdnete pravidelným zpravodajstvím, které bude EuroFotbal po celých těch 23 dní zajišťovat.

Reagovat
Filipow

Jsou tu 2 komentáře, že se to bude vysílat na eurosport 2, jen se zeptám, jste tak líní, či blbí nebo to jen hrajete?

Reagovat
Zajda

Omlouvám se! Nejdříve jsem psal, poté četl. moje chyba!

Reagovat
Filipow

Oukej.. Já jen, že jsem po druhé četl úplně hloupý komentář.

Reagovat
Zajda

Chápu. Nedivím se. Mě se stalo podruhé v životě zatím toto Někdy jsem nějak mimo . Těším se ale na turnaj. AUSTRÁLIE!!!

Reagovat
Filipow

Také se těším, ale fandím Japonsku, Kagawa to jistí. ♥

Reagovat
Zajda

Kagawa je borec! BVB

Reagovat
Filipow

Asi tak.. Celkově Dortmundu to přeji a myslím, že mohou vyhrát ligu, Navíc se mi s Kagawou hraje dobře v PESku (vím, že je to mimo téma, ale já to prostě musel napsat)

Reagovat
smazaný uživatel

tak hlavně, že víme, že hraješ PES...

Reagovat
Liquid

PES je výbornej

Reagovat
smazaný uživatel

PES 5 je bezkonkurecne naj

Reagovat
Liquid

myslím, že souhlasím

Reagovat
Filipow

já teď hraji PES 11.. a musím přiznat, že 10 se mi ovládala lépe.

Reagovat
Y.N.W.A

já si hraji se PSEm

Reagovat
Zajda

Reagovat
fantomas

"Pár zápasů nabídne i Eurosport 2, jedna z nejpopulárnějších kabelovek v USA pak bude zápasy Asijského poháru přenášet do více než 60 milionů domácností, takže snad rovněž internet nabídne dostatek příležitostí. A pokud byste náhodou neměli čas nebo chuť se tímto turnajem blíže zaobírat, třeba alespoň nepohrdnete pravidelným zpravodajstvím, které bude EuroFotbal po celých těch 23 dní zajišťovat."

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Jižní Koreii se říká Korejská republika?

Reagovat
Liquid

no neříkej, že to nevíš ... Taiwan je také Čínská republika

Reagovat
smazaný uživatel

No já měl za to, že to je Jižní Korea.

Reagovat
mickey mouse

úřední název je Korejská republika

Reagovat
smazaný uživatel

No anglicky to je Republic of Korea myslím, ale česky Jižní Korea.

Reagovat
Liquid

ale i česky se užívá Korejská republika, stejně jako Severní Korea a Korejská Lidově Demokratická Republika

Reagovat
Shevchenko

JAR se taky říká Jižní Afrika.

Reagovat
Shevchenko

Jak říká? Kolik ti je?

Reagovat
smazaný uživatel

Co to má společného s věkem? Je mi 20, studuju politickou a kulturní geografii, geografie je můj nejoblíbenější předmět a Korejská republika jsem v životě neslyšel.

Jen mě zajímá jestli to je oficiální název nebo to je něco jako s „Holandskem“.

Reagovat
Liquid

na MS byla snad i na ČT označena jako Korejská republika

Reagovat
Shevchenko

No s tou geografii si mě dostal.

Reagovat
JozkokozleJ

No to sa na mna nehnevaj, ale ak niekto studuje to co ty a napise, ze nikdy nepocul, ze Juzna Korea je Korejska republika ... no neviem. Nech ten titul posluzi v uzitok, teda

Reagovat
JozkokozleJ

No to sa na mna nehnevaj, ale ak niekto studuje to co ty a napise, ze nikdy nepocul, ze Juzna Korea je Korejska republika ... no neviem. Nech ten titul posluzi v uzitok, teda

Reagovat
smazaný uživatel

lžeš! nebo vážně pochybuju o českém vždělávacím systému

Reagovat
smazaný uživatel

pokud studuješ na vejšce, tak předpokládám, že ses již naučil používat i google...

Reagovat
smazaný uživatel

Jižní Korea, úředním názvem Korejská republika

Reagovat
smazaný uživatel

JK Parkové z PL nejlepší hráči turnaje

Reagovat
Filipow

Také se těším, ale fandím Japonsku, Kagawa to jistí. ♥

Reagovat
Marv

Letos vyhraje Írán

Reagovat
Marv

Ale přeci jenom už to není úplně ono.. Daeí, Mahdavikia nebo Hašemian

Reagovat
Hai

Japonsko to da Honda a Kagawa nejlepcejcejsi

Reagovat
Shevchenko

Těším se.

Reagovat
smazaný uživatel

ještě by mohl hrát v asii nový zéland

Reagovat
Liquid

A: 1.Katar, 2.Uzbekistán, 3.Kuvajt, 4.Čína

B: 1.Japonsko, 2.Saudská Arábie, 3.Jordánsko, 4.Sýrie

C: 1.Jižní Korea, 2.Austrálie, 3.Bahrajn, 4.Indie

D: 1.KLDR, 2.Irák, 3.Írán, 4.SAE

čtvrtfinále:

Japonsko-Uzbekistán

Katar-Saudská Arábie

Jižní Korea - Irák

KLDR - Austrálie

semifinále:

Katar-KLDR

Japonsko-Irák

finále:

KLDR-Irák

stupně vítězů: 1.KLDR, 2.Irák, 3.Japonsko

Reagovat
smazaný uživatel

jako oslavnej ohňostroj vypustí své atomové hlavice, co?

Reagovat
smazaný uživatel

finále KLDR-JK by bylo zajímavější

Reagovat
Ligter

Ty vole. Případná prohra KLDR by byla ještě důvodem k válce.

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

Cina

Reagovat
Usty

Super, zejtra ve škole bude co číst

Reagovat
smazaný uživatel

nezahajuje se až sedmého?

Reagovat
Usty

Myslím ten článek

Reagovat
smazaný uživatel

aha

Reagovat
smazaný uživatel

tak na tohle se hodně těším

Reagovat
smazaný uživatel

Australie ... Cahill si snad prenese formu z Evertonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Já byl v KATARU na letišti, když jsem letěl na bali. Zkejsnul jsem tam 4. hodiny větší hnus jsem neviděl. Sice je pěkný že maj v duty free auta typu bentley, Lamborginy. Ale pivo si tam nikde nedáte, maximálně ovocný. Hajzli a kuřárnu bych přirovnal k hlavnímu nadrazi v praze před rekonstrukcí. Z letiště nás vez autobus k hlavní hale asi hodinu venkovní teplota byla odhadem okolo 40 ve stinu. Naslunci asi miliarda. Smutné je, že jsem tam byl zrovna v čase konání letošního MS okolo 10 ranní jejich času. Zrovna tyhle arabaci maj sice prachu jak svin, ale to že jsou to prasata stejně neschovaj.

Reagovat
smazaný uživatel

to iste poznam z tuniska, turecka a lybie , ale v dubaji bolo aspon v tych pre turistov a bohacov zaujimavych castiach (specialne pre nich) vsetko krasne nove,ciste, fungujuce a v hoteli mali aj plzen takze oni ked chcu tak (pre turistov,cudzincov,pristahovalcov) si v tom vedia spravit poriadok

Reagovat
JozkokozleJ

Tatko sa mal stazovat!

Reagovat
fantomas

Ono se tam ani nesmí přivážet alkohol, to ti všecko zabaví, sem čet. Takže neni divu, že si přímo na letišti nedáš pivo.

Reagovat
stas87

hrozna onanie nad australiou ci japonskom karimi hrat nebude ale iran ano takze iran minimalne do semi

Reagovat
fantomas

Írán bude dobrej.

Reagovat
Liquid

Loni nebo předloni prohrál na Slavii? Nevíš je tam hodně hráčů z tehdejšího mladého kádru co nastoupil na Slavii?

Reagovat
fantomas

Netušim ani, že hrál na Slavii.

Reagovat
Liquid

tak sem si udělal čas a našel jsem si to, jináč zrovna rozhodl tvůj oblíbenec http://www.slavia.cz/SK-Slavia-Praha-Iran-27-7-2008

Reagovat
Liquid

tak asi 8 hráčů jsem z té soupisky napočítal, že tam bude

Reagovat
fantomas

No teda řikal si kádr, přitom oni budou mít jeden z nejzkušenějších na Poháru s průměrem 27 let a jen třema hráčema v opravdovém rozkvětu/ve stádiu růstu (pod 26 let).

Reagovat
fantomas

* mladej kádr

Reagovat
Liquid

njn odeber jim všem 2,5 roků, četl jsem tehdá článek na stránkách slavie o tom co tam veze jejich tehdejší kouč Ali Daei, že to jsou jen hráči z domácí ligy, které teprve sbírají zkušenosti na mezinárodní scéně, kompletně bez "evropanů" to tehdy bylo, žádnej Teymourina, Nekounam ani tehdejší Hashemian

Reagovat
smazaný uživatel

Japonsko, Austrálie

Reagovat
C-M@ster

Asi to všichni znáte, ale malé promo pro tento svátek fotbalu.

http://www.youtube.com/watch?v=TBdkdbbY250

Reagovat
C-M@ster

Abyste věděli, na co se těšit v prvním zápase.

Reagovat
fantomas

Vyhraje Írán, nejvíc přeju Japonsku, zklamání turnaje bude opět Austrálie.

Reagovat
C-M@ster

Za tu Austrálii

Reagovat
fantomas

Sorry, Verbeek to tam prostě podělal. Jinak bych jim fandil. Ale ani pod Osieckem to, minimálně zatim, nejde.

Reagovat
Ligter

Já to přeju Korejské republice. Btw. Park bude po mistrovství končit, ne?

Reagovat
fantomas

Jj, labutí píseň.

Reagovat
Swarley

ne-e, vrátí se do MU a pak to teprve začne

Reagovat
Ligter

To by mohl.

Reagovat
fantomas

No v repre končí...

Reagovat
Liquid

hráče na, který jsem zvědav: max 1 na tým: Maxim Shatskikh (UZB/Arsenal Kyjev - pamatuji v Dinamu Kyjev}, Yasser Al-Qahtani (SAU/Al Hilal), Shinji Kagawa (JPN/Dortmund), Ki Sung-Yueng (KOR/Celtic), Tim Cahill (AUS/Everton), Jong Rooney Tae-Se (KLDR/Bochum), Andranik Teymourian (IRN/Tractor Sazi - pamatuji ho v Boltonu) a trenéři Srečko Katanec (SAE) bývalý trenér Slovinska, Bruno Metsu (QAT) Francouz co dovedl Senegal k fenomenálnímu úspěchu na MS 2002 taktéž v Asii

Reagovat
fantomas

Já sem hodně zvědavej na Bhutiu z Indie, o kterym se v jeho vlasti řiká, že jim ho z nebe seslal sám pánbůh, a Salmeena, který by měl táhnout Bahrajn.

Reagovat
Liquid

Indii ani Bahrajn jsem ještě hrát neviděl, u Bahrajnu aspoň asi 3x highlighty z baráže, tudíž jsou to pro mě zatím neznámí hráči, budu je sledovat, tomu Bhutiovi už je 34, ale hrál v Anglii za Bury, jinak jedinej legionář z Indie je podle wiki Chhetri co hraje prý za Kansas.

Reagovat
Liquid

naše gambrinus liga tam má 1 zástupce: Aziz Ibragimov za Uzbeky

Reagovat
Lorcan

pro EF za tehle článek i slibované pravidelné zpravodajství z AP

Reagovat
fantomas

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
fantomas

Na zahajovací zápas se očekává plnej 40tisícovej stadion. Ve čtvrtek večer už bylo prodáno 34 tisíc lístků. To jen pro ty, co by se snad chtěli obávat, že pak o MS v Kataru nebude pořádný zájem. Oni tim fotbalem poslední dobou fakt žijou.

Reagovat
smazaný uživatel

jen mám trochu obavy, aby tam zas do toho nehulákali ti zahalení kněží z jejich mešit, jako tomu bylo třeba na MS dvacítek před rokem či na tom turnaji, kde Česká Repre vybouchla s výsledkama

Reagovat
smazaný uživatel

Japonsko všechny přejede

Reagovat
smazaný uživatel

MŮJ TIP NA POSTUPUJÍCÍ ZE SKUPINY A: 1.Katar, 2.Uzbekistán, 3.Čína, 4.Kuvajt

B: 1.Japonsko, 2.Saudská Arábie, 3.Jordánsko, 4.Sýrie

C: 1.Jižní Korea, 2.Bahrajn, 3.Austrálie, 4.Indie

D: 1.2.Irák, 2.KLDR , 3.Írán, 4.SAE

Reagovat
Špilmachr

To jako z každé grupy postupuji čtyři jo?

Reagovat
domingo

Fandím Jordánsku, Sýrii a Íránu, tak se předveďte

Reagovat
božský John

Proč zrovna těmdle? Ty znáš nějakýho sýrijskýho nebo jordánskýho hráče???

Reagovat
domingo

Mám rád ty země..

Reagovat
božský John

Aha, protože jsem si snažil vybavit nějakýho kopálistu z tech zemí a nikdo mě nenapad

Reagovat
Shevchenko

Nekounam a Dejagah z Íránu.

Reagovat
Shevchenko

I když si tím míři spíš na Jordánsko a Sýrií, tam taky nikoho neznám.

Reagovat
Špilmachr

Australie do toho , škoda že tam neni Izrael

Reagovat
miky10

A: 1.Katar, 2.Uzbekistán, 3.Čína, .4Kuvajt

B: 1.Japonsko, 2.Saudská Arábie, 3.Jordánsko, 4.Sýrie

C: 1.Jižní Korea, 2.Austrálie, 3.Bahrajn, 4.Indie

D: 1.KLDR, 2.Irák, 3.Írán, 4.SAE

čtvrtfinále:

Japonsko-Uzbekistán

Katar-Saudská Arábie

Jižní Korea - Irák

KLDR - Austrálie

semifinále:

Katar-Austrálie

Japonsko-Jižní Korea

finále:

Katar - Japonsko

stupně vítězů: 1.Japonsko, 2. Katar, 3.Austrálie

Reagovat
Kepy_FCB

Support Nippon!

Reagovat
Kepy_FCB

Arabáši

Reagovat
smazaný uživatel

Jordánsko je silnější než Sýrie? To mě vcelku překvapilo jinak přeju Austrálii, jediný trochu fotbalový tým Asie

Reagovat
smazaný uživatel

*myšleno jménama hráčů další týmy až na vyjímky vůbec neznám

Reagovat
smazaný uživatel

Japonsko

Reagovat
smazaný uživatel

KLDR , jen proto aby je nezabili..

Reagovat
centos

Bude Kim vysílat přímý přenos s tím, že jim předtím poradí taktiku?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že Kim Ki-duk fotbal natáčet nebude .

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že tohle je důkaz že se tam MS uspořádat dá. Rozhodně budu fandit Japonsku

Reagovat
smazaný uživatel

Tipujem nejaké prekvapenie A oplatí sa tam posielať skautov

Reagovat
fantomas

No tak výborně, vysílat bude i bet365, to vypadá - minimálně zahajovací klání.

Reagovat
Shevchenko

Měli by vysílat všechny zápasy. Ale nechápu proč mi to nejede na Eurosportu.

Reagovat
REPLIKATOR

Katar skvělý pořadatel Arabové

Reagovat
smazaný uživatel

Největší hvězda Indie Bhaichung Bhutia je zraněný

Reagovat
fantomas

To už delší dobu, ale nakonec byl opětovně zařazenej na soupisku.

Reagovat
Shevchenko

Vždyť to nikde není.

Reagovat
fantomas

Já koukám na čínskou televizi přes SopCast.

Reagovat
fantomas

Ojooj! Krása.

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda Uzbeci

Reagovat
Shevchenko

Uzbeci se mi moc líbili. Pěkně si Katar vodili.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele