Asamoah spokojen s posilami i trenérem

02.08.2008, 10:18
Aktuality
Útočník Schalke Gerald Asamoah si je jist, že posily Orlando Engelaar a Jefferson Farfán a nový kouč Fred Rutten dokáží klubu pomoci k tomu, aby již konečně dokázal uplatnit svůj potenciál.

Bývalý německý reprezentant s ghanskými kořeny, jenž načíná v Gelsenkirchenu svoji desátou sezonu, nové posily klubu Engelaara a Farfána uvítal. "Myslím, že jsou oba skvělým posílením kádru. Nyní musí každý ze sebe vydat úplně vše, aby měl šanci být v prvním týmu," prohlásil pro klubový web Asamoah, který se Schalke již třikrát zažil zklamání ze druhého místa.

"Königsblauen" vyhráli Bundesligu naposledy před padesáti lety a od té doby skončili pětkrát na druhé pozici. Že nebude lehké zlomit toto prokletí, ví i 29leté křídlo. "Chci vyhrát ligu každou sezónu, ale všichni víme, že to letos znovu nebude lehké. Ať se ale stane cokoliv, chceme být na špici."

Asamoah si zatím pochvaluje i trenéraFreda Ruttena. "Máme nového kouče a samozřejmě jsou některé věci jinak, než tomu tak bylo za jeho předchůdců. Dvě věci ho charakterizují. První, nikdy nepřipustí, aby se věci dělali sklesle. Musíš být neustále čilý. Druhá, často přerušuje porady, aby nám vysvětlil specifické věci," pokračoval oblíbenec publika ve Veltins Areně.

"Nemůžu vědět, kdo v prvním zápase nastoupí. Nicméně nejdůležitější věcí je úspěch týmu. Je čas vyhrát zase trofej," zakončil Asamoah, který spolu se svými spoluhráči bude také chtít znovu uspět v Lize mistrů. Již v předkole však narazí na silného soupeře – Atlético Madrid.

Autor: Petr Vaněček / football365.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

?

Reagovat
blaugrana

Nj zaklad si je treba zaobstaravat uz pred sezonou

Reagovat
smazaný uživatel

Asamoah je útočník????

Reagovat
smazaný uživatel

JJ a bývalý nemecký reprezentant, nevidíš to na nom aký to je čistokrvný Nemec?!

Reagovat
blaugrana

nj ...Nemci maju v narodaku celu Europu

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslel. že spíš of.záložník

Reagovat
smazaný uživatel

Asamoah umí zahrát křídlo i středního útočníka.

Reagovat
smazaný uživatel

ok

Reagovat
smazaný uživatel

ATLÉTICO JE ROZDRTÍÍÍÍÍ.......NA TITUL TEZ NEMAJ....BAYERN, BREMY, LETOS BUDE I WFT STUTGART SILNY.....NO NEWIM....

Reagovat
havrys99

posílili kvalitně a souboj z Atleticem bude strašně vyrovnanej, ale tipuju postup španělů

Reagovat
smazaný uživatel

Maji smůlu že dostali právě Atletico

Reagovat
smazaný uživatel

já bych neřek, němci na španělskej fotbal umí (ale musí se snažit, ne jako na euru kde hráli bez duše)

Reagovat
blaugrana

nemyslim, ze Atletico je favoritom tohto dvojzapasu...Schalke ma v europskych poharoch vac skusenosti(aspon co sa tyka poslednych rokov)...takze to vidim 40% pre Atletico a 60% pre Schalke

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele