AS Monaco utrácelo, z Clubu Bruggy koupilo Diattu

22.01.2021, 11:31
Aktuality
Bez jednoho z klíčových hráčů bude v letošní sezoně pokračovat Club Bruggy. Belgický klub má skvěle rozehranou domácí nejvyšší soutěž a k získání titulu mu už nebude pomáhat Krépin Diatta, talentovaný křídelník přestoupil do AS Monaco...

"Z přestupu do AS Monaco mám velkou radost, mám příležitost se nadále zlepšovat a poznat zblízka ambiciózní klub, jehož historii všichni velmi dobře znají. Těším se na tvrdou práci s novými spoluhráči, klubu chci splatit to, co do mě investoval," prohlásil Diatta.

Jednadvacetiletý ofenzivní fotbalista letos v belgické nejvyšší soutěži nastřílel deset branek a s knížecím celkem uzavřel smlouvu platnou do června 2025. AS Monaco zaplatí šestnáct milionů eur, a to v pěti splátkách, vedle toho jsou ve hře další čtyři miliony v bonusech.

Diattovi by měl místo v kabině uvolnit Henry Onyekuru, s tím trenér Niko Kovač nepočítá a úspěšně aktuálně probíhají jednání o hostování v Galatasarayi.

Autor: Tomáš Pavlík / getfootballnewsfrance.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Přestup prakticky z ničeho nic. Ale sedí mi do L1. Černoch, rychlý jak hovado. Pokud bude mít lepší zakončení než G.Martins tak má jistý základ.

Reagovat
Hunt

V jiných ligách černoši nehrají?

Reagovat
Rudnevs

Hrajú, ale chápem, čo tým chce povedať. Pre Ligue 1 je to vyslovene typické.

Reagovat
Seydou Doumbia

Brazilci, Argentinci, Afričané a Francouzi nic jiného se tam nehodí...i když jihoameričanů bych tam bral více

Reagovat
Hunt

Chápu :) i když mi přijde, že se ten poměr zvyšuje i v Německu, Itálii. Alespoň u těch klubů na špici. Ale tu spojitost s L1 bych tedy asi hledal hlavně v jazyku apod. a třeba, že se Belgie osvědčila pro Francii jako velmi dobrý trh.

Reagovat
RadekVonCZE

Jako je fakt že pro mě je Ligue 1 liga, kde prostě hrajou Francouzové a Frankofoní, Afričané a hráči z Jižní Ameriky, a sem tam něco z Beneluxu.

Reagovat
Gazdo

Mne ale pride ze nema dobry dribling v mensom priestore a po prechode do lepsej ligy coz L1 oproti belgickej je s tym moze mat problem pretoze jeho silna stranka je proste v tom ze si to hodi a svojou rychlostou sa uvolni. Moze slapat podla mna v time ktory hra na brejky a rychly futbal ale netusim ako hrava Monaco a ak bude musiet obliehat branku tak neviem neviem

Reagovat
AC Sparta Praha good

no jo, prachy...

Reagovat
bourbon

není to ten co mu Krmenčík zasedl místo v autobuse?

Reagovat
smazaný uživatel

To byl Dennis

Reagovat
Zark

utrácelo by se v tomhle kontextu hodilo k desítky jiným týmům, proč zrovna u monaca tohleto?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele